- 19 Ağustos 2019
- 1.363
- 2.256
- 31
- Konu Sahibi mutlucicek
herkesin huyu suyu farklı. arkadaş olarak sevmek başka misafir olarak ağırlamak başka. 1+1 evde misafiri zaten asla kabul etmemeniz gerek. Sizin verdiğiniz tepkiye göre insanlar şekillenir.
Çok üzüldüm durumunuza. Ben de hamileyim eşimin abisi, eltim, 2 çocuğu ve bekar bir abisi gecen hafta cumartesi bize geldiler. Ama biz de iş nedeniyle Ankarada idik ve kendi evimize yeni döndük hala evimizi de tam yerleştiremedik. O halde iken cuma gününden gelmek istediler, cumartesi geldiler. Allah var bana hiçbir şey yaptırmadılar ama yine de onlar gelecek diye ekstra temizlik yapmak durumunda kaldım. Aynı gün de geri döndüler, sonradan öğrendiğime göre aslında bizde kalmaya gelmişler, ertesi gün bizim evden plaja gideceklermiş. Ama kalın bile diyemedim eşim de kibarca kalmayın demiş hatta, çünkü evde nevresim takımları nerede bilemeyeceğim bir taşınma durumu var. Ayrıca o gün o kadar yorulmuşum ki hiçbir şey yapmadığım halde ve arada yattığım halde yeterince yatmadığım için. Üstelik ben şu anda sadece 21 haftalık hamileyim. Ben olsam direkt hamileliğin zor zamanları olduğunu öne sürer sürekli dinlenmem gerekiyor doktor da hep dinlen, hic ev işi yapma dedi, der geçerim. Gelseler bile o denli kalkıp misafir diye hizmet beklememelerini sağlarım. Bir de cocukla geleceklermiş, eşimin yeğeni ne kadar 8 9 yaşında bile olsa koltukların yemek masası sandalyelerinin başında geziyordu, insan hamile iken daha bir gıcık oluyor. Annesi de dur demiyordu. Bence böyle bir külfetten nasıl kurtulacaksanız onu söyleyip kurtulmaya bakın.
Hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah sizde. Bizimde işler o kadar karışık ki. Ev taşınma günü henüz belli değil, ben hamileyim taşınsak bile Türkiye’deki eşyaları paketleme burada yerleştirme yapmaya korkacağım evde tekken mecbur anneleri bekleyeceğim doğum için gelecekleri evi de halledecekler mecburen taşınsam bile. Hiç alışık değilim böyle durumlara çünkü ben Tr de kendi ailemden uzakta Ankara’da yaşıyordum; eşimde şaka bile yapmaz gelip yayılıp iş yapmayı uyarır tahammülü yok benim haşat olmama. Bu yüzden eşime değil bence bana yazdı eşi, o 3 günlük işi bile iptal ederler umarım.zaten taşınma denk gelirse biz edeceğiz.