• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Ve Takılan Altınların Kimin Hesabına Yatacağı Konusu :(

Konunun en basinda yazidigin gibi sen kocana guvenmezsen o da sana guvenmez
Sen bosanirsak nolacak dersen o da der
Sen kendini garantiye almak istersen o da kendisini garantiye almak ister
Ve kocanin dedigi su sey de dogru "ben enayi miyim madem?"
Tek akilli sen degilsin bu iliskidekocan da akilli
Ayrica rahmetli babanin iki varisi var annen ve sen,annen hala hayatta bence babandan sana dusen parayi annenin elinden alma derim bu senin evli veya bekar olusunla alakali degil ama,annene karsi cok yanlis yapmis olursun eger parayi alirsan
Ceyiz paran icin de bence fark etmez ha esinde durmus para ha sende
Senin de bildigin gibi bosanmavs olursa zaten evlilik sonrasi edinilen mallar ve para ikiye bolunur,oncesinde zaten sana ait olan birseyi mahkeme esinle bolusturmez
öyle bir durum olsa bankadaki paraları boşaltmak çok kolay herşeyi geçtim ben.. o çeyiz parasını kendi üzerine istememelidi.. inattan yapıldı söyleniyor ama ben öyle zannetmiyorum bence başından beri o fikri varmış..
bana altınlar konusunda dedği ortalık böyle ken senn üzerine veremem o parayı bu evin erkeği ben isem bende duracak dediğine göre çeyizimide mirasımıda üstüne isteyeceği önceden belliymiş zaten

Konu Devam Dün akşam eve geldi.. altınları takıları oldu yerden cıkardım..
Eşim : yarın bozduruyorum bankayada atarız
Benm hesabıma yatsın... Ben kalkıpda ortalık böyle karışıkken bu parayı senn üzerine yatıramam
Ben : Onunla ne alakası var ki neden böyle düşünüyorsun ben saf salak birisimiyim
Eşim: Seninle ilgisi yok bu durumun
BEn : madem öyle benim hesabıma yatsın.. hem çeyiz param gelince ikisi bir olur faizde bölünmez.. ayrıca her ay sen gidipde işten izin alıp faizi cekemessin..
Eşim: çekerim o sorun değil gerekirse çekerim
Ben: sen bana güvenmiyorsun değil mi ?
Eşim: Sende bana güvenmiyorsun o zaman al hayatım.. altını akçeni bozdur hesabına yatır dahi diyemedin.. benm altınım benm bileziklerim benm mehirim deyip durdun..
Bu evi çekip çeviren bensem o parada benm üzerime yatacak. Ben sana güvenmeseydim o kadar altını akçeyi eve bırakıp sana sakla demezdim.. Ananla İkiniz bana güvenmiyorsunuz ya hani madem öyle bende size güvenmem.. ( babam vefat ettikten sonra bir miktar miras kaldı.. o para annemin üzerinde annem eşime güvenmedi için parayı bana vermedi.. yarın eşin elinden alır allah göstermesin.. ayrılık felan olrsa ne yapacaksın ortada kalırsın diyerek vermedi Ayrıca çeyiz parası geldiği zaman eşinin üzerine yatırırsan hakkımı helal etmem dedi. )
Eşim: ayrıca faiz felanda bölünmez.. çeyiz paranda yatınca onuda benm hesaptaki paranın üzerine yatırız..
Ben: ben kalkıpta öyle birşey yapmam yarının ne getireceği belli değil allah göstermesin bir ayrılık birşey olursa ayrıca annem öyle birşey olursa hakkını helal etmeyeceğini söyledi.. Bu sözümden sonra koptu zaten birşeyler :KK43::KK43:
Yani anlıcanız ceyiz param gelincede onun üzerine yatırmamı dile getrdi bende olmaz dedim..
Eşim: Ben 10 15 20 neyse bunun hesabını yapacak biri olsaydım düğüne 60 bin harcamazdım ben enayimiyim.
Senin ne paranı ne pulunu istiyorum annendeki parayıda vermesn annen parayo istemiyorum bu eve girmeyecek o para
Ben kendi alın terimle çalışır kazanırım ev parasını.. Yarın iki gün sonra Annen Evin tapusuda senin üzerine olsun diyecek bunuda biliyorum o zaman bende mi enayiyim bende kendimi güvence altına alyım madem öyle sen alıyorsun ya.. ileriyi ayrılmayı düşünüyorsun ya.. benm evim yuvam yıkıldıktan sonra ne yapıyım parayı çok yazık...
(Ev parasının yarısından fazlasını ben koyacağım için annemde bende evin benim üzerime olmasını istiyorduk.. eşimde zaten bunu sezmiş.. )
Ben: tamam madem öyle ortak hesap açalım ikimizde birbirimize güvenmiyoruz ya..
Eşim: 10 15 bin için ortak hesap açalım diyorsun öylemi... bunu nasıl diyebildin ki.. al altınında akçende bileziklerinde orda.. git bozdur satıyon mu harcıyon mu annenemi veriyorsun bu saatten sonra elimi sürmem diyerek gitti :KK43::KK43: Eğer bidaha annen benmi evime yuvama burnunu sokarsa cok kötü olacak bunuda böyle bil dedi..
sabah oldu hiç konuşmadık giderken altının akçen orda.. napıyosan yap dedi gitti ..
Bilmiyorum kim haklı kim haksız.. ama herşeyi geçtim sizce benim çeyiz paramı kendi üzerine istemesi doğrumu.. Diyorum ya allah göstermesin yarın iki gün sonra birşey oldu ayrıldık param çar çur mu olsun.. hayatta hiç birşeyin garantisi yok babam emekli olmak için neler çekmişti vefat etmeden önce.. ben kalkıpda nasıl eşimin üzerine çeyiz paramı yatırıyım.. ki..
ve ben o kadar saf salakmıyım üzerimdeki parayı kaptıracak kadar
bu arada eşimle aramızda 8 yaş var :KK43:
Bilmiyorum iyice çıkmazsa girdim birazda annem dolduruyor sürekli sakın paranı verme.. elinden alır yarn iki gün sonra ayrılırsın ortada kalırsın.. altınları bozdursun senn üzerine yatırsn gibicesinden iyice allak bullak oldu kafam.. ama her ne olursa olsun diyorum benm çeyiz paramı gelince kendi üzerine istemesi yanlış değil mi ?
ben bu işin içinden çıkamıyorum :KK43:
altınlarının parasını benim üzerime yatırmamasının nedeni olarakda bunları gösterdi sizce eşim haklı mı :KK43:
Çeyiz paramda 20 bin gelecek maaşımın iki katı bu arada tek yetim oldum için yüksek miktar gelecek
annemdeki paramda mirasdan kalan 20 bin :KK43:
Ortak hesap açmayı daahi kabul etmedi eşim.
Eşim gelecek çeyiz paramında Çeyiz param ( 20 bin gelecek) kendi hesabına yatmasını istedi.. Mirasmımında.. takıları benm hesaba yatırırız çeyiz paran gelincede benm üzerimdeki paraya ekleriz bende bunu kabul etmedim. Siz olsaydınız siz kabul edermiydiniz.. bence etmezdiniz hadi altını akçeyi geçtim
ortak hesabıda kabul etmedi zaten

Acikcasi bukadar para konusu sanirim bide yeni evlisiniz bastan böyle sorunlar yaratiyorsa zaten ilerde ayrilik olur.
Düğünde takilan altin bilezik mehir herneyse benim dedim esime tamam dedi ama ben benim hesabima yatsin vs demedim esime al götür bankaya dedim esim götrdu kasa kiraladi ve koydu anahtarida getrdi bana verdi.
O parayi almicagni zaten biliyorum ki alsa bile bisey farketmez zaten geri verir bundan eminim.
Siz bastan ayrilirsak demissiniz adam sizin ilerde paralari alip ayrilcagnzii bile düsünmüstr ne farkeder ki ha esiniz ha siz bukadar para mevzusunu dillendirmeyin bence.

Acikcasi bukadar para konusu sanirim bide yeni evlisiniz bastan böyle sorunlar yaratiyorsa zaten ilerde ayrilik olur.
Düğünde takilan altin bilezik mehir herneyse benim dedim esime tamam dedi ama ben benim hesabima yatsin vs demedim esime al götür bankaya dedim esim götrdu kasa kiraladi ve koydu anahtarida getrdi bana verdi.
O parayi almicagni zaten biliyorum ki alsa bile bisey farketmez zaten geri verir bundan eminim.
Siz bastan ayrilirsak demissiniz adam sizin ilerde paralari alip ayrilcagnzii bile düsünmüstr ne farkeder ki ha esiniz ha siz bukadar para mevzusunu dillendirmeyin bence.
ama eşim bununla kalmadı biliyormusunuz çeyiz paramı ve mirasımıda üzerine istedi..

farkındayım oysa eşimle evlenmek için ne sıkıntılar çektik ne emekler verdik ugruna bu evi bu düzeni kurabilmek için şimdi bu olanlar zoruma gidiyor.. eşim asla bir yetimin hakkını yiyecek birisi değildir benm hakkımıda yemez bunuda biliyorum ama akşam neden bütün paramı kendi üzerine istedi hala anlam veremiyorum
hani siz diyorsunuz ya etkiye tepki diye.. paramı üzerine isterken bu konuşmalar yoktu.. en güzelini sundum ortak hesap dedim onada yanaşmadı çekti gitti. sabahta altınları bırakmış :KK43:

Bence eşiniz sizin tavrınızdan dolayı, benim üzerime olacak gibisinden inat etmiş. Madem eşiniz sizin için çok şey yaptı, madem asla hak yemez, ona güvenin. Gidin tatlı dille, yaptığınızdan Pişmanlık duyduğunuzu, sen-ben olmadığını, sadece Yaşadığınız olumsuz tecrübelerden dolayı böyle bir endişe duyduğunuzu söyleyin. Ona güvendiğinizi gösterin ve gerekirse eşinizin üzerine olsun. Bence biraz yumuşayınca sizi de üzgün görünce eşiniz de yine ortak hesap isteyecektir. Istemezse de, hiç önemli değil.

keşke yansıtmasadım çok pişmamım inanını daha 22 yaşındayım hayata dair doğru düzgün birşey bilmiyorum hiç birşey görmedim keşke yanıstmasadm o kadar pişmanım ki annemede düşman oldu eşim.. böyle olsun istemezdim..
ama keşke oda bana paralarn benm üstüme yatacak şartı koşmasadı ortak hesaba diretmesedi ben şimdi kime nasıl güvenym napym bilmiyorum :(

Eşinizi çağırın. Öğle tatili varsa birlikte kahve için ve bir daha anlatın sıkıntınızı.
Annenizin aslında birşey demediğini , onun kabul etmesi için öyle söylediğini söyleyin .

Ortak hesap konusunda tekrar konuşun.

Bence eşiniz sizin tavrınızdan dolayı, benim üzerime olacak gibisinden inat etmiş. Madem eşiniz sizin için çok şey yaptı, madem asla hak yemez, ona güvenin. Gidin tatlı dille, yaptığınızdan Pişmanlık duyduğunuzu, sen-ben olmadığını, sadece Yaşadığınız olumsuz tecrübelerden dolayı böyle bir endişe duyduğunuzu söyleyin. Ona güvendiğinizi gösterin ve gerekirse eşinizin üzerine olsun. Bence biraz yumuşayınca sizi de üzgün görünce eşiniz de yine ortak hesap isteyecektir. Istemezse de, hiç önemli değil.
eşinizin üzerinde olsun dediniz ya.. ben güvenmiyorum ama artık hiç güvenmiyorum.. hele annemin o sözü.. annem herhalde paranın eşimin üzerinde oldunu duyarsa yıkar ortalı benide evlattlıkdan reddder

ben aslında hatamın da yanlışımında uslubumnda herşeyin farkndaym.. ama eşimide haklı görmüyorum dün akşam bagırıp cagırması.. çeyiz paramıda üzerine istemesi üstelik ortak hesap olayına yanaşmaması beni iyice sarstı.. keşke ilk baştan bana açıklama yapsadı böylede olmazdı yinede bilemiyorum şimdi nasıl bir yol izlemeliyim

Diğer konunuzu okudum da orada siz faiz bölünür dediğiniz için eşiniz onuda yatırırız o zaman demiş.
Yani direk getir bana gibi bir söylem olmamış sanırım. Sizde şimdiden ev benim üzerime olur diye düşünmüşsünüz. Üslubunuz yanlış olmuş. Ağız yoklamak için parayı üzerime yapalım demişsiniz sonra faiz bölünmesin falan gibi konuşmuşsunuz. bunlarda basit şeyler değil.
Her ikinizde hatalısınız. Sağlam kafayla oturup konuşmakta ve annenizi herşeye sokmamakta fayda var
Siz evlendiniz artık yönetilmeye ihtiyacınız yok.

Eşinizi çağırın. Öğle tatili varsa birlikte kahve için ve bir daha anlatın sıkıntınızı.
Annenizin aslında birşey demediğini , onun kabul etmesi için öyle söylediğini söyleyin .

Ortak hesap konusunda tekrar konuşun.
bunları konuşabileceğimi artık sanmıyoruım eşim çok sinirli eğer birdaha konuşursak çok kötü şeyler olacak en iyisi susup oturmak :(

Diğer konunuzu okudum da orada siz faiz bölünür dediğiniz için eşiniz onuda yatırırız o zaman demiş.
Yani direk getir bana gibi bir söylem olmamış sanırım. Sizde şimdiden ev benim üzerime olur diye düşünmüşsünüz. Üslubunuz yanlış olmuş. Ağız yoklamak için parayı üzerime yapalım demişsiniz sonra faiz bölünmesin falan gibi konuşmuşsunuz. bunlarda basit şeyler değil.
Her ikinizde hatalısınız. Sağlam kafayla oturup konuşmakta ve annenizi herşeye sokmamakta fayda var
Siz evlendiniz artık yönetilmeye ihtiyacınız yok.
evet her ikimizde hatalıyız biliyorum en cok hata bende yapmamalym çok pişmanım ama eşiminde o sözleri yaraladı beni çok.. ben saf salak birimiyimde bankadaki paramı başkasına kaptırcamm
evin erkeği oysa para onun üzerinde olmalıymış sizce bu düşünceleri ne kadar doğru :(

son durum eşimle konuşmuyoruz.. ve ben napacamı bilmiyorum çok üzülüyorum zaten zayıf bir bünyem var çöktüm kaldım ve elimden birşey gelmiyor..
altınları bozdurdumu?
bundan sonra esını es gıbı gor , o senın arkadasın degıl
benımde aılemde 30 bın tl param var babamın uzerınde duruyor benımde degıl daha dogrusu oglumun dogum sunnet vs vs paraları 1 tane daha olursa ortak bırlestırıp paraları cocuklarıma arsa almayı dusunuyorum
mırası bılmemelıydı ceyız parasını bılmemelıydı

ama eşim bununla kalmadı biliyormusunuz çeyiz paramı ve mirasımıda üzerine istedi..

Yahu istesin. Ne var bunda ? "Ben eşime canımı veririm" diyen biz kadınlar nasıl böyle hesaplar yaparız? Kaldı ki o sizin için ne kadar masraf yapmış, hiçbir şeyi sizden esirgememiş. Sizden hiçbir şeyi esirgemeyen bir adamdan siz niye üç beş Kuruş parayı esirgiyorsunuz? Para ya, para. Evliliğinizden, eşinizden, huzurunuzdan önemli mi ? Bakın ne hale gelmişsiniz daha on beş günde. Yazık değil mi size, üç Kuruş para için. Ha yarın öbür gün bir şey olursa diye mi dert ediyorsunuz? Zaten benim yuvam dağıldıktan sonra, Altına paraya mı tenezzül ederim. Lanet olsun paraya da size de der çıkarım.

altınları bozdurdumu?
bundan sonra esını es gıbı gor , o senın arkadasın degıl
benımde aılemde 30 bın tl param var babamın uzerınde duruyor benımde degıl daha dogrusu oglumun dogum sunnet vs vs paraları 1 tane daha olursa ortak bırlestırıp paraları cocuklarıma arsa almayı dusunuyorum
mırası bılmemelıydı ceyız parasını bılmemelıydı
evet bilmemelidi.. ama ben ondan gizlim saklim olmasın dedim söyledim keşke söylemesedim onun içinde pişmanım..
çeyiz ve mirasımı üzerine istemesi çok yanlışş nasıl yapar hala aklım almıyor keşke diyorm inattan yapmış olsun
hayır altınları bozdurmadı evde duruyor bana bıraktı napıyorsan yap diyerek..

evet her ikimizde hatalıyız biliyorum en cok hata bende yapmamalym çok pişmanım ama eşiminde o sözleri yaraladı beni çok.. ben saf salak birimiyimde bankadaki paramı başkasına kaptırcamm
evin erkeği oysa para onun üzerinde olmalıymış sizce bu düşünceleri ne kadar doğru :KK43:

İkinizin de düşüncesi yanlış bana göre. Madem karşılıklı güvensizlik var mihrinizi alın kalanı verin.
Diğer paralar zaten hesabınıza gelecek karıştırmazsanız onlarda sizde kalır.
Söylenen sözler olayın gidişatına göre şekillenmiş.
Eşinizi çeyiz ve miras paramı istedi diye anlatmayın sizde en yanlış bulduğum bu
Konuyu oraya getirip siz teşvik etmişsiniz özellikle isteme olmamış.
Sakin olduğunuz birzamanda bunu halletmenizi öneririm.
Ama tekrar söylüyorum annenizi evliliğinize karıştırmayın. Siz üzülürsünüz
İnşallah tatlılıkla hallolur işiniz.

evet bilmemelidi.. ama ben ondan gizlim saklim olmasın dedim söyledim keşke söylemesedim onun içinde pişmanım..
çeyiz ve mirasımı üzerine istemesi çok yanlışş nasıl yapar hala aklım almıyor keşke diyorm inattan yapmış olsun
öyleyse oldugu gibi bırak altın olarak degerlensın

evin erkeği oysa para onun üzerinde olmalıymış sizce bu düşünceleri ne kadar doğru :KK43:

"Bankadaki parayı Başkasına kaptırmak" başkası da eşiniz mi oluyor? O halde eşiniz enayi miydi, size o kadar masraf etti? Ya da eşiniz enayi mi de, bundan sonra Çalışacak, size bakacak, ev, yeme-içme, gezme tozma, giyim kuşam her türlü ihtiyacınızı karşılayacak. Bence halen daha yanlış düşünmeye devam ediyorsunuz.

konunun devamını okudunuz mu bilmiyorum ama.. ben babamdan yetim aylığı alıyordum evlennce oda kesildi.. ve devlet bana maaşımın iki katı para verecek.. eşim dün akşam çeyiz param gelince onunda üzerine o paranın üstüne yatmasını söyledi ama kendi üzerine.. ortak hesap acalım dedim ve onuda kabul etmedi.

Yok ona karisamaz o senin hakkin bunu istemesi kötü olmus ama sen de altinlar benim diye tavra girince inattan da yapmis olabilir. Uyuyan devi uyandirmak gibi bisey olmus malesef.

konunun devamını okudunuz mu bilmiyorum ama.. ben babamdan yetim aylığı alıyordum evlennce oda kesildi.. ve devlet bana maaşımın iki katı para verecek.. eşim dün akşam çeyiz param gelince onunda üzerine o paranın üstüne yatmasını söyledi ama kendi üzerine.. ortak hesap acalım dedim ve onuda kabul etmedi.

Yok ona karisamaz o senin hakkin bunu istemesi kötü olmus ama sen de altinlar benim diye tavra girince inattan da yapmis olabilir. Uyuyan devi uyandirmak gibi bisey olmus malesef.

Bence biraz zaman gecsin guzellikle oturup konusun. Beni yanlis anladin de aciklik getir konuya ortak bir karar verin. Bence esin inada bindirmis o da senin aceleci tavrindan olmuş kusura bakma. Hemen hesap kitap olayina girmeniz hic hos degil. Biraz sogusun olay konusunca hallolur bence. Ortak hesap en iyisi. Ya bazi arkadaslar yazmis hersey gulluk gulistanlikken iyi diye haklilar onlar da ama zaten ayrilik vs olsa devlet yari yariya boluyor eskisi gibi degil. Bir de simdiden bunu dusunmek dogru degil aslinda.

Back