• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Yalnız Kalmak İstediğini Söyledi :(

E uzatmasın o zaman be annem,bassın gitsin öyle değil mi? Bu kadar beklediği hata. Anlamsız yani.
İlişkiler internet sekmesi değil ki kapatıp çıkasın. Bir sürü farklı değişkeni var. Zaten karar almak için düzgün bir psikolojide değilken bir de boşanmak gibi ağır bir süreci kaldıramayacağını düşünmüştür. Ayrı kalıp toparlandıktan sonra yoluna bakacaktır.

İlişkiler internet sekmesi değil ki kapatıp çıkasın. Bir sürü farklı değişkeni var. Zaten karar almak için düzgün bir psikolojide değilken bir de boşanmak gibi ağır bir süreci kaldıramayacağını düşünmüştür. Ayrı kalıp toparlandıktan sonra yoluna bakacaktır.
Öyle yaptıkça yara almaya devam eder. Kestirip atmadıkça düzelmeyecek tek şey evlilik bence.

Tabi bu benim görüşüm,farklı görüşlere saygım sonsuz.

Dün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.

Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım :KK43:

Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.

Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.

Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi :KK43:

Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.

Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi :KK43:

Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.

Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi :KK43:

Siz eşinizi zerre anlamamışsınız
Kanserle mücadele hayatın diğer yanlarıyla tamamen alakasız sürekli dibe giden, sonu belli, çaresizliğin en üst seviyede yaşandığı bir alan.
Benim ki 9 yıl sürdü, annem öldükten sonra hayatımdaki her şeyi değiştirdim, o mücadele beni değiştirdi çünkü, bunun yas süreci ile ilgisi yok. İnsanlara bakışım, dostluk anlayışım, sevgi anlayışım her şey değişti. Eşiniz baba acısını size yüklemiş değil, vermediğiniz desteğin cezasını çekiyorsunuz hepsi bu. Şu süreçte vicdanı rahat olsun diye yalnız kalmalıyım diyor ama ben kendimden biliyorum ki ruhunda çoktan silmiştir sizi

Hepinizin her konuyu okumadigi gibi ben de hanimefendinin onceki konusunu okumamis olabilir miyim? Konu uzerinden konida verilen bilgilerle yorum yaptim. Bu kadar taslanmam cok sasirtici. 3. Kez soyluyorum anne babasini kaybedenlerin acisini lucumsemiyorum arkadaslar. Vallahi kucumsemiyorum billahi kucumsemiyorum
Ben sizi taşlamadım ki,önceki yazdıklarını özet geçtim

Baba acısı feğil bu,nerde görsem tanırım,bariz başka kadın acısı var adamda. İnanmadım. Siz de inanmayın. Kokusu çıkar yakında. Benim yanımda olmadın deyip bahane yaratan adam ,yalnız kalayım ayağına başkasına yönelmiştir hiç şaşmaz.
Hayatta her şey kadın-erkek ilişkileriyle alakalı değil ya. Adamın babası can çekişmiş aylarca. O hastane senin bu şehir benim babasını taşımış. Bu bile insanı o kadar yorar ki. Üstüne kardeşlerinden destek görmeyi bırak, babası öldüğünde umurlarında bile olmamış. Beraber büyüdüğün insanlardan şunu görmek bile insanın hayata bakışını kökten değiştirir. Bunlar yetmemiş gibi eşi gelmiş tek babası ölen sen değilsin diyor, ailemle ilgilen diyor. Ben kapının önüne koyardım da adam merhametli biri belli ki.

Duygularını ifade etme şekli çok kadınsı😂
İşte bazıları öyle. Yalnız karısı ile aynı yazmıyor o dikkatimi çekti. Birbirinden farklı geldi, vallahi burada herşey mümkün yanlız eğer doğru ise adama üzüldüm. Aşırı anlayışsız ve bencil bir karısı var. Bir de hiç aklı yok buradaki mesajlar adama gösterilir mi ? 🤦🏻‍♀️ Hadi gösterdin diyelim bari eleştiri yapılan mesajları gösterseymiş bak haksızlık etmişim diye ki onuda yapmaması lazım.

Duygularını ifade etme şekli çok kadınsı😂
Yalnız bir dk, paragrafları ayırma şekli benziyor gerçi. Sadece kelime seçimleri biraz farklı. Şüphelendim bak şimdi. 🤨

Eğer kadın yazdıysa eşi gibi yuh derim yani hasta mı ne ? Üşenmeyip detayına kadar nasıl yazdı ne hissettiğine kadar. Ayrıca eline ne geçecek ki bu kadının eşi gibi yazınca. Kendini haksız çıkarıyor işte 🤣🤣🤣 beynim yandı akşam akşam

E adam gitti tamam da konu sahibi neden banlandı , ikinci üyelikten mi ?

Baba acısı feğil bu,nerde görsem tanırım,bariz başka kadın acısı var adamda. İnanmadım. Siz de inanmayın. Kokusu çıkar yakında. Benim yanımda olmadın deyip bahane yaratan adam ,yalnız kalayım ayağına başkasına yönelmiştir hiç şaşmaz
Bu hangi sizofrenik vaka oluyor sayın terapistler :D

Adam söylemiş zaten, ya sen ailenin yanına git ya da ben otelde kalayım demiş. Adam üst düzey yönetici, kazancı çok iyi yıkatır çamaşırını otelde. Bana inandırıcı geldi çünkü benim babam da aynı hastalıktan aynı süreçlerden geçti vefat etti. Yaşatmaya kurtarmaya çalışırken ellerinden kayıp gitme hissi gerçek yani.

Kocasının ne yaptığı nereye gittiğiyle ilgilenseydi az çok anlardı aldatılıp aldatılmadığını. Almış eline fotoğraf makinesini dağ bayır gezip kuş böcek fotoğrafı çekiyor yazmış. Kendi de arada bir gidebilirdi eşiyle, onun yerine izin al anamlara gidelim diye darlamış.
Eee karısını suçlaması garip geldi işte bana. Kadın yanında olmamış ama adamda bahane aramış gibi. Kendi kardeşlerine hiç ses etmemiş.
Sizin başınız sağolsun. Allah sizlere uzun ömür versin.

Gercekten şok oldum. Adamı aylardır anlamamıssınız yanında hissettirmemissiniz ki erkekler kolau kolay böyle seylere duygu ve anlam yüklemez benim bildiğim . Sizden uzak kalıp gercekten bu evliliğin kendisi icin anlamını sorgulayacak. Yani bu bir gercek soğuma mı? Yoksa evliliğine bu kırgınlığı aşıp devam edip etmeyeceğini düsünecek. Kadın da olsa, erkekte olsa bu kararı alma hakkı var. Soğudugunda o evliliği bitirebilmeli, manipüle edilmeden… esiniz babasını acısının faturasını size cıkarmıyor, benim hayatımda duydugum bi erkeğin söyleyebileceği en iyi duygularını ifade etme seklini yapmıs.. Siz bu destek olma sınavından kalmıssınız. Hakkınızda hayırlısı olsun
Ne yapabilirdi mesela bu hanımefendi eşine? Nasıl teselli edebilirdi? Sanki ne yapsa aynı şeyi diyecek gibi geldi bana. Ama gerçekten biraz bencilce olmuş

Ben de 5 ay önce annemi kaybettim. Ve eşim yanımda oldu tabii ki ağlayınca sarıldı geçicek dedi. Arada annemle ilgili de konuştum dinledi. Ama bu kadar, o da üzüldü tamam ama bu kadar, napabilir ki ya da ben napabilirim ki? Habire bu konuyu açıp ona söylesem ya da ondan aşırı ilgi beklesem ne anlamı var ki. Zaten ben üzülüyorum, zaten içimde bazen rüyalarımda karşıma çıkıyor acım. Yas sürecindeyim ama atlatmaya çalışıyorum eşimle güzel şeyler yapmaya çalışıyorum, mutlu olmaya çalışıyorum, yoksa iyileşemem ki. Çok acı çünkü sevdiğin birini kaybetmek ama hayata eşimle tutunuyorum. Yas süreci insanın en önce kendi başına aşması gereken bi şey siz ne yapabilirsiniz yani. Ha belki bazı noktalarda alttan alabilirdiniz ona bi tık daha ilgi gösterebilirdiniz. Belki kardeşlerinden göremediği ilgi belki babasının acısı belki de bunların hepsi bahane oldu. Belki zaten mutsuzdu evlilikte. Yani eğer ki en acı zamanında cidden bencillik yaptıysanız sogumus olabilir ama yani elinizden geldiğince yanında olmuşsunuz sanırım. Derdi ne çok anlayamadım
Adamın yaşadığı yas değil suçluluk duygusu, yetememe, ondan ağır geçiriyor bu süreci

Back