• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Ve Takılan Altınların Kimin Hesabına Yatacağı Konusu :(

Canim sormadilarsa demek ki herkes ayri ayri bilgi verilmeden cekebiliyor,bizim hesabimiz kuveytturkte orasi sormustu,esim her bankaya gidisinde bana bilgi geliyor

Halkbanktı :(
Gerçekten bilgi sahibi olmak ne kadar önemli.
Ortak hesap demek birbirinden bağımsız, habersiz hiç bir işlem yapılamaz
demek sanıyordum ben. Bilsem kendim uyarırdım bankayı valla.

Acı bir tecrübe ile öğrenmiş oldum..
Sağol canım.

Konunuzu okuyunca bende paramda para, para benim, altın benim, benim benim benim
Bundan başka birşey görmedim.
Kendinizi garantiye almak hakkınız ama bunun yolu bunu?
Üslubunuz çok itici.
Eşinizi resmen zorluyorsunuz senin-benim olayına.
Bankada ortak hesap artırıp iki imzaya işlem yapılacak şekilde hs açtırabilirdiniz.
Hayatım ortak hesap açalım bizim hayatımız bir oldu artık seninde için rahat etsin isterim ayrı gayrı olmasın ben sadece kendi adıma açmak istemiyorum diye açıklasaydınız yapıcı davranan siz olursunuz, eşinizinde gönlüne fitnelik sokması olurdunuz.
Erkekler saftır, bizden çok şey öğrenirler :KK60:

Biz ortak hesap yaptik. Onbes gunluk evlilik icin bu konular agir biraz. Sizde guven sorunu mu var yoksa cok samimi mi degilsiniz hesap kitap yapıyorsunuz?

Ortak hesap en mantıklısı. Güvensizlik cok kötü birşey birde yeni evlenmişşiniz. Anlamadığım neden altınlar hemen bozduruluyor??

Allh aşkına 15 gunluk evlilikte bu mevzular nasıl aklınıza geliyo.. Ha onun hesabı ha seninki ne farkı vsr. Bu kadar guvensizdiyseniz neden evlendiniz!!!

'Yarın öbür gün birşey olduğunda ' demişsiniz, Eğer birşey olursa senin hesabında benim hesabımda ayrımı yapmıyor mahkeme, tüm hesaptakileri ikiye bölüp paylaştırıyor, ama parayı harcarsasa taraflardan biri üstüne bir bardak su içersiniz çünkü evlilik birliği içinde yapılan harcama olarak değerlendiriliyor.Bu yüzden hesapta kalacaksa harcamayacağına güveniyorsanız böyle sudan sebeplerle evliliğinizi sekteye uğratmayın. Kolaylıklar diliyorum

Aklıma bile gelmez heralde benim kimin hesabına yatıcagı .
İkinizin o sonucta zaten bir sekilde mağdur kalıcağınızı düşüncek kadar güvenmediyseniz niye evlendiniz

Yarın bir gün boşanma evresine gelirseniz eldeki avuçtakini ailesinin üstüne yapıp kendi yer.
Ortada dımdızlak bulursun kendini öyle de kalırsın.
Dünyayı toz pembe sanmayın, kimse evlenirken ''Eşim beni mağdur etmez,'' diye evlenmiyor.
Bu kadar güven muhabbetine gerek yok, herkes gözü kapalı güveniyor maşallah ama etraf boşanma konularından da geçilmiyor.
En iyisi birbirinizin izni olmadan para çekemediğiniz ortak hesap, boşanırsanız ortak pay edilir.

Kızanlar olmuş ama erkeğin üzerine yatan para riskte olabiliyor. Borç verse haber vermiyor ,kumar oynasa ruhun duymuyor.
Bir sıkıntı olduğunda yüzünü görmezsin.
Kadın dikkatlidir. ( istisnalar hariç )

Son durum nedir ?

aynen katılıorum ama burdakiler dünyaya daha toz pembe görüyolar ya cok cahiller saf temiz kalpli yada bilemiyorum cok gördük aynen dedigin gibi iyiyken herkez iyi ama bi kötü ol yazık bosandıgınla kalırsın bide cocuk 5 kurusta para yok o 30 40 nin ne olur diyolar ya öyle güzel olurki ooo miss gibi yasarsın bi süre
Dediginiz gibi hayat toz pembe degil maalesef calistigim süre zarfinda neler gördüm egitimlisinden cahiline,kadinlar kendini düşünmezse kimse onlari düşünmez bu bu kadar acik ve net.

Dugunde size takilan takilari niye bozduruyorsunuz ki?
Saklayin bi kenarda.Hem size takılan sizin,ona takilan onundur.Yani ille senin benim yapilcaksa boyledir

Henüz 15 günlük evliyim.. düğünde baya takılan nakit paramız çeyrekler ve mehirim oldu.. Benim babam vefat etmişti tek cocugum evlendiğim için aylığım kesildi babamdan dolayıda çeyiz parası alacağım 2 3 ay sonra direk olarak benm hesabıma yatacak.. imam nikahım kıyılırken kayın babam 10 bin liralık mehir söyledi .. her neyse.
Eşimle gecen konuşuyorduk ben çaktırmadan konuyu açtım.. para konusunda bana ne kadar güveniyosun diyerek konuya girdim.. mehir su bu oaralara ve bileziklerime geldi konu.. bende bozdurunca benm üzerime yatsın dedim.. oda senn üzerin benim üzerimmi var felan dedi. çeyiz paranda altında akçede senn üzerinde olsun dedi.. sert bir dille. Bende onlar benim dedim. birazda beni yanlış anladı ben yanlış ifade ettim daha dogrusu uslubum yanlıştı..
herneyse bugun iş yerinde iken mesaj atmış altınlarımızı bozdurlm die bu fiyatta iken bende tamam bozdurlm dedim..
Ogle arasnda gider bankaya yatırırız dedi.. hallederiz felan.. yani demekki kendi üzerne alacak bozdurulan takıları ben onu sezdimm.. bende dedim kii
Benim hesabıma yatıralım olur mu yarın birgün çeyiz param gelince ikisi bir olur daha değerlenir paramız dedim. çeyz paramıda bahane ettim cevap vermedi molası bittiği için öglen ne diyecek bilmiyorum
Ama sezdim kadarı ile eşim kendi hesabına yatırmaya niyetli bende bunu istemiyorum. hayat ne getirir bilmiyorum .. eğeer senn hesabın mı benm hesabım mı var derse ne demeliyim ailem onlar senn kendi üzerime al dıyor.. eşim kendi üzerine alacaksa ben bileziklerimi felan bozdurmam hatta yüzünede demek istiyorum.. açık acık
benm üzerime yatsn .. kendi üzerine alacaksan bileziklerimi bozdurmmcm die ama bekliyorum diyemiyorumda çünkü aramızda bozulacak bu para konularınıda sevmiyorum hiç sizce ne yapmalym yardmcı olurmusnz .. ben mi abartıyorum yada kendi üzerime istemekle bencillik mi ediyorum
lütfen beni yanlış anlayıpda para göz ile yargılamayın.. eşim kendi üzerine yatırma cabasında .. neden böyle anlamıyorum.. madem öyle o neden kendi üzerine yatırma cabasında ki ? o zaman o da hesap yapıyor kafasına göre değil mi?
Eşim ben demeden önce kendi üzerine yatırma cabasındaydı zaten ve ben bunu gördüm için konuyu açtım onun yaptıgı asıl ayıp olan içten içe bunun hesabını yapıyordu.. bende dayanamadm dedm ne yapsadm o bunun hesabını yaparsa bende yaparm.. bana güvenmeyen kendisi
Biz bilezikler hariç takilan çeyrek, yarım, tam, para hepsini götürüp kendi üzerine bankaya attı ama bileziklerimi bozdurmadım çok yoktu zaten anneside izin vermedi bileziklere verse bile içinden mihr alırım o benim hakkım çünkü. Bide bankaya yatanın akıbetine bak oda 10 bin TL felan tuttu üzerini tamamladık bankaya attık. Bir yıl sonra beş bin harcandı anası gil umreye gidecek masraftı beyefendi 1.5 bin telefon aldı derken gitti sonra kurban derken 3 bin kaldı adam çalışıyor çalışıyor 2 senede harcadığı parayı yerine koyamıyor şimdi kardeşi evlenecek senin bileziğin birini takarım ortak değil mi diyor.
Para konusu araya girmemeli araya ama sen kendi geleceğini de düşünmek zorundasın ortak hesap olursa ne sen ondan habersiz nede o senden habersiz harcayamaz diye biliyorum keşke ortak bir hesabım olsaydı

Ortak hesap açın nakiti oraya yatırın. Bileziklere hiç dokunmayın ihtiyaç yoksa. Bi zaman gelince insan paraya kıyıyor ama bileziğe kıyamıyor yok yere gidiyor onlarda.
Ben de senin gibi dert etmiştim kimin üstünde kalacak diye, yazdığım gibi yapmıştık. Bilezikleri dhaa yeni bozdurup arsa peşinatı yaptık. Onları da banka kasasına koymuştuk.
İnsan ilk günler düşünüyor çünkü eşini ne kadar tanısanda huynu suyunu tam bilemiyorsun bu konularda. Ben eşimi iyi tanıdım mesela bilirim ki benden daha iyi tutar parayı hiç demem senin benim diye hepsi onda bile kalabilir sıkıntı yok artık.
Burda sana çok yüklenilmiş ama eşine gık diyen yok neden o da tamam sende kalsın demeyince o paracı olmamış da sen olmuşsun anlamadım.
Aman darılacak, yanlış anlayacak diye düşünüp söylemekten vazgeçme, bana güvenmiyormusun derse sen bana güvenmiyormusun dersin? İkinizde aynı konumdasınız bana göre şuan.

Bi ortak hesap açıp oraya yatırmak çok mu zor? İkiniz de çok paracısınız.

ne o ya sen kendı olan parnı uzerın yatırınca ac gozlu oluyorsunda, o senın paranı ısteyınce acgozlu olmuyo mu verme tabı para senınse senındı esın sozunu etmesın bı zahmet , onun 40.0 tl parası olsa senın hesabına mı yatıracaktı bu erkekler ne kadar sevıyo hakımıyetı elıne almayı verme tabıkı ..... SENİN BENİM Mİ VAR DIYORMUS SANA YATSIN O ZAMAN DEMEKKI KENDIDE YAPIYOR SENLIK BENLIĞI

Şimdi sen çalışmıyorsun o zaman eşin maaşını alıp kendi harcamalı değil mi??? Nihayetinde o çalışıyor, onun maaşı ve onun hakkı.... Sen yorumla şimdi bunu...

16. Sayfadan sonrasını okuyamadım. Konu Sahibi bu soruya cevap verdimi çok merak ediyorum. Benim eşim bu kadar "benim param"lı cümle kursaydi ne yapardım bilmiyorum. Çok kırıcı. . Ayrıca Çeyiz parası miras ve altınları toplasan düğün parasına yakın bir meblağ. Bu hesapları yapan bir adam olsaydı 60 bin lirayı düğün parası diye ortaya koymazdi. Şunu da söylemesem içim rahat etmez, ortak hesabı kabul etmeyişi de tamamen üslubunuz yüzünden diye düşünüyorum. Kendinizi haklı görmeyi bir an için kenara bırakın ve kendinizi Eşinizin yerine koyup düşünün

ama farkındamsnz yazdıklarımın bilmiyorum ama o da içten içten kendi hesabına yatırma cabasında neden buda görülerek yorum yapılmıyor.
evet canım en azından sen danısarak yapıyorsun ona acaba ne der dıye ama o sankı sen demesen dırek kendıne yatıracak yatıralım mı dıye bıle sormuyo

Back