- 27 Ağustos 2022
- 4.266
- 7.282
- Konu Sahibi Hellohappiness
- #101
Bence ya 4 yıl bekleyin, ya da emekliliğinizi erteleyip siz de şimdi gidin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
4 yıl sonra eğer eşinizin yanına giderseniz aşırı mutsuz olursunuz. Ben yurtdışında yaşıyorum burda doğdum büyüdüm ama 4 yıl aşırı uzun bir süreç ya hep ya hiç.. çünkü aile bağlarınız kopacak eş hayatı sıfır olucak , çocuklar baba ilişkisinden uzak kalacak ve hiç bi şey eskisi gibi olmayacak eşinizin 4 yılda yep yeni ortamları arkadaşlıkları olucak bence çok riskli. Ya beraber gidilmeli yada bilemiyorum bekleyin beraber 4 yıl daha. Ayrıca şuanki rahatlığınızı Avrupa da sağlayabileceğinizi sanmıyorum dil sorunu olucaksa eğer o ülke de bir hiç olursunuz. Dilin olmadığı yer insana zulüm olur. Aşırı sıkıntılı bir durum bu arada Almanya da yaşayan biri olarak söylüyorum hiç bir şey sandığınız gibi değil inşallah gelir sizlerde görürsünüz çünkü yaşanarak görülüyor bazı şeyler.Herkese merhaba. Biz orta halli bir aileyiz. Evim arabam eşimin de benim de istediğimiz gibi yaşayıp üstüne tasarruf edebildiğimiz gelirimiz var. Yaş olmuş 40, konfor alanımdan çıkacak, her şeye yeniden başlayacak ne enerjim var ne de mecburiyetim. Ancak 2 küçük çocuğum var. Onların geleceğinden endişeliyim. Eğitim her geçen gün kötüye gidiyor. Özel, kamu fark etmeksizin çok kurumda torpil dönüyor, adaletsizlik ayyuka çıktı, mültecilerle güvenlik sorunu katlandı vs vs Sırf çocuklarım için yeni bir ülkede şansımı denemek istiyorum. Eşim Avrupada şartlarının ülkemizden iyi olduğunu düşündüğümüz bir ülkeden iş teklifi aldı. Ancak benim çalıştığım kurumda emekliliğimi hak etmem için 4 yıl daha çalışmam gerekiyor. Sgk değil daha avantajlı bir özel sandığa bağlıyız. üstelik 15 yıldır burada çalışıyorum tazminatım da var. Bu nedenle ben çocuklarımla birlikte 4 yıl sonra eşimin yanına gitmek istiyorum. Bu süre zarfında izinlerimizde burada ya da orada buluşarak idare edelim diyorum. Benzer süreçlerden geçen var mı? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi, varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
Almanayada öyle birşeyi hiç duymadımAlmanyada küçük bir köydeyim, burada da öyle 1 ler 2ler aynı sınıfta, 3le 4 ayni yan sehirde öyle değil tabi ama böyle de çok var. Öğretmen eksiği sorunu da var, anadili almanca olmayan öğretmen sorunu da. Ekonomik olarak güçlü, sosyal hakları ve adaleti var diye ülke her konuda şahane diye bir şey yok.
Plan çocukların geleceği üzerine kurulup çocukların dahil olmaması tuhaf değilmi?Herkese merhaba. Biz orta halli bir aileyiz. Evim arabam eşimin de benim de istediğimiz gibi yaşayıp üstüne tasarruf edebildiğimiz gelirimiz var. Yaş olmuş 40, konfor alanımdan çıkacak, her şeye yeniden başlayacak ne enerjim var ne de mecburiyetim. Ancak 2 küçük çocuğum var. Onların geleceğinden endişeliyim. Eğitim her geçen gün kötüye gidiyor. Özel, kamu fark etmeksizin çok kurumda torpil dönüyor, adaletsizlik ayyuka çıktı, mültecilerle güvenlik sorunu katlandı vs vs Sırf çocuklarım için yeni bir ülkede şansımı denemek istiyorum. Eşim Avrupada şartlarının ülkemizden iyi olduğunu düşündüğümüz bir ülkeden iş teklifi aldı. Ancak benim çalıştığım kurumda emekliliğimi hak etmem için 4 yıl daha çalışmam gerekiyor. Sgk değil daha avantajlı bir özel sandığa bağlıyız. üstelik 15 yıldır burada çalışıyorum tazminatım da var. Bu nedenle ben çocuklarımla birlikte 4 yıl sonra eşimin yanına gitmek istiyorum. Bu süre zarfında izinlerimizde burada ya da orada buluşarak idare edelim diyorum. Benzer süreçlerden geçen var mı? Olumlu olumsuz tecrübelerinizi, varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
Tamam şimdi duymuş oldunuz. 1 ve 2de aynı sınıfta 2 kardeş okuyan arkadaşımın çocukları var, kulaktan dolma bir sey degil. 1ler 7 kişi 2ler 8 kişi. Çoğu okulda dil bilmeyen Ukraynali göçmenler var burada yok, çocuklar da yeni geldikleri için daha rahat dil öğreniyorlar. O konuda memnunlar.Almanayada öyle birşeyi hiç duymadım
Köy yerlerinde okul olmuyor zaten, çocuklar köylerin bağlı bulunduğu şehirde okula gidiyor
Otobüs vs ile ulaşıyorlar
Birkere müfredat ve kitaplar çok farklı
1 ile 2. Sınıf aynı olamaz
3. İle 4 de olmaz
Çıkış saatleri bile uymaz
Hangi eyalettesiniz bilmiyorum ama 4ü sınıf zaten çok önemli ve yoğun geçen bir sınıf, 3 ile birleşmesi mümkün değil
Ama bazı dersleri birleştiriyorlar, örnek Spor, din, ethik gibi dersleri o oluyor ama matematik, almanca gibi derslerde hiç duymadım
Bayağı mahrumiyet bölgesi gibiTamam şimdi duymuş oldunuz. 1 ve 2de aynı sınıfta 2 kardeş okuyan arkadaşımın çocukları var, kulaktan dolma bir sey degil. 1ler 7 kişi 2ler 8 kişi. Çoğu okulda dil bilmeyen Ukraynali göçmenler var burada yok, çocuklar da yeni geldikleri için daha rahat dil öğreniyorlar. O konuda memnunlar.
Ya onlar çok memnu kaldı çünkü gerçekten çocuklar dilde çok geri kalacaklardi başka yer olsa. Şimdi sınıfta ikisi dışında hepsi alman ve dilleri açıldı. Mesela başka şehirde arkadaşım söylüyor bir sınıfın tamamına yakını ukraynaliymis, öyle olsa iki kardeş aralarında da Türkçe konuşuyor zaten iyice kötü bir geçiş senesi olacaktı. Normal şartlarda evet kötü bence de, hiçbir beyaz yakaliya kabul ettirilemeyecek bir şeyi almanya diye kabul ediyorlar zaten egitim daha iyi diye kim çıkardı bilmiyorum benim anlayışıma çok uzak bir eğitim tarzları var ama göreceli tabi.Bayağı mahrumiyet bölgesi gibi
Öyle biryerde çocuğumun okula gitmesini istemezdim
Eğitim daha iymi değilmi orası tartışılır fakat aldıklafı eğitim sonucunda işsiz kalmayacaklar, emeklerinin karşılığını alacakları önemli bir gerçek.Ya onlar çok memnu kaldı çünkü gerçekten çocuklar dilde çok geri kalacaklardi başka yer olsa. Şimdi sınıfta ikisi dışında hepsi alman ve dilleri açıldı. Mesela başka şehirde arkadaşım söylüyor bir sınıfın tamamına yakını ukraynaliymis, öyle olsa iki kardeş aralarında da Türkçe konuşuyor zaten iyice kötü bir geçiş senesi olacaktı. Normal şartlarda evet kötü bence de, hiçbir beyaz yakaliya kabul ettirilemeyecek bir şeyi almanya diye kabul ediyorlar zaten egitim daha iyi diye kim çıkardı bilmiyorum benim anlayışıma çok uzak bir eğitim tarzları var ama göreceli tabi.
O zaman giderdim heralde.geri dönünce memuriyetinize devam edebilecek misiniz.devran dönerse ben de dönerim:) en azından çocuklar ve ben dil öğrenmiş oluruz. eşimin de turt dışı iş tecrübesine +1 eklenmiş olur.
türkiye'deki emekli maaşının kur karşısında eriyeceği zaten belli ama onu daha çok şundan dolayı düşünüyor gibime geldi benim: eğer yurt dışında yapamaz da ülkesine geri dönmek isterse ülkesinde en azından emekliliği olsunöte yandan yurtdışına taşındığınızda sizin türkiye'den alacağınız emekli maaşınız, kur karşısında da pul olacak. dolayısıyla emeklilik planınızı ileri sürmenin hiçbir manası yok.çalışmaya hayatına gideceğiniz ülkede devam edip emekliliği hakettiğiniz dönemde türkiye2deki çalışma planınızı birleştirmenizin yolları var bazı ülkelerde. dolayısıyla bu bağlamda dediklerinizin hepsi bana hane gibi geliyor.