Eşım ve kız kardeşım lütfen akıl verın :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aslında zaman herşeyi unutturabiliyor. zaman her türlü yaranın üstünü örtebiliyor.. eğer eşinin iyi biri olduğuna güveniyorsan, sana olan sevgisinden eminsen ona bir şans daha ver diyecem ama sonuçta ben olaya çok dışardan bakıyorum. olayı derinden hisseden yaşayan sensin. buradan yorum yazmak bizim için çok kolay..

ama şu var bu olayın gerçekten yaşanıp yaşanmadığından emin olmak istiyorsan bu sorunun cevabını eşinde bulamazsın.. sorunun cevabı kız kardeşinde saklı.. kız kardeşinle konuşarak doğruyu bulursun..

aklıma gelmişken, annen baştan beri eşinin bunu yapacağına inanmadığını söylemiş.. peki annen kız kardeşinin yaşadığı bu olay karşısında ne düşünüyor.. sonuçta annen kız kardeşini senden daha iyi tanıyor.... yani annen kız kardeşinin yalan söylebileceğini mi düşünüyor? yada annen tam olarak ne olmuş olabileceğini düşünüyor?

annem kardeşimin rüya görmüş olduğunu düşünüyor karabasan vs. annemde bu değilsede başka türlü yaşamış ondan öyle birşey olduğunu düşünüyor annem o kadar gerçekce görmüş ve yaşamışki yanında uyuyan babama yumruklar atmış vurmuş çarpmış ama bu esnada gözü kapalıymış. çünkü eşimin iyi biri olduğundan bu kadar eminiz ki hepimiz şoka uğradık. onun sevgisinden eminim güveniyorumda ama böyle bir şey yaptığına emin olsam dayanamam ki :KK43: o an gözümün önünden gitmez geçen gece uyuyacaktım yatağa yattım ve gözümün önüne geldi böyle o odaya baktıkça öyle o anı hayal ettim kalbim duracaktı sanki. bu arada annem kardeşimede eşimede inanıyor bu olayın başka bir açıklaması olduğunu düşünüyor

annem kardeşimin rüya görmüş olduğunu düşünüyor karabasan vs. annemde bu değilsede başka türlü yaşamış ondan öyle birşey olduğunu düşünüyor annem o kadar gerçekce görmüş ve yaşamışki yanında uyuyan babama yumruklar atmış vurmuş çarpmış ama bu esnada gözü kapalıymış. çünkü eşimin iyi biri olduğundan bu kadar eminiz ki hepimiz şoka uğradık. onun sevgisinden eminim güveniyorumda ama böyle bir şey yaptığına emin olsam dayanamam ki :KK43: o an gözümün önünden gitmez geçen gece uyuyacaktım yatağa yattım ve gözümün önüne geldi böyle o odaya baktıkça öyle o anı hayal ettim kalbim duracaktı sanki. bu arada annem kardeşimede eşimede inanıyor bu olayın başka bir açıklaması olduğunu düşünüyor

insan özellikle uyanmaya doğru gerçekçi sanabileceği rüyalar yada halüsünasyonlar görebiliyor ama şu var insan bir kaç dakika yada 5 -10 dakika sonra gördüğü şeyin aslında gerçek değil bir rüya olduğunu algılayabilir..

kız kardeşiniz 3 dk gibi bir zaman diliminden bahsetmiş. yani çok ayırt edici bir zaman.. yani rüya da göreceği bir okşama ile gerçekten yaşanmış olan bir okşamayı ayırt edilebilir insan.. hani bir kaç saniyelik bir şey olsa diyecem tamam bir halüsünasyon yaşanmış ama eğer 3 dk ya varan ve kız kardeşinizin net hissettiği bir okşama ise durum bence farklı..

soruların cevabı kız kardeşinizde bence uygun bir zamanda konuyu baştan sona tekrar konuşmanız gerekir bence

Kardeşiniz Bu olayı anlatırken gözleri nereye bakıyordu sag sol alt üst ellerini hangi hizada tutuyordu dizleri ve ayakları hangi konumdaydı ses tonu nasıldı bunları hatırlayıp derhal bir beden dili uzmanıyla görüşün aynı şekilde eşiniz bu olayı ilk duyduğunda ki göz el ve ayak durumunu bir beden dili uzmanıyla görüşürseniz sizin icin daha aydınlatıcı olucak diye düşünüyorum yani ben olsam kesinlikle beden dili uzmanı biz terapist aile uzmanı vs sosyal yardım alırım bunları yapmadan adım atmam

Kardeşiniz Bu olayı anlatırken gözleri nereye bakıyordu sag sol alt üst ellerini hangi hizada tutuyordu dizleri ve ayakları hangi konumdaydı ses tonu nasıldı bunları hatırlayıp derhal bir beden dili uzmanıyla görüşün aynı şekilde eşiniz bu olayı ilk duyduğunda ki göz el ve ayak durumunu bir beden dili uzmanıyla görüşürseniz sizin icin daha aydınlatıcı olucak diye düşünüyorum yani ben olsam kesinlikle beden dili uzmanı biz terapist aile uzmanı vs sosyal yardım alırım bunları yapmadan adım atmam

bana yalan söylediğinde ve ben bunu öğrenip sorduğumda böyle çok büyük tepkiler veren bir adam, konuşmamıza bile fırsat tanımazdı küserdiki birşey soramayayım diye yalan söylediğinde hep bunu yapar ama ilk defa böyle yapmadı bu bir ayrıntı olabilir mi yani yine yalan söylüyor olsa aşırı tepkiler verip evi bırakıp gitmezmiydi ne düşünüyorsunuz? sadece çok üzgündü hep

Evliliğinizi hemen bitirmemelisiniz. Bu kadar kolay olmamalı. Ki olay netliğe de kavuşmamış.
Eşinizin yaptığından emin misiniz ? Değilsiniz. Hemen ayrılma kararı vermişsiniz. Kızınızı da mı düşünmüyorsunuz ?
Bu kadar kolay mı yuva yıkmak ?
Şu an hiçbir şey belli değilken böyle bir karar vermeniz beni şaşırttı. Bence iyi düşünün. Evliliğinizi bitirmek için çok erken.
O kişilikte ve o karakterde bir insansa bu olayı farklı zamanlarda farklı şekillerde tekrarlar zaten.
Ne olduğunu belli eder.
O zaman karar verirsiniz.

Ama ya değilse ?
İşte
Bunu anlamak için zaman verin. Hemen çekip gitmeyin. İyi günde kötü günde eşinizin yanında olmaya söz veren siz değil miydiniz?

Bu olay netliğe kavuşmasa da bir evliliğin bitmemesi için, bir yuvanın yıkılmaması için, bir bebeğin ortada kalmaması için zaman verip beklemeye değmez mi ?
Ki o kadar güvenirken...

Son düzenleme:

o şokla bunları nerden hatırlasın.

bence konu sahibinin eşinin kaybedeceği şeyler olduğu için onu bu konuda sorguya çekmek anlamsız, eşine yalan söyleyebilir.
ama kız kardeşin yalan uydurmak, helede ablasının hayatını maf edecek bir yalan uydurması için ben bir sebep göremiyorum.. kız kardeşin kaybedeceği bir şey olmadığı için üstüne gidilirse o daha dürüst cevaplar verebilir..

ya kız kardeş bir halüsünasyon gördü, yada hissettiği şey doğru.. kız kardeş bunun üzerine iyice düşünürse kendisi bu sorunun cevabını çözer.

ha şuda var olmaz diye birşey yok.. belki kız kardeş sürekli aynı evde yaşadığı ve neredeyse yakın olduğu tek erkek olduğu için eniştesine içten bir duygu duymuş olabilir.. bu duygunun etkisi ile böyle saçma bir yalan uydurabilir.. yada olmamış bir şeyi olmuş gibi bilinç altında algılayabilir..

Evliliğinizi hemen bitirmemelisiniz. Bu kadar kolay olmamalı. Ki olay netliğe de kavuşmamış.
Eşinizin yaptığından emin misiniz ? Değilsiniz. Hemen ayrılma kararı vermişsiniz. Kızınızı da mı düşünmüyorsunuz ?
Bu kadar kolay mı yuva yıkmak ?
Şu an hiçbir şey belli değilken böyle bir karar vermeniz beni şaşırttı. Bence iyi düşünün. Evliliğinizi bitirmek için çok erken.
O kişilikte ve o karakterde bir insansa bu olayı farklı zamanlarda farklı şekillerde tekrarlar zaten.
Ne olduğunu belli eder.
O zaman karar verirsiniz.

Ama ya değilse ?
İşte
Bunu anlamak için zaman verin. Hemen çekip gitmeyin. İyi günde kötü günde eşinizin yanında olmaya söz veren siz değil miydiniz?

Bu olay netliğe kavuşmasa da bir evliliğin bitmemesi için, bir yuvanın yıkılmaması için, bir bebeğin ortada kalmaması için zaman verip beklemeye değmez mi ?
Ki o kadar güvenirken...

çok çok haklısın ki zaten ayrılalım bitsin dedim ama bitirebileceğime inanmıyorum ki :KK43: asıl amacım aslında belki eşim yaptıysa söyler diye ne diyeceğimi şaşırdım ama bir yandanda bu kadar üzgün ve acı çekiyoruz ikimiz belki gitmem daha iyi olur diye düşündüm aslında eşimde bende mahvolmuş bir haldeyiz evi bir görseniz sanki bütün neşemiz sevincimiz çekilmiş gitmiş :KK43:

bana yalan söylediğinde ve ben bunu öğrenip sorduğumda böyle çok büyük tepkiler veren bir adam, konuşmamıza bile fırsat tanımazdı küserdiki birşey soramayayım diye yalan söylediğinde hep bunu yapar ama ilk defa böyle yapmadı bu bir ayrıntı olabilir mi yani yine yalan söylüyor olsa aşırı tepkiler verip evi bırakıp gitmezmiydi ne düşünüyorsunuz? sadece çok üzgündü hep

Benim eşim bu tarz eğitimler alıyor işi dolayısıyla burdan biliyorum bi insanın gözünün kac derece acıyla hangi yöne baktığı gercekten cok büyük bir ayrıntı bence en büyük delil bu çünki tüm dünya liderleri tüm siyaset adamları bunu uyguluyor röportajları önce bir beden dili uzmanı yorumluyor bence bunu esgecmeyin evet verdigi tepkilerde önemli fakat hatırlamaya çalışın kardeşinizin ve eşinizin elleri birleşikmiydi ayrıysa hangi hizadaydı biley tutuyorsa ne tutuyordu hangi köşeye bakıyordu ayakları ayak ayak üstüne ise sag ayak mı üsteydi sol ayakmı üsteydi bunları kendiniz yorumlayarak bi yere varamazsınız hepsini not alıp bir uzmanla görüşün Illa o anı hatırlayamasanızda şuan karşınızda konuşkenki halide yeterli delil bulmak icin

Son düzenleme:
Benim eşim bu tarz eğitimler alıyor işi dolayısıyla burdan biliyorum bi insanın gözünün kac derece acıyla hangi yöne baktığı gercekten cok büyük bir ayrıntı bence en büyük delil bu çünki tüm dünya liderleri tüm siyaset adamları bunu uyguluyor röportajları önce bir beden dili uzmanı yorumluyor bence bunu esgecmeyin evet verdigi tepkilerde önemli fakat hatırlamaya çalışın kardeşinizin ve eşinizin elleri birleşikmiydi ayrıysa hangi hizadaydı biley tutuyorsa ne tutuyordu hangi köşeye bakıyordu ayakları ayak ayak üstüne ise sag ayak mı üsteydi sol ayakmı üsteydi bunları kendiniz yorumlayarak bi yere varamazsınız hepsini not alıp bir uzmanla görüşün

bu dediğiniz bu dakikadan sonra kumar oynamak gibi bir şey.. kafasını iyice karıştırmaktan başka bir şeye yaramaz..

çok çok haklısın ki zaten ayrılalım bitsin dedim ama bitirebileceğime inanmıyorum ki :KK43: asıl amacım aslında belki eşim yaptıysa söyler diye ne diyeceğimi şaşırdım ama bir yandanda bu kadar üzgün ve acı çekiyoruz ikimiz belki gitmem daha iyi olur diye düşündüm aslında eşimde bende mahvolmuş bir haldeyiz evi bir görseniz sanki bütün neşemiz sevincimiz çekilmiş gitmiş :KK43:

Bu olay aydınlığa elbet kavuşur.
Kavuşur,
Ama bu uzun zaman alır.
En iyisi bu olayı unutup normal yaşamınıza dönmeniz. Şu an yapılabilecek en mantıklı şey bu gibi görünüyor.
Böyle yaparak kendinizi de eşinizi de üzersiniz. Bedenen de, ruhen de yıpranır ve yıpratırsınız. Bebeğiniz de, geleceğiniz de etkilenir.
Dediğim gibi zamana bırakın ve normal yaşamınıza devam edin.

Adaletin ayağı topaldır.
Ağır ağır yürür,
Ama
Varacağı yere er ya da geç ulaşır.
.

Sevgilerimle Allah a emanet olun.

anladığım kadarıyla eşini seviyorsun. ve bitsin istemiyorsun.

o zaman bu konunun üstüne gitmen anlamsız.. zaten ayrılıp, bu ilişkiyi bitirsen yine mutlu olamayacaksın..

zaten annen eşinin yaptığına inanmıyor. kardeşinde geri adım atmış... o zaman kız kardeşinin halüsünasyon gördüğünü kabullenip.. ilişkine bir şans daha vereceksin...

senin yaşadığın olay 2 bilemedin 3 yılda unutulup gidilecek bir olay. onun için hemen evliliğini bitirme, zamana bırak, zaman kendiliğinden sorunu çözecektir.

bu dediğiniz bu dakikadan sonra kumar oynamak gibi bir şey.. kafasını iyice karıştırmaktan başka bir şeye yaramaz..

Ben sadece uzmanlardan yardım almasını öneriyorum konu sahibine yardımcı olmak amacım doga üstü seylere bile suc atıldı bir sürü hurafe döndü burada ve benim bir uzmandan yardım almasını önermem mi kafa karıştırıcak yapmayın lütfen istihareye yatma olayına karşı çıkın bence sonuçta bir rüya , kimisi şeytan dedi kimisi rüya kimisi halüsünasyon kimisi karabasan ben ise elle tutulur etkinliği kanıtlanmış tüm dünya liderlerinin uyguladığı bir yolu gösterdim

Son düzenleme:
Ben sadece uzmanlardan yardım almasını öneriyorum konu sahibine yardımcı olmak amacım doga üstü seylere bile suc atıldı bir sürü hurafe döndü burada ve benim bir uzmandan yardım almasını önermem mi kafa karıştırıcak yapmayın lütfen istihareye yatma olayına karşı çıkın bence sonuçta bir rüya kimisi şeytan dedi kimisi rüya ben ise elle tutulur etkinliği kanıtlanmış tüm dünya liderlerinin uyguladığı bir yolu gösterdim

benim karşı çıktığım o an kız kardeşinizin kolu neredeydi falan filan gibi ayrıntılarla bu olay bu dakikadan sonra çözülmez,, çünkü konu sahibi o anları şuan yanlış hatırlayabilir. ben demiyorum ki istihareye yatsın..

dediğinizi uygulayacaksa yapacağı şey kız kardeşini alarak bir uzmana gitmek olur.. kız kardeşi ile bir uzmanın yanında konuşurlarsa belki bir faydası olur..

ama eşin pek faydası olacağını düşünmüyorum. eşi bu dakikadan sonra duygularını gizleyebilir. bir uzmanın karşısındada afallamayabilir... öyle olmasa tiyatroda, dizide, sinemada her türlü rolü oynayan insanlar olmazdı.

benim karşı çıktığım o an kız kardeşinizin kolu neredeydi falan filan gibi ayrıntılarla bu olay bu dakikadan sonra çözülmez,, çünkü konu sahibi o anları şuan yanlış hatırlayabilir. ben demiyorum ki istihareye yatsın..

dediğinizi uygulayacaksa yapacağı şey kız kardeşini alarak bir uzmana gitmek olur.. kız kardeşi ile bir uzmanın yanında konuşurlarsa belki bir faydası olur..

ama eşin pek faydası olacağını düşünmüyorum. eşi bu dakikadan sonra duygularını gizleyebilir. bir uzmanın karşısındada afallamayabilir... öyle olmasa tiyatroda, dizide, sinemada her türlü rolü oynayan insanlar olmazdı.

Bu Konuda pek fikriniz olmadıgı belli fakat rolle bunun bi alakası yok orda istediği gibi davransın bir uzmana gittiklerinde ( adı üstünde uzman ) bunu her koşulda bizlerden ( hepimizdeeeen ) daha iyi degerlendiricektir

Bu Konuda pek fikriniz olmadıgı belli fakat rolle bunun bi alakası yok orda istediği gibi davransın bir uzmana gittiklerinde ( adı üstünde uzman ) bunu her koşulda bizlerden ( hepimizdeeeen ) daha iyi degerlendiricektir

uzman dediğin ne sonuçta oda senin benim gibi bir insan, elbbete beden dili diye birşey var.. biri beden dili üzerine kafa yorupta belli sonuçlara varmış olabilir.. ama bu şu demek değil.. beden dili kesin doğru sonucu verir.. o bile yanılabilir ki..

üstelik onca teknolojinin ilerlediği bir çağda hala bir çok doktor, uzman bazen hatalı teşhis koyabiliyorlar..

uzman dediğin ne sonuçta oda senin benim gibi bir insan, elbbete beden dili diye birşey var.. biri beden dili üzerine kafa yorupta belli sonuçlara varmış olabilir.. ama bu şu demek değil.. beden dili kesin doğru sonucu verir.. o bile yanılabilir ki..

üstelik onca teknolojinin ilerlediği bir çağda hala bir çok doktor, uzman bazen hatalı teşhis koyabiliyorlar..

Ben sadece beden dili demedim terapist sosyal yardım hekim birçok yere gitmeliler hatta bu tranva en kısa sürede yardım alarak ailecek atlatılmalı yani en azından daha sağlıklı adımlar atmalılar şu Dakikadan sonra en azından bir pisikologa başvursalar bile devamı gelir sonuçta onlar da beden dili biliyorlar terapide hersey belirlenir hemde tedavi olunmuş olur ben kendimi hurafelere degil bilime emanet etmeyi tercih ederdim çünki yanılma payı daha az

bence konu sahibi en başta hata etmiş. bu olayı duyduğunda, gidip kocasının suratına şamarı indiirp, sen nasıl bunu yaparsın diye ortalığı ververeye verip. ona fırçayı basacaktı, işte o zaman kocanın gerçek tepkileri ortaya çıkardı.

ama konu sahibi olayı anlamaya çalışmış, gerçekten böyle bir şeyin yaşanıp yaşanmadığı konusunda kafa belirsizliği ile eşine konuyu açtığı için elbette eşinin tepkileri normal düzeyde olmuş. ve eşinin tepkilerinden bir şey çözememiş..

bu dakikadan sonra ben olsa yuvamı yıkmam, zamana bırakırım, belkide kız kardeşim halüsünasyon gördü, onun için yapacağım tek şey eşime bir şans daha vermek olurdu

anlamadığım eşiniz kız kardeşinizin olduğu odada ne geziyormuş? benimde eniştelerim var yiğenlerimle bile uyusam o odaya girmezler giremezler !!! :44: hele ki benim üstümü örtmeyi ne onlar düşünür nede cesaret edebilirler

Son düzenleme:
dünden beri okuyorum konunuzu..
o kadar tuhaf oldu ki içim, çok üzüldüm.
Allah yardımcınız olsun.
bence anneniz ve kıskardeşiniz bir araya gelip tekrar konuşun.
eşiniz böyle birşeyi asla itiraf etmez, ama kardeşiniz yalan konuşuyorsa eğer o yuvanın yıkılmasına dayanamaz, doğruyu söyler yada hatırladığı şey için daha net düşünür.. rüya uyku arası bir durum mu gerçek mi?

annem eşimin yaptığına hala inanmıyo diyorum ben üzülmeyeyim diye böyle diyorsun hayır yemin ederim ben onun böyle yapmıycağına eminim diyor. kardeşime ayrılacağımız söyledim bugün abla yapma sabret diyo ben bile artık yapmadığını düşünmeye başladım başka birşey olduğunu düşünmeye başladım diyor bu yüzden ayrılırsanız kendimi affetmem diyor

Kardeşinizde bir garip :44: Nasıl abla sabret diyor? Benim eniştem bana böyle bir şey yapacak bende abla sabret boşanma dicem olur mu öyle şey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X