Eşim ve kardeşinin bana tuhaf gelen ortaklığı. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Böyle bir şeyi kabul etme altınlarını kesinlikle al senkn hakkın sonra pişman olursun ..eşinde sonra pişman olur ama iş işten geçer sizin evlilik kötüye gider felan..ben istemiyorum araba istiyorum yada bilezik dersin

E

Evet ama bu cümleyi aynen böyle kursam haklıyken haksız duruma düşerim.
Hiçte dusmezsin zaten kötü olacaksiniz her türlü kıymetini bilmeyecek baksana bir soru sormuşsun fesat demiş sana saygısızca ..yani alttan neden alıyorsun yahu o alttan alsın ..arabayı sat altın yaptiricam ilerde ev alırsa tek başına belki peşinat olarak bozdururum bir iki tanesini dersin

O parayı altın hesaba yaptırsam 1 seneye 20 binden daha fazla kar elde edersin yani altın git gide yükseliyor öyle git esinin aklına yada

E

Evet ama bu cümleyi aynen böyle kursam haklıyken haksız duruma düşerim.

Siz böyle düşündükçe daha çok mağdur olursunuz.

Niye sizin paranızla başkası kar etsin?

Plan eşinizin kardeşi olmasa bile makul değil. Gelip gelmeyeceği belli olmayan bir 20 bin TL için dünya eziyet çekilecek, peşinattan sonrası nasıl ödenecek belli değil.

Eşinizi ikna edemiyorsanız araba satılınca kendi hakkınızı alın, gerisi ile ne yapıyorsa yapsın. Kredi borçlarını da tek başına ödesin.

Yani emlak piyasasi hakkinda cok bilgim yok. Bir de eniste isi var ortada. Ama akli basinda hic bir satici 320 lik evi 65 e al sonra 320 ye sat satinca parasini verirsin yapmaz. Bir kere evi satmaniz icin evin tapusunu almaniz lazim. Hicbi akli basinda satici sadece 65 aldigi evin tapusunu vermez bir baskasina satisinda bana parasini versin diye.

Dedigim gibi benim emlak piyayasi bilgim yok. Ticari baktim olaya.

Ote yandan eşinizin sizi saf disi birakmasi hos değil sizin soz hakkiniz niye yok. En cok buna olay cikarirdim ben.

Kardes iliskisine gelirse. Bence sorun yok. Bizde kardeşimle hep boyleyiz.

Enişteden evi 300 bine aldınız ve satınca parasını vereceğiz diyorsunuz, tamam evi 320 bine sattınız adam başı 150 bin enişteye verdiniz size 10 bin kaldı peki arabanın parası nerde? Burada tek kar yapan kardeş o da 10 bin. Sizin arabanın parası gitti çok saçma. Evi yıkarım yine de müsade etmem böyle bir hesap olamaz.
Eşine söyle ya kardeşide sizinle aynı miktarda para koysun yada ev satılınca siz koyduğunuz miktarı alır geriye kalanı 2 ye bölersiniz.

Geri kalan para nasıl ödenecek ev bitince onu anlamadım. Belki o zaman kardeş daha fazla ödeyecektir kalan paradan. Yine de nasıl ödenecek yani

bu nasıl iş nasıl yatırım

yani sonuçta 65 binlik arabayı sattık borcu kapattık 50 bin arttı

bununla eve girdik

kim bilir ne zaman ev bitti

300 bin diye anlaştık

50 bin şimdi verdik

320 bine sattık

250 enişteye verdik 50 sizin araba

10 ar 10 ar da karı mı bölüşeceğiz

pardon kar nerede 50 bini altın yapsanız en azından değeri düşmez

ne zaman biteceği belli olmayan işe bu şekilde yatırım olmaz

Çok afedersiniz eşinizin ayranı yok içmeye tahterevalliyle gidiyor s..maya. Daha beş aylık evlilikte, çoluk çocuk yok, evini geçindirmekten aciz. Ne zaman geleceği belli olmayan bir yere elindeki tüm parayı yatırmaktan bahsediyor.
O 50 binden kendinize ait olan altının parasını alın, kalanıyla ne halt ederse etsin. Kayın akıllı, onu tebrik ederim. O yolunu bulur sırtı yere gelmez. Ortaya hiçbir şey koymadan karda söz sahibi ilan etti kendini.
Bir şekilde katkısı varsa eğer o karı üçe bölmelisiniz, siz, eşiniz ve kaynınız olarak.

50 bin pesinat verip nasıl ev sahibi oluyorsunuz hic anlamadim bu plandan kar etmeniz için bir sürü al sat yapılması gerekiyor okurken beynim yandi.
Borcunuz için araba satmaniz da saçma geldi madem kardeşi esnaf esnaf ve ziraatkarlar odasi piyasa fiyatının çok altında kredi veriyor kendi üzerinden size kredi ceksin de borcunuzu kapatin bakin ucuz kredi fikri ortaklık fikrinden çok daha karlı tabii matematik bilene...illa biri insiyatif alacaksa bekar kardes alsın evli barklı adama neden sacma sapan şeyler teklif ediyor

Açıkçası ben pek sesli kisi değilimdir sakince hallederim sorunlarımı helede konu kardeslerse onlar kardes derim ancak sizin bu planda mümkün değil bence çok net ve kararlı olarak hayır diyeceksin sattirmayacaksin veya satarsınız da sizin borçları ödeyeceksiniz bu konuda kv klypder ne diyor açıkçası kayinbiradar çok tehlikeli ilerde daha çok yedirir esin bu kafada ise sen kocana kararlı olmak zorundasın yılanın başını küçükken ez

Madem karismani istemiyor sen de karışmazsın maaşını tamamen kendine harcarsın, esin de kiminle ortak olursa olsun 😒😒
Tabi evin bütün masraflarını karşılamak şartıyla.

X