bu yoruma katılmamak elde mi?Abartmışsın hemde fazlasıyla.
Sende ondan kocalık bekliyorsun bak ne diyorsun erkek o saatte karısını pastaneye salmaz kendi gider.Demekki çiftlerin birbirinden bir şeyler beklemesi gayet normal-doğal.Anlamadığım Eline mi yapışırdı güzel kardeşim çıkarıp versen.
Ben zaten buradaki evlilik anlayışlarını okudukça sorar oldum ben ne yaşıyorum ve benim yaşadığım şeyin adı ne diye?
Kocam istediğinde veririm kıyafetini çorabına kadar koyarım yatağın üzerine uyumlu olsun bana diyede belirlerim bazen.Pışpışlayacağınız insan sokaktaki bi insan değilki eşiniz yahu..Ne verirsen elinle o gelir seninle derim ben.
konu sahibine suc bulanlara "verseydin eline mi yapisirdi" diyenlere cok sasiriyorum dogrusu
insan kötü gününde olur mesgul olabilir herzaman esinin emirlerini yerine getiremeyebilir
kadin hazirlaniyomus, mesgulmüs!
ne yani simdi esi dolabi acip kendisi alsa eline mi yapiscakti?
bi dedigini iki etmem vs vs diyenlere ithafen söylüyorum bunu
herkes ayni degil..
siz bi dedigini iki etmiyosunuz diye baskalarida sizle ayni olcak diye bisey yokki
ayrica konu sahibinin esinin tavirlari cok sacma
neymis efendim "ver dedigimde vermiyosan kapi orda" bu ne demek allah askina??
hadi bunda konu sahibi suclu diyelim
peki ya domates kavgasi?? ordada mi konu sahibi suclu :umursamaz:
ben ilk evlendiğimde ütüler senden dedim.surat astı yapmadı sonra baktı olmayacak ütüye başladı.ilk başlarda ağır geliyodu ona şimdilerde şarkıyla türküyle ütülüyor.televizyonun karşısında miskin miskin oturacağına bir işe yarıyor işte fena mı.sonrada getirip bana gösteriyor güzel olmuşmu diye bende yanağına öpücük konduruyorum gözleri parlıyor sevinçten.birgün bebeğimiz olursa bir iki işten sorumlu olur alışsın şimdiden benimde yüküm azalır.
ben şunu gördüm taviz tavizi oda ezilmeyi dahada ötesi kişiliğinin sıffırlanmasını getirir.evliliğin huzurunu her iki tarafta düşünmüyosa tek taraflı çaba nafiledir
bugün beni güldüren tek mesaj buydu akıllı hatunmuşsun çok yaşa
hayat insanı zorla akıllandırıyor işte böyle.
bu anlattığım kocasının huyuna gidip çok geçimli, işbilir, evde huzur sağlayan! kocalarının hethütünü ancak böyle önleyebilen böylelikle evliliğinde huzur bulduğu inancıyla mutlu olan bayanlara ithaf olunur...
eğer ki birgün yaşlanıp artık kocalarının huyuna gitmekten yorulup, yıpranıp, huzurun sadece ve sadece vermekle yapmakla huyuna gitmekle sağlanamayacağını, çünkü evlilikte karşılıklı özverinin olması gerektiğini anlarlarsa (ki sanmıyorum böyle bir farkındalığa erişeceklerini) umarım sonradan da olsa kendi istekleriyle omuzlarına aldıkları o yükü (kocanın huyuna giderek evlilikte huzur sağlama yükü) eşleriyle paylaşabilirler.biz nekadar huyuna gidiyorsak onlarda o kadar huyumuza gidecek o erkekse bizde kadınızbayanssulusmilebayanssulusmilebayanssulusmilebayanssulusmile
konu sahibine suc bulanlara "verseydin eline mi yapisirdi" diyenlere cok sasiriyorum dogrusu
insan kötü gününde olur mesgul olabilir herzaman esinin emirlerini yerine getiremeyebilir
kadin hazirlaniyomus, mesgulmüs!
ne yani simdi esi dolabi acip kendisi alsa eline mi yapiscakti?
bi dedigini iki etmem vs vs diyenlere ithafen söylüyorum bunu
herkes ayni degil..
siz bi dedigini iki etmiyosunuz diye baskalarida sizle ayni olcak diye bisey yokki
ayrica konu sahibinin esinin tavirlari cok sacma
neymis efendim "ver dedigimde vermiyosan kapi orda" bu ne demek allah askina??
hadi bunda konu sahibi suclu diyelim
peki ya domates kavgasi?? ordada mi konu sahibi suclu :umursamaz:
kesınlıkle katılıyorum sana kocasnının huyuna gıde gıde kendınde huy bırakmayan bu ınsanlar zamanla tasıdıkları yukten ıdare etmekten gormezden gelmekten ustune vazıfe olmayan ama kocası ıstıyor huzursuzluk cıkmasın dıye yaptıkları tum ıslerı sırtlarında tasımaktan yorulacaklar..Bugun ıstedıklerını soylesınler.:içelim:
İş yapmaktan bahsetmedim ben..
Kocamın isteklerini yerine getrmekten bahsettim.
Sizin dediğiniz daha çok evin tüm ihtiyaçlarını karşılayan,kocasına hiç bir şey bırakmayan türden olan kadınlar..Yani evin erkeği olan kadınlar..
Ben evimin işini yaparım,ama alışverişe çıkmam.
Tüm dışarı işleri eşimindir..
Vermiyosan kapı orda demez eşim bana,bana o lafı söylemeye kıyamaz.Bende kendime söyletmem zaten..
Huyuna gidiyorum çünkü o bunu hakediyor çünkü beni mutlu ediyor..Güzel bir evliliğimiz var adam gibi adamdır kocamBen iyi bir ev kadınıyım iyi bir eşim iyi bir gelinim iyi bir evladım..Bunu sıralayabilirim..Ve böyle mutluyum..
Kusura bakmayın ama eşim sinirli huysuz diye üzerine gidip onu istediğim şekle sokmaya çalışamam, olduğu gibi kabullenip sinirliyken alttan alarak dengeyi sağlıyorum.Aynı şekilde bende gerildiysem eşim alttan alır.Vır vır tartışıp edepsizlik yapmayız ikimizde.:umursamaz:
iyi hoş ne güzel.
fakat ben burda konu sahibini niye haksız bulduğunuzu anlayamadım.üstünemi gitmiş eşinin.giysisini istemiş oda vermemiş üstünemi gitmiş olmuş şimdi.sizin söylediklerinizle konu sahibinin durumu farklı değilki aynı şeyleri söylerken niye konu sahibini haksız buldunuz onu anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?