- 25 Ocak 2014
- 35
- 10
- 34
-
- Konu Sahibi ceylanck18
Kardeşinizin dersleri nasıldı ? Yani belki kötüdür ve böyle bi olaya neden olmuştur o yaşta insanlar ders baskısı yüzünden bahane üretebiliyorlar çünki sınavdan bi gün önce olmuş bu olay ( sürekli ihtimal üretiyoruz tabi Buda bi ihtimal ) bu olaya bağlayıp derslerine konsantre olamadı der kimse onu niye mezun olamadın Yada niye geçemedin diye suçlamaz sonuçta
kardeşim öncelikle ben uyanmadan önce annemi aramış olanı anlatmış sonrada ben uyandığımda msj atıyordu sanırım annemin korkacağını düşündü uzakta aklına neler gelecek diye üzülüp korkma anne bana birşey yapamaz ben sabah gelicem yazmış. Bu arada eşim ve kardeşimin evde yalnız kaldığı da oldu ben markete falan gitmişimdir falan hiçböyle birşey oldumu diye hepsini sordum olmadı valla billa ilk bu diyor
1 yaşında bebeğin var ve koskoca bekar genç kızla, kocan evde oturuyor markete sen mi gidiyorsun??? Canım ben mesela bir kere tek bir kere ablam bizdeyken ben bekarken çocuğunu sokağa indirmek istedi nasıl tuhaf oldum ağlayacaktım, eniştemle nasıl aynı evde yalnız kalırım deli oldum kabul etmedim ne bileyim. Ki eniştem çok dürüst inançlı biridir; ama sonuçta erkek ve mahremim değil. Bunlar bile isteye yalnız kalmış olmasın??? Hem de annem kardeşimin rüya gördüğünü düşünüyor diyorsun madem öyle kardeşin neden "korkma bana bişey yapamaz" yazıyor annene??? Annen de kardeşin de kocan da dürüst davranmıyor. Çok üzülerek bunların bişiler yaşamış olabileceğine inandığımı söylemek isterim.
insan zihninin pek çok noktası daha açığa çıkmadı.çıksaydı bütün piskolojik sorunlar çözülürdü.insanların hiç ruhsal bir sorunu olmazdı.ama malesef bir annenin yaşadığı bu sorunun çözümü varla yok arasında birşey.ya olayı var sayıp kocayı boşayacak yada yok sayıp kardeşi atacak yada ikisininde doğru söylediğini ama algı hatası yaşadığını kabul edecek.şizofrenlerin hareketleri algılamaolayları normal insanşlar gibi karşılamazmış.yani senin yan tarafından bir kuş geçse önce korkarsın algılıyamazsın ama beynin birkaç saniyede onu yorumlar ve onun bir kuş olduğunu ve korkmaman gerektiğini söyler.şizofrenin beyni bunu yapamıyor.bu yüzden hep tehlikede olduğunu görüyor yada sanrılar görüyor.geçen gün bir belgeselde bir tahtanın üzerinde iki farklı gri tonu var.biz ikifarklı renk gördüğümüzü sanırken aslında iki gride aynı tonda göz yanılması yaşıyorsun.beyin bir objenin şeklini kaydedermiş onu gördüğü zaman hemen tanımak için.tanıdığımız bir insan çok şişmanlar çok zayıflar saçlarını değiştirir estetik yaptırırsa ve biz onu aniden gördüğümüzde hmen tanıyamayız.çünkü o kişinin görüntüsü kafanda kayıtlıdır.farklı bir şekilde karşına çıkınca beynin karşılaştırır yorumlar sonra sana bildirir.ben kızkardeşimle yaşadım kız kardeşim 96 kilodan 60 kiloya düşmüş.ama ben onun zayıfladığnı görmemei,ştim.otobüsten inene insanların arasından seçemedim.yanıma gelince anladım onun benim kız kardeşım olduğunu.işte beyin insana pek çok şey oynaya bilir.bu yüzden gerçekliği seçmek zor olabilir.suçluyu ayırt etmek ve olayı çözmek bu yüzden zor.bunun için gerçek eğitimli insanlara baş vurmalısınız.biz buradan sadece fikir verebiliriz.ama gerçekliği ancak bir piskoloğ çözer.muhakkak 3 birden gidin.çünkü bu olaydan etkilenen 3 kişisiniz.kafanı tedavi edip soruna bir cevap bulamazsan kızına ne diyeceksin.bu olayın içinde birde çocuk var daha ilerde kız kardeşin anlatabilir ve çocukta büyük bir güvensizlik yaşanabilir.sizler yetişkinsiniz bir şekilde aşabilirsiniz.ya kızkardeşin ve annen bu olayı birine anlatırsa ve bu olay yayılıp çocuğunun aklı başına geldiğinde bir densiz tarafından dile getirilirse ne yapacaksın.bir kız çocuğu için bu olay zor hazmedilir.lütfen olayın bu sosyal boyutunuda düşünüp eğitimli insanlardan yardım alın hemde en kısa zamanda.çünkü çocuk 1 yaşındada olsa senin ses tonundan hep bir sorun olduğunu anlar.
Sizde abartmışsınız biraz.
Evet örtmüş örterdi de arada eşimde bende. Örterdim soğuk diye. Lavaboya kalkınca genelde. Dediğimiz gibi rüya inandırıcı gibi oluyo bazen ben 1kere yaşamıştım yaşamasam inanmam belki. Kardeşime sorduğum ince ayrıntılardan biri ise şuydu dedim ki eğer sen böyle dokunuldugunu hissetsen ve dönüp baksan ama bu sefer abini görmeseydin beşiğin başında diye sorduğumda hayır onun yaptığını düşünmezdim dedi. Ama birinin dokunduğuna eminsem arkamda birini görmesen dahi biri dokunmuştur yani ben ellemeyecegime göre eşimden başkası olamaz ki degil mi anladınız mi demek istediğimi karışık oldu biraz ama
merhaba hepinize. O kadar kötü bir olay yaşıyorum ki içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ben 2buçuk yıllık evliyim ve de eşimle 7yıllık da bi birlikteliğimiz oldu. Şu an 1 yaşında kızım var. Sorun şu ki kız kardeşim gurbette olduğum için arada gelir kalır ve üniyi kazandı aynı şehirden sürekli bizde kalmaya başladı hem bana yoldaş olacaktı. Ama öyle bi olay yaşadık ki yerle bir oldu herşey cuma günü sabah uyandığımda kardeşim eşimin sabaha karşı gelip üstündeki yorganı açıp popomu okşadı diyor 3dk falan kardeşim o sıra arkasını dönükmuş dönüp bakmamış o sırada niye bakmadın diyorum sen duyup üzülme diye diyor sonra az geçince döndüğünde eşim kızımın beşiğinın başındaymış aynı odada uyuyolar çünkü kardeşim ve kızım salonda. Gerçekten anlam veremiyorum kardeşim eminim o yaptı diyor yeminler ediyor eşimde kızımızın ölüsünu göreyim diyor kurana el basıyor yapmadım diye ben yapmadım birşey diyor üstelik eşimde kardeşimede çok guveniyorum ama bu olay nedir ne yapacağımı şaşırdım. Bu olay olunca kardeşim gitti ama ben gitmedim kardeşim ne kadar eminse de ben eşimin yaptığına inanmıyorum. Ama içim yanıyo dusunmekten bu olayın nasıl olduğunu lütfen akıl verin çok kötüyüm
merhaba hepinize. O kadar kötü bir olay yaşıyorum ki içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ben 2buçuk yıllık evliyim ve de eşimle 7yıllık da bi birlikteliğimiz oldu. Şu an 1 yaşında kızım var. Sorun şu ki kız kardeşim gurbette olduğum için arada gelir kalır ve üniyi kazandı aynı şehirden sürekli bizde kalmaya başladı hem bana yoldaş olacaktı. Ama öyle bi olay yaşadık ki yerle bir oldu herşey cuma günü sabah uyandığımda kardeşim eşimin sabaha karşı gelip üstündeki yorganı açıp popomu okşadı diyor 3dk falan kardeşim o sıra arkasını dönükmuş dönüp bakmamış o sırada niye bakmadın diyorum sen duyup üzülme diye diyor sonra az geçince döndüğünde eşim kızımın beşiğinın başındaymış aynı odada uyuyolar çünkü kardeşim ve kızım salonda. Gerçekten anlam veremiyorum kardeşim eminim o yaptı diyor yeminler ediyor eşimde kızımızın ölüsünu göreyim diyor kurana el basıyor yapmadım diye ben yapmadım birşey diyor üstelik eşimde kardeşimede çok guveniyorum ama bu olay nedir ne yapacağımı şaşırdım. Bu olay olunca kardeşim gitti ama ben gitmedim kardeşim ne kadar eminse de ben eşimin yaptığına inanmıyorum. Ama içim yanıyo dusunmekten bu olayın nasıl olduğunu lütfen akıl verin çok kötüyüm