• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Ve Takılan Altınların Kimin Hesabına Yatacağı Konusu :(

cnm valla sen haklısın burdakıleri hiccc duyma ben degil biz oluruz ama para hesabına geldimi herkez tek olmak ister ayrıca zaten o altınlar senin esin hicbir sekılde hak iddaa edemez ne kanunen nede dinen onlar senin sana bisey olursa diye takılmıs seyler esinle simdi iyisin yarın öbür gün farzet ayrıldın esin dicekmi zannediyosun al karıcım bu takılar senin sende dursun gec bunları burda neler okuyorz simdi istemeyen sonra bin pisman yazıyor yakın cevremdede cok asktan gözü kör olurp burdakıler gibi aman parada neymis kocam olsun deyip o koca tekmeyi vurdugunda dım dızlak anasının evine gidiyo kızlar bari o takılar 30 bin olsa ailemin yanına dönücegime tutarım bi ev calısana kadar gecinir giderim yada ailemin yanınande gitsem laf cekmem param var der kafam rahat olur cünkü cogu aileler bosanmıs kızını istemez yanınada seninki öyle olmayabilir ama

o altınları sakn verme ortak hesap falanda alma ayrıca bozdurcan da ne olcak türk parasının degeri yokki bence altın dursun saklayamam dersen annene ver yada kendi adına kasaya koy bence altını bozdurma suan cok iyi cıkıyor bırak dursun
yangına körükle gidin

Ben size hak verdim. Ben altınların gelinin hakkı olduğuna inanıyorum onlar size gelen hediyelerdir ortak kullanıp kullanmamak da gelinin inisiyatifinde olmalıdır.
Eşinizin size trip atarak parayı kendi hesabına geçirmeye çalıştığını düşünüyorum. Kavga ederek değil de tatlı dille kendi hesabiniza yatırmaya çalışın. En olmadi işlemler ikinizin de onayını gerektirecek şekilde bi hesap açın

Henüz 15 günlük evliyim.. düğünde baya takılan nakit paramız çeyrekler ve mehirim oldu.. Benim babam vefat etmişti tek cocugum evlendiğim için aylığım kesildi babamdan dolayıda çeyiz parası alacağım 2 3 ay sonra direk olarak benm hesabıma yatacak.. imam nikahım kıyılırken kayın babam 10 bin liralık mehir söyledi .. her neyse.
Eşimle gecen konuşuyorduk ben çaktırmadan konuyu açtım.. para konusunda bana ne kadar güveniyosun diyerek konuya girdim.. mehir su bu oaralara ve bileziklerime geldi konu.. bende bozdurunca benm üzerime yatsın dedim.. oda senn üzerin benim üzerimmi var felan dedi. çeyiz paranda altında akçede senn üzerinde olsun dedi.. sert bir dille. Bende onlar benim dedim. birazda beni yanlış anladı ben yanlış ifade ettim daha dogrusu uslubum yanlıştı..
herneyse bugun iş yerinde iken mesaj atmış altınlarımızı bozdurlm die bu fiyatta iken bende tamam bozdurlm dedim..
Ogle arasnda gider bankaya yatırırız dedi.. hallederiz felan.. yani demekki kendi üzerne alacak bozdurulan takıları ben onu sezdimm.. bende dedim kii
Benim hesabıma yatıralım olur mu yarın birgün çeyiz param gelince ikisi bir olur daha değerlenir paramız dedim. çeyz paramıda bahane ettim cevap vermedi molası bittiği için öglen ne diyecek bilmiyorum
Ama sezdim kadarı ile eşim kendi hesabına yatırmaya niyetli bende bunu istemiyorum. hayat ne getirir bilmiyorum .. eğeer senn hesabın mı benm hesabım mı var derse ne demeliyim ailem onlar senn kendi üzerime al dıyor.. eşim kendi üzerine alacaksa ben bileziklerimi felan bozdurmam hatta yüzünede demek istiyorum.. açık acık
benm üzerime yatsn .. kendi üzerine alacaksan bileziklerimi bozdurmmcm die ama bekliyorum diyemiyorumda çünkü aramızda bozulacak bu para konularınıda sevmiyorum hiç sizce ne yapmalym yardmcı olurmusnz .. ben mi abartıyorum yada kendi üzerime istemekle bencillik mi ediyorum
lütfen beni yanlış anlayıpda para göz ile yargılamayın.. eşim kendi üzerine yatırma cabasında .. neden böyle anlamıyorum.. madem öyle o neden kendi üzerine yatırma cabasında ki ? o zaman o da hesap yapıyor kafasına göre değil mi?
Eşim ben demeden önce kendi üzerine yatırma cabasındaydı zaten ve ben bunu gördüm için konuyu açtım onun yaptıgı asıl ayıp olan içten içe bunun hesabını yapıyordu.. bende dayanamadm dedm ne yapsadm o bunun hesabını yaparsa bende yaparm.. bana güvenmeyen kendisi
Benim takılarım annemde duruyor. Eşim elini sürmez suremez . O takilar senin. Ayrica neden hemen bozduruyorsun daha 15gunluk evlisin illa neden bozdurmak istiyorsun anlamadim

yangına körükle gidin
valla gercekler bunlar bana bi erkek göster ya kötü günde karısına al bu altınlar senin desin gecin bu ask mesk hikayelerii herkez askla evlenir ama o altınlar kadınındır kızlık bedelidir basından bi evlilik gectigimi ne kadar modern de olsak kadın ezliliyo bari o takılar onun yeniden hayata baslaması icin bi takviye

Henüz 15 günlük evliyim.. düğünde baya takılan nakit paramız çeyrekler ve mehirim oldu.. Benim babam vefat etmişti tek cocugum evlendiğim için aylığım kesildi babamdan dolayıda çeyiz parası alacağım 2 3 ay sonra direk olarak benm hesabıma yatacak.. imam nikahım kıyılırken kayın babam 10 bin liralık mehir söyledi .. her neyse.
Eşimle gecen konuşuyorduk ben çaktırmadan konuyu açtım.. para konusunda bana ne kadar güveniyosun diyerek konuya girdim.. mehir su bu oaralara ve bileziklerime geldi konu.. bende bozdurunca benm üzerime yatsın dedim.. oda senn üzerin benim üzerimmi var felan dedi. çeyiz paranda altında akçede senn üzerinde olsun dedi.. sert bir dille. Bende onlar benim dedim. birazda beni yanlış anladı ben yanlış ifade ettim daha dogrusu uslubum yanlıştı..
herneyse bugun iş yerinde iken mesaj atmış altınlarımızı bozdurlm die bu fiyatta iken bende tamam bozdurlm dedim..
Ogle arasnda gider bankaya yatırırız dedi.. hallederiz felan.. yani demekki kendi üzerne alacak bozdurulan takıları ben onu sezdimm.. bende dedim kii
Benim hesabıma yatıralım olur mu yarın birgün çeyiz param gelince ikisi bir olur daha değerlenir paramız dedim. çeyz paramıda bahane ettim cevap vermedi molası bittiği için öglen ne diyecek bilmiyorum
Ama sezdim kadarı ile eşim kendi hesabına yatırmaya niyetli bende bunu istemiyorum. hayat ne getirir bilmiyorum .. eğeer senn hesabın mı benm hesabım mı var derse ne demeliyim ailem onlar senn kendi üzerime al dıyor.. eşim kendi üzerine alacaksa ben bileziklerimi felan bozdurmam hatta yüzünede demek istiyorum.. açık acık
benm üzerime yatsn .. kendi üzerine alacaksan bileziklerimi bozdurmmcm die ama bekliyorum diyemiyorumda çünkü aramızda bozulacak bu para konularınıda sevmiyorum hiç sizce ne yapmalym yardmcı olurmusnz .. ben mi abartıyorum yada kendi üzerime istemekle bencillik mi ediyorum
lütfen beni yanlış anlayıpda para göz ile yargılamayın.. eşim kendi üzerine yatırma cabasında .. neden böyle anlamıyorum.. madem öyle o neden kendi üzerine yatırma cabasında ki ? o zaman o da hesap yapıyor kafasına göre değil mi?
Eşim ben demeden önce kendi üzerine yatırma cabasındaydı zaten ve ben bunu gördüm için konuyu açtım onun yaptıgı asıl ayıp olan içten içe bunun hesabını yapıyordu.. bende dayanamadm dedm ne yapsadm o bunun hesabını yaparsa bende yaparm.. bana güvenmeyen kendisi
ayrıca bu tazecik geline degil de fırsatcı kocasına kızmak lazım teklifi yapan koca sürekli anlatan koca neden bu kız benci oldu hayret adam daha 1 ayı cıkmadan parayla neler yapıcak onu düsünüyo deseya karıcım bunlar snein bi fikrin varmı ne yapmak istersin kadın belki takıcak bilezikleri dügünde bayramda neden bozmak zorundamı kocasında suc...

Eşim direk banka da kasa açarım ikimiz adına demişti. Bu yüzden hiç dert etmedim(yatırmadik başka bir iş için kullandık) ama sizin eşiniz gibi deseydi bende sizin gibi düşünürdüm. Yine de konuyu büyütüp güvensizlik boyutuna getirmemek lazım.

Ben düğün takıları için şöyle düşünüyorum;eşimle ikimizin düğünüydü orda takılan takılarda onunda Hakkı var bana göre,be baş edemeyince ne yapdım dersiniz ailemin takdığı bilezikleri anneme verdim anne al bunlar bozulup gideceğine sende Kalsın dedim verdim,eşimede geri kalan ne varsa gerdanlık hariç al ne halin varsa Gör dedim aha böle kaldı:KK57:sürekli aşkım ver şu ihtiyaç aşkım buraya borç aşkım araba taksidi ev kirası bıktım usandımdı çünkü artık el elde baş başda kaldık şimdi çok pişman geri almaya çalışıyor ama çok zor,arabayıda sattık onun parasıda gitti,

Yani canım MİHİR senindir onu ayrı tut derim,ama geriye kalanları almayı eşin kafaya koyduysa alacaktır yada sen benim gibi bıkıp önüne atacaksın,kolaygelsin

İyi yapmışsın ohh olsun

ayrıca bu tazecik geline degil de fırsatcı kocasına kızmak lazım teklifi yapan koca sürekli anlatan koca neden bu kız benci oldu hayret adam daha 1 ayı cıkmadan parayla neler yapıcak onu düsünüyo deseya karıcım bunlar snein bi fikrin varmı ne yapmak istersin kadın belki takıcak bilezikleri dügünde bayramda neden bozmak zorundamı kocasında suc...
Konuyu açan konu sahibi esine. kocası acmamis.
Artık halletmislerdir saat 4 geçti.

Belli ki her ikinizde de güvensizlik var.
15 günde pek erken başlamış güven sorunu.
Ortak hesap açtırın bari en iyisi.

Bizdede ortak hesap var. Bütceye göre istedigimi aliyorum ve gelir/giderler daha iyi takip ediliyor.

Ben evlilikte "bu para benim/senin"i gercekten cok cirkin buluyorum. Harbiden güven nerede?

Konuyu açan konu sahibi esine. kocası acmamis.
Artık halletmislerdir saat 4 geçti.[/QUOT kız gece baska konudan bahsedip acmıs ama esi kendi kafasında zaten esini düsünmüyo ögre arasında bozdurcak kadar ne aceli varmıs umarım bozdurmamıslardır bakalım cvp bekliyoruz

ben dugunumun ertesı gunu tum altınları eşime verıp sunları sakla kasana koy bankaya hesabına mı yatırıyorsun allah korusun hırsızdan korkarım caresıne bakarsın deyıp oldugu gıbı hepsını ona verdım
hatta arabasının son kredılerı vardı gecen bılezıklerı satıp ode de kurtulalım dedım
hıc aklıma ceyız param mihir falan gelmedı
seni benı mı var
eşler arasında boyle seyler olmamalı bence

konuda' benim, benim altınlarım, benim üzerime yatsın.kocam kendı uzerıne yatırıcak' dan başka bişey okumadım ve tiksindim madem bu kadar paragöz ve güvensizdiniz neden evlendınız?:KK14:

Çok haklısın ama hayat ne gösterir bilinmiyor inan.

Çok güvenmek de iyi bir şey değil çünkü ben bu hayal kırıklığını yaşadım.
Ki bizim ortak hesabımızdaydı altınlar.
O çok güvendiğim, çok akıllı sandığım eşim şeytana uyup iddia yoluna harcamış onları.
Çok pişman olması geri getirmiyor..

Öğrenince şok oldum. Hala da üstümden atabilmiş değilim.

Keşke güvenmeseymişim o kadar yani çok pişmanım :(

Sevmek, güvenmek güzel şey de hep bir parça yaaa ... olursa diye düşünmek lazımmış anladım.

Konu sahibine senin, benim yapma gözün kapalı güven eşine diyemiyorum bu yüzden :(

Cok haklısınız.. Vermeyın altınlarınızı.. Onlar sizin.. Valla erkek milleti boyle.. Ne farkeder sen, ben der yatirir hesabina, iki gun sonra bi bakmissiniz para yok, eee nerde deyince de borcum vardi onu yatirdim, sunu aldim, buna verdim der.. Bana niye haber vermedin deyince de suclu siz olursunuz.. Haber verince nolcakti, ne farkeder, ihtiyacim vardi seni beni mi var der, su ustune cikiverir.. Takilan takilar ve mihir kadina aittir.. ister harcarsiniz ister saklarsiniz.. Yonetim siZde olmali yani..

Ortak hesap diye bir şey var arkadaşım,ikinizin adına ortak hesap açar yatırırsınız,böylece ikinizin de imzası olmadan para çekilemez...Kimse de kırılmamış olur.Kırmayın para için birbirinizi...Eşinize bunu teklif edin.

Bir kadin olarak esimden alacagim mihir veya dugunde takilan takilari asla guvence olarak gormem,sayili paradir biter gider harcanir,kadinlar nasil ellerinde bunlar olunca kendilerini guvende hissedebiliyorlar anlayamiyorum hayir yani nolacak 20-30-40bin liran olunca omur boyu rahat huzur ve refah mi bulacaksin,prenses mi olacaksin?
Kadinin guvencesi meslektir,beyin sahibi zeka sahibi olmaktir,bunlardan baska hic birsey sizi kurtarmaz

Ortak hesap diye bir şey var arkadaşım,ikinizin adına ortak hesap açar yatırırsınız,böylece ikinizin de imzası olmadan para çekilemez...Kimse de kırılmamış olur.Kırmayın para için birbirinizi...Eşinize bunu teklif edin.

Bu bilgiden emin misiniz acaba?
Altın için kasa kiralandığını düşünün, ortak hesap olarak.
Eşlerden biri gidip alamıyor mu?

Bu bilgiden emin misiniz acaba?
Altın için kasa kiralandığını düşünün, ortak hesap olarak.
Eşlerden biri gidip alamıyor mu?
alıyo yaa nasıl almaz heay mesela kasana bisey koydugunu düsün yada takıların var alıp cıkıyosun ee sürekli aynı kisiyle muhattapsın esim hasta gelemedi dese yada o anki samimiyetten zaten acarlar kasayı

En güzeli ortak hesap canim o senden habersiz sende ondan habersiz cekemezsin.hayatin binbirtürlü hali var kadinin bir güvencesi mutlak olmalı bence.eşimde böyle düsündügü icin hic sorun yapmaz benim üzerime yapar.

Back