Eşım ve kız kardeşım lütfen akıl verın :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk okuduğumda eşine çok kızdım. Senin yerine koydum kendimi. Bu şüpheyle yaşamaktansa boşanmak en doğrusu dedim.
Sonra bir daha bir daha okudum yazılanları. Tutarsız olan eşin değil, kardeşin gibi geldi bana. Yaşı küçük. Hayal etmiş olabilir. Hatasını anlasa bile seninle paylaşamıyor olabilir. Eşine şüpheyle bakman eşini,evliliğini günden güne eritecek. İyice çıkmaza girceksin. Sarıl ona, güven ona. Annenle beraber karfeşinle bir kere daha konuşun. Herşey açıklığa kavuşmadan gönlün sıkışacaktır elbet ama sen gerçeği eşinde bul canım.
Dua ediyorum senin için her gece. Gönlün ferah, yuvan huzur dolu olsun...

Gerçekten yapmamismidri diyosunuz. Kimse tanimiyo sonucta beni tarafsız siniz hepiniz annem.deyince supheleniyorum mesela herseye ragmen ayeilmiyim diyemi boyle diyo diye ama burdaki herkes te boyke düşünüyor

Konunu yer yer okudum . Cok zor bir durumdasın Allah yardımcın olsun . Netten senin icin şöyle bir şey buldum . Uygulamak istersin belki .

Eşinin masum olmasını da tüm kalbimde diliyorum .

Kalbinde zerre şüphe bırakmayacak şekilde bir an evvel hersey açığa çıksın inşallah ...

Sure yi Beyyine şerifenin faziletlerinden birtanesi bir olayın yada bir gerçeğin ortaya çıkarılması için yararlanılabilir. Şöyleki :

ortaya çıkması beklenilen bir olayın yada bir gerçek için güzel bir abdest alınarak iki rekat namaz kılınır ve niyetlenerek 9 defa bu süre-i şerife okunur.

İslamiforumlar.net

Canım kim ne derse desin sen biraz iyi olup sonra tekrar acabalara başlıyosun.. Ben bunun ona inanmak veya öbürüne inanmaktan çok yaşanan tramvanın bıraktığı psikolojik hal olarak yorumluyorum. Yoksa sen en baştan aslında kime inandığına karar verdin.. Yani bu 100 insanın başına gelse senin yaptığın gibi kocasıyla kalacak 10 kişiyi geçmez.. Hatta konuyu ilk okuduğumdaki yorumum kadınlar tacize uğradıklarını bu ülkede işte bu yüzden saklıyorlar çünkü ablası ve annesi bile ona inanmıyor, suçluyor olmuştu. Ama açıkçası kardeşin sizin eve döndüğü an benim kardeşinle ilgili fikrim değişti. Eşine de anlam veremeyip ilişkileri olduğunu düşündüm. Ama taciz olmadığından yüzde yüz emindim. En son kardeşinin ruh halinden biraz bahsedince yok saçını yoluyormuş falan aslında kardeşin oldukça problemli bir tip izlenimi uyandırdı bende. Senin de annenin de niye onun yalan söylediğini düşündüğünüzü anladımm. Eşine de ilk defa adam suçsuz mu acaba gözüyle baktım. Ama dediğim gibi senin sıkıntın bence yaşadıklarının sonucu.. Yani yüzde yüz emin olsan bile sanki aynı şeyleri yaşayacaksın gibi geldii.. Çünkü artık bu şekilde geçirdiğin ayların için öfkelisin. Yaşadıkların için. Ve bence bunları destek almadan çözemeyeceksin. Suçsuzsa eşin bile almalı bence.. Düşünsene adam senden daha öfkeli olmalı. Hem iftiraya uğradı, hem yuvasından huzuru kalmadı, hem eşi onu bırakmasa da tam olarak ona inanmadı da, iftirayı atan kız geri adamın evine geldi, eşi kabul etti, hala kardeşim ne de olsa diye onunla konuşuyor... Eğer adam iftiraya uğradıysa senden çok daha zor durumda.. Bir de şimdi ayrı kalalım dedin. Sen neyi bahane edersen et o biliyo altında yatan gerçek sebebi. O zamandan beri senin eskisi gibi olmadığını da biliyor. Bence eşini karşına al.. Asıl ayrılık sebebinin bu aylarda yaşananlar için öfkeli olduğunuz olduğunu, onu da bu açıdan anladığını ve ikinizin de yardım almanız gerektiğini, bu işi ancak böyle halledebileceğinizi anlat. Ben huzurlu mutlu yuvamızı geri istiyorum ama sana olmasa da kızkardeşime öfkeliyim. Belki bir sebepten sana da öfkeliyim. Belki kendime de öfkeliyim. Bunları aşmam lazım de. Yoksa kocama inanıp oturayım dersen 3 ay sonra kendini yine aynı girdapta bulacaksın. Yine acabalara döneceksin, kardeşin her saçma sapan konuştuğunda bu konu gelecek aklına.. Artık yardım alın... Kendine ve ailene bunu daha fazla çektirme. Zaten 1 senedir herkes bir kabus yaşıyor.

Canım kim ne derse desin sen biraz iyi olup sonra tekrar acabalara başlıyosun.. Ben bunun ona inanmak veya öbürüne inanmaktan çok yaşanan tramvanın bıraktığı psikolojik hal olarak yorumluyorum. Yoksa sen en baştan aslında kime inandığına karar verdin.. Yani bu 100 insanın başına gelse senin yaptığın gibi kocasıyla kalacak 10 kişiyi geçmez.. Hatta konuyu ilk okuduğumdaki yorumum kadınlar tacize uğradıklarını bu ülkede işte bu yüzden saklıyorlar çünkü ablası ve annesi bile ona inanmıyor, suçluyor olmuştu. Ama açıkçası kardeşin sizin eve döndüğü an benim kardeşinle ilgili fikrim değişti. Eşine de anlam veremeyip ilişkileri olduğunu düşündüm. Ama taciz olmadığından yüzde yüz emindim. En son kardeşinin ruh halinden biraz bahsedince yok saçını yoluyormuş falan aslında kardeşin oldukça problemli bir tip izlenimi uyandırdı bende. Senin de annenin de niye onun yalan söylediğini düşündüğünüzü anladımm. Eşine de ilk defa adam suçsuz mu acaba gözüyle baktım. Ama dediğim gibi senin sıkıntın bence yaşadıklarının sonucu.. Yani yüzde yüz emin olsan bile sanki aynı şeyleri yaşayacaksın gibi geldii.. Çünkü artık bu şekilde geçirdiğin ayların için öfkelisin. Yaşadıkların için. Ve bence bunları destek almadan çözemeyeceksin. Suçsuzsa eşin bile almalı bence.. Düşünsene adam senden daha öfkeli olmalı. Hem iftiraya uğradı, hem yuvasından huzuru kalmadı, hem eşi onu bırakmasa da tam olarak ona inanmadı da, iftirayı atan kız geri adamın evine geldi, eşi kabul etti, hala kardeşim ne de olsa diye onunla konuşuyor... Eğer adam iftiraya uğradıysa senden çok daha zor durumda.. Bir de şimdi ayrı kalalım dedin. Sen neyi bahane edersen et o biliyo altında yatan gerçek sebebi. O zamandan beri senin eskisi gibi olmadığını da biliyor. Bence eşini karşına al.. Asıl ayrılık sebebinin bu aylarda yaşananlar için öfkeli olduğunuz olduğunu, onu da bu açıdan anladığını ve ikinizin de yardım almanız gerektiğini, bu işi ancak böyle halledebileceğinizi anlat. Ben huzurlu mutlu yuvamızı geri istiyorum ama sana olmasa da kızkardeşime öfkeliyim. Belki bir sebepten sana da öfkeliyim. Belki kendime de öfkeliyim. Bunları aşmam lazım de. Yoksa kocama inanıp oturayım dersen 3 ay sonra kendini yine aynı girdapta bulacaksın. Yine acabalara döneceksin, kardeşin her saçma sapan konuştuğunda bu konu gelecek aklına.. Artık yardım alın... Kendine ve ailene bunu daha fazla çektirme. Zaten 1 senedir herkes bir kabus yaşıyor.

Okadar guzel.anlatmisin ki icimdekileri cok doğru ben yasadigim.bu 1 yil.zehir edilen benim kafami allak bulak eden bu zamanlar icinnofkeliyim. Aslinda dedigin gibi ben artik yaptimi yapmadimi olayını da gectim sanirim ilk zamanlar dusunmekten mahvolmustum ama zamanla ben kim yapti da n cok kardesime sinirlenmwye harwketleri beni cildirtmaya basladi benim hayatimi nasil.mahveder diye boyle birsey gercek olsa bile bu nasol boyle dusunup tasinmadan soylenir banansoylemeyecekmiste neden gözümün icine sokarcasina dibimde msj yazdi anneme ben mutfağa falanda gitmis olabilirdim ozaman yazsaydi. Birde neyebkiziyorum biliyomusunuz kiz annemi o sabah arayip boyle boyle demis annem diyorki duyduğum da yuzum do du kaldi felc gecirecektim neredeyse diyor düşünün yani annem boyle suymasi ne kadar agir olay sonrasi ben annemle dertlesirim falan kardeşim bide gelip bana dio abla anneme ne dedin oyle kadin uzulmus diyo ya sen kadina oyle dusunup tasinmadan telefon acip onu soylerken nerdeyei anneni dusunmen. Hersey binkenara olaki olmasin insallahta bigun bu olayin gercek oldugunu ogrensem.esimi tamamen silerim tabi ama inanin kardesimledenkonusmam artik

Anneniz kardeşinizle ilgili ne diyor peki?

Annem.ne desin oda anne sonucta onunda kizi uzuluyo onjn icin annem aslinda kardesimin abartip boyle soyledigini bi anda sonradan da sözünde n donemedigini dusunuyor. Bana diyor evdenmi kovayim doveyimmi diyor tabiki boyle sey istemem ama icim almiyo artik onuniste napayim bi yuvaya mal oldu heba olan 1 yil ki kizimizla gecorecegimiz en guzel.yiliydi ziyan oldu zaman iste eldekalan bu

Konunu yer yer okudum . Cok zor bir durumdasın Allah yardımcın olsun . Netten senin icin şöyle bir şey buldum . Uygulamak istersin belki .

Eşinin masum olmasını da tüm kalbimde diliyorum .

Kalbinde zerre şüphe bırakmayacak şekilde bir an evvel hersey açığa çıksın inşallah ...

Sure yi Beyyine şerifenin faziletlerinden birtanesi bir olayın yada bir gerçeğin ortaya çıkarılması için yararlanılabilir. Şöyleki :

ortaya çıkması beklenilen bir olayın yada bir gerçek için güzel bir abdest alınarak iki rekat namaz kılınır ve niyetlenerek 9 defa bu süre-i şerife okunur.

İslamiforumlar.net

Cok cok tesekkurler yardım in icin surenin adi Sureyi Beyyine dimi

Konuyu en basindan takip edenlerdenim.

Gitmekle cok yanlis yapiyosun. Aslinda kardesinin dengesizligi apacik ortada, bu kadr kadin sana tarafsiz olarak bunu soylerken kizini ve esini birbirlerinden mahrum etmeye hakkin yok.

Gerekirse esinle birlikte terapi alarak bu durumu atlatabilirsin.

Kacmak uzaklasmak cozun degil.

Allah yardimcin olsun.

Cok cok tesekkurler yardım in icin surenin adi Sureyi Beyyine dimi
Evet Beyyine suresi , uzun degil kolaylıkla okunabilir .
Gerçeğin tüm açıklığıyla ortaya çıkması dileğiyle .

Bu arada bence de evinde kal , evden ayrılıp kardeşinin yaşadığı eve gidersen , gönlün kardeşine inanmaktan yana diye düşünebilir eşin . Ya evinde kal ya da illa uzaklaşmak istiyorsan kısa süreliğine baska akrabana gidebilirsin bence .
Böylece ikisinden de uzak daha sağlıklı düşünmeye çalışırsın .

Allah yardımcın olsun .

Son düzenleme:
O kadar güzel anlatmış ki arkadaş. Bu düşünceler durup durup başa saracak. Tamamen atlatabilmen için yardıma ihtiyacın olacak. Bence kesinlikle eşin de gelmeli. Eğer eşin doğruysa Rahatsız eziyetin en büyüğünü o yaşıyor olmalı. Aslında sana hiç teklifte bulunmadı mı?

Profesyonel yardım alınca karşıdaki uzman eşini daha net çözümleyebilir, senin de soru işaretlerini aydınlatabilir.

Ama hala diyorum. Eksik parça kardeşinde. Eşinle ilgili kafama takılan tek şeyse olanlar karşısındaki ilk tepkisi..

O kadar güzel anlatmış ki arkadaş. Bu düşünceler durup durup başa saracak. Tamamen atlatabilmen için yardıma ihtiyacın olacak. Bence kesinlikle eşin de gelmeli. Eğer eşin doğruysa Rahatsız eziyetin en büyüğünü o yaşıyor olmalı. Aslında sana hiç teklifte bulunmadı mı?

Profesyonel yardım alınca karşıdaki uzman eşini daha net çözümleyebilir, senin de soru işaretlerini aydınlatabilir.

Ama hala diyorum. Eksik parça kardeşinde. Eşinle ilgili kafama takılan tek şeyse olanlar karşısındaki ilk tepkisi..

Ilk teplisi buyuk bi saski lik icindeydi. Ama ben zaten bilerek cagirip sormistum yuzune karsi eger boyle sinirlenip atarlanip çıkıp gitseydi yada surat yapsaydi falan direk yapti deyip.gidecektim planim buydu

Haklisin hereey kardesimde bitiyo hadi durup anlatsa guzelce yaptimi yapmadimi bu kadar basit ya insan bundan nasil.emin olamaz surekli fikir degistiriyor o bana net bise söylese bende yolumi ona gore çizsem banada yazik kizimada yazik valla yazik ya

Kardeşin hala kesin o yaptı demiyor diyorsun...

Mantiken düşünürsek, böyle bir tacize uğramış birinin psikolojik olarak çökmesi, travma yaşaması beklenmez mi? Sana koşup, sarılıp ya da annene çok korktum demesi gerekmez mi. Madem herşey duyuldu ablamı kurtarın demesi gerelmez mi?

İki tarafa baktığın zaman eşin moralmen çökmüş. Senin yaşadıkların tabi ki en ağırı. Ama karfeşin laylaylom. Çok zor arkadaşım. Allah yardımcın olsun. Psikolog. Psikiyatri düşün ve eşinle paylaş. Bakalım ne dicek?

Öncelikle allah yardımcınız olsun konunuzu takip ediyorum ilk okuduğumda Eşinizi suçlu buldum erkek Milleti dedim yapmıştır dedim ama daha sonra kardeşinizle ilgili şeyleri okuyunca kesinlikle kardeşin seni kiskaniyor eşini aileni mutluluğunu kiskaniyor ben esinin iftiraya uğradığını düşünüyorum eşini yuvani bırakma derim

Ceylancık madem önemi olmayacaktı sözlerimizin neden soruyorsun bakiim:KK67::KK70::KK70:
Bak şimdi eşin eve gelince gayet tatlı bir şekilde karşıla.. Sohbet konusu aç havadan sudan..
Bak bu akşam Hüsne var 'aramızda kalsın' dizisi starda onu izleyin acayip komik..
Sonra yanaş eşine öp kokla tamam mı..
Kapat şu konuyu valla yazık oluyor/olacak adamcağıza/sana/yuvanıza/kızına..
Tamam mı şekercim benim:KK19::KK36:Herşey çok güzel olacak...

Allah yardımcınız olsun.
Bir yanında kardeşin,diğer yanında eşin.

Geçmiş ama yinede söyleyeyim en büyük hata kız kardeşinizin sizin kızınızla aynı odada kalması.
çünkü siz ve eşiniz sürekli o odaya giriyorsunuz.kardeşinizin üstüde açık olabilir,müsaitte olmayabilir.

Ablamlarda kalırım ama daha eniştemin gece odama geldiğini bırakın,gündüz dahi girmez.
Ablamla salonda otururken dahi müsaitmiyim diye odaya girmeden ya kapıyı çalar yada ablamı çağırır.

Arkadaslarim derdimi paylastim sizlerlenortak oldunuz Allah hepinizden razi olsun. Ama arrik ben bu konuyu kapatmak istiyorum bu sitwde olsun hayatimda olsun adimlar attim. Size anlatmistim esimenayrilma sinyalleri verdim diye. 3 gun olmasina ragmennbu sabaha kadar kararliydim aslinda bu supheyle yasicagima bitsin istedim tabi esime baska bahanerlerle gittim hep bu sabah kararli bi sekilde soyledin ve esim bananuzun bi yazi yazmis sonunda daBEn bu kadar senib sevginle dolmusken senden asla vazgecmem haberin olsun yazmis. Ben bu adamdan nasil vazgeceyim bunca seye ragmen pes etmiyo baska adam olaa bikmaliydi artik ama o savasixam diyor. Ben bu konuyu kapatmaya karar verdim adim attim belkide cok gec kaldigim bisey kardesime birsaha goruamek istemedigimi belirttim oncelikle ve seni affedemiyorum dedim. Sonra esimle birbirimizi soz verdik birbirimiz icin cabalayacagimiza mutlu olmak icin ugraaacagimiza yani ayrilik lafinkalkti cunku esim pes.etmiyor aslinda boyle davranmasina sevindimde. Kardesimi hayatimdan sildik ne kadar zor bi durum olsada esimle yeni bi adim attik. Ve bu konuyu yani sitedeki konuyu dda kapatmaliyim artik cunku buraya girip bakmak sonucta o konuya hatirlamama dusunmeme basa sarmaya sebeo oluyo. Hepibize tesekkue ederim gercekten hic tanimadigim.kisilerde olsaniz cok buyuk iyilikleriniz dokundu ben bu olayi yasadigimda bu siteye yazdim kimseyle konusmasam belki evlilik biterdi. Cunku mantikli dusunemiyodum kafam allak bullakti ben cocugum icin esim icin artik guclu olmak ve bu derdimi yoksaymak zorundayim Allahim yardim eedrr bana iinşallah. Hepinizi öpüyorum neseniz mutlulugunuz huzurunuzneksik olmasin Allaha emanet olun....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X