Eşim Ve Takılan Altınların Kimin Hesabına Yatacağı Konusu :(

Bilezigi maaşından alsın yada satıp yarısına 8- 10 gr lik hediyelik bilezik alın bence altın çok uçtu

Eşim kendi üstüne yaptırma çabasında diyorsun sanki sen başka bir çaba içindesin. Eşinin para konusunda 'sana' güvenmediğini düşünüyorsun ama asıl güvenmeyip kendini garanti alma peşindesin. Ortak hesap açın bu kadar mı zor ya ille de benim hesabım benim altınlarım benim benim benim.

Esinize guvenmiyorsunuz. En bastan siz demissiniz benim hesabim diye o da senin benim mi var demis ve belki bakalim bana ne kadar guveniyor diye simdi oyle davraniyor olabilir. Bence hareketleriniz kirici. Sanki esinizle degilde is ortaginizla para hesabi goruyorsunuz. Daha 15 gunluk evliyken bosanirsak ne olur derdine dusmussunuz. Merak etmeyin eger bosanirsaniz o parayla aldiginiz ev ya da araba ortak olacak.

Ben maasimi bile esimin hesabina havale yapiyorum esim hesabinin ek kartini cikardi bana ne olur ne olmaz bir anda paraya ihtiyacin olur cekersin dedi. Ayni hesapta dugun altinlarinin parasida vardi yani esimin uzerindeki hesapta. Hic sorun etmedim. Cunku ona guveniyorum. Sonra zaten oturduk karar verdik ev almaya gittik ev begebdik cektik parayi ev pesinati yaptik.

Evliligin temeli karsilikli guvendir. Daha ilk gunlerden boyle guvensiz tavirlar sergilerseniz bu evliligin temeli sarsilir. Ek kart cikarmasini isteyebilirsiniz esinizde hastalik var saglik var birden paraya ihtiyacim olur gibisinden. Esinizin o paranin ustune yatacagini ya da size danismadan o parayi harcayacagini dusunuyorsaniz zaten sorun var demektir.

Bence bu konuyu hiç problem haline getirmemeniz gerekiyordu. Ben 2ay önce evlendim benim de Düğüne baya altın ve para geldi hatta bana takılan bütün bilezikleri De eşime verdim hepsini Alıp bankaya kendi hesabına yatırdı asla sorgulamadım bile. Eş Arasında senin benim lafım olmaz. Eşimin Maaşından gelirinden giderinden haberim olur beraber harcarız. Bu da aynı durum.

İki gündür altınınızdan, mirasınızdan, çeyiz paranızdan mehirinizden, annenizden hakkından ben şiştim eşinize sabır.
Siz bu konuyu açtığınızda size doğru yolu gösteren o kadar çok kişi oldu ki fakat nedense siz eşinizle yine aynı minvalde bir konuşma yapmayı tercih ettiniz.
Hayırlısı olsun, daha fazla denecek bir şey yok. Zaten siz e alternatif bakış değil onaylanma istiyorsunuz.
Aslında bu da içten içe yaptığınız şeylerin, takındığınız tavrın yanlış olduğunu bildiğinizi gösteriyor.

eşinize eşten ziyade iş ortağı gözüyle bakıyorsunuz.para konusundan hoşlanmam jdemişsin ama maşallah daha 15 gün evliyken bu para konusuna hepten girmişsin kendinle çelişiyorsun.Ayrıca para konusunda ben çok rahatım heralde 5 yıldır beraberliğim var ve erkek arkadaşımla ufak çaplı bi ticaret işine girdik ufak ufak biriktirdiğim 10 binlarım vardı tümünü adama verdim şimdi o parayla iş yapıyo ve o paranın karıyla beraber bana tekrardan iade edecek benden çok o paranın karlanmasını düşünüyor ve zerre kadar gözüm arkada değil çünkü aramızda GÜVEN var eşim bile olmadığı halde geçmişte bu parayı ona borç olarak vermiştim bana yine tekrardan ödemesini yapmıştı ve şuan cebimde nekadar para olursa olsun kuruş esirgemem ondan tabi oda aynı şekilde dediğim gibi GÜVEN varsa bi ilişkide tadından lezettinden yemeye kıyamayacağın harika bi yemek oluyor.

konunun devamını okudunuz mu bilmiyorum ama.. ben babamdan yetim aylığı alıyordum evlennce oda kesildi.. ve devlet bana maaşımın iki katı para verecek.. eşim dün akşam çeyiz param gelince onunda üzerine o paranın üstüne yatmasını söyledi ama kendi üzerine.. ortak hesap acalım dedim ve onuda kabul etmedi.

ben aslında hatamın da yanlışımında uslubumnda herşeyin farkndaym.. ama eşimide haklı görmüyorum dün akşam bagırıp cagırması.. çeyiz paramıda üzerine istemesi üstelik ortak hesap olayına yanaşmaması beni iyice sarstı.. keşke ilk baştan bana açıklama yapsadı böylede olmazdı yinede bilemiyorum şimdi nasıl bir yol izlemeliyim

Ben kendi düşüncemi yazdım.Toplum arızalı zaten ondan hic şüphem yok..Para kazanılır,huzur ve güven eşler arasındaki en önemli şeydir.
Yanimda güvenebileceğim bir esim yoksa ne yapayım parayı..

Bu evlilik mahkemede biter.
Babandan sana kalan para hakkında eşin söz sahibi olamaz bile.
dün akşam o parayıda çeyiz parasınıda üzerine istemesi çok kırdı beni şimdi sakınledim hani olayı iki taraflı düşünüyorum.. oda inada bindirdi.. evin erkeği oymuş parada üstünde dururmuş vs... cok değişik düşünceleri fikirleri geldi bana nasıl olacak bilmiyorum

babanızın vefatından sonra kalan parayı annenız esınıze guvenmediği için size vermemiş, tamam dünyanın bınbır turlu hali var peki bunu neden eşinize yansıttınız
bastan siz guvensizlik yaratmıssınız para konusunda eşinizin de benım hesabıma yatsın demesı normal
mehir falan neden gundeme geldı onu da anlamadım
bizim altınlarımızı nikahımızdan snr eşim annenlerde kalsın onların evı daha guvenlı dıye benım anneme verdi,daha sonra da altın yukselınce bozdurduk ve bana hesabına yatralım dedi.
benım hesabıma vadeliye yattı para
şimdi de eşim işten cıkarıldı ve ben hıc soz konusu dahi etmeden ıhtıyacımız oldukca oradan ceker evımızın ıhtiyaclarını karsılamak ıcın alırım,eşim de bunu bilir ortak kullanırız

şu dünyada aslında ben yapayalnızm ne babam var ne bacım ne kardeşim..
bir annem var vardı daha doğrusu cok zorluk çektik hayattan paramızı pulumuzu yediler.. belkide ondan dı bu güvensizliğim.. böyle olsun istemezdim eşimle aram bozulsun istemezdim üstelik 15 günlük evliyken cok zoruma gidiyor.. keşke uslubum farklı olsaydı diyorum keşke bunlar yaşanmasydı çünkü biliyorum ki oda çok kırıldı.. hiç böyle görmemiştim benim için herşeyi yaptı cabaladı.. en güzelini yaptı istedm herşeyi yaptı evlenirken hiç birşey içimde kalmadı.. keşke benm mihrim benm bileğizm yahut benm mirasim çeyizim demesedim..
keşke oda.. çeyizinde mirasnda benm üstüme yatacak diyip iyice yerle bir etmesedi..
ama olan oldu şimdi nasıl düzeltirim naparm bilmiyorum hayata dair hiç birşey görmedimi yaşamadımı anladım

keşke yansıtmasadım çok pişmamım inanını daha 22 yaşındayım hayata dair doğru düzgün birşey bilmiyorum hiç birşey görmedim keşke yanıstmasadm o kadar pişmanım ki annemede düşman oldu eşim.. böyle olsun istemezdim..
ama keşke oda bana paralarn benm üstüme yatacak şartı koşmasadı ortak hesaba diretmesedi ben şimdi kime nasıl güvenym napym bilmiyorum

Eşinizin tutumu tamamen etkiye tepki bence.
Annenizle olan konuşmalarınız ve bütün bu planlamalar belli ki rahatsız etmiş onu.
Siz ya annenizi bu işlere karıştırmayacaksınız ya da o konuşmaları eşinize yansıtmayacaksınız.
Çok basit bir şeyi çok karmaşık hale getirerek köprüleri birer birer yakıyorsunuz.
Bu ilişki biçimi sağlıklı değil, bilesiniz.

farkındayım oysa eşimle evlenmek için ne sıkıntılar çektik ne emekler verdik ugruna bu evi bu düzeni kurabilmek için şimdi bu olanlar zoruma gidiyor.. eşim asla bir yetimin hakkını yiyecek birisi değildir benm hakkımıda yemez bunuda biliyorum ama akşam neden bütün paramı kendi üzerine istedi hala anlam veremiyorum
hani siz diyorsunuz ya etkiye tepki diye.. paramı üzerine isterken bu konuşmalar yoktu.. en güzelini sundum ortak hesap dedim onada yanaşmadı çekti gitti. sabahta altınları bırakmış

Yok ona karisamaz o senin hakkin bunu istemesi kötü olmus ama sen de altinlar benim diye tavra girince inattan da yapmis olabilir. Uyuyan devi uyandirmak gibi bisey olmus malesef.

Konunun en basinda yazidigin gibi sen kocana guvenmezsen o da sana guvenmez
Sen bosanirsak nolacak dersen o da der
Sen kendini garantiye almak istersen o da kendisini garantiye almak ister
Ve kocanin dedigi su sey de dogru "ben enayi miyim madem?"
Tek akilli sen degilsin bu iliskidekocan da akilli
Ayrica rahmetli babanin iki varisi var annen ve sen,annen hala hayatta bence babandan sana dusen parayi annenin elinden alma derim bu senin evli veya bekar olusunla alakali degil ama,annene karsi cok yanlis yapmis olursun eger parayi alirsan
Ceyiz paran icin de bence fark etmez ha esinde durmus para ha sende
Senin de bildigin gibi bosanmavs olursa zaten evlilik sonrasi edinilen mallar ve para ikiye bolunur,oncesinde zaten sana ait olan birseyi mahkeme esinle bolusturmez

Yok ona karisamaz o senin hakkin bunu istemesi kötü olmus ama sen de altinlar benim diye tavra girince inattan da yapmis olabilir. Uyuyan devi uyandirmak gibi bisey olmus malesef.
keşke inattan yapmış olsun ama ben öyle düşünmüyorum işte.. bence oldu bitti zaten öyle bir fikri vardı.. dün resmen çeyiz paramıda üstüne istedi ben olmaz deyince.. neden bana güvenmymsn dedi

İlk konuşmanıza tepki bence, bu konunun başındaki.
Neyse olan oldu. Sakin kalın, ona da zaman verin biraz sakinleşsin.
Kırıcı durumlar bunlar. Sonra sakince uygun bir uslupla parayı değil ama neye kırıldığınızı konuşursunuz, hislerinizi ve endişelerinizi suçlamadan dile getirirsiniz.
İlk yıllar zordur ve umarım en zor an sizin için bu olur. Başkasını yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…