• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim >:-/

Ahh arkadaşım.. Yaşadıklarına çok üzüldüm. Ama sende biraz kendini geri çek. Zaten sabahtan akşama kadar çalışıyorsun. Üstüne eve gelip, kaynanaya hizmet hürmet mi ediyorsun? Senin canına kastın mı var? Yavrunu hiç mi düşünmüyorsun?
Hiç bir şeye elini elleme.. Eve gelirken, dışarıda yemeğini ye. Eve geldiğinde de; belim ağrıyor, kendimi yorgun halsiz hissediyorum de yat aşağı. Ne yaparsa yapsınlar. Önce kendi değerini kendin belirleyeceksin..
Kaynananı da gönder evden, ondan sana fayda yok..

Bende hamileyim.. Sizin konunuzu okuyunca gözüm korktu açıkçası. Doğumum da kaynanamı hayatta istemem yanımda. Sizinkiyle aynı model, bizimkisi. Destek olmaz, köstek olur. Hiç gerek yok.. Annem de gelir mi, gelmez mi, orası muamma..
Ama kendime güvenim tam.. Kimseye de ihtiyacım yok. Bebeğim yeter ki sağlıkla sıhatle gelsin dünyaya..

Cevaplandı mi bilmiyorum ama esin napiyo bu sırada? Hamile karısı önlerine yemek koyarken esin sesini çıkarmıyor mu? Gerçekten ama gerçekten hiç korkma arkadaşım bebek bakmaktan hayatımda çocuk kucağıma almamıştım kendi bebeğime baktım kvDe de geldi gece hiç yanıma gelmedi ben 11de uyandıysam o da 11 de uyandı eşimle birlikte kahvaltı hazirladiköşe yastığı gibi oturdu 3 gün kaldı 4.gün en kıymetli torunu hasta diye gittiçocuğumu sürekli yıkamaya çalıştı ki doktorlar göbeği düşmeden yıkama dediler. Su ver dedi bebeğim anne sütü alıyordu. Sezeryan li halimle çamaşır asıyordum oğlunun duyabileceği şekilde ay niye sen asiyosun kızım dedi ama ver ben asarım demedihastanede öğren ne yapılacağını doktora hemşireye sor eve gelince saglik ocağına sor. Zaten yaşlılar herşeyi kendilerinin bildiğini sanarlar. Benim kv doktor ne bilecek diyodu en son Allahtan gitti kafa rahat oldu. Bu arada yapabiliyorsan dolaba hazır bişeyler köy olmazsa da hazir alirsiniz

kayınvalıdeden bekledıgın seylerı esınden neden beklamıyorusun, hamıle halınde yemek yapıp onune koyuyorsun esıne hıcbır laf etmıyorsun :KK12::KK12::KK12::KK12:

Halim YÖK Yorgun'um de otur. Ne hizmet edecen zıkkım yesin öylesi :sinirli: Nasıl vicdanı el veriyor karnı burnunda kadından hizmet beklemeye? :sopa:

Gaza getirmiş gibi olacam ama kusura bakma ben son ay hiç yemek yapmadım :KK14:

Ne demek ben yemekten anlamam çocuk doğurmuş büyütmüş kadın, eşi var nasıl yemekten anlamıyor bir de üstelik size yaptırıyor neden eşiniz tavır koymuyor peki, anne sen bu eve yardıma geldin ama bir şey yapmıyorsun demiyor? yemek harici ev işlerine de mi yardımcı olmuyor? hem madem nefret ediyorsunuz neden çağırdınız kendi anneniz neden gelip yardım etmiyor sana mesela?

İşten tok geliyosun tatlım elense uzanıyosun koltuğa ay çok fenayım öldüm bittim diyosun
Sonra sesleniyosun anneee bi bardak su alabilir miyim kalkamıyorum çok ağırlaştım akşama kadar da canım çıktı zaten
Haa getirmedi mi bire bin katıp kocana anlatıyosun
Bir bardak su da getirmiycekse nasıl bana bakmış oluyo aşkım falan filan
Sonra otur izle:duduk:

Karnım burnumda. Güya bana yardıma gelen kayın Valide sağolsun elini hiçbir şeye sürmüyor. Yemek vs hepsini hala ben yapıyorum. Haftaya yada öteki haftaya doğum bekleniyor. Ama kayinvalidem ben anlamam yemekten deyip anca benim yaptıklarımi yiyor .
Eşim de az önce bi konu açıldı. Güya beni övmek için "yedi düvel yabancı ama hasta vs olursaniz size yıllarca bakar " dedi. Sınır oldum. Kayın Validemi sevmiyorum hatta nefret ediyorum ama sırf eşimin hatırına susuyorum. Çok bencil ve cahil bir kadın. O da tuttu sen bize bakar misin dedi. Bende babama bakarım ama sen bana güvenme . Öteki Gelinlerine güven dedim. Ben sana güveniyorum dedi. Eee eşşek olan benim nasıl olsa. Diğerleri car car bağırır çağırır ben yapmam. Sınır oldum . Eşim yanıma gelince konuşacağım ya. Kadın 39 haftalik hamile iken bile bana önüne yemek yaptırıp koyduruyor . Işten kosa kosa gelip bide yemek yaptim haftalarca. Şu an dogumuma 10 gun var. Bana sordugu soru şu kadının "sen doğum yapınca biz ne yiyeceğiz" Ben neden ona bakacakmışım. Eşime ne demeliyim
Aklima takilan soru su annen den uzakmisin keske annen olsaydi naz yap ben yapamam diye goruyorum ki kaynanani simartmissin ne bicim kaynana ne demek yemek yapmayi bilmiyo esini nasil buyutmus bildigin usengec is yapmamak icin sanacyerlesmis belli yemek yapmayi birakcsenin dinlenip yuruyus yapman lazim dogumunun kolay olmasi lazim utanmaz kadin bide yemegi kim yapcak diyo ben olsam anne sen bana bakmaya mi yoksa kendjne baktirtmaya mi geldin derdim

Karnım burnumda. Güya bana yardıma gelen kayın Valide sağolsun elini hiçbir şeye sürmüyor. Yemek vs hepsini hala ben yapıyorum. Haftaya yada öteki haftaya doğum bekleniyor. Ama kayinvalidem ben anlamam yemekten deyip anca benim yaptıklarımi yiyor .
Eşim de az önce bi konu açıldı. Güya beni övmek için "yedi düvel yabancı ama hasta vs olursaniz size yıllarca bakar " dedi. Sınır oldum. Kayın Validemi sevmiyorum hatta nefret ediyorum ama sırf eşimin hatırına susuyorum. Çok bencil ve cahil bir kadın. O da tuttu sen bize bakar misin dedi. Bende babama bakarım ama sen bana güvenme . Öteki Gelinlerine güven dedim. Ben sana güveniyorum dedi. Eee eşşek olan benim nasıl olsa. Diğerleri car car bağırır çağırır ben yapmam. Sınır oldum . Eşim yanıma gelince konuşacağım ya. Kadın 39 haftalik hamile iken bile bana önüne yemek yaptırıp koyduruyor . Işten kosa kosa gelip bide yemek yaptim haftalarca. Şu an dogumuma 10 gun var. Bana sordugu soru şu kadının "sen doğum yapınca biz ne yiyeceğiz" Ben neden ona bakacakmışım. Eşime ne demeliyim
Doğum yaklaştı ya ağrılarım çok arttı diyip hasta numarası yapın hiç bi işe elinizi sürmeyin laftanda haldende anlamadığına göre sizede numara yapmak kalıyo demekki. Hiçbir işede elinizi sürmeyin ya toparlanıp evine döner yada paşa paşa işleri yapar. Rolünüzü iyi yapın ama :KK45: Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :anne:

Aynen .
Lanet olsun kimsem yok İşte.
Bebeğe nasıl bakılır bilsem.
Korkuyorum . Bebeğe bilmeden bişey yaparım diye.
Herkes anasinin karnindami ogreniyor bebek bakmayi.benimde kimse yoktu dogumumda.ama o benim evladim kanim canim.sen onu koruyan bi melek olucaksin zaten.korkma bu kadar.asil kaynanain sana ve bebegine verecegi zarardan kork.hadi simdi iyi kotu kimildaniyosun.dogum sonrasi uykusuz kalcaksin bebegin durmayacak islerin olacak vs.ustune kayinvalide dirdiri ve anasini memnun edeyim karimi oveyim diyeen bi koca ve sen sinir kupu.gonder gonder gitsin o kadin

bende bir ay once dogul yaptim kimsenin yardimini kabul etmedim ne dogumdan once nede sonra. Simdi bunlari okuyunca anladim ne kadar dogru karar verdigimi benimkilerde aynisini yapacaklardi eminim.

Zaten son on gunun kalmis yarin burgun dogumun olur, sen uzat ayaklarini rahatsizim falan de elinide biseye atma bak ozaman ne yiyeceklermis.

Lohusayken senin tek düşüncen bebeğinin beslenmesi ve sağlığı olacak.

Diğerleri zıkkım yesin.

Ne doğru yazmışsınız.
Keşke o zaman biraz anlasaymisim durumun ciddiyetini..
Doğum yaptım kV beni perişan etti. .
Yok doguramadin yok gene mi mama.
Bi kap yemek yapıp önüme koymadi.. ben aglaya ağlaya bi hal oldum . Doğumumu hatırlamak dağı istemiyorum. Hayatımın en kötü günleriydi
Vicdan azabı çekiyorum. Kızıma bebegime haksızlık yapılmasına engel olamadim. Olamadim olamadim.... benim gibi anne olmaz olsun.. o pis kadın yüzünden sutüm azaldı. .
Şu an bebeğim 15 aylık. KV nin yaptıklarından dolayı ben kafayı yedim.. Eşimle birbirimize girdik.
Eşime sardim onu suçladım durdum. O da bende soğudu. Kadın amacına ulaşti..
Evliligimin hiçbir anlamı kalmadı kızım dışında. .
Ve bu kadının yaptıkları yanına kar kalacak..
Çok Üzgünüm. . Çok çok Üzgünüm. .
Bu saatten sonra nasıl toparlanirim bilmiyorum.
Küçük bir Doğu ilinde görev yapıyorum ozel psikolog şansım yok. Devlet Hastanesindeki de ilaç yazdı yolladı dinlemedi bile..
Çok. Yorgunum. Eşimle bugün bitmese yarın bitecek. Beni anlayan hıc kimsem yok bu hayatta. .
KV desen öyle. Eşim desen böyle.
Annemle gorusmuyordum doğumdan sonra bir kere geldi. Bana hic yardimci olmadi. Bebegi biraz tut uyuyayim dedim bir kere.
1 saat dayanamadi geldi uyandirdi. Bütün yükü bana Attın.
Bu kadar kucuk cocugu olan insan uyur mu kalk dedi.
Sürekli bu evin hali ne surayi topla burayı topla . Sil Süpür dedi durdu. En son cildirdim kovdum gitti..
Kızım olmasa çoktan intihar etmiştim. .
Onun bir anneye ihtiyacı var diye kalıyorum bu hayatta....
Demekki bazı insanlar gerçekten şanssız doğuyor.
Kızıma bunu yasatmayacagim. ..
Kızım asla cekmeyecek benim çektiğim acıları. .
Onu sarip sarmalayip sevgimle buyutecegim. .
Olur da aglarsa sadece mutluluktan ağlayacak. .

Sizi okuyunca bencil davranışlarımin yerinde olduğuna karar verdim... ayıp olmasın susayim, seviyorum sayayım diye katlandigimiz şeyler bu dünyada bize sıkıntı veriyor...

Ama üzülmeyin. Minik bir meleginiz var o kadar aciz ki.. sizden daha fazla değer verdiği kimsesi yok. Eşiniz de ana kuzusu değilse atlatirsiniz. Sürekli geçmişi hatırlayıp da kinlenmekten vazgeçmeye çalışın. Biliyorum kolay değil.. ama geçmişteki yaşananlara olan kin ve uzuntunuz bu gunlerinizi de goturmesin. Sağlığınız var kızınız var işiniz var... çok şükür. :KK66:

Sizi okuyunca bencil davranışlarımin yerinde olduğuna karar verdim... ayıp olmasın susayim, seviyorum sayayım diye katlandigimiz şeyler bu dünyada bize sıkıntı veriyor...

Ama üzülmeyin. Minik bir meleginiz var on kadar aciz ki.. sizden daha fazla değer verdiği kimsesi yok. Eşiniz de ana kuzusu değilse atlatirsiniz. Sürekli geçmişi hatırlayıp da kinlenmekten vazgeçmeye çalışın. Biliyorum kolay değil.. ama geçmişteki yaşananlar olan kin ve uzuntunuz bu gunlerinizi de goturmesin. Sağlığınız var kızınız var işiniz var... çok şükür. :KK66:
Kızım. İçin ne kadar şükretsem az.
O iyi ki var..
Kinlenmemek elimde değil.
Alamıyorum hirsimi yanına kar kalması çok zoruma gidiyor..

Back