Eşim Ve Takılan Altınların Kimin Hesabına Yatacağı Konusu :(

öyle bir durum olsa bankadaki paraları boşaltmak çok kolay herşeyi geçtim ben.. o çeyiz parasını kendi üzerine istememelidi.. inattan yapıldı söyleniyor ama ben öyle zannetmiyorum bence başından beri o fikri varmış..
bana altınlar konusunda dedği ortalık böyle ken senn üzerine veremem o parayı bu evin erkeği ben isem bende duracak dediğine göre çeyizimide mirasımıda üstüne isteyeceği önceden belliymiş zaten

Acikcasi bukadar para konusu sanirim bide yeni evlisiniz bastan böyle sorunlar yaratiyorsa zaten ilerde ayrilik olur.
Düğünde takilan altin bilezik mehir herneyse benim dedim esime tamam dedi ama ben benim hesabima yatsin vs demedim esime al götür bankaya dedim esim götrdu kasa kiraladi ve koydu anahtarida getrdi bana verdi.
O parayi almicagni zaten biliyorum ki alsa bile bisey farketmez zaten geri verir bundan eminim.
Siz bastan ayrilirsak demissiniz adam sizin ilerde paralari alip ayrilcagnzii bile düsünmüstr ne farkeder ki ha esiniz ha siz bukadar para mevzusunu dillendirmeyin bence.

ama eşim bununla kalmadı biliyormusunuz çeyiz paramı ve mirasımıda üzerine istedi..

Bence eşiniz sizin tavrınızdan dolayı, benim üzerime olacak gibisinden inat etmiş. Madem eşiniz sizin için çok şey yaptı, madem asla hak yemez, ona güvenin. Gidin tatlı dille, yaptığınızdan Pişmanlık duyduğunuzu, sen-ben olmadığını, sadece Yaşadığınız olumsuz tecrübelerden dolayı böyle bir endişe duyduğunuzu söyleyin. Ona güvendiğinizi gösterin ve gerekirse eşinizin üzerine olsun. Bence biraz yumuşayınca sizi de üzgün görünce eşiniz de yine ortak hesap isteyecektir. Istemezse de, hiç önemli değil.

Eşinizi çağırın. Öğle tatili varsa birlikte kahve için ve bir daha anlatın sıkıntınızı.
Annenizin aslında birşey demediğini , onun kabul etmesi için öyle söylediğini söyleyin .

Ortak hesap konusunda tekrar konuşun.

eşinizin üzerinde olsun dediniz ya.. ben güvenmiyorum ama artık hiç güvenmiyorum.. hele annemin o sözü.. annem herhalde paranın eşimin üzerinde oldunu duyarsa yıkar ortalı benide evlattlıkdan reddder

Diğer konunuzu okudum da orada siz faiz bölünür dediğiniz için eşiniz onuda yatırırız o zaman demiş.
Yani direk getir bana gibi bir söylem olmamış sanırım. Sizde şimdiden ev benim üzerime olur diye düşünmüşsünüz. Üslubunuz yanlış olmuş. Ağız yoklamak için parayı üzerime yapalım demişsiniz sonra faiz bölünmesin falan gibi konuşmuşsunuz. bunlarda basit şeyler değil.
Her ikinizde hatalısınız. Sağlam kafayla oturup konuşmakta ve annenizi herşeye sokmamakta fayda var
Siz evlendiniz artık yönetilmeye ihtiyacınız yok.

bunları konuşabileceğimi artık sanmıyoruım eşim çok sinirli eğer birdaha konuşursak çok kötü şeyler olacak en iyisi susup oturmak

evet her ikimizde hatalıyız biliyorum en cok hata bende yapmamalym çok pişmanım ama eşiminde o sözleri yaraladı beni çok.. ben saf salak birimiyimde bankadaki paramı başkasına kaptırcamm
evin erkeği oysa para onun üzerinde olmalıymış sizce bu düşünceleri ne kadar doğru

son durum eşimle konuşmuyoruz.. ve ben napacamı bilmiyorum çok üzülüyorum zaten zayıf bir bünyem var çöktüm kaldım ve elimden birşey gelmiyor..
altınları bozdurdumu?
bundan sonra esını es gıbı gor , o senın arkadasın degıl
benımde aılemde 30 bın tl param var babamın uzerınde duruyor benımde degıl daha dogrusu oglumun dogum sunnet vs vs paraları 1 tane daha olursa ortak bırlestırıp paraları cocuklarıma arsa almayı dusunuyorum
mırası bılmemelıydı ceyız parasını bılmemelıydı

ama eşim bununla kalmadı biliyormusunuz çeyiz paramı ve mirasımıda üzerine istedi..

Yahu istesin. Ne var bunda ? "Ben eşime canımı veririm" diyen biz kadınlar nasıl böyle hesaplar yaparız? Kaldı ki o sizin için ne kadar masraf yapmış, hiçbir şeyi sizden esirgememiş. Sizden hiçbir şeyi esirgemeyen bir adamdan siz niye üç beş Kuruş parayı esirgiyorsunuz? Para ya, para. Evliliğinizden, eşinizden, huzurunuzdan önemli mi ? Bakın ne hale gelmişsiniz daha on beş günde. Yazık değil mi size, üç Kuruş para için. Ha yarın öbür gün bir şey olursa diye mi dert ediyorsunuz? Zaten benim yuvam dağıldıktan sonra, Altına paraya mı tenezzül ederim. Lanet olsun paraya da size de der çıkarım.

evet bilmemelidi.. ama ben ondan gizlim saklim olmasın dedim söyledim keşke söylemesedim onun içinde pişmanım..
çeyiz ve mirasımı üzerine istemesi çok yanlışş nasıl yapar hala aklım almıyor keşke diyorm inattan yapmış olsun
hayır altınları bozdurmadı evde duruyor bana bıraktı napıyorsan yap diyerek..

İkinizin de düşüncesi yanlış bana göre. Madem karşılıklı güvensizlik var mihrinizi alın kalanı verin.
Diğer paralar zaten hesabınıza gelecek karıştırmazsanız onlarda sizde kalır.
Söylenen sözler olayın gidişatına göre şekillenmiş.
Eşinizi çeyiz ve miras paramı istedi diye anlatmayın sizde en yanlış bulduğum bu
Konuyu oraya getirip siz teşvik etmişsiniz özellikle isteme olmamış.
Sakin olduğunuz birzamanda bunu halletmenizi öneririm.
Ama tekrar söylüyorum annenizi evliliğinize karıştırmayın. Siz üzülürsünüz
İnşallah tatlılıkla hallolur işiniz.

öyleyse oldugu gibi bırak altın olarak degerlensın

"Bankadaki parayı Başkasına kaptırmak" başkası da eşiniz mi oluyor? O halde eşiniz enayi miydi, size o kadar masraf etti? Ya da eşiniz enayi mi de, bundan sonra Çalışacak, size bakacak, ev, yeme-içme, gezme tozma, giyim kuşam her türlü ihtiyacınızı karşılayacak. Bence halen daha yanlış düşünmeye devam ediyorsunuz.

Yok ona karisamaz o senin hakkin bunu istemesi kötü olmus ama sen de altinlar benim diye tavra girince inattan da yapmis olabilir. Uyuyan devi uyandirmak gibi bisey olmus malesef.

Yok ona karisamaz o senin hakkin bunu istemesi kötü olmus ama sen de altinlar benim diye tavra girince inattan da yapmis olabilir. Uyuyan devi uyandirmak gibi bisey olmus malesef.

Bence biraz zaman gecsin guzellikle oturup konusun. Beni yanlis anladin de aciklik getir konuya ortak bir karar verin. Bence esin inada bindirmis o da senin aceleci tavrindan olmuş kusura bakma. Hemen hesap kitap olayina girmeniz hic hos degil. Biraz sogusun olay konusunca hallolur bence. Ortak hesap en iyisi. Ya bazi arkadaslar yazmis hersey gulluk gulistanlikken iyi diye haklilar onlar da ama zaten ayrilik vs olsa devlet yari yariya boluyor eskisi gibi degil. Bir de simdiden bunu dusunmek dogru degil aslinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…