Eşim Yurt Dışına Gidiyor


Bence sizin fikriniz gayet mantıklı.
Dünyanın binbir türlü hali var.
Eşiniz önden gidip orayı bi tatsın, baksın umduğu gibimi. Hem bekar evi tarzı bir yerde yaşarsa birikimide daha iyi yapabilir.
Gittiği yerdeki iş teklifi direk süresizmi yoksa sözleşmelimi? Hangi ülke?
 
Evet, babaya altın tepsi, anne ve cocuklara zorluklar, ayrılıklar

Biraz böyle oluyor. Açıkçası ben bunun acısını hayat standartlarimi yükselterek çıkarmaya çalışıyorum Daha rahat harcama yapma, yurtdisi tatilleri, paralı yardımcı almak vs vs. Tabi ki karşılığı olamaz. Ama züğürt tesellisi
 
gebito Kanada'ya taşındı, cocukları mezra okulu gibi birleştirilmiş sınıfa verilmiş
2 ve 3ler aynı sınıfta egitim görüyormuş. Dikkatli olun, dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın
Almanyada küçük bir köydeyim, burada da öyle 1 ler 2ler aynı sınıfta, 3le 4 ayni yan sehirde öyle değil tabi ama böyle de çok var. Öğretmen eksiği sorunu da var, anadili almanca olmayan öğretmen sorunu da. Ekonomik olarak güçlü, sosyal hakları ve adaleti var diye ülke her konuda şahane diye bir şey yok.
 
4 yil ayri kalmak istemem acikcasi .yarinin ne olacagi belli degil onu da esimle yasamak isterim .ama her seyi yakip yikmak da zor cevremde Avrupaya gidip aradigini bulamayan geri donen de cok .ucretsiz izin sansi varsa onu deneyin oncelikle
Kuzenimde Almanya'ya gitti, evi vs hallettikten sonra ailesini yanına aldı...eşi 1.5 ay sonra dönelim diye tutturdu döndüler. Yurtdışı herkes için uygun bir seçenek değil maalesef.
 
herhangi bir işte çalışıp standart bir hayat yaşayabilirler. En önemlisi kaostan kurtulmuş olurlar.
Peki bizim çocuklarımız standart işlere girip standart bir hayat neden yaşayamasınlar? Yurtdışında kaos yok mu? Benim bir tanıdığım kadın sağlıkçıydı mesela. Londra’ya yakın bir kasabada yaşıyorlar, hastanede çalışmaya başladı. Eşi mühendisti, kendi biriminde şefti. 80-100k alıyordur, yabancı dil bilmiyor. İki çocukla gittiler. Şu an adam çocuklara bakıyor, kadının maaşı da geçinmeye ancak yetiyormuş. Bu durumda çocukları yaşadıkları yerde alacakları eğitim geleceğe ne kadar hazırlayabilecek bence muamma. Türkiye’de kalsalardı şartları daha iyi bile olabilirdi
 
Son düzenleme:
Kuzenimde Almanya'ya gitti, evi vs hallettikten sonra ailesini yanına aldı...eşi 1.5 ay sonra dönelim diye tutturdu döndüler. Yurtdışı herkes için uygun bir seçenek değil maalesef.


Kesinlikle katılıyorum. Ben ki liseden beri aile evinden ayrılmış insanim, Türkiye'de yaşadığım şehirde ne benim ne eşimin ailesi/akrabası var.
Ama çalışma ortamındaki sosyallik, kendi kurduğum arkadaş çevresi benim için oldukça önemliymiş, onu farkettim gittiğimde.
Mesela aynı iş başka bir tanıdığa da teklif edilmişti eşimin iş yerinde. O kişinin eşi çalışmamasına, bağlayan bir durum olmamasına rağmen direkt reddetmişti. Çünkü aile, akraba, komşuluk ilişkileri onun için çok önemliydi, İngilizcesi yoktu kızın vs.
 
Kesinlikle. Yegenim bir köyde taşımalı sistemle daha iyi sartlarda bir okulda okumuştu. Birleştirilmiş sınıfları gecmişler anlatıyor, kıtaplarda goruyoruz, varsa da cok mahrum bolgelerdedir artık burada.
 

Multeci olmayan bir yer kaldi mi bilmiyorum. :)
Benim yasadigim yer daha kucuk cok merkezi degil sakin bi yer.
Ama bazi kesimin yogun oldugu yerler de var oralarda avrupali gormek bile zor oralarda yasamadim ama gittim bulundum o sure icinde guvenlik sorunu yasamadim o ayri.
 
Harika bir fırsat geçmiş elinize
4 yıl çok uzun bir süre değil, pandeminin bile üzerinden 4 yıl geçti
Gelecek söz konusu ise dayanmak gerekir
Ve ayrıca tahammül, çünkü 2 çocuğun sorumluluğu sizde olacak
Kadınlar için zor olmasa gerek
Görüntülü konuşup , her fırsatta gidip gelirsiniz
 
Kuzenimde Almanya'ya gitti, evi vs hallettikten sonra ailesini yanına aldı...eşi 1.5 ay sonra dönelim diye tutturdu döndüler. Yurtdışı herkes için uygun bir seçenek değil maalesef.
aynen benim iki arkadasim cocuksuz vs gitmelerine ragmen mutlu olamayip donduler .İs vs her seyi halletmislerdi ama mutlu degiliz dediler .bence imkani olan 1 yilligina ucretsiz izin alarak denemeli oncr
 
Merhaba,

Hatalıysam almanya, hollanda ya da avrupanın diğer ülkelerinde yaşayan arkadaşlar yazsınlar; gittiğiniz ülkede de ülkenin yerel halkı çocuklarınızdan öncelikli olacak ve önlerine geçecek. Ne olursa olsun evde o ülkenin ana dili konuşulmadığı için yerli halkın çocuğundan geride bir dil gelişimleri olacak. Hollandada çocuğun üniversite okuyup okumayacağı ortaokul döneminde belirleniyor ve ona göre bir liseye yönlendiriliyor. Çocugun gideceği lisede velinin söz hakkı var ama eğitimciler yapıyor büyük oranda yönlendirmeyi.

Kızınız 7 yaşındaymış. Şimdi gitse uyum ve dil konusunda çok daha az sıkıntı yaşar ama 11 sosyal çevresinin tamamen değişmesi için zorlayıcı yaşlara gelmiş olabilir.

Bilmiyorum ben yurtdışına göçmüş olmaktan mutsuzum 7 yılın sonunda. Hollanda ve kanadada yaşadım. Türkiyenin halini bilmiyorum.

Eğitim hakkında geçen bir arkadaşım ile konuştuk. Burada eğitim üniversite gibi. Öğretmen anlatıyor ve yapab çocuk yapıyor. Veliye herhangi bir geri bildirim de yok. Çocuk okula gidiyor geliyor bize gelişimi hakkında bir bilgi verilmiyor. Karnelerinde rakamsal değerlendirme yok. Hep çok olumlu cümleler kuruyorlar ama sonra ne ile karşılaşacağımızı, bu yuvarlak olumlu cümlelerin neye dönüşeceğini bilmiyoruz. Çocuğu 4. sınıf olup hala toplama çıkartmayı parmak sayarak yapan mı, 3. sınıf olup hala okuyamayan mı burada çocuklar mutlu çünkü sorumlulukları az, üzerlerinde bir baskı yok. Geçen kızımın sınıfını gördüm 30 tane kutu oyunu vardı. 3. sınıfta, okul açılalı 3 hafta oldu, matematikte patern çalışmışlar bu 3 hafta boyunca, rakam bile değil renk ve şekillerle yani sanki 1. sınıf.

Ben hep değişiklikten yanayımdır. Eski gebito olsam size bir yıl ücretsiz izin alın deneyin falan gibi çözümler sunmaya çalışırdım.

Kendi evliliğim adına fikrimi söyleyeyim. Bence 4 yıl ayrı yaşayamayız ve boşanırız. Zaten birbirimizden o kadar uzak durabiliyor, öylesine az paylaşımımız varsa evli kalmak içimizden gelmez diye düşünüyorum.
 
80-100K İngiltere için iyi bir rakam, Londra'ya yakın bir yerde yaşıyorlarsa yine yeterli. Kocası da çocuk bakarken İngilizce ogrense, kısa sürede bir işe girer.
Ben Surreyde yaşadım, İngiltere'nin pahalı bölgelerinden biri, göçmen nüfusu az ve çocuk yetiştirmek için harika bir yer diyebilirim. Okullarda öğrenci sayısı az, yeşillikler içinde ve oldukça güvenli ( Londra için aynı şeyi söyleyemem).

Standart işlerden kastım, üniversite mezuniyeti gerektirmeyen garsonluk vs gibi islerdi. Türkiye'de iyi şartlarda yaşayan garson vs görmedim, beyaz yaka bile çoğunlukla az kazanıyor.

O çocuklar burda olsaydi, her ikiside kolejde eğitim alacak ve muhtemelen İngilizcenin ucundan birşeyler öğreneceklerdi. Şimdi Oxford da bile rahatlıkla okurlar mühendis baba ve doktor annenin çocuğu olarak gitmeleri zordu.
 
Çocukları düşünüp 4 yıl sonra gitmek biraz saçma değil mi?
Çocukların şimdi oraya alışıp küçük yaşlarda dil öğrenimi daha kolay.
Yurtdisina gittikten sonra dışarıdan ödeyip emekli olamıyor musunuz?
Ayrıca 4 yıl çok uzun bir süreç, evliliginizin sağlıklı devam edeceğini sanmıyorum üzgünüm.
 
İşini hzırlamadan gitmek hat zaten, konu sahibinin eşi in iş hazır okduğundan veriliyor bu cesaret
 
Standart işlerden kastım, üniversite mezuniyeti gerektirmeyen garsonluk vs gibi islerdi. Türkiye'de iyi şartlarda yaşayan garson vs görmedim, beyaz yaka bile çoğunlukla az kazanıyor.
Kanada için şu an söyleyeyim: böyle işler yok. Barista pozisyonları bile dolu. Hani yani diyoruz ya hiç olmadı girer starbucksta kahve yaparım diye. Dolu işte o pozisyonlar. Eskiden amazonda warehouseda yükleme/paketleme işi her daim aktif olurdu. Çünkü hem dil/eğitim gerekmiyor, hem çok yorucu bir iş hem de maaşı az, o yüzden insanlar kısa süre çalılır bırakırlardı. Şimdi iş yokluğundan kimse işini bırakmıyor. Heryer dolu. Avrupada aşağı yukarı aynı durumdadır diye düşünüyorum çünkü çok göç oldu. Nüfus çok arttı.
 
Çok saçma bir fikir ya . Nereden bakarsam bakayim saçma . Benim babam ve annem sadece altı ay yalnız yaşadılar . Annem o dönemde sigara kullanmaya başladı yeniden . 17 yaşındaki kız kardeşim bile çok etkilendi. Kaldı ki çocuklar küçük babalarıyla ilişkisi babaların sorumluluğu almaması . Yani dört yıl bir çocuğun yaşamında çok uzun bir süre . Ömründe bizimle 18 yıl geçirecek çocuklar . Aklı başında 12 yok ve bunun 3 te 1 inde baba figürü olmayacak . Ne mantıkla alınmış bir karar bilmiyorum . Ama çocukların geleceğini düşünüyoruz da bundan karar verdik beni inandirmadi .
 
Yani bu işi anca genç daha çocuk sahibi olmamış kendi hayatını çizmek isteyen iki insan yapmalı . Çocuklar kendi hayatlarini yurt dışında kurmak istiyorsa siz onlara destek olursunuz ya da dört yıl sonra ailecek gidersiniz
 
Mevcut durumda her yer sıkıntılı ama 3. Dünya ulkeleri maalesef daha çok etkileniyor ve zor toparlıyor. Türkiye'de bir noktada bir tık toparlayacak ama artan nüfus, milyonlarca göçmen vs düşünürsek Avrupa yine hala bir seçenek bence...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…