- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.778
- 39
-
- Konu Sahibi Hellohappiness
- #1
Bu söylediğiniz hayatı memuriyet için yaşayan bir sürü aile var aslında. Tek düşündüren nokta çocuklar için çıktığınız bu yolda çocukların Türkiye' de yanınızda devam edecek olması. 4 yıl eğitim hayatında uzun bir süreç. Babaları ile gitmeleri daha doğru görünüyor.Herkese merhaba. Biz orta halli bir aileyiz. Evim arabam eşimin de benim de istediğimiz gibi yaşayıp üstüne tasarruf edebildiğimiz gelirimiz var. Yaş olmuş 40, konfor alanımdan çıkacak, her şeye yeniden başlayacak ne enerjim var ne de mecburiyetim. Ancak 2 küçük çocuğum var. Onların geleceğinden endişeliyim. Eğitim her geçen gün kötüye gidiyor. Özel, kamu fark etmeksizin çok kurumda torpil dönüyor, adaletsizlik ayyuka çıktı, mültecilerle güvenlik sorunu katlandı vs vs Sırf çocuklarım için yeni bir ülkede şansımı denemek istiyorum. Eşim Avrupada şartlarının ülkemizden iyi olduğunu düşündüğümüz bir ülkeden iş teklifi aldı. Ancak benim çalıştığım kurumda emekliliğimi hak etmem için 4 yıl daha çalışmam gerekiyor. Sgk değil daha avantajlı bir özel sandığa bağlıyız. üstelik 15 yıldır burada çalışıyorum tazminatım da var. Bu nedenle ben çocuklarımla birlikte 4 yıl sonra eşimin yanına gitmek istiyorum. Bu süre zarfında izinlerimizde burada ya da orada buluşarak idare edelim diyorum. Benzer süreçlerden geçen var mı? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi, varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
Hepsi güzelde çocuklar için başlattığınız sürece çocukları 4 yıl sonra dahil etmeniz biraz geç gibi snki. Bu konuda başka yapılacak bir şey varsa deneyin derim.Herkese merhaba. Biz orta halli bir aileyiz. Evim arabam eşimin de benim de istediğimiz gibi yaşayıp üstüne tasarruf edebildiğimiz gelirimiz var. Yaş olmuş 40, konfor alanımdan çıkacak, her şeye yeniden başlayacak ne enerjim var ne de mecburiyetim. Ancak 2 küçük çocuğum var. Onların geleceğinden endişeliyim. Eğitim her geçen gün kötüye gidiyor. Özel, kamu fark etmeksizin çok kurumda torpil dönüyor, adaletsizlik ayyuka çıktı, mültecilerle güvenlik sorunu katlandı vs vs Sırf çocuklarım için yeni bir ülkede şansımı denemek istiyorum. Eşim Avrupada şartlarının ülkemizden iyi olduğunu düşündüğümüz bir ülkeden iş teklifi aldı. Ancak benim çalıştığım kurumda emekliliğimi hak etmem için 4 yıl daha çalışmam gerekiyor. Sgk değil daha avantajlı bir özel sandığa bağlıyız. üstelik 15 yıldır burada çalışıyorum tazminatım da var. Bu nedenle ben çocuklarımla birlikte 4 yıl sonra eşimin yanına gitmek istiyorum. Bu süre zarfında izinlerimizde burada ya da orada buluşarak idare edelim diyorum. Benzer süreçlerden geçen var mı? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi, varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
Ben esimle ilk evlendigimde 5 yil ayri yerlerde kaldik. Hatta bizim oyle avrupa falan da degildi. Ben ilk once avrupada o guney koredeydi sonra ben istanbula geldim o avrupaya gecti. En son Avrupada bulustukHerkese merhaba. Biz orta halli bir aileyiz. Evim arabam eşimin de benim de istediğimiz gibi yaşayıp üstüne tasarruf edebildiğimiz gelirimiz var. Yaş olmuş 40, konfor alanımdan çıkacak, her şeye yeniden başlayacak ne enerjim var ne de mecburiyetim. Ancak 2 küçük çocuğum var. Onların geleceğinden endişeliyim. Eğitim her geçen gün kötüye gidiyor. Özel, kamu fark etmeksizin çok kurumda torpil dönüyor, adaletsizlik ayyuka çıktı, mültecilerle güvenlik sorunu katlandı vs vs Sırf çocuklarım için yeni bir ülkede şansımı denemek istiyorum. Eşim Avrupada şartlarının ülkemizden iyi olduğunu düşündüğümüz bir ülkeden iş teklifi aldı. Ancak benim çalıştığım kurumda emekliliğimi hak etmem için 4 yıl daha çalışmam gerekiyor. Sgk değil daha avantajlı bir özel sandığa bağlıyız. üstelik 15 yıldır burada çalışıyorum tazminatım da var. Bu nedenle ben çocuklarımla birlikte 4 yıl sonra eşimin yanına gitmek istiyorum. Bu süre zarfında izinlerimizde burada ya da orada buluşarak idare edelim diyorum. Benzer süreçlerden geçen var mı? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi, varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
çocuklar çok küçük. büyük kızım 7 yaşında. biz de bir an önce onları götürmekten yanayız ama eşim çalırken ve 2 ayda bir gibi yurtdışına çıkması gerekecek orada da. çocuklara bakacak kimse olmayınca yapamayız.Hepsi güzelde çocuklar için başlattığınız sürece çocukları 4 yıl sonra dahil etmeniz biraz geç gibi snki. Bu konuda başka yapılacak bir şey varsa deneyin derim.
Gözden uzak olan, gönülden de ırak olur derler. Sadece eşinizle sizin aranızdaki eş/ sevgili bağı değil; eşinizin çocuklarla aralarındaki baba - çocuk bağı da zarar görecek.Herkese merhaba. Biz orta halli bir aileyiz. Evim arabam eşimin de benim de istediğimiz gibi yaşayıp üstüne tasarruf edebildiğimiz gelirimiz var. Yaş olmuş 40, konfor alanımdan çıkacak, her şeye yeniden başlayacak ne enerjim var ne de mecburiyetim. Ancak 2 küçük çocuğum var. Onların geleceğinden endişeliyim. Eğitim her geçen gün kötüye gidiyor. Özel, kamu fark etmeksizin çok kurumda torpil dönüyor, adaletsizlik ayyuka çıktı, mültecilerle güvenlik sorunu katlandı vs vs Sırf çocuklarım için yeni bir ülkede şansımı denemek istiyorum. Eşim Avrupada şartlarının ülkemizden iyi olduğunu düşündüğümüz bir ülkeden iş teklifi aldı. Ancak benim çalıştığım kurumda emekliliğimi hak etmem için 4 yıl daha çalışmam gerekiyor. Sgk değil daha avantajlı bir özel sandığa bağlıyız. üstelik 15 yıldır burada çalışıyorum tazminatım da var. Bu nedenle ben çocuklarımla birlikte 4 yıl sonra eşimin yanına gitmek istiyorum. Bu süre zarfında izinlerimizde burada ya da orada buluşarak idare edelim diyorum. Benzer süreçlerden geçen var mı? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi, varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
4 yıl sonra ortaokulda olacaklar. Hemen götürmek isterim ama şartlar.. çok küçükler babası hem çalışıp hem tek başına bakamaz. Ben de burada birikmiş tazminatımı ve özel sandık emekliliğimi yakamam. Olur da işler ters gider ve dönersek tutunacağım bir şey olmalı. burasayken dil öğrenmeleri için kurslara göndermeyi düşünüyorum.4 sene sonra çocukların adapte olması daha zor. Dil öğrenmeleri şimdi daha kolay. Bir yere gidilecekse ailece gidilmesi daha mantıklı geliyor. Kendim deneyimlemedim ama, Çevremde Eşi ülke dışında olup daha sonra ülkeye gelenlerin çoğu boşandı.
Önüme yurt dışı fırsatı gelse gitmem... Üç beş fazla kazanacağım diye bu yaştan sonra değmez...
Herkese merhaba. Biz orta halli bir aileyiz. Evim arabam eşimin de benim de istediğimiz gibi yaşayıp üstüne tasarruf edebildiğimiz gelirimiz var. Yaş olmuş 40, konfor alanımdan çıkacak, her şeye yeniden başlayacak ne enerjim var ne de mecburiyetim. Ancak 2 küçük çocuğum var. Onların geleceğinden endişeliyim. Eğitim her geçen gün kötüye gidiyor. Özel, kamu fark etmeksizin çok kurumda torpil dönüyor, adaletsizlik ayyuka çıktı, mültecilerle güvenlik sorunu katlandı vs vs Sırf çocuklarım için yeni bir ülkede şansımı denemek istiyorum. Eşim Avrupada şartlarının ülkemizden iyi olduğunu düşündüğümüz bir ülkeden iş teklifi aldı. Ancak benim çalıştığım kurumda emekliliğimi hak etmem için 4 yıl daha çalışmam gerekiyor. Sgk değil daha avantajlı bir özel sandığa bağlıyız. üstelik 15 yıldır burada çalışıyorum tazminatım da var. Bu nedenle ben çocuklarımla birlikte 4 yıl sonra eşimin yanına gitmek istiyorum. Bu süre zarfında izinlerimizde burada ya da orada buluşarak idare edelim diyorum. Benzer süreçlerden geçen var mı? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi, varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
Buradaki haklarınızdan vazgeçmeyin. Mantıken doğru yoldasınız. Kimsenin eline düşmeyecek bir fırsat.4 yıl sonra ortaokulda olacaklar. Hemen götürmek isterim ama şartlar.. çok küçükler babası hem çalışıp hem tek başına bakamaz. Ben de burada birikmiş tazminatımı ve özel sandık emekliliğimi yakamam. Olur da işler ters gider ve dönersek tutunacağım bir şey olmalı. burasayken dil öğrenmeleri için kurslara göndermeyi düşünüyorum.
neden böyle düşündünüz merak ettim. benim burada rahatım yerinde. çocuklarım için dertlenmesem keyfime bakarım, hiç rahatımı bozmam. ama hangi okula göndereceğim? isterim ki yüksek öğrenim görsünler. onlar da başardı diyelim (ki artık üniversite okumak burada ayaklar altında,”başarmak” ne kadar doğru ifade bilemedim) hangi meslekte hak ettiği yere geleblecek? birinin yeğeni önüne geçmeyecek mi? hangi meslekte mutlu olabilecek?bu şartlar altında taşınıyor olmanızın hiçbir anlamı yok.
Gideceğiniz ülkede bu saydıklarınızın olacağının garantisi var mı ?neden böyle düşündünüz merak ettim. benim burada rahatım yerinde. çocuklarım için dertlenmesem keyfime bakarım, hiç rahatımı bozmam. ama hangi okula göndereceğim? isterim ki yüksek öğrenim görsünler. onlar da başardı diyelim (ki artık üniversite okumak burada ayaklar altında,”başarmak” ne kadar doğru ifade bilemedim) hangi meslekte hak ettiği yere geleblecek? birinin yeğeni önüne geçmeyecek mi? hangi meslekte mutlu olabilecek?
Size katılıyorum, genel olarak böyle fakat sadakat ve sorumluluk bilincinde, iyi bir baba/anneyse ve evliliğin temelinde çocuklarda bu duruma alışıksa, özlem dışında ters giden bir şey olmuyor. Hıı zor mu? Zor hele çalışıyorsan iş, ev, erkek işleri hep sende, tempo çok yorucu oluyor.Gözden uzak olan, gönülden de ırak olur derler. Sadece eşinizle sizin aranızdaki eş/ sevgili bağı değil; eşinizin çocuklarla aralarındaki baba - çocuk bağı da zarar görecek.
4 yıl sonra yurt dışına gitseniz dahi çocuklarınızın orada mutlu olup olmayacakları da belirsiz. Büyük kızınız orta öğretim aşamasına geçmiş olacak; başka bir ülkeye gitmek istemeyecek belki de.