Eşim ve hayalleri

Tipik erkek iste.. hadi bunlar neyse yalan bosanma sebebi.. senin sacin agarir dislerin dokulur ama bu adam duzelmez

Yalan söylemesi başlı başına sorun. Güzelce söylemekten anlamıyorsa bi güzel cıngar çıkarıp "Bundan sonra harcamalarda ev arkadaşı gibiyiz tüm harcamaları ikiye bölüyorum herkesin kalanı kendine var say ki çalışmıyorum. Madem ben hayır dediğim halde alıyorsun eşek gibi çalışıyorsun kendi paranla al."diyerek elinizi eteğinizi çekin. Siz onun ebeveyni değilsiniz. Şımarıklıklarını çekmeyin.

O zaman içi rahat olmasın. Yani arabaya 8000 lira gereksiz yere bence de sacma. Ama sadece siz dusunurseniz bu iliskinizi cok bozar diye düşünüyorum.

Lüks ve gereksiz harcamaları neye yapardı ?

Hobi bahçesini kabul etmiş , ya etmeseydi ?

Lüks harcamaları yine eve yapardı, kendisine aldığını bana da alırdı ihtiyacım yokken kendisine telefon aldığı için bana da almıştı, kıyafete saate gözlüğe para harcardı. Yemeye içmeye aynı şekilde çok harcar. Kendisi dışında kardeşlerine de hediyeler alırdı. Biz bu gidişle bir şeyin sahibi olamayacaktik ya bir taşınmaz ya para edecek bir taşınır almaliydik. Açıkça böyle dedim bu gidişle hayatta hiç bir dikili ağacımız olmayacak diye. Daha sonra bahçe aldık ama baktım buraya da bungalov yapmaya başladı envai çeşit meyve ağacı dikti e tabi gübreydi ilaçtı derken 50bin harcamişiz. Yine de dediğim gibi boş çorak ve uyguna aldığım bir tarla biraz masrafla bir hayli degerlenmis oldu.

Madem size harcama konusunda karışmıyor siz de ondan gizli olarak para biriktirin parfüm makyaj malzemesi kiyafet ayakkabi vs. Aldığınızi söyleyin yüz liraya aldığınız birşeye 300 lira deyin erkekler anlamaz siz tutumlu bir kadinsiniz anladığım kadarıyla o yüzden sizin gereksiz harcamalar yapmayacağınızı bildiği için bu kadar rahat konuşuyor ve bence size güveniyor o yüzden bu kadar kolay borca girebiliyor. Gizlice para biriktirin ama asla o paradan bahsetmeyin sıkıştığı zaman dahi vermeyin ki anlasın gereksiz borca girmenin ne kadar saçma olduğunu.

Ne yaptin konu sahibi
Bu konuyu açtıktan sonra arabanın bir parçasını satıp üzerine para ekleyerek 3000 tl’ye başka bir ürün aldığını öğrendim. Ben de gittim bilgisayarımı aldım taksitle. 2 tane daha ev için aldığımız eşyanın taksidi vardı neden aldın şimdi onu bitirseydik dedi. Ona hiç sormadan kendim gidip seçerek aldım bilgisayarı biraz bozuldu. Sen bana soruyor musun birşey alırken dedim. Şakayla karışık sen görürsün bundan sonra dedi.
Bilmiyorum devamı nasıl şekillenecek

Evlilikte kafaya göre harcama olmaz.
Oh ne güzel hayat.
Onun harcayacağı parayla eve temizlikci alırdın.
En azından bir işe yarardi.
Evlilikte sorumluluk sahibi olmak lazım.
Genel geçer ihtiyaçlar hariç kafaya göre harcamaya katılmıyorum.

Ben seni çok iyi anlıyorum bi hobim bu var ona da karışılmasın der. Benimkiler sen ihtiyacı olmamasına rağmen hobisi olduğu bir cihaz almıştı halbuki evde iki tane daha var ayrıca ucuz şeylerde değil ayrıca çokta kullanmadığı birleşe değil. Ben doğum yaptım ağzımla hediye istedim almadı her yeri geldiğinde de söylenirim. Bende senin gibi ev için araba için para biriktirdim. Boşuna biriktiriyorum istediğim hediyeyi kendime alacağım kafama koydum. Çocuğuma bakmak için ücretsize de ayrılacağım evimede düzenli kadın alacağım.

Bence uzatmayin daha fazla
Inada binecek yoksa

ay eşinize sinir oldum
tek diyeceğim çocuk yapmak için acele etmeyin.

Eve bakmak erkeğin görevidir de. Kirayı faturaları ödeme. Para yok bende de.

Evlilikte para ortaktır. Harcadığı 8bin TL senin paran. Sen eve destek olmasan nereden bulacaktı o parayı.

Ödemediği faturalardan, mutfak ve ev masraflarından oluyor o kadar parası. Ha senin paran o onun. Sen eve katkıda bulundugun para o para ve arabaya gidiyor. Bilmem anlatabildim mi. Bu sekilde çocukta zor. Çünkü kadınin çalışmadığı zamanlar oluyor doğum ve hamilelik gibi. Diyelim çocuk o yine çocuğa bakmayacak. Sen bakacaksın o da parası yine arabaya yedirecek.

Bu bir secim değil. İmkanı var ki harcıyor. O imkanı ona yaratan da sizsiniz.

Siz en iyisi hesaplarınızı ayrı tutun
Maaşınızı alınca eve destek olmanız gereken kadarı eşinize gönderin gerisini kendi tasarrufunuzda harcayın ya da biriktirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…