• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Yalnız Kalmak İstediğini Söyledi :(

Ben de 5 ay önce annemi kaybettim. Ve eşim yanımda oldu tabii ki ağlayınca sarıldı geçicek dedi. Arada annemle ilgili de konuştum dinledi. Ama bu kadar, o da üzüldü tamam ama bu kadar, napabilir ki ya da ben napabilirim ki? Habire bu konuyu açıp ona söylesem ya da ondan aşırı ilgi beklesem ne anlamı var ki. Zaten ben üzülüyorum, zaten içimde bazen rüyalarımda karşıma çıkıyor acım. Yas sürecindeyim ama atlatmaya çalışıyorum eşimle güzel şeyler yapmaya çalışıyorum, mutlu olmaya çalışıyorum, yoksa iyileşemem ki. Çok acı çünkü sevdiğin birini kaybetmek ama hayata eşimle tutunuyorum. Yas süreci insanın en önce kendi başına aşması gereken bi şey siz ne yapabilirsiniz yani. Ha belki bazı noktalarda alttan alabilirdiniz ona bi tık daha ilgi gösterebilirdiniz. Belki kardeşlerinden göremediği ilgi belki babasının acısı belki de bunların hepsi bahane oldu. Belki zaten mutsuzdu evlilikte. Yani eğer ki en acı zamanında cidden bencillik yaptıysanız sogumus olabilir ama yani elinizden geldiğince yanında olmuşsunuz sanırım. Derdi ne çok anlayamadım
Ama en acılı zamanında bencil davrandıysanız o zaman hata sizde yani. En azından bir iki ay daha hassas ve destekleyici olunmalı

Dün eşimle ilgili sorunlarımız hakkında yazmıştım.

Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım :KK43:

Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.

Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.

Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi :KK43:

Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.

Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi :KK43:

Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.

Sanırım eşim babasının acısını bana yükledi :KK43:
Yoo babasinin acisini size yuklememis. Zor zamanlarinda sizin gibi birini istemedigini anlamis bence.

Hıncını eşinden cikarmiyor aslında. Konu sahibi mezarına göndermiyor ,izin al kendi aileme gidelim diyor. Adam dağa bayıra sessiz sakin ortama gitmek istiyor hanımefendi istemiyor kocasını da boguyor. Evlilik bu değil mi düştüğünde birlikte kalkmak değil mi ? Babası ölmüs 4 ay olmuş inanın hemen geçmiyor hele de nasıl acı çektiğini biliyorsa. Ne vardı kocasının başını dizine koysa ve hiç konuşmadan otursa. Ya da dağda bayırda sadece elini tutsa ve onu dinlese. İlle anasının evine mi gitmeliydi ?
Aciklamada mezara gondermedigi falan yazmiyo. Adam haksiz yere karisina boyle davraniyosa tabi ki adam suclu derim. Ama kadin da adami babasinin mezarina gondermiyosa sen kimsin derler adama. Ne munasebet

Buradaki arkadaşların tavsiyesi üzerine bugün işten geldi, yemeğimizi yedik konuşmak istediğimi söyledim. Olur konuşalım dedi. Ben anlatmaya başladım işte bencil davrandım falan diye. Hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım :KK43:

Aylardır yanan ateşe odun taşıyordun, şimdi mi aklına geldi bencil davrandığın dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü daha önce hiç bana bu tarz üst perdeden konuşmamıştı.

Ben 18 ay tedavi süresince neler yaşadım bunun en yakın tanığı senken, beni anlamayan da sen oldun dedi. Babam öldü, ben sarılacak bir dal ararken sen beni sıradan insanlar gibi teselli etmeye çalıştın. En ihtiyacım olan dönemde sen yoktun, olmadın. Aylardır farketmen için tavır yaptım anlamadın, soğuk davrandım anlamadın. En son baktım ki senden fayda yok ben kendi düştüğüm kuyudan kendim çıkmaya karar verdim.

Ve şuan sen bana yarardan çok zarar verdiğini, yaralarıma iyi gelmediğini hissettirdin. O yüzden ben biraz yalnız kalmamızın doğru olacağını düşünüyorum dedi :KK43:

Bu süreçte istersem ailemin yanına götürebileceğini, istersem evde ben kalıp, kendisinin otele ya da farklı bir yere gidebileceğini söyledi.

Ben istemediğimi söylesem de, bu sürecin kendisini fazlasıyla yıprattığını, benim yaptıklarımın kendisinin çok zoruna gittiğini, eğer bunu yapmazsak ne istediğini, ne yapmak istediğini bilemeyeceğini söyledi :KK43:

Yarın iş çıkışına kadar düşün, annenlere gitmek istersen iş çıkışı götüreyim dedi.

Galiba eşinizi en çok ben anlarim. Bende kanser tedavisi gören annemi kaybettim ardından kocamı boşadım... hastalığı suresince bende kendimce kendimi paraladim. Bu sürede eşim ne yaptı hiç. Satır aralarında onun bu konunun umurunda olmadığını hissettiğim bir süre şey yaşadım tek tek yazamam şu an.. ama ona kalsa o da sanirim böyle sizin anlattığınız gibi anlatırdı. Eşim aynı kişiydi. Hep bencil sorumsuz biriydi. Ama çok zeki, beni seven, evine bağlı da bir adamdı. Sorumsuz bencil tavırları çocuk gibi gelirdi rahatsız etmezdi beni.. ne zaman gerçekten ihtiyacım oldu ona, bana battı. Ben hem annemin hem kendi evimi karnım burnumda temizlerken onun bilgisayarın başından kalkmamasi battı mesela. Oysa evlenmeden önce de böyleydi. Hatta kadın tutalım vs demisti. Ne gerek var ben temizlerim demiştim. Ama annem hastayken, ben çok yorgun gucsuz ve hamileyken kalkıp o supurmeliydi evimizi.. o değişmedi ama annemin hastalığı ve vefatı beni çok değiştirdi. Siz ne yaşadınız bilemem. Ama sizin gördüğünüzden fazlasını görmüştür. Mesela o hastanedeyken siz neden ailenizin evindeydiniz? Gibi... Bilmiyorum bilemem ama eşinize zaman verin... bırakın öfkesi acısı biraz geçsin sakinleşsin.

Ay cok uzulerek soyluyorum dunyada babasi olen ilk onsan galiba. Tamam destek olunur da 4 ay olmus hayat devam ediyo senin de onun gibi hirpalanmani parcalanmani mi bekliyo nedir? Birak.kendi gitsin. Anne babasini kaybeden arkadaslardan ozur diliyorum elbette acisi cok buyuktur. Ama bunun hinci da esten cikarilmamali bence

Babasını kaybetmesinin acısını çıkarmıyor; adam o günlerde eşinden moral desteği beklerken, onu göremediğini söylüyor.

Bu noktada yanlız bıraksanız ayri sorun bırakmasanız ayrı sorun. Eğer eşinizi seviyorsanız çabalamanız gerek, çok kırılmış size gercekten çok zor bi durumda kalmış.
Aranızdaki iletisim nasıl bilmiyorum ama tamam ben annemlere gideyim yada sen otele geç demeniz ters tepebilir tümüyle soğuyabilir sizden. Önceki konunuza istinaden empati ile sakin yaklaşarak iletisim yolunu açın evden giderek kapatmayın bence.

Konu sahibi hâlâ anlamıyorsunuz ve bunu eşiniz hissediyor Bende mevzuyu sakız gibi uzatmayı sevmem uzatanada uyuz olurum ama siz eşinizin yanında olmamişsiniz.
" Tek babası ölen sen değilsin"
" Benimle ilgilen"
" Ailemle sohbet et,soğuk durma utanıyorum".
" Uzgunsen izin al aileme gidelim"
" Sürekli babanın mezarına gitme, hoşuma gitmiyor" minvalinda konuşmalar çok bencilce ve üzücü.
Eşiniz zaten kendi ailesinden hiç destek görmemiş ,peki siz bu süreçte ne yaptınız?

Yani sağolun herkes fikrini söylemiş ama sanırım ben bu konularda biraz gerçekçiyim galiba. Herşeye rağmen hayat devam ediyor düşüncesindeyim.

Ben unutması için elimden geleni yapıyorum. Mesela memleketine gitmek istiyor, babasının mezarına sık sık gitmek istiyor. Ben gitmek istemiyorum, unutsun hatırlayıp durmasın diye boşver gitmeyelim diyorum. Yani sürekli gidiyor acısı tazeleniyor

Ben mezarına göndermeme kısmını okumadım? Nerde yazıyor… eğer böyle bisey varsa direk bosanma konusu. Beni babamın mezarına göndermeyecek adamı sepetlerim. Aile bağıma atama saygısı olmayanın hayatımda yeri olmamalı..

Aciklamada mezara gondermedigi falan yazmiyo. Adam haksiz yere karisina boyle davraniyosa tabi ki adam suclu derim. Ama kadin da adami babasinin mezarina gondermiyosa sen kimsin derler adama. Ne munasebet

Eski konusunda yazmıştı ordan alıntıladım

Ay cok uzulerek soyluyorum dunyada babasi olen ilk onsan galiba. Tamam destek olunur da 4 ay olmus hayat devam ediyo senin de onun gibi hirpalanmani parcalanmani mi bekliyo nedir? Birak.kendi gitsin. Anne babasini kaybeden arkadaslardan ozur diliyorum elbette acisi cok buyuktur. Ama bunun hinci da esten cikarilmamali bence
Bu kaybı yasamadiginiz belli oluyor yorumlarınızdan. Çok net geçiyor yani. O nedenle hayatta yasamadiginiz acılar üzerinden ahkam kesmeyi bıraksanız mi acaba siz de?

Yani sağolun herkes fikrini söylemiş ama sanırım ben bu konularda biraz gerçekçiyim galiba. Herşeye rağmen hayat devam ediyor düşüncesindeyim.

Ben unutması için elimden geleni yapıyorum. Mesela memleketine gitmek istiyor, babasının mezarına sık sık gitmek istiyor. Ben gitmek istemiyorum, unutsun hatırlayıp durmasın diye boşver gitmeyelim diyorum. Yani sürekli gidiyor acısı tazeleniyor

Ben mezarına göndermeme kısmını okumadım? Nerde yazıyor… eğer böyle bisey varsa direk bosanma konusu. Beni babamın mezarına göndermeyecek adamı sepetlerim. Aile bağıma atama saygısı olmayanın hayatımda yeri olmamalı..

D denizmihran diğer konusunda, yorumlarda geçiyor. Alıntıya bakabilirsiniz.

Adam sonuna kadar haklı konu sahibi mezara göndermiyor çünkü gittikce babasını hatırlayıp daha kötü olacagini düsünüyor, aşırı bencil biri adam acısını yaşamaya çalısırken annemlere neden hoşgeldin beş gittin sohbeti yapmadın diyen, yanlız kalmak dogada yurumek isteyen adama annemlere kardesimlere neden gelmiyosun diye triplenen biri. Dahada kötüsü dünyada babasi ölen bi sen misin diyip duygularini kucumseyen biri yani insan nasil yer yutar bilemiyorum

Benzer şeyler yaşadım açıkçası. Babam kanserle alakalı bir ameliyattan çok kötü bir şekilde çıktı. İşten 6 ay ücretiz izin aldım, önce hastanede sonra ailemin evinde baktım.

Sonra tekrar nüksetti, duyduğum her doktora gittim. Ameliyat edilemeyeceği belirtildi. Devletin ödemediği bir tedaviye başladık. Dünya para harcadım.

15 günde bir dünya yol gidip, kemoterapi aldırdım. Haftada 3 kere, pahalı bir fizik tedaviye gittik beraber. Aldığım izinler için sürekli mesaili çalıştım.

Yani o dönemlerde evle hiç ilgilenemedim, neredeyse bütün birikmişimizi harcadım. Bu süreçlerde, eşim fiziksel olarak olmasa bile manevi olarak yanımda olduğunu hissettirdi. Herkes geçecek diyordu, ama benle gözleri dolan oydu. Babam dışında hayatımda başka birşey ile ilgilenmek istemediğimde, tabiki diye kabul eden oydu. Çaresizliğimin farkında olan, elimizden gelen herşeyi yapcazı hissettiren oydu. Sonunda da babam vefat edince, eşime bir kırgınlık hissetmedim.ama eşim benimle de ilgilen, ya da bu paraları neden sen harcıyorsun, neden evimizde kalmıyorsun ya da 3 ay oldu artık düzel dese ne olurdu bilmiyorum.

Konu sahibi eşiniz babasının acısını size yüklemedi. Siz hala eşinizi anlamıyorsunuz. Bencilsiniz çünkü ve meseleye hep kendi bakış açınıza göre bakıyorsunuz. Bu süre zarfında siz hiç eşinizi düşünmemişsiniz, bir anda hiçbir şey olmamış gibi eski günlerinize dönüverin istemişsiniz. Eşiniz size kırgın, kızgın. Bu işin sonunun böyle biteceği belliydi.

Ben eşinize en baştan beri hak verdim. Babasının acısını size yüklemedi zaten sen bana destek olsan babam hayatta olurdu dememiş. Beklediğim desteği göstermedin demiş. Sizin ona yaşattığınız acı başka babasının acısı başka. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, bir tek senin mi baban öldü dense size ya da aileme gelmek istemiyor diye size sitem etseler ne yapardınız? Hayat devam ediyor ben mantık insanıyım demiştiniz diğer konuda ama bu işler mantıkla olmuyor maalesef. Adam sizden soğumuş ve haklı. Hayat arkadaşlığı böyle durumlarda sınanır ve siz sınıfta kalmışsınız. Bence eşiniz sizden ayrılmayı düşünüyor zaten ama şu an bu acıyla yanlış karar vermek istemiyor gibi geldi bana. Sizden daha olgun bir eşiniz var.

Baba kanser olmuş belli ki kötüymüş eşiniz en iyi doktorları bulup kurtarabileceğini sanmış. Olmayınca da etrafı suçlamaya girişmiş.
Ta izmirlere taşımak falan hasta adamı o bile garip. Eş bilgisayar mühendisiyse iyi bir şirkette zaten Ankara ya da İstanbul’da yaşıyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Tedavi şekli ne kadar değişebilir ki.
Nasıl yanında olabilirsiniz ki sarılırsınız dinlersiniz ne bileyim. Ne bekledi de yapmadınız anlamadım ki. Kaçırdığım şeyler vardır belki bilmiyorum. Bazı arkadaşlar mezara göndermediğinizden bahsetmiş. Detay bilmiyorum. Sadece bu konuya yorum yapıyorum.
O sebeple Çok abartmış gibi geldi.
Kendi üzülebilir ama sizden de aynı üzüntüyü mü bekliyor. Ölen sizin babanız değil ki.

Konu sahibi hâlâ anlamıyorsunuz ve bunu eşiniz hissediyor Bende mevzuyu sakız gibi uzatmayı sevmem uzatanada uyuz olurum ama siz eşinizin yanında olmamişsiniz.
" Tek babası ölen sen değilsin"
" Benimle ilgilen"
" Ailemle sohbet et,soğuk durma utanıyorum".
" Uzgunsen izin al aileme gidelim"
" Sürekli babanın mezarına gitme, hoşuma gitmiyor" minvalinda konuşmalar çok bencilce ve üzücü.
Eşiniz zaten kendi ailesinden hiç destek görmemiş ,peki siz bu süreçte ne yaptınız?
Bu konuşmaları kocam yapsa bana yeminle tek celsede boşarım. Çok sinirlendim konu sahibine. Aşırı bencilce yaklaşım. Eşinin aklı varsa ayrılır

Diğer konunuzu okuyup geldim. Yani ne denir ki ben bekar bir kadınım ama.. bir gün evlenirsem eğer beni anlayan biri ile evlenirim, derim hep; ki imkansıza yakın nir olasılık bence bu. Yani kim kimi tam olarak anlar ki?
Ama bu sıra dışı bir konu olmuş; tamam birçok eş ya da insan birbirini anlamıyor ama böyle zor bi dönemi, böyle uzun bir süre, sadece tek bir kişinin sırtlanması.. off yani düşünürken içim daraldı, eşini bence ciddi anlamda güçlü biriymiş her insan kalkamaz altından. O da kalkamamış kısmen gerçi, ben babasının kaybı değilde kardeşleri tarafından yalnız bırakılmasının acısını sizden çıkardığını düşünüyorum. Baba kaybında bile kardeşlerle ortak duyguları paylaşamamak da ayrı acı.. annem rahatsız benim de biraz fazla duygusal yaklaştm ya da eşinizle empati kurabildim yalnızca sanırım bu sebeple. Onu anlayın lütfen. Kimse anlamasa da onu siz bari anlayın. Üstüne gitmeyin bence, ama üzgün ve pişman olduğunuzu bilsin.

Back