Esim ve finansal hakkinda.

Arkadaşlar ben ikna oldum yaaa, konu sahibi haklı belki de , biz geri kafalı olduğumuz için anlamıyoruz sanırım.
Tatlım sen tabii ki salak değilsin ama biz de değiliz.
Sadece şunu cevapla gidicem; Hollanda da doğup büyümüş bir kadın ve aile olarak , sadece 3 yıl önce , şu an ölümüne savundugun bu yasaları bilmiyor muydunuz da hem sen hem ailen adamı ikna etmeye çalıştı , olmayınca da imam nikahiyla düğüne razı oldunuz ?

Ortada bir evlilik olmadigi icin, esiniz dediginiz kisinin ortak hesaptan kendine ait tutari cekmesi ve kendi uzerine dukkan almasinda bizim yorum yapacagimiz bir problem yok bence..

Evlilik dedigimiz sey, dukkandan, evden, finanstan, gider paylasimindan.. hepsinden bambaska bir sey…

Dilerim ki kalbin kirilmaz

Cunku bizlerde sizin gibi bu yasalari hic arastirmadik. Evlendik oldu bitti hersey evlendikten sonra esittir kusurlu olan taraf ceker cezasini diye. Ama oyle birsey olmadigini gosterdi sevgilim. Ve ailem de ben ikna oldum ki kendi ailesi de bilmiyordu bu konu hakkinda. Esim imza atacagi yasal olacak haklarini herzaman arastirir ve bunu uygun gormemis.

Diyeceksinizki 4 dukkani olsamasa yapmazdi simdi ama sordum onu da.
Yapmam diyor ben avukatlarla mahkemelerle ugrasmam diyor her konuda bu sadece evlilik hakkinda degil.

Arkadasina para borc verdi 2 sene once. Once noterden yapti sozlesme sonra bankadan yolladi. Vermesi kolayda almasi zor diyor isini saglama aldiktan sonra olacaksa zaten olur kafasinda sevgilim.

Yani siz evlenmeden ya bir gün birbirimizi aldatırsak veya boşanırsak diye mi yola çıktınız?

Mesela bu yasanın aynısı türkiye de olsaydı biz yine eşimle evlenirdik. Çünkü bir ömür diye yola çıktık.

Siz daha evlenmeden ya boşanırsak diye mi planladınız?

Ben de size diyorum ki; bu riske girmekten korkuyorsanız eşinizmiş gibi plan yapmayın, çocuk asla yapmayın çünkü büyük külfet. Siz bir evde yaşayan iki sevgilisiniz ayrı ayrı planlar yapın.

Çevrenizden örnekler verip dediniz ki kiminin kocası uyuşturucu bağımlısı, kimi kumarbaz. O yüzden evlilik kötü.
Yarın bir gün sizin de çocuğunuz olduğunda başınıza ne gibi kötü şeyler gelecek bilemiyorsunuz o yüzden riske girip de çocuk yapmayın.

Siz attiginiz imzanin sonuclarini merak etmezmisiniz ?
Hukuki bi imza, hayatinizi degistirecek maddi manevi, bu sizin icin fark etmez mi ?

Beni sorarsaniz ilk baslarda dusunmuyordum. Ama sonrada ogrendim ki etafimdaki cevremdeki olaylara mahkeme avukatlarla ugrasan insanlara, yok iyi ki de olmamis. Bu sizin gozunuzde evli gorukmuyor statusu almis

Vay be ne kadar modern aileler var gerçekten. Mesela dünyanın neresinden olursa olsun , benim kızımla ilgili böyle bir teklifle ( imam nikahiyla evcilik) biri gelse ben de babası da çok güleriz. Israr edenin de ağzını yüzünü indiririz Ha kızım biriyle yaşasa , göğsünü gere gere sevgilimle birlikte yaşıyoruz biz dese amenna , başım üstüne , ama görücü usulüyle imam nikahı ve varoş düğünüyle evcilik teklifi? No dostum, o kadar da postmodern değiliz

Ay anacım evlenmeden yapsanız bi sözleşme evlenmeden zaten kimsenin kimseye bi zararı olmuyor ki
Tutturmuşsun bi devlet nafaka veriyor diye
Kabul etmeseniz kimse size zorla bi şey işte okuduk
Allaha çok şükür flemenkçemiz yok ama ingilizce filan biliyoruz yani

Sen şimdi diyeceksin ki sözleşme çok aşağılayıcı
E sizin şu an yaptığınız da aynı hesap
Sözleşme olmasın diye evlenmemişsiniz resmen

Sizede bunu eşiniz düşündürmüş hatta sizi ve aileleri ikna etmiş hanımefendi

Şimdide siz bizi iknaya uğraşıyorsunuz

Sizin hayatınızın kilit noktası sizinde parantezlerle dahi belirttiğiniz gibi "kendisi isterse" (eşinizin)...

Sizi bu kadar sorgulayan yönlendirmek isteyen bir eş varken pahalı saatler vs alması yanına yakıştırma çabası mı acaba diye düşündürtüyo insanı

E tamam bizimkilerle hemen hemen aynı. Dünden beri ne anlatıyorsunu siz? Nafaka ancak kişi kendini tamamen geçindiremiyorsa verilir. Borç varsa bölüşülür, hani hayat arkadaşlığı evlilik birlikte hareket etmek demek ya, onun için. Hani dükkan alsa da o dükkan ikinize de yarar sağlayacağı için o yüzden onun borcu, evin borcu vs bölüşülür. Bunda doğal olmayan ne var?
Ben ileride eşimle boşansam borcu (kumar uyuşturucu borcunu dışında tutuyorum sizin konunuzda da böyle şeyler yok) yarı yarıya öderim ama mallarının yarısını da alırım. Çünkü borç ikimizin borcudur, ayrılana kadar hayat arkadaşlığı yapmışızdır o yüzden borcun yarısını da malların yarısını da alırım.
Nafaka genelde erkekten kadına verilir.
Eşiniz hem size güvenmiyor + hemde olası ayrılma durumunda parasını ipotek etmenizi istemiyor.
Yani eşinizin 4 dükkanı olduğuna göre sizin ona nafaka vermeniz pek olası değil.
Ama onun size vermesi olası.
Size güvenmediği için evlenmek istememiş, onun deyimiyle ortaklık bizim deyimimizle hayst arkadaşlığı yapmak istememiş, kendini koruma altına almak istemiş. Sizde kabul etmişsiniz,ev arkadaşlığı samenwonen yapalım demişsiniz, yapmışsınız. Sorun ne? Siz imam nikahlı ev arkadaşı oluyorsunuz. Adamın parasından size ne? Kendinizi değersiz hissetmenize gerek yok, sizin ilişkiniz zaten buna dayalı yapılmış.
Siz istediğinizi söyleyin, adam size güvenmiyor parasını da kaptırmak istemiyor. Bitti.

Hala Google'da arama yapmak yerine niye bir avukata danışmıyorsunuz?

Bunları araştırmanız çok saçma çünkü evli değilsiniz.

Niye merak edeyim ki?
Severek güvenerek evlendim
Evliliğimiz sizin ilişkiniz gibi maddiyat odaklı değil.

Cidden evlenmeden önce bir gün boşanırız diye yola çıkmak size normal mi geliyor?

Tamam işte o da işini sağlama alıp nikah kıymamış.
Size güvenmemiş, kendini sağlama almak istemiş. Siz kendinizi böyle avutmuşken niye konu açtınız?

Sevgiliniz en ufak detayına kadar araştırdığı için sizinle evlenmedi.
Burada tuzağa düşen siz ve aileniz oldunuz.

Karşı tarafın dükkanları var ve binlerce dolar kazancı var ama.

Ben de kızım biriyle beraber yaşasa sıkıntı yok

Ama damat adayı gelip bana dese ki: İleride kızını aldatabilirim veya boşanabilirim, bu yüzden resmi nikah istemiyorum.

Eşimin elinden alamazlar heralde

İnsan arkadaşına senet ile borç verir de karısına vermez.
Çünkü evliler arasında borç olmaz.

Vay be ne kadar modern aileler var gerçekten. Mesela dünyanın neresinden olursa olsun , benim kızımla ilgili böyle bir teklifle ( imam nikahiyla evcilik) biri gelse ben de babası da çok güleriz. Israr edenin de ağzını yüzünü indiririz.Ha kızım biriyle yaşasa , göğsünü gere gere sevgilimle birlikte yaşıyoruz dese amenna, ama görücü usulüyle imam nikahı ve varoş düğünüyle evcilik teklifi? No dostum,nooooo, o kadar da postmodern değiliz
Zaten ailenin tek gozettigi de bu bence, yarın öbür gün sen ne salak kızsın bı adamı nikaha ikna edemedin diye kıza çikisabilecek bir potansiyel görüyorum bu ailede, tabii konu sahibi henüz anne olmadığı için bunu da anlamıyor olabilir

Hollanda'da doğup büyü çalış. Ama görücü usulü ve imam nikahı ile evlendiğini iddia et. Çok enteresan.
Sadece Almanya değil galiba Hollanda da bizi kıskanıyor.

Konu sahibi, sevgilimin ailesinin ormanparkı, cafesi, alabalık tesisleri var.
Şuan resmiyette birşey olmasa da 5 10 yıla sevgilimin olacak herşey.
Muhtelif'in yaptığını yapıp sevgilime sordum, ileride sözleşme vs ister misin dedim verdiği cevabı da sansürsüz yazayım "hayatım manyak mısın, niye böyle birşey yapiyim, ben seninle hayatımı birleştirmek istiyorum, sana güvenmesem seninle neden ömür geçirmek isteyeyim" Demek ki bu adam size göre saf salak, üstelik parası biriksin diye hem parasını elime sayıyor hemde ayda bin lira harçlık veriyor. Çalışmadığımı da belirteyim.
Aynı tepkiyi Pembe Unal 'un eşi de vermiş, hatta alınmış.
Çünkü gerçek evlilikte, ilişkide kirli psra hesapları olmuyor. Bir evlilikte ne geliyorsa ortaktır, o para evin parasıdır. Kalanıyla birikim yapılır, birşey alınacaksa birlikte hsreket edilir, birlikte borca girilir. Bu adam sizinle ömür birleştirmek istese zaten beklemez, düğün salonunda kıyardı nikahı. Adam size güvenmiyor, bu yüzden kendisini sağlama alma ihtiyacı hissediyor. Siz ev arkadaşlığı yaşıyorsunuz başka birşey değil. Neden anlamak istemiyorsunuz?
Sizin çevremde herkes böyle dediğiniz insanların hiçbiri böyle para hesapları yapmıyordur, birbirlerinden para saklamıyorlardır ne var ne yok ortaya koyuyorlardır emin olun. Ama sizin eşiniz sizden para kaçırıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…