• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Yalnız Kalmak İstediğini Söyledi :(

Ay cok uzulerek soyluyorum dunyada babasi olen ilk onsan galiba. Tamam destek olunur da 4 ay olmus hayat devam ediyo senin de onun gibi hirpalanmani parcalanmani mi bekliyo nedir? Birak.kendi gitsin. Anne babasini kaybeden arkadaslardan ozur diliyorum elbette acisi cok buyuktur. Ama bunun hinci da esten cikarilmamali bence
Anne baba acısını nedir bilmiyorsunuz sanırım.

Dün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.

Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım :(

Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.

Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.

Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi :(

Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.

Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi :(

Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.

Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi :(

Eşiniz babasını aniden kaybetmemiş, yaklaşık 2 sene boyunca bir sürede resmen adam gözünün önünde eriyip, vefat etmiş. Kanser çok ağır bir hastalık, hastaları çok değiltiriyor. Eşinizin bu 2 senelik süreçte ve vefat sonrasında bunalıma girmesi normal. Üzüntüsünü nasıl ifade edeceğini bilemiyordur.

Birde eşiniz çok stresli bir işte çalışıyor. Bilgisayar mühendisliği çok yorucu bir alan, insanın kafasında sürekli işle ilgili düşünceler oluyor. Birde sizin eşiniz daha üst düzey bir firmada çalışıyormuş. Yani en ufak bir hatası eksikliği tüm kariyerini alt üst edebilir.

Siz oturup özür dilediğinize göre ve eşiniz size kendisini göstermek için kendini yırttığına göre sizin gerçekten büyük hatanız var.

Eğer evliliğinize devam etmek istiyorsanız, bence onun için uğraşmaya çalışın. Öyle 1 ayda değişmez ama emek verirseniz değişir. Belki eskisinden daha güçlü bir bağ kurarsınız.

Biraz kafasini dinlemek istiyorsa dinlesin cunku ölum insanlari degistirir bu bir gercek ama kendisi sanki olmeyecek gibi davranmamali bunu asmaya calismali cubku asil mesele babasinin ölümunu kabullenmemesi ve ailesi tarafindan yalniz birakilmasi .Sizde sanirim acisini cabuk atlatir diye dusundunuz "benimle ilgilen "diyerek tartisma cikardiniz su asamada ona agir gelmis olacak ki boyle dusunuyor.

Peki en basinda beri babasiyla ilgilenme asamasinda yanindaki siz degil miydiniz? Ayrica babasi icin bir evlak ne yapabiliyorsa fazlasini yapmis vicdanen rahat olmali .Babasina iyilik etmek hizmet etmek ona nasip olmus ne mutlu ona ...Beni teselli etme demesi acisinin altinda ezilmesi demek ,ki yardim almali. Herkes kendini daha iyi bilir kimisi yalnizken toparlanir kimisi destekle o bu sekilde halledebilecekse ne alâ

Benimde babam vefat etti o aciyi biliyorum Allah hepimize yardim etsin ama insan olarakta kendimizi salamayiz guclu olmaliyiz duygusallikla yasanilmaz mantikli dusunmek lazim cunku ölum hepimiz icin var.

Keske benzer hikayeleri olan insanlarla konussa varsa boyle arkadaslari bu acisini hafifletir

Ben de 5 ay önce annemi kaybettim. Ve eşim yanımda oldu tabii ki ağlayınca sarıldı geçicek dedi. Arada annemle ilgili de konuştum dinledi. Ama bu kadar, o da üzüldü tamam ama bu kadar, napabilir ki ya da ben napabilirim ki? Habire bu konuyu açıp ona söylesem ya da ondan aşırı ilgi beklesem ne anlamı var ki. Zaten ben üzülüyorum, zaten içimde bazen rüyalarımda karşıma çıkıyor acım. Yas sürecindeyim ama atlatmaya çalışıyorum eşimle güzel şeyler yapmaya çalışıyorum, mutlu olmaya çalışıyorum, yoksa iyileşemem ki. Çok acı çünkü sevdiğin birini kaybetmek ama hayata eşimle tutunuyorum. Yas süreci insanın en önce kendi başına aşması gereken bi şey siz ne yapabilirsiniz yani. Ha belki bazı noktalarda alttan alabilirdiniz ona bi tık daha ilgi gösterebilirdiniz. Belki kardeşlerinden göremediği ilgi belki babasının acısı belki de bunların hepsi bahane oldu. Belki zaten mutsuzdu evlilikte. Yani eğer ki en acı zamanında cidden bencillik yaptıysanız sogumus olabilir ama yani elinizden geldiğince yanında olmuşsunuz sanırım. Derdi ne çok anlayamadım
Yanında olduğunu ben görmedim şahsen anlattiklarinda kendi ailesiyle ilgilenmesini istiyor sohbet etmesini istiyor adamın adam doğaya yönelmek kafa dinlemek istedikçe bogmus adami babasinin mezarına gitmesine bile karışmış sanki dunyada bir tek senin baban öldü gibi birsey söylemiş benimle ilgilenmiyorsun diye sitem etmiş bence adam sonuna kadar haklı 18 ay babasını 170 kereden fazla kemoterapi tedavi için 500 km'lik yola götürüp getirmiş adamla bebek gibi ilgilenmiş burdan anlayabilirsiniz adamın ne kadar ince ruhlu olduğunu merhametli ve insani duygulari çok güçlü bir adammış bence kadın inanılmaz bencil

Hayatta sadece senin baban ölmedi ne demek ya. Benim için o an o evlilik biterdi ki esinizlede bu bencillik sonrası asla eskisi gibi olamayacaksınız.
Daha sabah yazmıştım bu yorumu.
Adam resmen bağırıyor yalnızım diye ama siz görmüyor üstüne köstek oluyorsunuz.
Eşinizin ruh halinden çok kendinizi düşünüyorsunuz, hatta ve hatta kendi anne babanizi ve akrabalarinizi bile daha çok düşünüyorsunuz.
Evden gittiğiniz zaman eşiniz sakince düşünüp siz yokken ne kadar huzurlu olduğunu farkedip evliliği bitirecek.

Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım :(

Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.

"Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim."

Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi :(

Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.

Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi :(

Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.

Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi :(

Eski konuna yazdıklarını okudum. Maalesef eşine karşı gaddar vr bencilce davranmışsın. Adamı alıp güzel bir doğa tatiline gitmek yerine, ailene sürüklemek,babasının mezarına gitmesine izin vermemek nedir?

Gidip dağ bayır gezmek istiyor, oralarda oturup kafa dinlemek istiyor. Ben gel aileme gidelim diyorum, kardeşlerime gidelim diyorum, bir hafta 10 gün izin al gidelim diyorum. Ben zaten insanlardan kaçıyorum sen beni insanların yanına sokmaya çalışıyorsun diyor.

"Ben iyileşmesini süreci atlatmasını beklerken o tamamen içine kapanıyor. Gitmiş fotoğraf makinesi almış, gidiyor doğayı, kuş böcekleri çekiyor.Mesela memleketine gitmek istiyor, babasının mezarına sık sık gitmek istiyor. Ben gitmek istemiyorum, unutsun hatırlayıp durmasın diye boşver gitmeyelim diyorum. Dünyada tek babasını kaybeden sen değilsin gibi şeyler söyledim."

Daha sabah yazmıştım bu yorumu.
Adam resmen bağırıyor yalnızım diye ama siz görmüyor üstüne köstek oluyorsunuz.
Eşinizin ruh halinden çok kendinizi düşünüyorsunuz, hatta ve hatta kendi anne babanizi ve akrabalarinizi bile daha çok düşünüyorsunuz.
Evden gittiğiniz zaman eşiniz sakince düşünüp siz yokken ne kadar huzurlu olduğunu farkedip evliliği bitirecek.
Hem ailesi hem eşi yalnız bırakmış adamı. Bazen bir içten sarılma bile yetiyor yalnız olmadığını hissetmeye.
Ben amcamı kaybettim çok severdim. Babam gibiydi. Aylarca kendime gelemedim. Sürekli gözümün önğne geldi. ondan bana bir anı kalsın diye çok sevdiği kravatını aldım. Aylarca ona baktım. Bu süreçte eşim sadece beni dinledi sarıldı. O olmasa zor atlatırdım

Bir şarkı var, diyor ki
"Bazen bazı şeyler ölür,sebebi böyle günler olur"

İşte sizin aranızı bozan şey de eşinize ağlayacak omuz olmadığınız, onu açısıyla başbaşa bıraktığınız, babasını kaybeden adamı kendi sağlıklı ailenize kalmaya gitmedi diye darlamaniz...
Bir yabancı gibi davranmissiniz, o da bir yabancı olmuş .
Bu saatten sonra bu evlilikten bir fayda gelmez. Bence adamın dediğini yapıp biraz ayrı kalın. Sonra bulusur, ikiniz de kaybetmek istemiyorsanız terapiye falan baslarsiniz

Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettim :( sosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi :(

Bence esinizden samimi şekilde özür dileyin. Yaninda olamadım düşünemedim ama farkına vardım deyin. Gerçekten bir süre ona göre davranın eşinizin size ihtiyacı var demek ki. Bunu da ifade etmiş. Gitme gitmeyelim hiç bir yere bir birimizle ilgilenelim nereye gidersen yanındayım artık deyin. Babamı kaybedeli iki yıldan fazla oldu hala ağrıma giden şeyler oluyor. Ki eşiniz çok yalnız da kalmış. Annesiyle ve eşinizle özenli şekilde ilgilenin. Bir terapi almayı önerin. Terapide konuşmak çok işe yarıyor gerçekten. Hatanizi kabul edin ve onu bırakmak istemediğinizi söyleyin. Yanında durun derim

Eşinizle benzer süreçlerden geçtim. 3 ay yoğun bakımdayken babam. Hergün akşama kadar hastane bahçesinde bekledim, geceleri yoğun bakımın penceresinin altından babama seslendim. 3 ay sonra refakatli yoğun bakıma çıktığında her hafta sonu 600 km yol gidip geldim. Annemi dinlendirmek babama refakat etmek için. Yanımızda olmayanları saymıyorum. 3 ay sonra da eve geldi babam. Kocaman bir makineyle nefes alabiliyordu. Bir gece o makinenin bozulup, tüplerle sabaha kadar idare etmeye çalışmak o çaresizlik. Babam daha fazla dayanamadı ve kaybettik. O kadar zor ki. Empati yapılamaz. Yaşamayan anlamaz. Bu 9 ay boyunca eşim bana destek olmasaydı, çocuğumuza evimize bakmasaydı. Koş gel sana ihtiyacım var dediğimde hemen gelmeseydi. Ailemin yanında olmasaydı. 4 yıl oldu. 4 yıldır her bayram ayrıyız. Sen anneni yalnız bırakma demeseydi ben de eşinizin yaptığını yapardım heralde. Bu kadar bencil olmayın. Mezara göndermemek ne demek. Nasıl bir mantık. Benim kendime gelmem, hayata karışmam 1 yılı geçmişti. Bu acıyı, babasını iyileştirememenin çaresizliği, çok büyük bir acı. Yaşamadığınız için anlamıyorsunuz. Ama eşiniz anlatmaya çalışmış, anlamamakta ısrar etmişsiniz. Ben o zor günlerimde yanımda olmayan insanları hayatımdan çıkardım. Umarım eşiniz benim gibi yapmaz. Biraz düşünün, bırakın eşiniz de düşünsün. Ya da gerçekten onu anlamadığınızın pişmanlığını içtenlikle hissettirmeye çalışın. Her şey sizin için iyi olsun. Mutluluklar dilerim..

Hem ailesi hem eşi yalnız bırakmış adamı. Bazen bir içten sarılma bile yetiyor yalnız olmadığını hissetmeye.
Ben amcamı kaybettim çok severdim. Babam gibiydi. Aylarca kendime gelemedim. Sürekli gözümün önğne geldi. ondan bana bir anı kalsın diye çok sevdiği kravatını aldım. Aylarca ona baktım. Bu süreçte eşim sadece beni dinledi sarıldı. O olmasa zor atlatırdım
Başınız sağolsun
Çok zor aile kaybı, konu sahibinin asla eşini düşündüğünü düşünmüyorum, eşinizin yaptığı gibi sadece sarılsa yeterdi belki ama misafirin keyfini bile daha çok düşünmesi o kadar irrite edici ki.
Bugünlerde eşler birbirine destek vermeyecekse ne zaman verecek

D denizmihran diğer konusunda, yorumlarda geçiyor. Alıntıya bakabilirsiniz.
Ben okuyunca şok oldum. Biliyor musun babam öldügünde ben üniversiteye hazırlanuyordum belki şizofrence gelecek ama babam değil amcam öldü (amcamla babam ikiz gibi benziyor) benim diye kendimi inandırmıstım ve hic mezarlığa gitmedim. Mezar tası yaptırdı halam resmini atma dedim. Ve inanır mısınız 3 ay önce ilk kex gittim tam 2 saat mezarın basından hic kalkmadan ağladım. Görevli geldi ağlamama tarihe bakınca şok oldu. Şimdi gercekten düşünüyorum bana biri bosver mezara gitme diyecek ezer gecerim. O 3 aydan sonradır herr hafta gidiyorum babacığıma 10 senenin sanki acısını cıkarıyorum. Papatyalar dikiyorum mezarına, her hafta ayrı bi cicek ekiyorum, taşlar götürüyorum sanki ruhsal olarak ilk kez ruhum huzur buldu 10 sene sonunda…Her insanın acısını yaşam sekli farklı 10 sene önce mezara gitmeyen kız şimdi her hafta gidiyor, o adamcağız da suan sürekli gitmek istiyor toprağina yüz sürmek istiyor.. ve ne kötü ki hayat arkadasını destekci göremiyor…. Adama gercektne üzüldüm

Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettim :KK43: sosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi :KK43:

Tamam mıçmışsın da şimdi iyice sıvadın konu sahibesi, adamın özelini burda paylaştın eyvallah bunu niye adama gösteriyorsun :KK51: Burdan tavsiyeleri toplayıp gidecektin niye böyle bir şey yaptın şimdi zorla kendini kapı önüne koydurcaksın... bu arada kusura bakma enişte başın sağ olsun benim bu işle ilgim yok sadece yorum yaptım jj

Siz evet eşinize destek olmamışsınız önceki konuda da abileri gelmedi abileri gitmedi. O onların tercihi tabiki yanlış bir tercih. Ama siz sırf kendi hatanızı örtmek için iki de bir ama abileri de ama abileride yoktu diyorsunuz. Bu adam abileri ile mi evli. Eşim böyle bir süreçte yanımda olmasa bende şapkayı çıkarır evliliğimi gözden geçirirdim.

Başınız sağolsun
Çok zor aile kaybı, konu sahibinin asla eşini düşündüğünü düşünmüyorum, eşinizin yaptığı gibi sadece sarılsa yeterdi belki ama misafirin keyfini bile daha çok düşünmesi o kadar irrite edici ki.
Bugünlerde eşler birbirine destek vermeyecekse ne zaman verecek
Kendince destek olduğunu düşünüyor ama eşinin tepkisi o yönde değil

Benzer süreclerden gectik babami kaybetmeden önce. Insan kimin yaninda olup olmadigini ömrünün sonuna kadar hatirliyor. 20 sene oldu babam vefat edeli, ama bazi insanlar beni gecenin ortasinda arayip yardim istese kosa kosa giderim cünkü onlar en mutsuz günümüzde yanimizda olduklarini hissetdirdiler. Esiniz sizden bu duyguyu alamamis. Uzaklasmak istiyor haliyle. Bence bu süreci ona taniyin. Samimi bir sekilde özür dileseniz belki faydasi olur. Bu acilari yasamayan biri belki ne hissettiklerini anlayamaz, ama adam gözünüzün önünde eriyip durmus. Esinizin psikolojisi su anda darma duman. Su 4 ay olmus diyenlere cidden gülüyorum. 4 ay ne ki? Depremde yakinlarini kaybedenlere bir söyleyin bu sözü ne diyecekler. Böyle sözler sadece yaralari daha da derinlestirir. Daha da kirar. Esinize samimi bir sekilde ona nasil detsek olabileceginizi sorun. Bunun icin uzaklasmasi gerekiyorsa yapsin. Ama sahsen psikolojik destek almasini da öneririm. Ben zamaninda yapmadim, psikolojik olarak sonra cöktüm. Daha da zor oluyor o zaman. Sizi suclamiyorum. Sadece esinize canim acidi, cünkü babasini kurtarmaya calismanin ve yine de kaybetmenin ne demek oldugunu kendim yasadim. Caresizlik cok kötü birsey. Allah kimsenin basina vermesin

Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettim :KK43: sosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi :KK43:
Ya siz niye başkalarının akıllarıyla hareket ediyorsunuz. Bu kadar mı sevmiyorsunuz eşinizi. İçten gelen iki güzel söz yetecekken hepten batırmışsınız.
Eşiniz doğru demiş. Ekran göstererek gönül alınmıyor

Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım :KK43:

Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.

Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi :KK43:

Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi :KK43:

Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi :KK43:
Hiç üzülmedim. Haketmissiniz. Bu iisn sonu boşanmak gibi ki adam haklı. Bı oturup düşünün. Allah başınıza vermesin bazen büyük konuşmak anlamamakta büyük konusmaya girer. Yazık etmişsiniz.

Herkes yine sağolsun bana saydırmış. Yukarıda bazı arkadaşlar desteklemiş sağolsun. Gönlünü alayım, söylediklerimin yanlış anlaşıldığını anlatabilmek için burada destekleyen bazı arkadaşların yazılarının ekran görüntülerini aldım gösterdim. Sanırım hata ettim :( sosyal platformlarda mı çözüm bulcaz dedi :(

Ablacım şaka mısın? Hatanı kabul etmek yerine zeytinyağ gibi üste çıkmak için ekran görüntüsü alıp adamın gözüne mi soktun?

Yani kocanı alıp, 10 15 gün bolu da tatile gitmek, nevşehir e gitmek çok mu zor? Bunları planlamak yerine ne bu haklı çıkma hırsı?

Back