- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.857
- 198
- Konu Sahibi Justholdme_
-
Biz bilezikler hariç takilan çeyrek, yarım, tam, para hepsini götürüp kendi üzerine bankaya attı ama bileziklerimi bozdurmadım çok yoktu zaten anneside izin vermedi bileziklere verse bile içinden mihr alırım o benim hakkım çünkü. Bide bankaya yatanın akıbetine bak oda 10 bin TL felan tuttu üzerini tamamladık bankaya attık. Bir yıl sonra beş bin harcandı anası gil umreye gidecek masraftı beyefendi 1.5 bin telefon aldı derken gitti sonra kurban derken 3 bin kaldı adam çalışıyor çalışıyor 2 senede harcadığı parayı yerine koyamıyor şimdi kardeşi evlenecek senin bileziğin birini takarım ortak değil mi diyor.
Para konusu araya girmemeli araya ama sen kendi geleceğini de düşünmek zorundasın ortak hesap olursa ne sen ondan habersiz nede o senden habersiz harcayamaz diye biliyorum keşke ortak bir hesabım olsaydı
Bence bu konuyu hiç problem haline getirmemeniz gerekiyordu. Ben 2ay önce evlendim benim de Düğüne baya altın ve para geldi hatta bana takılan bütün bilezikleri De eşime verdim hepsini Alıp bankaya kendi hesabına yatırdı asla sorgulamadım bile. Eş Arasında senin benim lafım olmaz. Eşimin Maaşından gelirinden giderinden haberim olur beraber harcarız. Bu da aynı durum.Henüz 15 günlük evliyim.. düğünde baya takılan nakit paramız çeyrekler ve mehirim oldu.. Benim babam vefat etmişti tek cocugum evlendiğim için aylığım kesildi babamdan dolayıda çeyiz parası alacağım 2 3 ay sonra direk olarak benm hesabıma yatacak.. imam nikahım kıyılırken kayın babam 10 bin liralık mehir söyledi .. her neyse.
Eşimle gecen konuşuyorduk ben çaktırmadan konuyu açtım.. para konusunda bana ne kadar güveniyosun diyerek konuya girdim.. mehir su bu oaralara ve bileziklerime geldi konu.. bende bozdurunca benm üzerime yatsın dedim.. oda senn üzerin benim üzerimmi var felan dedi. çeyiz paranda altında akçede senn üzerinde olsun dedi.. sert bir dille. Bende onlar benim dedim. birazda beni yanlış anladı ben yanlış ifade ettim daha dogrusu uslubum yanlıştı..
herneyse bugun iş yerinde iken mesaj atmış altınlarımızı bozdurlm die bu fiyatta iken bende tamam bozdurlm dedim..
Ogle arasnda gider bankaya yatırırız dedi.. hallederiz felan.. yani demekki kendi üzerne alacak bozdurulan takıları ben onu sezdimm.. bende dedim kii
Benim hesabıma yatıralım olur mu yarın birgün çeyiz param gelince ikisi bir olur daha değerlenir paramız dedim. çeyz paramıda bahane ettim cevap vermedi molası bittiği için öglen ne diyecek bilmiyorum
Ama sezdim kadarı ile eşim kendi hesabına yatırmaya niyetli bende bunu istemiyorum. hayat ne getirir bilmiyorum .. eğeer senn hesabın mı benm hesabım mı var derse ne demeliyim ailem onlar senn kendi üzerime al dıyor.. eşim kendi üzerine alacaksa ben bileziklerimi felan bozdurmam hatta yüzünede demek istiyorum.. açık acık
benm üzerime yatsn .. kendi üzerine alacaksan bileziklerimi bozdurmmcm die ama bekliyorum diyemiyorumda çünkü aramızda bozulacak bu para konularınıda sevmiyorum hiç sizce ne yapmalym yardmcı olurmusnz .. ben mi abartıyorum yada kendi üzerime istemekle bencillik mi ediyorum
lütfen beni yanlış anlayıpda para göz ile yargılamayın.. eşim kendi üzerine yatırma cabasında .. neden böyle anlamıyorum.. madem öyle o neden kendi üzerine yatırma cabasında ki ? o zaman o da hesap yapıyor kafasına göre değil mi?
Eşim ben demeden önce kendi üzerine yatırma cabasındaydı zaten ve ben bunu gördüm için konuyu açtım onun yaptıgı asıl ayıp olan içten içe bunun hesabını yapıyordu.. bende dayanamadm dedm ne yapsadm o bunun hesabını yaparsa bende yaparm.. bana güvenmeyen kendisi
konunun devamını okudunuz mu bilmiyorum ama.. ben babamdan yetim aylığı alıyordum evlennce oda kesildi.. ve devlet bana maaşımın iki katı para verecek.. eşim dün akşam çeyiz param gelince onunda üzerine o paranın üstüne yatmasını söyledi ama kendi üzerine.. ortak hesap acalım dedim ve onuda kabul etmedi.Bence bu konuyu hiç problem haline getirmemeniz gerekiyordu. Ben 2ay önce evlendim benim de Düğüne baya altın ve para geldi hatta bana takılan bütün bilezikleri De eşime verdim hepsini Alıp bankaya kendi hesabına yatırdı asla sorgulamadım bile. Eş Arasında senin benim lafım olmaz. Eşimin Maaşından gelirinden giderinden haberim olur beraber harcarız. Bu da aynı durum.
ben aslında hatamın da yanlışımında uslubumnda herşeyin farkndaym.. ama eşimide haklı görmüyorum dün akşam bagırıp cagırması.. çeyiz paramıda üzerine istemesi üstelik ortak hesap olayına yanaşmaması beni iyice sarstı.. keşke ilk baştan bana açıklama yapsadı böylede olmazdı yinede bilemiyorum şimdi nasıl bir yol izlemeliyimİki gündür altınınızdan, mirasınızdan, çeyiz paranızdan mehirinizden, annenizden hakkından ben şiştim eşinize sabır.
Siz bu konuyu açtığınızda size doğru yolu gösteren o kadar çok kişi oldu ki fakat nedense siz eşinizle yine aynı minvalde bir konuşma yapmayı tercih ettiniz.
Hayırlısı olsun, daha fazla denecek bir şey yok. Zaten siz e alternatif bakış değil onaylanma istiyorsunuz.
Aslında bu da içten içe yaptığınız şeylerin, takındığınız tavrın yanlış olduğunu bildiğinizi gösteriyor.
Eminmisiniz. Aynı anneler oğullarınınkini görüyor ama.
Bizdede sorun var. Kayınvalidelerimiz eşlerimizi dolduruyor olur. Annelerimiz görüş sunuyor olur. Halbuki eşlerimizin kız kardeşleri yokmu var. Onlar kimle evli bizim erkek kardeşlerimizle . Yani bizim annelerimiz babalarımız. Ama işin içinde genelde hep kadınlar var.Bizim de yanlı görüşlerimiz var. Nefis işte. Buraya konu açanların çoğu kendi tarafıyla bakıp açıyor.Bide karşı tarafı dinleyebilsek.
Konu sahibini kutluyorum bu açıdan dobra dobra kendi yaptığını da, kendine yapılanı da anlattı. Sivri de olsa yapılan yorumlara cevapta verdi kaçmadan.
Hangimiz bu şekilde konu açıyoruz. Tek taraflı kendi bakış açımızla açıyoruz konuyu. Herkes karşı tarafa hücum.
dün akşam o parayıda çeyiz parasınıda üzerine istemesi çok kırdı beni şimdi sakınledim hani olayı iki taraflı düşünüyorum.. oda inada bindirdi.. evin erkeği oymuş parada üstünde dururmuş vs... cok değişik düşünceleri fikirleri geldi bana nasıl olacak bilmiyorumBu evlilik mahkemede biter.
Babandan sana kalan para hakkında eşin söz sahibi olamaz bile.
keşke yansıtmasadım çok pişmamım inanını daha 22 yaşındayım hayata dair doğru düzgün birşey bilmiyorum hiç birşey görmedim keşke yanıstmasadm o kadar pişmanım ki annemede düşman oldu eşim.. böyle olsun istemezdim..babanızın vefatından sonra kalan parayı annenız esınıze guvenmediği için size vermemiş, tamam dünyanın bınbır turlu hali var peki bunu neden eşinize yansıttınız
bastan siz guvensizlik yaratmıssınız para konusunda eşinizin de benım hesabıma yatsın demesı normal
mehir falan neden gundeme geldı onu da anlamadım
bizim altınlarımızı nikahımızdan snr eşim annenlerde kalsın onların evı daha guvenlı dıye benım anneme verdi,daha sonra da altın yukselınce bozdurduk ve bana hesabına yatralım dedi.
benım hesabıma vadeliye yattı para
şimdi de eşim işten cıkarıldı ve ben hıc soz konusu dahi etmeden ıhtıyacımız oldukca oradan ceker evımızın ıhtiyaclarını karsılamak ıcın alırım,eşim de bunu bilir ortak kullanırız
Eşinizin tutumu tamamen etkiye tepki bence.ben aslında hatamın da yanlışımında uslubumnda herşeyin farkndaym.. ama eşimide haklı görmüyorum dün akşam bagırıp cagırması.. çeyiz paramıda üzerine istemesi üstelik ortak hesap olayına yanaşmaması beni iyice sarstı.. keşke ilk baştan bana açıklama yapsadı böylede olmazdı yinede bilemiyorum şimdi nasıl bir yol izlemeliyim
farkındayım oysa eşimle evlenmek için ne sıkıntılar çektik ne emekler verdik ugruna bu evi bu düzeni kurabilmek için şimdi bu olanlar zoruma gidiyor.. eşim asla bir yetimin hakkını yiyecek birisi değildir benm hakkımıda yemez bunuda biliyorum ama akşam neden bütün paramı kendi üzerine istedi hala anlam veremiyorumEşinizin tutumu tamamen etkiye tepki bence.
Annenizle olan konuşmalarınız ve bütün bu planlamalar belli ki rahatsız etmiş onu.
Siz ya annenizi bu işlere karıştırmayacaksınız ya da o konuşmaları eşinize yansıtmayacaksınız.
Çok basit bir şeyi çok karmaşık hale getirerek köprüleri birer birer yakıyorsunuz.
Bu ilişki biçimi sağlıklı değil, bilesiniz.
konunun devamını okudunuz mu bilmiyorum ama.. ben babamdan yetim aylığı alıyordum evlennce oda kesildi.. ve devlet bana maaşımın iki katı para verecek.. eşim dün akşam çeyiz param gelince onunda üzerine o paranın üstüne yatmasını söyledi ama kendi üzerine.. ortak hesap acalım dedim ve onuda kabul etmedi.
Konunun en basinda yazidigin gibi sen kocana guvenmezsen o da sana guvenmezdün akşam o parayıda çeyiz parasınıda üzerine istemesi çok kırdı beni şimdi sakınledim hani olayı iki taraflı düşünüyorum.. oda inada bindirdi.. evin erkeği oymuş parada üstünde dururmuş vs... cok değişik düşünceleri fikirleri geldi bana nasıl olacak bilmiyorum
keşke inattan yapmış olsun ama ben öyle düşünmüyorum işte.. bence oldu bitti zaten öyle bir fikri vardı.. dün resmen çeyiz paramıda üstüne istedi ben olmaz deyince.. neden bana güvenmymsn dediYok ona karisamaz o senin hakkin bunu istemesi kötü olmus ama sen de altinlar benim diye tavra girince inattan da yapmis olabilir. Uyuyan devi uyandirmak gibi bisey olmus malesef.
İlk konuşmanıza tepki bence, bu konunun başındaki.farkındayım oysa eşimle evlenmek için ne sıkıntılar çektik ne emekler verdik ugruna bu evi bu düzeni kurabilmek için şimdi bu olanlar zoruma gidiyor.. eşim asla bir yetimin hakkını yiyecek birisi değildir benm hakkımıda yemez bunuda biliyorum ama akşam neden bütün paramı kendi üzerine istedi hala anlam veremiyorum
hani siz diyorsunuz ya etkiye tepki diye.. paramı üzerine isterken bu konuşmalar yoktu.. en güzelini sundum ortak hesap dedim onada yanaşmadı çekti gitti. sabahta altınları bırakmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?