• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim >:-/

Aynen .
Lanet olsun kimsem yok İşte.
Bebeğe nasıl bakılır bilsem.
Korkuyorum . Bebeğe bilmeden bişey yaparım diye.
Hiç korkma Allah'ın izniyle,ben ilk doğumu yaptığımda 21 yaşındaydım annemde yanimdaydi kayinvalidemde ama annem yanımda 1 gece kaldı eşim sağolsun herseyime yetiyordu.ve insana annelik duygusu öyle bir geliyoki kimseye ihtiyacın olmuyor .Tabiki toparlanana kadar sana 1 tas çorba yapıp bebisini yıkayan biri olsa iyi olurdu ama kayinvaliden bunları yapacak biri değil o kapasite yok.Allah yardımcın olsun sağ salim kucağına al insaAllah

Bu saatte ne yaptı
Genç tek yaşıyor kendi muhitinde ev bakiyormus bize . Oraya gelmem dedim yok eskiden yaslilara bakilirmis kiymet bilinirmis baska çocuğu var tek derdi benim eşim zor bir hamilelik geçirdim birak yardimi bogazimdan tek lokma yemeği geçmedi . Simdiden yaslaninca ne olacam derdine düştü

Karnım burnumda. Güya bana yardıma gelen kayın Valide sağolsun elini hiçbir şeye sürmüyor. Yemek vs hepsini hala ben yapıyorum. Haftaya yada öteki haftaya doğum bekleniyor. Ama kayinvalidem ben anlamam yemekten deyip anca benim yaptıklarımi yiyor .
Eşim de az önce bi konu açıldı. Güya beni övmek için "yedi düvel yabancı ama hasta vs olursaniz size yıllarca bakar " dedi. Sınır oldum. Kayın Validemi sevmiyorum hatta nefret ediyorum ama sırf eşimin hatırına susuyorum. Çok bencil ve cahil bir kadın. O da tuttu sen bize bakar misin dedi. Bende babama bakarım ama sen bana güvenme . Öteki Gelinlerine güven dedim. Ben sana güveniyorum dedi. Eee eşşek olan benim nasıl olsa. Diğerleri car car bağırır çağırır ben yapmam. Sınır oldum . Eşim yanıma gelince konuşacağım ya. Kadın 39 haftalik hamile iken bile bana önüne yemek yaptırıp koyduruyor . Işten kosa kosa gelip bide yemek yaptim haftalarca. Şu an dogumuma 10 gun var. Bana sordugu soru şu kadının "sen doğum yapınca biz ne yiyeceğiz" Ben neden ona bakacakmışım. Eşime ne demeliyim
Bu yardım etcek givi durmuyor neden çağırdınız ki? Lohusa halinle bide bu la mı urascaksin? Kendi annen gelsin ya da kimse gelmesin esinle ikiniz halledersiniz. Madem yardımı yok boşuna kalabalık etmesin en azından kafan rahat olsun

Kayınvalidenle alakalı yorum yapmayacağım, kumaşı belli zaten.

Sadece diyeceğim şu, bebeğinle alakalı hiçbir korkun olmasın. Evet başka eee şimdi napıcam ben diyorsun ama o doğumdan sonra sadece on dakika sürüyor :) zaten o arada hemşireler yönlendiriyor seni. bir bakıyorsun bebeğinin ağlamasından ne istediğini anlar hale gelmişsin çünki onun annesi sensin. En iyi sen anlarsın. Kendine güven.

Sanırım sezaryen ihtimalin vardı, evet ilk gün birazcık zor olabilir, yine de bebek bakımı için kimseye ihtiyacın yok emin olabilirsin. Zira hastaneye gelenlere bile gıcık olacaksın süt muhabbeti açacaklar, seni yıkma ihtimali olan tek şey onlar. Psikolojin çok önemli, onu koru. Gönder herkesi.

İlk günler bebek bakımı inanılmaz kolay, emzireceksin, şartlar mama gerektiriyorsa mama vereceksin, altını değiştiriceksin o kadar. İlk 15 gün böyle geçiyor :)

Gönder kayınvalideni. Sen gerekirse evde zeytin ekmek de yersin zaten bir faydası yok. Olmayacak da. Söylersin pizzanı oldu bitti. Zira eşin de yapacak bazı şeyleri. Yapacak adam değilse bile mecbur kalıp yine yapacak. Senden ve bebeğinizden sorumlu olan o, KV değil.

Ben de çok korkuyordum. Zira hem kimse yok, hem hiç bebek görmemişim. Boşunaymış. 3 gün hastanede kaldık (sarılığımız oldu, fototerapi gerekti bir gecesi onun için) eve geldik ve o günden beri yalnız bakıyorum. Zaten hastanede de öğrenmem lazım diyerek ben bakmıştım, üstüne düzeltmek isteyene lohusalıkla saldırmıştım :D deneye yanıla 2 ay geçti bile. (Bugün aşısı var, muhtemelen ilk defa ateşli bir gece geçireceğiz, bunu bekliyorum şimdi de) yanlış varsa da benim yanlışım, bebek bakımının tek doğrusu yok ki.

Korkma, bebeğinin annesi sensin. İsterse 500 tane doğurmuş bakmış kadın olsun senin bebeğine senin gibi bakamaz.

Karnım burnumda. Güya bana yardıma gelen kayın Valide sağolsun elini hiçbir şeye sürmüyor. Yemek vs hepsini hala ben yapıyorum. Haftaya yada öteki haftaya doğum bekleniyor. Ama kayinvalidem ben anlamam yemekten deyip anca benim yaptıklarımi yiyor .
Eşim de az önce bi konu açıldı. Güya beni övmek için "yedi düvel yabancı ama hasta vs olursaniz size yıllarca bakar " dedi. Sınır oldum. Kayın Validemi sevmiyorum hatta nefret ediyorum ama sırf eşimin hatırına susuyorum. Çok bencil ve cahil bir kadın. O da tuttu sen bize bakar misin dedi. Bende babama bakarım ama sen bana güvenme . Öteki Gelinlerine güven dedim. Ben sana güveniyorum dedi. Eee eşşek olan benim nasıl olsa. Diğerleri car car bağırır çağırır ben yapmam. Sınır oldum . Eşim yanıma gelince konuşacağım ya. Kadın 39 haftalik hamile iken bile bana önüne yemek yaptırıp koyduruyor . Işten kosa kosa gelip bide yemek yaptim haftalarca. Şu an dogumuma 10 gun var. Bana sordugu soru şu kadının "sen doğum yapınca biz ne yiyeceğiz" Ben neden ona bakacakmışım. Eşime ne demeliyim
Yapmayın yemek
eşinize de soyleyın yapacak dermanım gucum kalmadı deyın
ya esınız yapsın ya da dısarıdan soyleyın
boyle annelere sınır oluyorum ya, bir işe yaramayacaksa bu zor zamanda bır de neden gelıp mıllete yuk oluyor
ben sizin yerınızde olsam hıcbırsey yapmam, yatarım butun gun.

Ben gçen cuma doğum yaptım. Kayınvalidemi getirtmedim eve. Annem kaldı 1 hafta. O bile yardım edemedi. Göğüslerim şişti, sağarken iğrendi ıyy dedi çıktı odadan. Geceleri kapısını kapadı uyudu bir halta yardım etmedi, oturdu köşede telefonuylA uğraştı. Aslında bana kalda annemi çağırmaycaktım, biliyorum çünkü nasıl biri olduğunu ama eşim çok ısrar etti. ben baktım bebeğime hep. Allahtan çok uysal çocuk maşallah, sütüm de vardı, emdi, gaz çıkardı, uyudu çocuğum. Kayınvalidem telefondan ara ara laf sokmaya devam etti. Görüntülü konuşma esnasında bebeğimin altının değiştiğini görünce ''ahh oğlum altını almak sana mı düştü'' dedi. Merhaba anne ben alıyorum altını dedim. Köşede kaldığım için beni görememiş. Bu sözü kafama taktım mesela doğumu yeni yapmışım hiç mi vicdanın yok senin. Maalesef kadın bu doğum, kv konularında ne kadar çok acı çektiyse kendi çevresindekiler de onu yaşasın istiyor.
Herkes kendi keyfine bakıyor.
Ama hala eşime yansıtmak istemiyorum, ne söyleyebilirim kayınvalideme diyorsunuz ya ben burada sinirden kuduruyorum. Siz kendinizi düşünmüyorsunz ki el sizi düşünsün. Eşinize net bir şekilde anlatacaksınız koca kadının hizmetçisi olmadığınızı. Ne demek önüne yemek koymak? Ben 39. Hafta doğum yaptım ertesi gün ayağa kalkıp işlerimi yaptım, eşim yardımcı oldu sağolsun. Anam danam, kayınvalidem değil. Silkelenin kendinize gelin, böyle her yapılanı sineye çeker de içinize atarsanız lohusayken bunalıma girersiniz, sütünüz kesilir. Bebeğinizi beslemekten öte önceliğiniz var mı? Bırakın koca kadın kendi karnını doyursun. Güçlü olun biraz. Bir de benim anlamadığım annesinin eziyet ettiği adama saygı duyup durumu nasıl ona yansıtmıyorsunuz? Nasıl bu kdr sakin olabiliyorsunuz? Atın mesajı içinizde ne varsa anlatın ona.

Ne kadar acımasız olabiliyor şu kayınvalideler ya. Yazık günah size. Şu son hamile günlerinizi dinlenerek huzurlu şekilde geçirmeniz gerekiyor, doğum ve sonrası yeterince yorucu olacak. Ve kayinvalidenizi göndermeye çalışın, belli ki lohusa halinizle de yemek işini yine size yıkacak. Ah ah, ben de yakında doğum yapacağım ve bana da kimsenin faydası olmadı. Annemle babam yurtdışında ve ellerinden geleni yapıyorlar uzaktan, maddi manevi destekleri büyük ama kayınvalide alt katta olmasına rağmen elini pek birşeye sürmedi. Bir akrabasının nişanına karnım burnumda diye gitmediğim için laf bile etti kırdı beni. O yüzden kendi evladımız gibisin diyene bile güvenilmiyor, eşinize de söyleyin yorulduğunuzu, böyle yapacaksa da gitsin, en azından sinirlerin yıpranmaz

benim kaynana gelmediği gibi doğumuma gelincede yemek yaparsın sen diyen tip aynı benim ki gibi yüz vermeyin törpüleye törpüleye az bişe düzelttim

.ok yiyin afiyetle deseydin!! o neymiş öyle küfür eder gibi yaaaa... eşin az değil, seni gazlıyo sadece. motive etmeye çalışıyo. anasına sevimlilik yapıyo. ayyy sinir oldum:kızgın:

Arkadasim esinle nazlanarak konuş hamileligini kullan gitsin kv evet sofrada bi tabak daha koymak zor değilde yardım bahanesiyle gelip totolarini devirip yatmalari sinir bozucu bide herşeye bi yorum
Benim kvdede sözde yardım için 8 gün kaldı deli etti beni ne bebegime baktı bi arkadaşın yazdığı gibi ağladığında attı kucağıma sütun yok sütun yetmiyo benimki duvara fiskirirdi diyordu . Sabah kahvaltı yapıp evine geçiyordu temizlik yap yemek yap akşama gelip yemeğini yeyip yatıyordu bebeğim kolikti saatlerce susturamazdik bikere bile bakmadı misafirlerle ben ilgileniyodum ama gelen gidene günlerdir ne kadar yoruldugundan dert yan anda oydu bide normal doğum yaptım 12 saat hiç aralıksız sancı çektim oldum d irildim doğumdan sonra aglamamin bagirmamin yalan olduğunu söylüyordu esinle konuş olmadı kendin şöyle deki hep yanımda sen olmicaksin kendim bakmaya alismaliyim de sen ara ara gelir seversin de ben en sonunda öyle yaptim

Hiic canini sikma... iyi hissetmiyorum de git yatagina yat anne sen yabanci degilsin kusura bakmazsin de. Birak herseyi o yapsin. Oram agriyor bura agriyor de. Azicik kocana naz yap bak neler oluyor o kayincadisi.

ZIKKIMIN KÖKÜNÜ YE DE

Ne demek sen doğum yapınca biz ne yiyeceğiz ya ay sinir bozucu kadın
Eşin de görmüyor mu bu halinle yemek yaptığını ne diye annesine bir şey demiyor ?

AAaaa şok oldum şu an.Yapmayın efendim yemek şunu istiyorum bunu istiyorum diye eşinize dışarıdan aldırın .O zaman oğlunun dışardan almasına gönlü razı olmaz yemek yapar..Ne demek sen doğurunca ne yiyeceğiz.
Lohusalık çok fena ben sana söyleyeyim seni daha kötü günler bekliyor eğer bu şekilde davranıyorsa gönder o kayınvalideyi

Bak olacaklar şu şekilde.Sezeryan olursan doğuramadın ben çatır çatır doğurdum-1
Çocuk mık dediğinde aç bu çocuk sütün yok senin benim emzirirken fışkırıyordu yatarken sütümden boğuluyordum -2
mama ver aç bu çocuk-3
mama verirsen sütün yetmiyo benim çok sütüm vardı-4
ne yicez ne yicez-5
daha çok sey yazacağım da boşver geliyor cinnet o yüzden gönder kayınvalideyi kimse bebek bakmakta profesyonel değil.Cahil dediğin çocuk bile 6 tane büyütmüş şimdi internett var elinin altında bez değiştirmenin bile videoları var ya insaf et kendine bak bu yaşanılanlar unutulmuyor haberin ola..

Back