• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim

sdhyt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
103
4
46
Diğer
Biraz kafamı toparlayıp yazmaya karar verdim. Nasıl başlasam... Önceki gün kötü bi akşam geçirdik. Eşim işyerinden geldi oturduk güzel yemeğiimizi yedik, mutfağımı toparladım, sonra biraz oturma odasında takıldık.Hattaa bana bayagı bi sevgisini gösterdi vs.vs.
Görümcem yeni eve taşındığı için onlara gidecektik. Artık hazırlanma vakti geldi, ben yatakodasında üstümü giyiniyorum. Eşim geldi, ben ne giyeceksem çıkar ver dedi. Ben de "ben de hazırlanmaya çalışıyorum, dolabını aç hemen alıp giyeceksin zaten.orda hazır" dedim. Israr etti sen vereceksin diye. E o kadar yıkayıp ütüleyen, oraya hazırlayan ben değilmişim gibi bi de ben verecekmişim de giyecekmiş. Olur bi de giydireyim bari. Ara ara böyle yapar zaten çıkar da ver diye, benim de ödüm kopar şimdi gene bişey çıkar diye gönülsüz olduğumu göstereerek veririm eline. Vee ben vermediğim için bağırmaya başladı, elime mi yappışırmış, versem noolurmuş, ver dediyse verecekmişim. Ben vermemekte ısrar ettim, zaten kendim anca hazırlanıyorum, vakit de gelmiş. Derken gitti oturma odasına oturdu. Gitmiyorum, sen nereye gidersen git diye. Orda bizi bekliolar. Ben giyeceğini verene kadar bir yere gitmeyecekmiş. Mecbur kaldım, getirdim koltuğun üzerine attım.
Ben kapıyı kitlerken bindi asansöre gitti beni beklemeden. Sonra arabayı sinirli sinirli kullanmaya başladı. Tekrar bağırmaya başladı. el kol hareketleri bişeyler. Neyse pastanenein önüne geldik, pasta alacağız. O kadar ısrar ettim, hatta kapısını açıp gelmiyor msusun diye ısrar ettim. Beni akşam vakti tek başıma pastaneye yolladı, sen git ne alacaksan al diye. Benim bildiğim koca yanındaysa gider o alır o saatte pastayı. Almayım diyorum ama elimiz boş gitmek de olmaz, biliyorum o almadan gider. Salak gibi gittim aldım geldim. Ve arabaya binince "Koca" diyorum, başka da bişey demiyorum, dedim. Çünki daha fazla sinirlendirmek istemedim. Ama bi taraftan da söylemesem yaptığını doğru sanacak hep.
Zoruma gitti güya beni cezalandırıyor, hani çocuğa hadi al gel dersin ya arabada,beni çocuk gibi kullanıyor yaaa.
Daha bitmedi. Sonra biraz ilerledik. Arabayı sağa çekti, çıktı gidiyor nerdeyse. Daha önceden kırmızı ışıkta arabayı bırakıp gitme olayı yaşadım ve hemen koltuğa geçip arabayı aldım gittim, güya kuldan utanıyorum. Bi tanıdık görür diye. Ne diye sürdüysem arabayı o zman salak mıyım neyim, bırak otur hanım hanım, o da rezil olsun trafikte. Baktım arabada beni o saatte yağmurlu akşamda bırakıp gidecek yine. Kolundan tutyorum gitmesin diye, ne salağım yaaa. Bi tarftan da o an bütün sinirlerim boşaldı, başladım ağlamaya, iyice çığlık atıyorum arabanın içinde. Ve bana söylediği şu söze inanabiliyor musnuz" Eğer ben ver dediğmde vermiyorsan, kapı orada!!!" Önce duymazlıktan geldim,hatta yanlış mı duydum acaba dedim çünki o kadar kötü birisi değil diye biliyorum ben eşimi. Keyfi olunca bana yardım da eder, sevgisini de gösterir. Sonra duydun mu son söylediğimi diye üstüne gitti söylediğinin,o an dünya başıma yıkıldı. O kadar üzüldüm ki!!!Ben hak ediyor muyum acaba o sözleri diye.
Beni öyle görünce gitmedi, bindik gittik görümceye. Tabi benim surattan ağladığım vs. herşey belli. Ses de meydanda, çıkmıyor bile gitmiş ses. Orda oturduk öyle öyle. Ben zorla gülmeye çalışıyorum, tabii anladılar kayınvalidem kayınpederim, görümcem. Sırf haber verdik, bi de ilk kez gidiyoruz evlerine diye gittim. Kuldan utanmak bu oluyor herhalde, güya duymayacaklar aramızdakileri.

Bi önceki akşam da şöyle bişey olmuştu, Kendi içerden geliyor, bana da diyor ki çekirdek getir de çitelim. Ben de o gün kayınvalidemde yorulmuştum, misafirleri vardı, hem de oruç oruç hizmet ettim yani düşünün. Ve her gün çekirdek çitilir her yer batar bizim evde. Dedim ki "getireceğim ama inan o kadar yolruldum ki" güya halimi anlatıyorum. Gittim getirdim, ara ara söylediği bişey var, "çocuk olunca ne yapacaksak" dedi yine. Güya ben çok nazlı yetişmişim, evin tek kızıyım bu arada. Yani çocuk da yok, yokken böyle de o zman noolcaksa gibi. "Ben de en beceriksizler bile beceriyo da ben mi beceremiycem , bi daha bana bunu söyleme" dedim.

Hep şundan yakınır, annesi çok ezmiş oğlanları, kızlarını ezdirmemek için. Onlar da maşşallah hiç abi diye saygıları yok. Çayy koy dese, sen koy diyen tipler. Onlarınki de aşırı yani.

İlk evlendiğimizde yaptığım işler gözüne görünüyordu, artık hiç görünmüyor. Yani artık rutine bindi, yaptığım herşeyi benim görevim gibi görmeye başladı. Üstelik emir verince de yapacakmışım. Kendi kızkardeşlerine kuramamış ya hakimiyet, ödü küpuyor ki ben de öyle olurum diye. Oysa ki o kadar sevgi saygı gösteriyorum ki. Şu an konuşmadığım halde bile, kahvaltısını yemeğini hazırlıyorum.
Yani iyiyken çok iyi, hatta hep der ben senden razıyım diye, kötüyken de böyle ağır bi lafı söyleyebiliyor, kapı şurda diye. Dengesi bi tuhaf. Hiç biri değil de bu söz çok zoruma gitti kızlar.Normalde iyi anlaşırız aslında ama şu an çok üzülüyorum. Yani koca olmak, erkeklik bu sanıyor, yani al dedğinide alacak ver dediğinde verecek.Aksine benim de hemen kabul edecek bi karakterim yok, üstüme geldikçe kendimi yiyorum. Tavsiyelerinizi beklyiorum...uzun oldu kusura bakmayın.

:sinifsinif:

çokta büyütülcek bi dert diil aslında
ama ağır konuşmuş sinirlendimi gözü bişe görmeyenlerden demekki seninkide sende bu söylediğine kırılmışsın
maalesef erkekler evliliğin ilerleyen zamanlarında ilk zamanlarındaki nezaketlerini yavaş yavaş ortadan kaldırıyolar
herkesin bi tartışma konusu var sizinkide bu heralde
bence fazla uzatmayın bu durumları
ama sizde ona hizmetçi olmadığınızı gösterin
hatta sizin ev göreviniz varsa onun da para kazanma görevi var
o zaman sizde ona bana şunu al dediğinizde alamazsa sen para kazanıyorsun alıcaksın çocuk olduğunda nası para yetiştircen diyin

ufacık birşey ancak bukadar büyütülür yani
ne varki adamın giyeceklerini çikarsan tahmini 1 dk ni ya alır ya almaz
bu hakkimiyet kurmak değildir bana göre
benim eşimde bunu çok der ne giyim ben, banada bişeyler çikar diye
ne varki bunda bukadar büyütülecek uzatılacak olaylar taaa nereye gelmiş inanmiyorum ya

nişanlıyken böyle değildi, zaten o kadar uzun nişanlı kalmadık.4 ay gibi kısa bi süre

ne varki bunda bukadar büyütülecek uzatılacak olaylar taaa nereye gelmiş inanmiyorum ya

iyide zaten hemen herzaman cikarip veriyormus zaten arkadas..uzanip kendi alsaydi nolurdu sanki..ustelik bu kadarcik seyden koskoca bir olay yaratmis adam..iyi her dedigini emrin bas ustune diye yerine getirsin derhal...adam ap acik hakimiyet kurmak derdinde..ne deyim Allah akil fikir versin insallah..

sorun bence sadece kıyafeti çıkartıp cıkartmama meselesi değil sinirlerini kontrol edemiyor coçuk gibi tavırları var beyfendinin dkkatinizi çekmedi mi bence sakin bir şekilde konuşun hangi konulardan şikayetci iseniz bunu tatlılıkla dile getirin o sizden beklentilerini siz ondan beklentilerini söyleyip işi tatlılıkla halletmeye çalışın

canım o kadar iyiniyetlisinki.okurken gözümde canlandı yaşadıkların.şimdi değil belki ama yıllar sonra çok ağırına gider yaşadıkların bukadar alttan alma derim ben.konuş anlat nekadar kırıldığını aynı burdaki gibi anlat.tespitin doğru geldi bana kızkardeşleri gibi olma diye güya bştan sıkı tutuyor ama olan sana oluyor bukadar alttan alma

"Eğer ben ver dediğmde vermiyorsan, kapı orada!!!" dedi haaa.. vay bee erkege bak erkegeee:delphin:

Peygamber sabrı var sende.
En nefret ettiğim şeylerden biri bu komut verir gibi konuşmalar, üstüne kaprisi,tafrası :umursamaz:
Bir arkadaş demiş "ne var veriversen, benim eşim de kendisi seçmez" diye;
bu onun gibi değil ki, ağanın eline vercen hazır, emrine amade olcan.
Kırmızı ışıkta indi mi arabadan basıp giderdim, kalsın dımdızlak.
Kendi kardeşine gidiyorsunuz o tafra yapıyor sen uğraşıyorsun ayıp olmasın diye hay allam ya..
Yok yok ben geçimsiz biriyim galiba :1ninca:

evet esininde 1 dksini bile almazdi :hulya:
bikerede herseyi karisindan beklemek yerine, o kadar laf söylicene gidip alabilirdi:delphin:
ama uzattikca uzatip bide kapi orda dicek illa:umursamaz: hani erkekya
laelaelaelaelae o bakimdan:1closedeyes:

esiniz kaprisli
ama sizde bir cekirdegin ve bir elbisenin lafini ettiniz
hadi cekirdek yerine git bana borek yap dese
anlarim yorgunsunuz
elbise yerine utule sunu tekrar dese
tamam zamaniniz yok
hos elbisesinide kendisi alabilir cocukca istemeden
yada cekirdegini falan
ufak tefek istemlerinizi sorgusuz kabul etmeniz gerekir diye dusunuyorum
ama "kapi orda" diyecek kadar sinirlenmesi normal degil
hatta cok kirici olmus. ufak tartismalar boyle agir sozlerle bitmemeli
sakin kafayla konusmalisiniz bence.. bu sozunun karsiligi nedir? ogrenmelisiniz

Peygamber sabrı var sende.
En nefret ettiğim şeylerden biri bu komut verir gibi konuşmalar, üstüne kaprisi,tafrası :umursamaz:
Bir arkadaş demiş "ne var veriversen, benim eşim de kendisi seçmez" diye;
bu onun gibi değil ki, ağanın eline vercen hazır, emrine amade olcan.
Kırmızı ışıkta indi mi arabadan basıp giderdim, kalsın dımdızlak.
Kendi kardeşine gidiyorsunuz o tafra yapıyor sen uğraşıyorsun ayıp olmasın diye hay allam ya..
Yok yok ben geçimsiz biriyim galiba
:1ninca:

kaydirigubbakcemile5

evet esininde 1 dksini bile almazdi :hulya:
bikerede herseyi karisindan beklemek yerine, o kadar laf söylicene gidip alabilirdi
:delphin:
ama uzattikca uzatip bide kapi orda dicek illa:umursamaz: hani erkekya
laelaelaelaelae o bakimdan:1closedeyes:

hem cinslerimiz bile bir bayana bu durumda "1dakkanı almazdı, amma da uzatmışın" diyorsa, işte erkeklerin bu konudaki sığ düşünceleri bile 2. sırada kalıyor bana göre.

ben sizin yerinizde olsaydım, gitmezdim! ayıp olunca da onun ayıbı olurdu diyeceğim ama düşeceğiniz durumu da tahmin edebiliyorum, tamamen arada kalmak ve de günah keçisi olmak. ama kayınvalideniz belki de kendisi zamanında ailesinde ezilmiştir o yüzden erkek çocuklarını ezdiyse -sizin deyiminizle- böyle bir durumda da oğullarının nasıl bir tip olduğunu tahmin ederdi sanırım. tabii her konunun yansıtılması doğru değil ama, ne diyeyim sabırlı insanmışsınız gerçekten ama olması gerektiği gibi rahatsız olmuş, incinmişsiniz.

nasıl derler, bir keyif anında, güzel güzel bu konuları konuşmanız lazım bence. bize dediğiniz gibi ona da bilinç altında olabilecekleri yansıtın. erkeklerin buna ihtiyacı oluyor! annesi ve kardeşleri gibi olmadığınızı, olmayacağınızı ama onun bu tip konuşmalarının sizi yapmaktan çekinmeyeceğiniz bir şeyi yapmaktan soğuttuğunu, tatlı dilin önemini, bir kadını yolda yalnız bırakmanın -arabayla bile olsa- ne kadar kırıcı olduğunu ve sizin güveninizi kırdığını, esas sizin çocuğunuz olursa çocukla da mı sizi öyle bırakacağını vb düşündüğünüzü söyleyin, idrak ettirmeye çalışın. ertelemeniz bu tip olayları tekrar tekrar yaşamanıza neden olabilir ve sevginizi, güveninizi sarsabilir.

Bekarken görmediği ilgiyi, sevgiyi ve hizmeti senden gördüğü için başı dönmüş olabilir :bbo:
Ne kadar çok verirsen, o kadar fazlasını ister insanlar, eşin çok terbiyesizce davranmış kusura bakma ama...Ne demek arabada bekleyip seni pasta almaya yollamak, madem bu kadar olay çıkardı tamam gitmeyelim deyip evde kalsaydınız, sonra o ailesine gerekli açıklamayı yapardı.

zaten kıyafetini çıkarıp çıkarmamaktan sonrakiler o kadar zoruma giden şeyler değil, o gelip geçerdi ama beni üzen nokta insan hanımını akşam vakti bırakıp gitmeye kalkar mı yaa...Bi olay olmuştu ondan sonra daha iyi farkına vardım bişeylerin. Konu domates, bu kadar komik yani. kayınvalidemlerin bağında (ev) oturduk, akşam çıktık arabaya binip geleceğiz, kayınvalidem size biraz domates vereyim dedi. Anne var bizde, almayalım çok olur dedim, durur durur domates dedi, o kadar ısrar etmeme rağmen vermek istedi, neyse dedim verdiğinin hatta yarısını aldım. Bizde çok olmasının nedeni de yakınlarımız sağolsun birürü domates göndermişti o ara. Eşim bana niye aldın dedi, ayakta bekliyoruz yani düşünün, ben de neyse yaa gidelim boşver, annem vermek istedi az aldım zaten dedim. Yani kadın illa vermek istiyorsa, ortalığı yıkacak halim yok, aldım işte. Eşim başladı, yaaa bize niye veriyorsunuz ki;?bizde dolu zaten. Alın şunu. Kayınvalidem, oğlum sen naaapcan, biz hanımlar aramızda hallettik diyor. Yok, illa o domates verielcek. Ayakta 5 dk. bunun muhabbetini yaptık, ben hiç konuşmuyorum tabi. Sonra "yapılmıyor zaten, yenmiyor zaten, öyle üstüste yığılıyor" demez mi? Ben zan altında kaldım, güya ben yapmıyor oluyorum. O kadar kötü oldum ki. Sadece anne ben yapıyorum diyebildim, kayınbabamın yanında falan basit basit konuşmak istemiyorum. Neyse kayınvalidem zorla verdi. Arabaya bindik, vay ben nie almışım, anlatmaya çalşıyorum.Biz halletik boşver diyorum, yok. Üstelik de inanır mısınız önceki gün domates çorbası, salata, ve soslu erişte yapmıştım. Hepsinde de var domates, gözüne göürnsün istedim. Eve gelince aşkolsun dedim, sen nie böyle yaptın. Ben onları kıramadığım için alıyormuşum, o da öyle demiş.offffffff

domates yüzüden mi öyle laflar sarfetti sana:1shok:
valla allah sana sabir esinede akil fikir versin
baskada söylicek bisey bulamiyorum
:sm_confused:

Bence de cıkarıp vermeme mevzusu degil bu.Zaten kendisi de hazırlanmaya calısıyormus ne var alsaydı.Anlayısla yaklasamazmıydı yani.

Hep kadınlar mı alttan alacak tatsızlık cıkmasın diye.Cocuk gibi cekip gitmeyi biliyor beyefendi.Esinizin tavırları bence normal hiic normal degil.

zaten kıyafetini çıkarıp çıkarmamaktan sonrakiler o kadar zoruma giden şeyler değil, o gelip geçerdi ama beni üzen nokta insan hanımını akşam vakti bırakıp gitmeye kalkar mı yaa...Bi olay olmuştu ondan sonra daha iyi farkına vardım bişeylerin. Konu domates, bu kadar komik yani. kayınvalidemlerin bağında (ev) oturduk, akşam çıktık arabaya binip geleceğiz, kayınvalidem size biraz domates vereyim dedi. Anne var bizde, almayalım çok olur dedim, durur durur domates dedi, o kadar ısrar etmeme rağmen vermek istedi, neyse dedim verdiğinin hatta yarısını aldım. Bizde çok olmasının nedeni de yakınlarımız sağolsun birürü domates göndermişti o ara. Eşim bana niye aldın dedi, ayakta bekliyoruz yani düşünün, ben de neyse yaa gidelim boşver, annem vermek istedi az aldım zaten dedim. Yani kadın illa vermek istiyorsa, ortalığı yıkacak halim yok, aldım işte. Eşim başladı, yaaa bize niye veriyorsunuz ki;?bizde dolu zaten. Alın şunu. Kayınvalidem, oğlum sen naaapcan, biz hanımlar aramızda hallettik diyor. Yok, illa o domates verielcek. Ayakta 5 dk. bunun muhabbetini yaptık, ben hiç konuşmuyorum tabi. Sonra "yapılmıyor zaten, yenmiyor zaten, öyle üstüste yığılıyor" demez mi? Ben zan altında kaldım, güya ben yapmıyor oluyorum. O kadar kötü oldum ki. Sadece anne ben yapıyorum diyebildim, kayınbabamın yanında falan basit basit konuşmak istemiyorum. Neyse kayınvalidem zorla verdi. Arabaya bindik, vay ben nie almışım, anlatmaya çalşıyorum.Biz halletik boşver diyorum, yok. Üstelik de inanır mısınız önceki gün domates çorbası, salata, ve soslu erişte yapmıştım. Hepsinde de var domates, gözüne göürnsün istedim. Eve gelince aşkolsun dedim, sen nie böyle yaptın. Ben onları kıramadığım için alıyormuşum, o da öyle demiş.offffffff

Esinizin herseye bu kadar karısma amacı neymis cok merak ettim dogrusu.Yani bosuna kendine stres yapıyor.:bbo:

Ayrıca erkegin meraklısından,herseye karısanından,ön yargılısından nefret ediyoruuumm.!!
:oklava:

ben aslında beyefendi biriyle evlendiğimi düşünüyordum, ama çok çocuksu hareketleri oluyor maaelsef, üstelik benden 6 yaş büyük. hatta dışardan "bana senin eşin karıncayı bile incitmez " diyenler oldu. Dışı seni içi beni yakar cinsinden :(( "akşam yemek yapmasan ben niye yapmadın demem, koyarsın bişeler yeriz" diyordu bana ilk zmanlar. Sabahları genel olarak kahvaltı hazırlamıyorum, eskiden derdim ki kadınlar eşini kahvaltısız nasıl gönderebiliiyorlarsa, ben inşallah öyle yapmam, adam o kadar çalşıyo bi de kahvaltı hazırlamııcak eşi, ne kötü" derdim. sabahları biraz zor uyanan biriyim, bir de her sabah pişmiş bişeyler olacakmış kahvaltıda, yok patates kızartmsı, yok hamurişi.her sabah nasıl yapayım yani. ben de soğudum sanırım o yüzden kalvaltı hazırlamaktan. ama bu domates olayından sonra, neme lazım ben hazırlayım da. bir gün gelir, yine olmadık yerde beni şikayet eder die ölüyo da olsam hazırlayım diyorum. Tabii şunu da yaptı ben bu kararı aldıktan sonra, tost apayım dedim, baktım kapıya ekmek henüz gelmemiş, neyse yarın yapayım dedim. nerdeyse kahvaltılık adına herşeyi koydum masaya ve üstelik yaş pasta da yapmıştım, onu da koydum. Bu araya kapıcı ekmeği koymuş kapıya, baktım içerden tost kokuları geliyo.sen naaapıosun dedim. Teker teker onları alıp yiyemezmiş, vakti azmış, direkt yiyeceği bişe olmalıymış. yazıklar olsun dedim. Yani o tostu yapmak vakit almıyor da sofradakileri yemek vakit alıyor. Dese ki yaa kahvaltı hazırlıyorsa ben de adam gibi yiyip gideyim de her gün kahvaltı hazırlasın demiyor. offf yaaaa nasıl kontrol edeceğimi bilemiyorumm :((((

ne kadar gereksiz şeylerden sorun çıkarıyor eşin..seni kırmızı ışıkta bırakıp gitmesi hiç normal insanın yapabileceği bir şey değill...Onlar(Erkek milleti)ancak kadınlar üstünde egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar..Herşeyine eyvallah diyecen tatsızlık çıkmasın diye herşeyi alttan alıcan...Kadın olmak ne zor şu dünyada...Canım Allah sana kolaylık versin..Eşin normale döner inşaallah..
Abim de senin eşin gibi eften püften şeylerden sorun çıkartıp yengemle kavga ediyorlardı...Örnek vereyim işte kuru fasulye neden etli olmadı..Tavuk niye çok kızardı,sigaram nerde?bulamayınca kıyamet kopmuştu...Zamanla düzeldi..artık öyle şeylerden sorun çıkartmıyor...Senin eşin düzelir inşaallah canımm..

Back