• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Yalnız Kalmak İstediğini Söyledi :(

Dün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.

Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım :KK43:

Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.

Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.

Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi :KK43:

Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.

Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi :KK43:

Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.

Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi :KK43:
Eşiniz babasının acını size yüklemedi! Hala aynı kafasasınız gerçekten şaşırıyorum. Pes size!

Ya siz niye başkalarının akıllarıyla hareket ediyorsunuz. Bu kadar mı sevmiyorsunuz eşinizi. İçten gelen iki güzel söz yetecekken hepten batırmışsınız.
Eşiniz doğru demiş. Ekran göstererek gönül alınmıyor
Adamin derdi de bu tam olarak. Karisi o kadar soguk ve uzak ki elalemden aldigi akilla isleri yoluna koymaya calisiyor onu bile yapamiyor. Garibim daha cok kirilmistir bence.

Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettim :( sosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi :(
Ahahahah bir de seçici davranıp sadece destek verenleri göstermiş :d

Yazık adama gerçekten yazık. Ama ben nolucağm kafasından nasıl çıkamıyorsunuz anlamıyorum. Kusura bakma da biraz kendini deli gibi yapmışsın. Hiç mi hayatında normal insan yok sana akıl verecek?

Tamam mıçmışsın da şimdi iyice sıvadın konu sahibesi, adamın özelini burda paylaştın eyvallah bunu niye adama gösteriyorsun :KK51: Burdan tavsiyeleri toplayıp gidecektin niye böyle bir şey yaptın şimdi zorla kendini kapı önüne koydurcaksın... bu arada kusura bakma enişte başın sağ olsun benim bu işle ilgim yok sadece yorum yaptım jj
Bide kendisinin haklı olduğunu yazan kişilerin yorumunu göstermiş 😬

Dün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.

Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım :KK43:

Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.

Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.

Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi :KK43:

Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.

Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi :KK43:

Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.

"Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi." Bu son cümlenizden yola çıkarak ,
Siz inanın eşinizin bu zor sürecinde onu yaşadıklarını hiç anlamamışsınız. Anladığınıza kendi kendinize karar vermişsiniz.Örneğin mezarlığa gitmek istediğinde unutması için bu ziyaretin doğru olmadığı gibi düşünceniz var. Peki bu sizin görüşünüz doğru mu. 4 ay olmuş.Nedir ki 4 ay.(Burada bazılarının dediği gibi 4 ay hiç uzun bir zaman değildir.Herkesin acısı kendinedir ve yargılanamaz.)
Son konuşmanızda eşiniz tüm duygu düşünceleri ile kendisinin neden kırıldığını size o kadar güzel ifade etmiş ki.Ama siz sürekli suçlayıcı (buna üste çıkmak derler)konumdasınız.Hele son cümle inanılmaz.Ne alaka size acısını yüklesin.
Bakın büyük bir yanlış içindesiniz.Daha önce de yazdım Sizin eşle ilgili bu süreci nasıl götürmeniz gerektiği ile ilgili uzman desteği almanızı yazdım.Ama siz orada da ben bilirim bunları gibi üsten bir bakışla cevap yazdınız.Ama hiç de öyle değilmiş.Konuşmanız nasıl sonuçlanmış.Halbuki bu konuşmayı bir uzman desteği ile yapsaydınız size farklı önerileri olurdu mutlaka...
Örn.
Uzman değilim ama eşle konuşmaya ben bencillik yaptım diye başlamanız bile yanlış olmuş....
Ben önerimde hala aynı yerdeyim.

Konu sahibesi hem eski konunuza yazdıklarınızı hem de bu konunuzu okudum.
Şunu söylemek isterim ki yaşınız kaç bilmiyorum ama bir evliliği yürütecek olgunlukta olmadığınız belli.
Yorumlarınıza baktığımda hayatta hiç de öyle büyük acılar yaşamamış ve empati kurmakta da çok başarılı olmayan birini görüyorum.
Konuşmuyor diyorsunuz ama bazı acıların (sadece ölümden bahsetmiyorum) insanın boğazını düğümlediğini biliyor musunuz? Konuşmak, anlatmak isteseniz bile insanın nefesinin yetmediğini?
Bu arada ben de çevremde çok gerçekçi, mantıklı ve güçlü biri olarak bilinirim. Buna rağmen gerçekçi, mantıklı veya güçlü olmanın bazı acılar karşısında hiçbir işe yaramadığını da yakın zamanda deneyimlemiş biri olarak konuşuyorum.
Bazen insanın acısı o kadar büyük olur ki duvarlar insanın üstüne üstüne gelir, kendini dışarı atmak istersin. Çünk ancak açık havada olmak biraz olsun nefes aldırır insana. Hiç böyle bir acı yaşamadığınız belli yoksa eşinizin doğada vakit geçirmek istemesini garipseyip "izin al benim ailemin yanına gidelim" önerilerinde bulunmazdınız. Ya da ailenizle veya akrabalarınızla uzuuuunn uzun sohbetler etmemesine içerlemezdiniz.
Ben gerçekçi bakıyorum diyorsunuz ancak aslında bu gerçekçilik değil toyluk. Kaldı ki herkesin acıyı yaşama şekli farklıdır ve büyük kayıplar insanları değiştirir. Her insan gibi bir gün siz de büyük bir acı yaşayacaksınız ve gerçekten anlayacaksınız. O zaman bugünlerde söylediklerinizi acı bir tebessüm ile hatırlayacağınızı düşünüyorum.

Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettim :KK43: sosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi :KK43:

Hanımefendi gerçekten anlamamakta çok ısrarcısınız. Bence siz kendinizi hatalı da bulmuyorsunuz. Yanlış falan anlaşılmadınız söylediğiniz sözler yanlış anlaşılmayacak kadar net. Derdiniz hala kendinizsiniz. Hala ben ben diyorsunuz. Hala kendinizi aklamak, hala haklı çıkmak peşindesiniz. Hala kalkıp eşinize bak benim gibi düşünenler böyle demiş diyorsunuz. Biraz kendinizi bir kenara bırakıp kocanızı düşünseydiniz inanın bugün bu halde olmazdınız

"Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi." Bu son cümlenizden yola çıkarak ,
Siz inanın eşinizin bu zor sürecinde onu yaşadıklarını hiç anlamamışsınız. Anladığınıza kendi kendinize karar vermişsiniz.Örneğin mezarlığa gitmek istediğinde unutması için bu ziyaretin doğru olmadığı gibi düşünceniz var. Peki bu sizin görüşünüz doğru mu. 4 ay olmuş.Nedir ki 4 ay.(Burada bazılarının dediği gibi 4 ay hiç uzun bir zaman değildir.Herkesin acısı kendinedir ve yargılanamaz.)
Son konuşmanızda eşiniz tüm duygu düşünceleri ile kendisinin neden kırıldığını size o kadar güzel ifade etmiş ki.Ama siz sürekli suçlayıcı (buna üste çıkmak derler)konumdasınız.Hele son cümle inanılmaz.Ne alaka size acısını yüklesin.
Bakın büyük bir yanlış içindesiniz.Daha önce de yazdım Sizin eşle ilgili bu süreci nasıl götürmeniz gerektiği ile ilgili uzman desteği almanızı yazdım.Ama siz orada da ben bilirim bunları gibi üsten bir bakışla cevap yazdınız.Ama hiç de öyle değilmiş.Konuşmanız nasıl sonuçlanmış.Halbuki bu konuşmayı bir uzman desteği ile yapsaydınız size farklı önerileri olurdu mutlaka...
Örn.
Uzman değilim ama eşle konuşmaya ben bencillik yaptım diye başlamanız bile yanlış olmuş....
Ben önerimde hala aynı yerdeyim.

Babami gömdüklerinden sonra mezarinin basinda biraz yalniz kalmak istemistim kolumdan ceke ceke götürdüler ordan. Her insan acisini yasamak istiyor, buna kimsenin engel olmaya hakki yok. Aglamicaksin, hemen normale döneceksin onlara göre sirf onlar rahatsiz olmasin diye. Insana ne yaptiklarini anlamiyorlar bile

Siz bu kadar naptınız bu adama ben anlamadım tam olarak. Babasını tedaviye götürürken evde parti mi yaptınız da bu kadar nefret yüklenmiş?

İşin içinde başka bir şey olmasın? Bizim bir uzak akrabamızın başına geldi adam duygusal boşluk ayağına karısını aldatmış meğer, abimi kaybettim ben dramı yaparken hastanede tanıştığı kadınla birlikteymiş meğer.
Kocamda beni aynı şekilde aldatmıştı. O yüzden böyle suçlamalar hiç inandırıcı gelmiyor bana.
Konu sahibesi evde kalın eşiniz kendisi gitsin. Bi zahmet düzeni bir bozulsun. Çamaşırı kirlenince gelir merak etme.

Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi
Ah yaa hala eşinizi anlayamıyorsunuz. Yine kendinizi düşündüğünüz için konuştunuz ama eşiniz samimiyetsizliğinizi gayet iyi anlamış.. Sanırım boşanmaya doğru gidiyorsunuz

Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettim :KK43: sosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi :KK43:
Benim yazdıklarımı neden göstermedin? :)

Ya sizin daha once de boyle ilginc bir konunuz vardi, tam hatirlayamadim. Yeni uyelik almissiniz benzer isimle. Hatirlayan ciksa keske.

Yanında olduğunu ben görmedim şahsen anlattiklarinda kendi ailesiyle ilgilenmesini istiyor sohbet etmesini istiyor adamın adam doğaya yönelmek kafa dinlemek istedikçe bogmus adami babasinin mezarına gitmesine bile karışmış sanki dunyada bir tek senin baban öldü gibi birsey söylemiş benimle ilgilenmiyorsun diye sitem etmiş bence adam sonuna kadar haklı 18 ay babasını 170 kereden fazla kemoterapi tedavi için 500 km'lik yola götürüp getirmiş adamla bebek gibi ilgilenmiş burdan anlayabilirsiniz adamın ne kadar ince ruhlu olduğunu merhametli ve insani duygulari çok güçlü bir adammış bence kadın inanılmaz bencil
Aaa ben buraları bilmiyordum, o zaman çok ayıp etmiş

Hata üstüne hata yapiyorsunuz ve gercekten bencilsiniz, hakli cikabilmek adina sizi destekleyen 2-3 mesaji mi gosterdiniz? Digerlerini de gosterseydiniz ya, cesaretiniz yetmedi mi?

Bide kendisinin haklı olduğunu yazan kişilerin yorumunu göstermiş 😬

Kendisine hak veren yorumlarda "Bir tek onun mu babası ölmüş; doktorlar sürecin nasıl biteceğini söylemişler zaten, 18 ay boyunca bu durumu sindirmesi gerekirdi vb" yazan yorumlar. :olamaz:

Adam umarım kendisi ve bundan sonraki hayatı için doğru bir karar verir.

Hala olayı kişiselleştirip bencilce davranıp üstüne haklılığınızı kanıtlamaya çalışıyorsunuz eşinize karşı. Ben size söyleyeyim bu şekilde davranmaya devam ederseniz o adam sizi boşar.
Herkesin acıyı yaşayış şekli, yas süreci, bunu atlatma şekli, atlatma süresi farklıdır. Öncelikle bunu bir anlayın. Kaldı ki o adama 18 ay boyunca babasının yaşaması için çabalamış, eriyip bittiğini, ne kadar acı çekerek vefat ettiğini birebir görmüş. Üstüne üstlük kardeşlerinden de darbe yemiş. Babasının acısı, kardeşlerinin sorumsuzluğu, babasının diğer evlatlarının vefasızlığı yüzünden çektiği tüm acıları yaşamış, şahit olmuş. Siz 1.dereceden yakınınızı kaybetseniz belki daha dirayetli durabilirdiniz ama eşiniz yapamamış. Sizde destek olmak yerine ısrarla köstek olmuş ve köstek olmaya devam etmişsiniz.
Bence de siz bir süre ayrı kalın, adamın değerini anlayın. Hatalarınızı bir gözden geçirin. İyi günde, kötü günde diye söz verip imza attınız evlenirken. Sizin kötü günde duruşunuz bu şekilde mi oluyor?
Çok mu zor adama hadi hayatım birlikte gidelim senin memleketine, babanı da ziyaret edelim demek? Babasını şuanda da unutmuyor, asla da unutmayacak. Mezarlığına gitmesi bunu körüklemeyecek yani. Tam tersine belki ona iyi gelecekti ama siz ona bile laf etmişsiniz.

Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettim :( sosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi :(
Eşin buradaki yorumların hepsini okursa vah ki senin haline vah!!

Babami gömdüklerinden sonra mezarinin basinda biraz yalniz kalmak istemistim kolumdan ceke ceke götürdüler ordan. Her insan acisini yasamak istiyor, buna kimsenin engel olmaya hakki yok. Aglamicaksin, hemen normale döneceksin onlara göre sirf onlar rahatsiz olmasin diye. Insana ne yaptiklarini anlamiyorlar bile
Başınız sağ olsun.İnsan tanımadığı vefatlara üzülürken kendi ailesi için 3..4 ay olmuş ne var bunda gibi yorumlara inanamadım.N e ara böyle olmuş insanımız dedim inanın..

Back