Arkadaşlar ben ikna oldum yaaa, konu sahibi haklı belki de , biz geri kafalı olduğumuz için anlamıyoruz sanırım.Ya neden inanmiyorsunuz. Burda ki yasalar boyle. Ben bizzat kendim arastirdim.
Kusur aranmiyor. Biz anlasamiyoruz ayriliyoruz dediginde bitiyor olay. Ve mal nafaka davasi acilabiliyor. Egerki kusurlu kisi de olsa esinden az kazaniyorsa nafaka odemeli. Bu 12 sene ye kadar gecerlidir.
Sozlesme olsa bile nafaka konusunu yapamiyorsunuz.
ispat edebilmek icin ne yapmam lazim ?
Yok yani hani beni yalanci veya salak gibi artik sey yapiyorsunuz ondan diyorum.
Magdur olan onca insan var diyorum hollanda da bu erkekte kadinda ayni farketmiyor. Ve artik insanlar bunun farkinda.
Arkadaşlar ben ikna oldum yaaa, konu sahibi haklı belki de , biz geri kafalı olduğumuz için anlamıyoruz sanırım.
Tatlım sen tabii ki salak değilsin ama biz de değiliz.
Hollanda da doğup büyümüş bir kadın olarak ailenle , sadece 3 yıl , önce bilmiyor muydunuz yasaları da hem sen hem ailen adamı ikna etmeye çalıştı , olmayınca da imam nikahiyla düğüne razı oldunuz diye sorarlar adama aslında ama sormiycam çünkü pes ettim
Cunku bizlerde sizin gibi bu yasalari hic arastirmadik. Evlendik oldu bitti hersey evlendikten sonra esittir kusurlu olan taraf ceker cezasini diye. Ama oyle birsey olmadigini gosterdi sevgilim. Ve ailem de ben ikna oldum ki kendi ailesi de bilmiyordu bu konu hakkinda. Esim imza atacagi yasal olacak haklarini herzaman arastirir ve bunu uygun gormemis.
Diyeceksinizki 4 dukkani olsamasa yapmazdi simdi ama sordum onu da.
Yapmam diyor ben avukatlarla mahkemelerle ugrasmam diyor her konuda bu sadece evlilik hakkinda degil.
Arkadasina para borc verdi 2 sene once. Once noterden yapti sozlesme sonra bankadan yolladi. Vermesi kolayda almasi zor diyor isini saglama aldiktan sonra olacaksa zaten olur kafasinda sevgilim.
Ben de size diyorum ki; bu riske girmekten korkuyorsanız eşinizmiş gibi plan yapmayın, çocuk asla yapmayın çünkü büyük külfet. Siz bir evde yaşayan iki sevgilisiniz ayrı ayrı planlar yapın.Iste burda bi cogu evlense bile yapmiyor.
Diyelim ayrildiniz ve esiniz haksiz ( aldatti ve kusurlu )
hakim bakmiyor kim kusurlu olduguna. Hakim kimin kazanci coksa ona gore nafaka belirliyor
5 sene ile 12 sene arasi nafaka odemelisin egerki esinizin geliri yoksa vesizden azsa.
Siz bi insana guvenip, sizi aldatip veya herangi bi konuda anlasamayip ayrildiniz, hayatinizin 12 senesini nafaka odemeye ragzi mi olursunuz ? Yani hic mi dusunmezsiniz bunlari ?
Yani siz evlenmeden ya bir gün birbirimizi aldatırsak veya boşanırsak diye mi yola çıktınız?
Mesela bu yasanın aynısı türkiye de olsaydı biz yine eşimle evlenirdik. Çünkü bir ömür diye yola çıktık.
Siz daha evlenmeden ya boşanırsak diye mi planladınız?
Vay be ne kadar modern aileler var gerçekten. Mesela dünyanın neresinden olursa olsun , benim kızımla ilgili böyle bir teklifle ( imam nikahiyla evcilik) biri gelse ben de babası da çok güleriz. Israr edenin de ağzını yüzünü indiririzCunku bizlerde sizin gibi bu yasalari hic arastirmadik. Evlendik oldu bitti hersey evlendikten sonra esittir kusurlu olan taraf ceker cezasini diye. Ama oyle birsey olmadigini gosterdi sevgilim. Ve ailem de ben ikna oldum ki kendi ailesi de bilmiyordu bu konu hakkinda. Esim imza atacagi yasal olacak haklarini herzaman arastirir ve bunu uygun gormemis.
Yapmam diyor ben avukatlarla mahkemelerle ugrasmam diyor her konuda bu sadece evlilik hakkinda degil.
Arkadasina para borc verdi 2 sene once. Once noterden yapti sozlesme sonra bankadan yolladi. Vermesi kolayda almasi zor diyor isini saglama aldiktan sonra olacaksa zaten olur kafasinda sevgilim.
Sizede bunu eşiniz düşündürmüş hatta sizi ve aileleri ikna etmiş hanımefendiIste burda bi cogu evlense bile yapmiyor.
Diyelim ayrildiniz ve esiniz haksiz ( aldatti ve kusurlu )
hakim bakmiyor kim kusurlu olduguna. Hakim kimin kazanci coksa ona gore nafaka belirliyor
5 sene ile 12 sene arasi nafaka odemelisin egerki esinizin geliri yoksa vesizden azsa.
Siz bi insana guvenip, sizi aldatip veya herangi bi konuda anlasamayip ayrildiniz, hayatinizin 12 senesini nafaka odemeye ragzi mi olursunuz ? Yani hic mi dusunmezsiniz bunlari ?
E tamam bizimkilerle hemen hemen aynı. Dünden beri ne anlatıyorsunu siz? Nafaka ancak kişi kendini tamamen geçindiremiyorsa verilir. Borç varsa bölüşülür, hani hayat arkadaşlığı evlilik birlikte hareket etmek demek ya, onun için. Hani dükkan alsa da o dükkan ikinize de yarar sağlayacağı için o yüzden onun borcu, evin borcu vs bölüşülür. Bunda doğal olmayan ne var?Bak resmi siteden kopyaliyorum simdi.
Je hebt recht op alimentatie, alleen als je niet (volledig) in je eigen onderhoud kunt voorzien. Het is natuurlijk erg pijnlijk als je partner is vreemd gegaan.. Vreemdgaan speelt juridisch gezien echter nauwelijks een rol. Als je overspel hebt gepleegd, vervalt je recht op alimentatie normaal gesproken niet.
turkce
Nafaka hakkınız, ancak (tamamen) geçiminizi sağlayamıyorsanız. Eşinizin aldatmış olması elbette çok acı vericidir, ancak yasal açıdan aldatmanın pek bir rolü yoktur. Zina yaptıysanız, nafaka hakkınız normalde sona ermez.
Hala Google'da arama yapmak yerine niye bir avukata danışmıyorsunuz?Ya neden inanmiyorsunuz. Burda ki yasalar boyle. Ben bizzat kendim arastirdim.
Kusur aranmiyor. Biz anlasamiyoruz ayriliyoruz dediginde bitiyor olay. Ve mal nafaka davasi acilabiliyor. Egerki kusurlu kisi de olsa esinden az kazaniyorsa nafaka odemeli. Bu 12 sene ye kadar gecerlidir.
Sozlesme olsa bile nafaka konusunu yapamiyorsunuz.
ispat edebilmek icin ne yapmam lazim ?
Yok yani hani beni yalanci veya salak gibi artik sey yapiyorsunuz ondan diyorum.
Magdur olan onca insan var diyorum hollanda da bu erkekte kadinda ayni farketmiyor. Ve artik insanlar bunun farkinda.
Siz attiginiz imzanin sonuclarini merak etmezmisiniz ?
Hukuki bi imza, hayatinizi degistirecek maddi manevi, bu sizin icin fark etmez mi ?
Beni sorarsaniz ilk baslarda dusunmuyordum. Ama sonrada ogrendim ki etafimdaki cevremdeki olaylara mahkeme avukatlarla ugrasan insanlara, yok iyi ki de olmamis. Bu sizin gozunuzde evli gorukmuyor statusu almis
Tamam işte o da işini sağlama alıp nikah kıymamış.Cunku bizlerde sizin gibi bu yasalari hic arastirmadik. Evlendik oldu bitti hersey evlendikten sonra esittir kusurlu olan taraf ceker cezasini diye. Ama oyle birsey olmadigini gosterdi sevgilim. Ve ailem de ben ikna oldum ki kendi ailesi de bilmiyordu bu konu hakkinda. Esim imza atacagi yasal olacak haklarini herzaman arastirir ve bunu uygun gormemis.
Sevgiliniz en ufak detayına kadar araştırdığı için sizinle evlenmedi.Cunku bizlerde sizin gibi bu yasalari hic arastirmadik. Evlendik oldu bitti hersey evlendikten sonra esittir kusurlu olan taraf ceker cezasini diye. Ama oyle birsey olmadigini gosterdi sevgilim. Ve ailem de ben ikna oldum ki kendi ailesi de bilmiyordu bu konu hakkinda. Esim imza atacagi yasal olacak haklarini herzaman arastirir ve bunu uygun gormemis.
Vay be ne kadar modern aileler var gerçekten. Mesela dünyanın neresinden olursa olsun , benim kızımla ilgili böyle bir teklifle ( imam nikahiyla evcilik) biri gelse ben de babası da çok güleriz. Israr edenin de ağzını yüzünü indiririzHa kızım biriyle yaşasa , göğsünü gere gere sevgilimle birlikte yaşıyoruz biz dese amenna , başım üstüne , ama görücü usulüyle imam nikahı ve varoş düğünüyle evcilik teklifi? No dostum, o kadar da postmodern değiliz
İnsan arkadaşına senet ile borç verir de karısına vermez.Cunku bizlerde sizin gibi bu yasalari hic arastirmadik. Evlendik oldu bitti hersey evlendikten sonra esittir kusurlu olan taraf ceker cezasini diye. Ama oyle birsey olmadigini gosterdi sevgilim. Ve ailem de ben ikna oldum ki kendi ailesi de bilmiyordu bu konu hakkinda. Esim imza atacagi yasal olacak haklarini herzaman arastirir ve bunu uygun gormemis.
Vay be ne kadar modern aileler var gerçekten. Mesela dünyanın neresinden olursa olsun , benim kızımla ilgili böyle bir teklifle ( imam nikahiyla evcilik) biri gelse ben de babası da çok güleriz. Israr edenin de ağzını yüzünü indiririz.Ha kızım biriyle yaşasa , göğsünü gere gere sevgilimle birlikte yaşıyoruz dese amenna, ama görücü usulüyle imam nikahı ve varoş düğünüyle evcilik teklifi? No dostum,nooooo, o kadar da postmodern değilizCunku bizlerde sizin gibi bu yasalari hic arastirmadik. Evlendik oldu bitti hersey evlendikten sonra esittir kusurlu olan taraf ceker cezasini diye. Ama oyle birsey olmadigini gosterdi sevgilim. Ve ailem de ben ikna oldum ki kendi ailesi de bilmiyordu bu konu hakkinda. Esim imza atacagi yasal olacak haklarini herzaman arastirir ve bunu uygun gormemis.
Zaten ailenin tek gozettigi de bu bence, yarın öbür gün sen ne salak kızsın bı adamı nikaha ikna edemedin diye kıza çikisabilecek bir potansiyel görüyorum bu ailede, tabii konu sahibi henüz anne olmadığı için bunu da anlamıyor olabilirKarşı tarafın dükkanları var ve binlerce dolar kazancı var ama.
Ben de kızım biriyle beraber yaşasa sıkıntı yok
Ama damat adayı gelip bana dese ki: İleride kızını aldatabilirim veya boşanabilirim, bu yüzden resmi nikah istemiyorum.
Eşimin elinden alamazlar heralde
Hollanda'da doğup büyü çalış. Ama görücü usulü ve imam nikahı ile evlendiğini iddia et. Çok enteresan.Ben artık konu sahibine şaşırmıyorum
Ailesi daha garip. Tuhaf. İlginç.
İleride damat kızımızdan boşanırsa kızımıza nafaka vermesin diye imam nikahı ile yollamışlar resmen.
Hangi aile bunu kabul eder?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?