• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Ve Takılan Altınların Kimin Hesabına Yatacağı Konusu :(

Mihir olarak verilen para ve takılar senin. Elbette senin hesabında olacak. Sakın taviz verme. Dinen ve yasal olarak senin malın. O niye sahiplenir ki?
Ev alırken peşinatın bir kısmı benim altınlar ile ödendi. 3 sene sonra ev borcu bitince bana olan altın borcunu ödeyecek eşim.

ORTAK HESAP AÇIN
Henüz 15 günlük evliyim.. düğünde baya takılan nakit paramız çeyrekler ve mehirim oldu.. Benim babam vefat etmişti tek cocugum evlendiğim için aylığım kesildi babamdan dolayıda çeyiz parası alacağım 2 3 ay sonra direk olarak benm hesabıma yatacak.. imam nikahım kıyılırken kayın babam 10 bin liralık mehir söyledi .. her neyse.
Eşimle gecen konuşuyorduk ben çaktırmadan konuyu açtım.. para konusunda bana ne kadar güveniyosun diyerek konuya girdim.. mehir su bu oaralara ve bileziklerime geldi konu.. bende bozdurunca benm üzerime yatsın dedim.. oda senn üzerin benim üzerimmi var felan dedi. çeyiz paranda altında akçede senn üzerinde olsun dedi.. sert bir dille. Bende onlar benim dedim. birazda beni yanlış anladı ben yanlış ifade ettim daha dogrusu uslubum yanlıştı..
herneyse bugun iş yerinde iken mesaj atmış altınlarımızı bozdurlm die bu fiyatta iken bende tamam bozdurlm dedim..
Ogle arasnda gider bankaya yatırırız dedi.. hallederiz felan.. yani demekki kendi üzerne alacak bozdurulan takıları ben onu sezdimm.. bende dedim kii
Benim hesabıma yatıralım olur mu yarın birgün çeyiz param gelince ikisi bir olur daha değerlenir paramız dedim. çeyz paramıda bahane ettim cevap vermedi molası bittiği için öglen ne diyecek bilmiyorum
Ama sezdim kadarı ile eşim kendi hesabına yatırmaya niyetli bende bunu istemiyorum. hayat ne getirir bilmiyorum .. eğeer senn hesabın mı benm hesabım mı var derse ne demeliyim ailem onlar senn kendi üzerime al dıyor.. eşim kendi üzerine alacaksa ben bileziklerimi felan bozdurmam hatta yüzünede demek istiyorum.. açık acık
benm üzerime yatsn .. kendi üzerine alacaksan bileziklerimi bozdurmmcm die ama bekliyorum diyemiyorumda çünkü aramızda bozulacak bu para konularınıda sevmiyorum hiç sizce ne yapmalym yardmcı olurmusnz .. ben mi abartıyorum yada kendi üzerime istemekle bencillik mi ediyorum
lütfen beni yanlış anlayıpda para göz ile yargılamayın.. eşim kendi üzerine yatırma cabasında .. neden böyle anlamıyorum.. madem öyle o neden kendi üzerine yatırma cabasında ki ? o zaman o da hesap yapıyor kafasına göre değil mi?
Eşim ben demeden önce kendi üzerine yatırma cabasındaydı zaten ve ben bunu gördüm için konuyu açtım onun yaptıgı asıl ayıp olan içten içe bunun hesabını yapıyordu.. bende dayanamadm dedm ne yapsadm o bunun hesabını yaparsa bende yaparm.. bana güvenmeyen kendisi

kim ne derse desin.. kanunda senin hakkın tüm takılar. Madem farketmiyomuş sen ben, o niye surat yapıyo. Herşey insanlar için. senin hakkın olan şey neden onda duruyomuş. eşin de olsa yüzde yüz güvenme derim. Bdv güvenen bayanlarla dolu. Bir mağdur da benim ne yazık ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimse kusura bakmasın da şu forumda okuduğum o kadar konudan sonra kimseye güvenmem ben, madem senin benim yok o zaman ne diye kendi hesabına yatırmaya çalışıyor? Ya ortak hesaba yatmalı ya da sizinkine.
İnsan öyle bir güvensizlik hissetmemiş olsa mesele yapmaz bunu, demekki karşı taraftan bir art niyet sezmişsiniz.
Üslup yanlış olmuş olabilir ama aklında farklı bir düşünce olmasa inatla yanlış anlamaya çalışmazdı zaten.
Altınlar sizin hakkınız, sonradan üzülmeyin

ben bazı tepkileri yorumları anlamıyorum gerçekten.. eşimin parayı kendi üzerine yatırma cabasını gördükten sonra bende benim üzerime yatsın dedim.. ilk cabayı başlatan içten içe o aslında.. madem öyle.. diyemedi bile senn üzerine yatsn.. demekki kendide caba içinde ben bunu anladm ve gördm para gözle yargılayanları hiç anlamıyorum

Valla adam olan bilir o altinlarin karisinin hakki oldugunu satmasina takmasina karismaz bile ... ne demek bozdurup kendi hesabina yatirmak ... bence kararli bi sekilde benim hesabima yatacaksa bozalim yoksa bozdurmayin .... guven meselesini gectim insan tabiki esine guvenir guvenmek ister ama altin mevzusu baska

İki yıldır bileziklerimi bozdurmadım en zor günlerimizde bile. Market alılverişi yapacak paramız kalmadığında bile bozdurmadık. Kp altın yükselince eşime bilezikleri bozdurun demiş. O da demiş ki biz size söylemedik ama çok zor günler geçirdik yine bozdurmadıysak şimdi hiç bozdurmayız hem onlar eşimin takısı birikim gözüyle bakmıyoruz demiş. Eşim tutumsuzdur ama sadece bu konuda hassas. Tabi ki Allah korusun bir sağlık durumu olur o demeden ben bozdururum ama şimdi bozdursam parasını ne yapayım ki. Ev için bile bozdurmadık kredi çektik. Borç ödeniyor ama o bikeziklerin parası tekrar yerine konulmuyor. Hep çevremde gördüklerim bana ders oldu. Eşim de bir gün bozdurmayı teklif etmedi.

Düşüncenize göre ya ayrılırsak diye bir durum sezdim ama evlendikten sonra edinilen herşey ortak zaten o yüzden sizin yada onun üzerine olması çok birşey değiştirmez.Ama eşinizin hesabında olunca harcayacağını düşünüyosanız ortak bir hesap yaptırın hanginiz çekmek istese diğerinizinde haberi olmak zorunda olur.

Hayat arkadaşı değilde bir şirkete ortak gibi olmuşsunuz valla ne diyim böyle ömür gecmez

Ortak hesaba yatirin
Okurken daraldim. Senin benim olmaz diyenlerdenim ben.

Mihir olarak verilen para ve takılar senin. Elbette senin hesabında olacak. Sakın taviz verme. Dinen ve yasal olarak senin malın. O niye sahiplenir ki?
Ev alırken peşinatın bir kısmı benim altınlar ile ödendi. 3 sene sonra ev borcu bitince bana olan altın borcunu ödeyecek eşim.
Nasıl yani ?
Karı koca aranızda borç mu var ?

Ben altını kadına verilen bir hediye ya da güvence olarak görürüm. Çünkü bu toplum böyle öğretti bize ki medeni kanun bile bunu yasa ile güvence altına almış durumda. Kadınlar ihtiyaç olduğunda para saklamıyor zaten, lazım dese hemen çıkarır verirsiniz eminim. Sorun bu anlama gelen bir şeyi erkeğin güvence olarak almak istemesi bence. Yeni evlisiniz, tatlı dille halletmeye çalışın, olmadı bozdurmak istemediğinizi söyleyin bari.

Nasıl yani ?
Karı koca aranızda borç mu var ?
elbette.
çalışsaydım maaş kartım da bende olacaktı. ev giderleri ortak olurdu belki.
çünkü mihir kadının güvencesi.
eşime güvensem de dünya hali. en güvendiğimiz ana babamız kardeşlerimiz mal mülk mevzusu olunca nasıl yabancı oluveriyor bir anda.
hiç kimseye yüzde yüz güvenmem. güvenmediğim yüzde bir ihtimal için de kendimi güvende hissetmek isterim.

elbette.
çalışsaydım maaş kartım da bende olacaktı. ev giderleri ortak olurdu belki.
çünkü mihir kadının güvencesi.
eşime güvensem de dünya hali. en güvendiğimiz ana babamız kardeşlerimiz mal mülk mevzusu olunca nasıl yabancı oluveriyor bir anda.
hiç kimseye yüzde yüz güvenmem. güvenmediğim yüzde bir ihtimal için de kendimi güvende hissetmek isterim.

Haklısınız özellikle bu zamanda söz konusu "mal" olunca her şey bekleniyor

Henüz 15 günlük evliyim.. düğünde baya takılan nakit paramız çeyrekler ve mehirim oldu.. Benim babam vefat etmişti tek cocugum evlendiğim için aylığım kesildi babamdan dolayıda çeyiz parası alacağım 2 3 ay sonra direk olarak benm hesabıma yatacak.. imam nikahım kıyılırken kayın babam 10 bin liralık mehir söyledi .. her neyse.
Eşimle gecen konuşuyorduk ben çaktırmadan konuyu açtım.. para konusunda bana ne kadar güveniyosun diyerek konuya girdim.. mehir su bu oaralara ve bileziklerime geldi konu.. bende bozdurunca benm üzerime yatsın dedim.. oda senn üzerin benim üzerimmi var felan dedi. çeyiz paranda altında akçede senn üzerinde olsun dedi.. sert bir dille. Bende onlar benim dedim. birazda beni yanlış anladı ben yanlış ifade ettim daha dogrusu uslubum yanlıştı..
herneyse bugun iş yerinde iken mesaj atmış altınlarımızı bozdurlm die bu fiyatta iken bende tamam bozdurlm dedim..
Ogle arasnda gider bankaya yatırırız dedi.. hallederiz felan.. yani demekki kendi üzerne alacak bozdurulan takıları ben onu sezdimm.. bende dedim kii
Benim hesabıma yatıralım olur mu yarın birgün çeyiz param gelince ikisi bir olur daha değerlenir paramız dedim. çeyz paramıda bahane ettim cevap vermedi molası bittiği için öglen ne diyecek bilmiyorum
Ama sezdim kadarı ile eşim kendi hesabına yatırmaya niyetli bende bunu istemiyorum. hayat ne getirir bilmiyorum .. eğeer senn hesabın mı benm hesabım mı var derse ne demeliyim ailem onlar senn kendi üzerime al dıyor.. eşim kendi üzerine alacaksa ben bileziklerimi felan bozdurmam hatta yüzünede demek istiyorum.. açık acık
benm üzerime yatsn .. kendi üzerine alacaksan bileziklerimi bozdurmmcm die ama bekliyorum diyemiyorumda çünkü aramızda bozulacak bu para konularınıda sevmiyorum hiç sizce ne yapmalym yardmcı olurmusnz .. ben mi abartıyorum yada kendi üzerime istemekle bencillik mi ediyorum
lütfen beni yanlış anlayıpda para göz ile yargılamayın.. eşim kendi üzerine yatırma cabasında .. neden böyle anlamıyorum.. madem öyle o neden kendi üzerine yatırma cabasında ki ? o zaman o da hesap yapıyor kafasına göre değil mi?
Eşim ben demeden önce kendi üzerine yatırma cabasındaydı zaten ve ben bunu gördüm için konuyu açtım onun yaptıgı asıl ayıp olan içten içe bunun hesabını yapıyordu.. bende dayanamadm dedm ne yapsadm o bunun hesabını yaparsa bende yaparm.. bana güvenmeyen kendisi

ne farkederki sonuçta evlendikten sonra yatmış olacak bankaya ha senin hesabın ha onun.. herhangi bir durumda yarısı senin yarısı onun..kimin üstüne yattığının hiçbir önemi yok..
ortak hesap açtırın içiniz rahat edecekse..
bence çok dillendirmişsiniz para konularını sevmiyorum ama diyorsunuz muhabbeti oraya getirmişsiniz itici olmuş gibi geldi bana.. sanırım ailenizden de etkilenmişsiniz üzerine al demişler falan..

Ortak hesap açtırın, o da olmazsa altınları bozdurmayın.
Daha çok yeni evliliğiniz kendinizi doğru ifademezseniz hoş olmayan bir sürece girersiniz.
Bu para konularında lütfen 3 düşünüp 1 konuşun yoksa paragöz damgası yemeniz an meselesi.

Çok itici ya. Ikinizde kendi hesabının derdimde. Birincisi aileniz ne diye karışıyor sizin paranıza. Ikincisi ortak hesap açın para Çekme yetkisi ikimizin imzasına bağlı olsun bu kadar kolay. 15 günlük evlilerin senin Altının benim param olayı baya itici

ne farkederki sonuçta evlendikten sonra yatmış olacak bankaya ha senin hesabın ha onun.. herhangi bir durumda yarısı senin yarısı onun..kimin üstüne yattığının hiçbir önemi yok..
ortak hesap açtırın içiniz rahat edecekse..
bence çok dillendirmişsiniz para konularını sevmiyorum ama diyorsunuz muhabbeti oraya getirmişsiniz itici olmuş gibi geldi bana.. sanırım ailenizden de etkilenmişsiniz üzerine al demişler falan..
hayır tüm düğün takıları kanunen gelinin hakkıdır,ayrılık durumunda tamamı kadına verilir.

Back