- 29 Mayıs 2021
- 13.516
- 87.639
- 548
- 36
- Konu Sahibi begonvil001
-
Bazı insanlar ailesine ( anne baba abla abi eş ) çok düşkün olur. Eşinizin böyle olması bana normal geldi. Kaldı ki babasını tüm çabalarına rağmen kaybetmiş bu acı kimine göre 4 ayda geçmez kimine göre 1 yıl. Üstelik 4 ay gibi kısa sürede insan babasının vefatıni nasıl unutabilir ki. . ama ne sanlisiniz ki böyle bir süreçte eşiniz sizin desteginizi yaninda olmanızı beklemis. Düşünmüş . Ben sizi sevdiği için böyle bir beklenti içine girdiğini düşünüyorum ve beklediğini gorememenin kırıklığı var üzerinde. Zaten fazla destek fazla ilgi böylesi zor dönemlerde daha çok aranmaz mi ? Hem de en sevdiklerinden. Bilemiyorum hak verdim gibi. Karşılıklı konuşmanizda ters cevap vermesi dışında tabiki. Ama umarım düzelirsiniz. Bu benim düşüncem lütfen alınmayın.Dün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.
Eşimle Yaşadığımız Sorunlar
Uzun zamandır takip ediyorum burayı artık işin içinden çıkılmaz bir hale geldiği için sizlerden fikir almak istedim. Biraz uzun yazı olabilir çünkü çok doldum. En ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalışcam lütfen ona göre cevap verin. Tarafsız gözle fikirleri görmek istiyorum. 5 yıllık bir...www.kadinlarkulubu.com
Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım
Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.
Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.
Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi
Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.
Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi
Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.
Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi
Siz gerçekten duygusal anlamda problemli birisiniz. Burda neredeyse kimse size hak vermedi neden icinden seçipte böyle bir şey yaptiniz? Amaciniz hala kendinizi haklı gösterme çabası, nasıl yenilmez bir egonuz var. İnsan kötü günde belli olur. Kolay kolay bunu asla demem ama eşiniz sizden ayrılsa çok daha mutlu bir adam olur. Kimse böyle iyi gün dostu bencil bi eşle hayatını çürütmemeli. Cesaretiniz varsa bu yazıyı gösterin kocanıza .Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettimsosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi
Ay evet sonunda birisi buna değinmiş. Adam hastanelerde paralanırken annesinin evindeymiş. O da yetmemiş adam yas tutmak istemiş hadi izin al annemlere gidelim demiş. O da yetmemiş ailesi eve gelmiş neden bizimle ilgilenmiyor demişler. Eşi boşarsa da yüzde binbeşyüz haklı. Hala babasının acısını bana yükledi diyor. Bazı insanları ne yaparsan yap değiştiremiyorsun işte. Bakış açısı o kadar dar, içsel gözlemi o kadar düşük oluyor mümkün değil yerinden kıpırdatamıyorsun. Hiç uğraşmadan böyle kişileri hayatından çıkarmak en güzeli. Paragraf paragraf hayatını ve eşini övmüş mesela. Başlarda sorun yokmuş zaten iyiyken herkes iyidir. Ama kriz anında eşinin nasıl biri olduğunu görmüş.Galiba eşinizi en çok ben anlarim. Bende kanser tedavisi gören annemi kaybettim ardından kocamı boşadım... hastalığı suresince bende kendimce kendimi paraladim. Bu sürede eşim ne yaptı hiç. Satır aralarında onun bu konunun umurunda olmadığını hissettiğim bir süre şey yaşadım tek tek yazamam şu an.. ama ona kalsa o da sanirim böyle sizin anlattığınız gibi anlatırdı. Eşim aynı kişiydi. Hep bencil sorumsuz biriydi. Ama çok zeki, beni seven, evine bağlı da bir adamdı. Sorumsuz bencil tavırları çocuk gibi gelirdi rahatsız etmezdi beni.. ne zaman gerçekten ihtiyacım oldu ona, bana battı. Ben hem annemin hem kendi evimi karnım burnumda temizlerken onun bilgisayarın başından kalkmamasi battı mesela. Oysa evlenmeden önce de böyleydi. Hatta kadın tutalım vs demisti. Ne gerek var ben temizlerim demiştim. Ama annem hastayken, ben çok yorgun gucsuz ve hamileyken kalkıp o supurmeliydi evimizi.. o değişmedi ama annemin hastalığı ve vefatı beni çok değiştirdi. Siz ne yaşadınız bilemem. Ama sizin gördüğünüzden fazlasını görmüştür. Mesela o hastanedeyken siz neden ailenizin evindeydiniz? Gibi... Bilmiyorum bilemem ama eşinize zaman verin... bırakın öfkesi acısı biraz geçsin sakinleşsin.
Bu yazıyı da eşine göster ve lütfen sen de psikolojik bir tedavi al. Bu kadar perspektifsizlik normal değil çünkü.Ay evet sonunda birisi buna değinmiş. Adam hastanelerde paralanırken annesinin evindeymiş. O da yetmemiş adam yas tutmak istemiş hadi izin al annemlere gidelim demiş. O da yetmemiş ailesi eve gelmiş neden bizimle ilgilenmiyor demişler. Eşi boşarsa da yüzde binbeşyüz haklı. Hala babasının acısını bana yükledi diyor. Bazı insanları ne yaparsan yap değiştiremiyorsun işte. Bakış açısı o kadar dar, içsel gözlemi o kadar düşük oluyor mümkün değil yerinden kıpırdatamıyorsun. Hiç uğraşmadan böyle kişileri hayatından çıkarmak en güzeli. Paragraf paragraf hayatını ve eşini övmüş mesela. Başlarda sorun yokmuş zaten iyiyken herkes iyidir. Ama kriz anında eşinin nasıl biri olduğunu görmüş.
Başınız sağ olsun.İnsan tanımadığı vefatlara üzülürken kendi ailesi için 3..4 ay olmuş ne var bunda gibi yorumlara inanamadım.N e ara böyle olmuş insanımız dedim inanın..
Hala bana yükledi diyorsunuz. Yahu bencillik etmissiniz işte. Ne yuklemesi..neyse esiniz haklı. Pismanliginizi davranislarınıza da dökün zamanla affeder. Evleri de ayırmayınDün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.
Uzun zamandır takip ediyorum burayı artık işin içinden çıkılmaz bir hale geldiği için sizlerden fikir almak istedim. Biraz uzun yazı olabilir çünkü çok doldum. En ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalışcam lütfen ona göre cevap verin. Tarafsız gözle fikirleri görmek istiyorum. 5 yıllık bir...www.kadinlarkulubu.com
Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım
Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.
Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.
Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi
Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.
Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi
Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.
Çok üzüldüm adama, kimse yanında olmamış. Babasına mı üzülsün karısının vefasızlığına mı?Adamin derdi de bu tam olarak. Karisi o kadar soguk ve uzak ki elalemden aldigi akilla isleri yoluna koymaya calisiyor onu bile yapamiyor. Garibim daha cok kirilmistir bence.
Direk boşanma davası açarEşin buradaki yorumların hepsini okursa vah ki senin haline vah!!
Dün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.
Siz bide burada sizi destekleyen yorumları alıp kocanıza mı gösterdiniz? Resmen sakasınız… yani bak ben haklıyım halkta bunu söylüyora getirip elinizi güclendirmek icin ? Allah esinize yardım etsin. Baska söyleyecek bisey bulamıyorum..Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettimsosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?