Eşim Yalnız Kalmak İstediğini Söyledi :(

İki konunuza da bakınca bencil, eşinizin yaşadığı zorluklar karşısında duyarsız bir tavır takındığınız ortada.
Babanin mezarına gitme, dünyada babasını kaybeden tek insan sen değilsin,baban ölmüs ama sen benimle ilgilen, abimlere gidelim... Adamin ne yaşadığı zerre umurunuzda değil.
Birde adama sizi destekleyen mesajları göstermişsiniz şaka gibi.
İnsanlar için böyle zamanlar çok hassas, yanındakileri ne olduğunu çok net anlayacağı zamanlar. Eşinizde ciddi olarak kırılmış gibi geldi bana. Siz susmayıp ilgi ilgi diyeceğiniz için biraz ayrı kalmak istemiş muhtemelen.

Son düzenleme:
Bazı insanlar ailesine ( anne baba abla abi eş ) çok düşkün olur. Eşinizin böyle olması bana normal geldi. Kaldı ki babasını tüm çabalarına rağmen kaybetmiş bu acı kimine göre 4 ayda geçmez kimine göre 1 yıl. Üstelik 4 ay gibi kısa sürede insan babasının vefatıni nasıl unutabilir ki. . ama ne sanlisiniz ki böyle bir süreçte eşiniz sizin desteginizi yaninda olmanızı beklemis. Düşünmüş . Ben sizi sevdiği için böyle bir beklenti içine girdiğini düşünüyorum ve beklediğini gorememenin kırıklığı var üzerinde. Zaten fazla destek fazla ilgi böylesi zor dönemlerde daha çok aranmaz mi ? Hem de en sevdiklerinden. Bilemiyorum hak verdim gibi. Karşılıklı konuşmanizda ters cevap vermesi dışında tabiki. Ama umarım düzelirsiniz. Bu benim düşüncem lütfen alınmayın.

bence psikolojik bir destek alın. eşinizde almalı. o yaşadığı kaybı daha az acıyla atlatabilmek için sizde kişilik oturması ile ilgili. bazen ayrı kalmak iyi gelir ama eşinizin sağlam bir şekilde gönlünü almalısınız. herkesin acısını yaşama şekli başkadır. bence eşiniz çok zor bi zaman geçiriyor. eğer ayrı kalmak istiyorsa bir süre ayrı kalın. adamın sürekli üstüne gidip bunaltmaya gerek yok. ayrıca burayı ona göstermeniz aşırı saçma. bence biraz olgun düşünüp davranmaya çalışın.

Önceki konunuzu okurken deli olmuştum yazdığınız buz gibi duygusuz cevaplara..
Şimdi üzerine bu konu . bence eşiniz yerden göğe kadar haklı. ama siz o kadar körsünüz ki hala '' eşim ölümün acısını bana yükledi '' diyorsunuz şaka gibisiniz ya resmen. ya nasıl bencil bir insansınız siz. Hayatınızda hiç gerçekten canınızdan can kopmadı değil mi ? hep konfor alanında yaşadınız. Ama karşısınızda eşim dediğiniz insanın babası gözleri önünde aylarca acı çeke çeke eriyerek vefat etmiş. O süreç nasıl işliyor , hem kemoterapi gören hem de onun yanında olan insanlar nasıl yıkım yaşıyor en ufak bir fikriniz olmamış. bırak empati yapmayı falan anlamak için Çabanız bile olmamış. nasıl ruhsuz bir duruş bu ? İnsan sevdiğinin yanında böyle mi durur o acı çekerken ? Bir de size yazanlara '' yeaaa ben gerçekçiyim '' demişsiniz.. ya sizin bir canınızdan can kopsun da göreyim o gerçekliği .. Ya insan sevdiği kişinin acısını hiç mi hissetmez ? gerçekten eşinizi seviyor msunuz bence kendinize ilk sormanız gereken soru aslında bu.
eşinize çok çok üzüldüm. sizi hayat arkadaşı seçerek adam resmen hayatının hatasını yapmış. ama hayatının kaybını yaşadığı an da bunu fark etmiş görünüyor. Bence her ikiniz içinde ama özellikle eşiniz için zararın neresınden dönülse kardır.
Adamı bırakın uzak durun biraz iç çöküşünü acısını rahat rahat yaşasın..

( bu yazdıklarım size ağır gelebilir ama gerçek bunlar. Aynı süreçlerden geçmiş tek başına istese canını vereceği insanı kurtarmaya çalışmış , kurtaramamiş ve 5 yıl ! bu acıyla kıvranmış biri yazdı size bunları . Muhtemelen size göre '' gerçekçi biri değilimdir de '' )

konunuzun sonundaki cümle hala hiçbirşey anlamadığınızın kanıtı.
bence eşinizden önce kendinizi kabullenin. bencil bir insan olduğunuz için eşinizin acısını paylaşmak yerine hafife almışsınız süreç boyunca. adamda sizden soğumuş. bari dürüstçe bunu söyleseydiniz elimden bu kadarı geldi çünki ben bencil bir insanım diye.

Siz gerçekten duygusal anlamda problemli birisiniz. Burda neredeyse kimse size hak vermedi neden icinden seçipte böyle bir şey yaptiniz? Amaciniz hala kendinizi haklı gösterme çabası, nasıl yenilmez bir egonuz var. İnsan kötü günde belli olur. Kolay kolay bunu asla demem ama eşiniz sizden ayrılsa çok daha mutlu bir adam olur. Kimse böyle iyi gün dostu bencil bi eşle hayatını çürütmemeli. Cesaretiniz varsa bu yazıyı gösterin kocanıza .

Ay evet sonunda birisi buna değinmiş. Adam hastanelerde paralanırken annesinin evindeymiş. O da yetmemiş adam yas tutmak istemiş hadi izin al annemlere gidelim demiş. O da yetmemiş ailesi eve gelmiş neden bizimle ilgilenmiyor demişler. Eşi boşarsa da yüzde binbeşyüz haklı. Hala babasının acısını bana yükledi diyor. Bazı insanları ne yaparsan yap değiştiremiyorsun işte. Bakış açısı o kadar dar, içsel gözlemi o kadar düşük oluyor mümkün değil yerinden kıpırdatamıyorsun. Hiç uğraşmadan böyle kişileri hayatından çıkarmak en güzeli. Paragraf paragraf hayatını ve eşini övmüş mesela. Başlarda sorun yokmuş zaten iyiyken herkes iyidir. Ama kriz anında eşinin nasıl biri olduğunu görmüş.

Bu yazıyı da eşine göster ve lütfen sen de psikolojik bir tedavi al. Bu kadar perspektifsizlik normal değil çünkü.

Başınız sağ olsun.İnsan tanımadığı vefatlara üzülürken kendi ailesi için 3..4 ay olmuş ne var bunda gibi yorumlara inanamadım.N e ara böyle olmuş insanımız dedim inanın..

Sag olun. Allah razi olsun. Yasamayan anlamiyor demek ki. 4 ay ne ki. 20 senedir babamin resimlerine sadece yandan bakabiliyorum hala burnumun ucu hemen sizladigi icin. Bir kanadin kirik yasiyorsun öyle.

Birde burdaki duygudan yoksun, soğuk mesajları mı gösterdiniz pes diyorum başkada bir şey gerekmez size

Babasinin olumunu size yuklemedi siz onda cok buyuk hayal kirikligi yarattiniz hala daha anlamiyosunuz diger konuya esiniz sizden soguyup uzaklasabilir yazmistim aynende oyle olmus herkesin yas sureci farkli adam yanliz kalmak isterken sizin annemlerle ilgilenmiyor demenizden zaten nekadar anlayissiz oldugunuz belli oluyor yapabilcegniz biaey oldugunu dusunmuyorum

Hala bana yükledi diyorsunuz. Yahu bencillik etmissiniz işte. Ne yuklemesi..neyse esiniz haklı. Pismanliginizi davranislarınıza da dökün zamanla affeder. Evleri de ayırmayın

Adamin derdi de bu tam olarak. Karisi o kadar soguk ve uzak ki elalemden aldigi akilla isleri yoluna koymaya calisiyor onu bile yapamiyor. Garibim daha cok kirilmistir bence.
Çok üzüldüm adama, kimse yanında olmamış. Babasına mı üzülsün karısının vefasızlığına mı?

Bütün mesajlarınızı okudum. Bencilin önde gidenisiniz. 4 ay, birbirine bağlı baba oğul için çok ama çok az bir süre kabullenmek için.

Adamcağızın yas süreci yaşamasına bile izin vermiyorsunuz farkında mısınız?

Umarım eşiniz kendisine, sizin olmadığınız yepyeni bir sayfa açar.

Siz hala olayın babasının vefatı olduğunu sanıyorsunuz hata da burada başlıyor. Olay sadece birini kaybetmek değil olay kendini yalnız ve çaresiz hissetme. Eşiniz her şeyle tek başına ilgilenmiş hiç destek görmemiş. Kendisini paralamış ama maalesef başaramamış. İçinde büyük bir başaramama duygusu var. Kendini yalnız hissetme var. Bu duygularla boğuşurken belliki en yakınından yani sizden destek beklemiş ama maalesef siz bu sınavı geçememişsimiz. Bunları bu saatten sonra ne kadar düzelebilirsiniz bilemem çünkü zaten insan hayatında bir ya da iki kere bu kadar dibe iner bence. Bu yüzden etrafındakileride bu döneme göre değerlendirir. Bence eşinizi profesyonel desteğe yönlendirin çünkü yaşadığı sadece birini kaybetmenin getirdiği sıradan bir yas süreci değil. Daha derin güçlü şekilde etkilenmiş.

Uzgunum ama bu konu buradan donmez. Esiniz babasinin acisini size yuklememis ama siz esinizin gozunu acmissiniz. Hani evlenirken iyi gunde, kotu gunde diyerek evlendik ya sizinki lafta oyleymis. Sizin yazdiklarinizi ve bazi yorumlari okuyunca kanim dondu.

Siz bide burada sizi destekleyen yorumları alıp kocanıza mı gösterdiniz? Resmen sakasınız… yani bak ben haklıyım halkta bunu söylüyora getirip elinizi güclendirmek icin ? Allah esinize yardım etsin. Baska söyleyecek bisey bulamıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…