• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Ve Takılan Altınların Kimin Hesabına Yatacağı Konusu :(

Medeni kanun bile takıları kadına veriyor. Nokta.
Çok düşünmeyin, vicdan yapmayın, gereksiz.

Kendi hesabınıza yatırın, bir daha da eşinize açtırmayın bu konuyu.

hayır tüm düğün takıları kanunen gelinin hakkıdır,ayrılık durumunda tamamı kadına verilir.

takı olarak yatırmıyacaklar ki bozduracaklarmış.. gerçi bunu da bilmiyordum hiç ilgilendiğim bir konu değil..
daha evliliğin 2.haftasında ileride birşey olursa diye düşünerek hesap kitap yapmak pek aklımın aldığı birşey değil..
ayrıca diyelim kadının hesabına yattı para ileride ihtiyaç olduğunda çıkarıp vermeyecek mi? paranın kimin hesabında olduğunun bir önemi yok bana göre..
bu kadar güvenmediği bir adamla niye evlenmiş onu da anlamadım...

hayat ne getirir psikolojisi ile kendi hesabında olsun istiyorsun, e eşind o psikoloji ile düşünüyorsa nolacak? bence iki tarafta hatalı. yok mu bu bankalarda ortak hesap? Benim abim eşi olmadan, yengemde abim olmadan 10 kuruş çekemez paradan imzalı onayı olmadan, araştırın bankalara ikiniz bir öyle bir karar alın.
Bizim altınlarımız kasada ama ben eşimsiz gidip açamıyorum kasayı. ama eşim bensiz açabiliyor diye biliyorum :) Ama bi gün bile tereddüt etmedim, etmemde. ki hayat ne getirir kafasıyla garantiye almaya çalışsam, düşündüğüm allah korusun başıma gelse ayrılık, eşimin beni dolandırması gibi bişey olsa, hiçde umrumda olmaz altın salkım para pul. istemem bile daha o paraları.

Mehir ve ceyiz parasi sizin zaten.

Dugunde takilanlardan da size takilan sizin esinize takilan esinizin olsun?

kim kolay işten çıkabiliyorsa onun adına olsun

zira biz evlendik çok yoğun çalışıyordum eşim kendi adına kasa kiraladı bütün altınlar orda durdu

arada başka altınlar aldık onları da ekledi; sonra bebek oldu; onun altınları da orada

sonra bizim altınları bozdurup ev aldık; ev benim adıma

bu arada eşimin kendi kazancı benim adıma bir banka hesabında zira artık ben de hiç sıkıntı yaşamadan bankaya gidebiliyorum; işim değişti ve tüm birikimimiz benim adıma bankada

ilk arabayı aldığımızda araba eşim adınaydı zira ben gidip işlemleri için uğraşamazdım yoğundum; şimdiki araba benim üstüme

bu işlerin kanununu vs ikimiz de biliriz; işimiz bu ama evlilik farklı bir ilişki; bizimki güvene dayalı; yarın boşanırsak da mal mülk çocuk kiminle ise ona bırakılır

Not: ben bunu yazmıştım öğleden önce de gönderecek zamanım olmadı. Şimdiye siz halletmişsinizdir herhalde

Benimde bildigim dugun takilari gelinindir bizim ailede direk geline verilir hesaba koyulur altinlar.Bence hic bozdurmayin kalsin sizde.Ne olacagi belli olmaz insaniz ilerde kullanirsiniz.Sizin uslubunuz yanlis paragoz anlasilmissiniz ama ortak hesap acin bence

belki yazan olmustur ama yine de yazayım ben. evlilik sonrası edinilen tüm mallar ortaktır zaten. sen kendi adına da açsan, o kendi adına da açsa hesabı boşanma durumunda 2 ye bölünecek her sey. haa boşanma olmadan hesaptaki parayı yok ederse onu bilemem :)

Ortak hesap actirmayi dusunemediniz mi bu kadar senin benim altinim tartismasina girene kadar...

takı olarak yatırmıyacaklar ki bozduracaklarmış.. gerçi bunu da bilmiyordum hiç ilgilendiğim bir konu değil..
daha evliliğin 2.haftasında ileride birşey olursa diye düşünerek hesap kitap yapmak pek aklımın aldığı birşey değil..
ayrıca diyelim kadının hesabına yattı para ileride ihtiyaç olduğunda çıkarıp vermeyecek mi? paranın kimin hesabında olduğunun bir önemi yok bana göre..
bu kadar güvenmediği bir adamla niye evlenmiş onu da anlamadım...
Bozdurulursun fark etmez olası bir boşanma durumunda kadin bunu ispatlayan resim.kamera vs altın kadına iade ediliyor.

sende hayata karşı bir güvensizlik mi var acaba bir şeyler mi yaşadın? sokakta kalmaktan vs. mi korkuyorsun öyle ise tavrını anlarım ama o senin eşin, o da tuttursa benim üstüme yatacak diye ne kadar üzülür ve gerilirsin bunları düşün biraz.o paralarla hemen bir mala girin ev veya araba. zaten allah korusun bi boşanma durumu olursa ortak bölünüyor herşey... @Duygusal_Pismaniye

Henüz 15 günlük evliyim.. düğünde baya takılan nakit paramız çeyrekler ve mehirim oldu.. Benim babam vefat etmişti tek cocugum evlendiğim için aylığım kesildi babamdan dolayıda çeyiz parası alacağım 2 3 ay sonra direk olarak benm hesabıma yatacak.. imam nikahım kıyılırken kayın babam 10 bin liralık mehir söyledi .. her neyse.
Eşimle gecen konuşuyorduk ben çaktırmadan konuyu açtım.. para konusunda bana ne kadar güveniyosun diyerek konuya girdim.. mehir su bu oaralara ve bileziklerime geldi konu.. bende bozdurunca benm üzerime yatsın dedim.. oda senn üzerin benim üzerimmi var felan dedi. çeyiz paranda altında akçede senn üzerinde olsun dedi.. sert bir dille. Bende onlar benim dedim. birazda beni yanlış anladı ben yanlış ifade ettim daha dogrusu uslubum yanlıştı..
herneyse bugun iş yerinde iken mesaj atmış altınlarımızı bozdurlm die bu fiyatta iken bende tamam bozdurlm dedim..
Ogle arasnda gider bankaya yatırırız dedi.. hallederiz felan.. yani demekki kendi üzerne alacak bozdurulan takıları ben onu sezdimm.. bende dedim kii
Benim hesabıma yatıralım olur mu yarın birgün çeyiz param gelince ikisi bir olur daha değerlenir paramız dedim. çeyz paramıda bahane ettim cevap vermedi molası bittiği için öglen ne diyecek bilmiyorum
Ama sezdim kadarı ile eşim kendi hesabına yatırmaya niyetli bende bunu istemiyorum. hayat ne getirir bilmiyorum .. eğeer senn hesabın mı benm hesabım mı var derse ne demeliyim ailem onlar senn kendi üzerime al dıyor.. eşim kendi üzerine alacaksa ben bileziklerimi felan bozdurmam hatta yüzünede demek istiyorum.. açık acık
benm üzerime yatsn .. kendi üzerine alacaksan bileziklerimi bozdurmmcm die ama bekliyorum diyemiyorumda çünkü aramızda bozulacak bu para konularınıda sevmiyorum hiç sizce ne yapmalym yardmcı olurmusnz .. ben mi abartıyorum yada kendi üzerime istemekle bencillik mi ediyorum
lütfen beni yanlış anlayıpda para göz ile yargılamayın.. eşim kendi üzerine yatırma cabasında .. neden böyle anlamıyorum.. madem öyle o neden kendi üzerine yatırma cabasında ki ? o zaman o da hesap yapıyor kafasına göre değil mi?
Eşim ben demeden önce kendi üzerine yatırma cabasındaydı zaten ve ben bunu gördüm için konuyu açtım onun yaptıgı asıl ayıp olan içten içe bunun hesabını yapıyordu.. bende dayanamadm dedm ne yapsadm o bunun hesabını yaparsa bende yaparm.. bana güvenmeyen kendisi
ortak hesap yaptırın.bız oyle yaptırdık

Mehir almak mı kaldı bu dönemde hayret bir şey
önceden nafaka yokmuş hakim yokmuş yasa yokmuş da şimdi neden alınır mehir .
Hemen aldığınız mehri iade etmeniz gerekiyor ya da boşanırsanız hiç bir hak iddia etmemeniz gerekiyor

Henüz 15 günlük evliyim.. düğünde baya takılan nakit paramız çeyrekler ve mehirim oldu.. Benim babam vefat etmişti tek cocugum evlendiğim için aylığım kesildi babamdan dolayıda çeyiz parası alacağım 2 3 ay sonra direk olarak benm hesabıma yatacak.. imam nikahım kıyılırken kayın babam 10 bin liralık mehir söyledi .. her neyse.
Eşimle gecen konuşuyorduk ben çaktırmadan konuyu açtım.. para konusunda bana ne kadar güveniyosun diyerek konuya girdim.. mehir su bu oaralara ve bileziklerime geldi konu.. bende bozdurunca benm üzerime yatsın dedim.. oda senn üzerin benim üzerimmi var felan dedi. çeyiz paranda altında akçede senn üzerinde olsun dedi.. sert bir dille. Bende onlar benim dedim. birazda beni yanlış anladı ben yanlış ifade ettim daha dogrusu uslubum yanlıştı..
herneyse bugun iş yerinde iken mesaj atmış altınlarımızı bozdurlm die bu fiyatta iken bende tamam bozdurlm dedim..
Ogle arasnda gider bankaya yatırırız dedi.. hallederiz felan.. yani demekki kendi üzerne alacak bozdurulan takıları ben onu sezdimm.. bende dedim kii
Benim hesabıma yatıralım olur mu yarın birgün çeyiz param gelince ikisi bir olur daha değerlenir paramız dedim. çeyz paramıda bahane ettim cevap vermedi molası bittiği için öglen ne diyecek bilmiyorum
Ama sezdim kadarı ile eşim kendi hesabına yatırmaya niyetli bende bunu istemiyorum. hayat ne getirir bilmiyorum .. eğeer senn hesabın mı benm hesabım mı var derse ne demeliyim ailem onlar senn kendi üzerime al dıyor.. eşim kendi üzerine alacaksa ben bileziklerimi felan bozdurmam hatta yüzünede demek istiyorum.. açık acık
benm üzerime yatsn .. kendi üzerine alacaksan bileziklerimi bozdurmmcm die ama bekliyorum diyemiyorumda çünkü aramızda bozulacak bu para konularınıda sevmiyorum hiç sizce ne yapmalym yardmcı olurmusnz .. ben mi abartıyorum yada kendi üzerime istemekle bencillik mi ediyorum
lütfen beni yanlış anlayıpda para göz ile yargılamayın.. eşim kendi üzerine yatırma cabasında .. neden böyle anlamıyorum.. madem öyle o neden kendi üzerine yatırma cabasında ki ? o zaman o da hesap yapıyor kafasına göre değil mi?
Eşim ben demeden önce kendi üzerine yatırma cabasındaydı zaten ve ben bunu gördüm için konuyu açtım onun yaptıgı asıl ayıp olan içten içe bunun hesabını yapıyordu.. bende dayanamadm dedm ne yapsadm o bunun hesabını yaparsa bende yaparm.. bana güvenmeyen kendisi

onun hesabına yatarsa kendi parası gibi bi tavır takınabilir.bizimki benim hesapta.başta kendi hesabına yatıracaktı kavga çıkardım.iki gün küstü.sonra unuttu gitti. şimdi herhangi bir ihtiyaçta bana mihnetli olması iyi oluyo.yoksa kafasına göre kendi hesabından kullanabilirdi. iyki kavga çıkarmışım.

Çeyiz parası ve mehir benim güvencem, o yüzden benim hesabıma yatmasını istiyorum de.
Belli ki annesi veriyor ona bu akılları.
Eşinin hesabına yatarsa sen o çeyizi mehiri unut.
Israr ederse kendi hesabına, bozdurma bilezikleri.
Bu erkeklere ne oluyor anlamıyorum

Diyelim ki eşiniz parayı sizin üzerinize yatırdı. Ne yapacaksınız merak ediyorum o kadar parayı yine birlikte kullanmayacak mısınız?Benim param deyip dokundurmucak mısınız? Evlilikte sen ben olmaz biz olur. Bizim paramız olur ve nerede kimin hesabında durduğunun önemi yoktur. Eşinize güvendiğinizden emin misiniz diye sormak istedim doğrusu?

Eşiniz tamam belki kendi hesabına yatırmayı düşünmüş olsa da ilk başta ayrı gayrınızın olmadığını düşündüğü için olabilir mi? Siz kendi hesabınıza yatırmak istediğinde biraz alınmış sanki değil mi bana öyle geldi?

cnm valla sen haklısın burdakıleri hiccc duyma ben degil biz oluruz ama para hesabına geldimi herkez tek olmak ister ayrıca zaten o altınlar senin esin hicbir sekılde hak iddaa edemez ne kanunen nede dinen onlar senin sana bisey olursa diye takılmıs seyler esinle simdi iyisin yarın öbür gün farzet ayrıldın esin dicekmi zannediyosun al karıcım bu takılar senin sende dursun gec bunları burda neler okuyorz simdi istemeyen sonra bin pisman yazıyor yakın cevremdede cok asktan gözü kör olurp burdakıler gibi aman parada neymis kocam olsun deyip o koca tekmeyi vurdugunda dım dızlak anasının evine gidiyo kızlar bari o takılar 30 bin olsa ailemin yanına dönücegime tutarım bi ev calısana kadar gecinir giderim yada ailemin yanınande gitsem laf cekmem param var der kafam rahat olur cünkü cogu aileler bosanmıs kızını istemez yanınada seninki öyle olmayabilir ama

o altınları sakn verme ortak hesap falanda alma ayrıca bozdurcan da ne olcak türk parasının degeri yokki bence altın dursun saklayamam dersen annene ver yada kendi adına kasaya koy bence altını bozdurma suan cok iyi cıkıyor bırak dursun

Back