Esim ve finansal hakkinda.

Sizin hakli oldugunuz taraf:Esiniz ile önce ortak bir karar almişsinız sonra eşiniz bunu onemsememiş başka bir karar almiş.Ailelere gelince de fikir alinabilir ama bu kararinızi değiştirmemeli.Evet eşiniz size hak etmediginiz şekilde değer vermiyor .Yada bunun cevabi net ogrenmek için ilişkinize bir ara verip test edebilirsiniz size gercekten deger veriyorsa bu onu kendine getirecektir üzülmeyin Ama once bir oturun acikca konuşun anlamiyorsa yapın .Tabi bu sadece bir fikir.Siz onu iyi tanıyorsunuz ona gore bir sey dusunursunuz.Son karar sizin tabiki .

Piraye konu sahibi bilmiyormuş dükkanları olduğunu.
Adam lüks giyiniyor, herkesin giydiğini giymiyor ama ne hikmetse kimse giyiminden anlamıyor varlıklı olduğunu.

Piraye konu sahibi bilmiyormuş dükkanları olduğunu.
Adam lüks giyiniyor, herkesin giydiğini giymiyor ama ne hikmetse kimse giyiminden anlamıyor varlıklı olduğunu.

Görücü usulü olup bilmemek de ayrı garip.

Hollanda da Görücü usulü de farklı oluyor demek ki....

Biz de çocuğun neyi var neyi yok söylenir karşı tarafa

Ben ailenin mal varlıklarından haberdar olmadığına kesinlikle inanmıyorum.
Öyle yok yere imam nikahıyla düğün yapmazlar kızlarına.
Şimdi olmasa ileride, çocuk olunca resmi nikah olur diye düşünmüşlerdir.
Konu sahibinin maaşı kadar maaşı olan, ekstra birşeyi olmayan biri olsaydı bakayım kabul ediyorlar mıydı böyle bir evliliği?
Ne konu sahibi ne ailesi kabul etmezdi.

Kesin onların görücülük usulleri de übermodern esaslara dayalı ve Flemenkçe dir Yapıştırır şimdi Youtube yasasini

Yorum yapmiyacagim artik.

Karisik durumlar. Suan sadece sevgilim icin konu dondu.

Ben hollanda da artik pek cok aile kagit ustunde evlenmiyor yasalar dolayi diyorum. Sizler yok olmaz bana arastir avukattan falan diyorsunuz. Artik kimse mahkemelerle ugrasmak istemiyor. Ayrildi mi herkes kendi yolunda ilerlemek istiyor ve cocuk oldugunda zaten partner statusu aliyor insanlar. Ve cocuklu ayrildi mi da cocuk nafakasi tabi ki aliniyor veya veriliyor.

suan siz benim sevgilim boyle soyle diyorsunuz ama sadece benim esim degil. varlikli olanda yapmiyor olmayanda yapmiyor ( bu yasalari bilenler ) veya en azindan sozlesmeli ki oda olmaz diyorsunuz

her adım bir ince hesap. boşanırsak nafaka ödemeyeyimden dolayıysa ve sende böyle düşünüyorsan eğer o daha varlıklı olduğundan boşanırsanız sen de kabul etmezdin nafaka almayı mesela. bu kadar basit. ya boşanırsak ya öyle olursa ya böyle olursa diye evlilik zaten yapılmaz. senin "çevrendeki" yasayı bilen hollandalıların kafası hep ince hesaplara çalışıyor demek ki. görücü usulünde de neleri olup olmadığını, bu kadar zengin olup olmadığını bilmiyorsanız ne diyeyim bize de yemek düşer.. nasıl "sevdiyseniz" ne dese kabul etmişsiniz..

Tamam tatlım, sorun nerede peki? Niye konu actin?

Yazmış ve ben görmemiş olabilirim. Ev işlerinde nasıl eşiniz ? Yardım eder mi , yapar mı ?

Üstüne olmayan özellikler eklenir, allanır süslenir ama bunda eksik söylemişler

Evet ama biz 2017 ''evlendik''

Neden bukadar onemli resmi evli olmak hayir onu anliyamiyorum.

Evliyim ama sozlesme ile yaptim mantigi mi ?
Yapmamisla ayni ozaman.
Siz evlenmediniz. Tekrar ediyorum, siz evlenmediniz. Kabul et artık, evli falan değilsiniz, siz evlenmediniz. Şimdi evlenirseniz giggles in paylaştığı yeni yasadan faydalanabilirsiniz. Tabi adamı ikna edebilirseniz. :)

Biz de diyoruz ki madem nikah önemli değil sevgili olarak yaşamaya devam edin. Ortak hesap yerine ayrı hesaplar tutun. Herkes kendi parasıyla yatırım yapsın.
Kocanız olmayan bir adamın mal varlığına göz koymanız çok ayıp.
Siz onun eşi değilsiniz ki ona hesap soramazsınız, istediği gibi harcar istediği gibi yatırım yapar.
İşinize gelmiyorsa da ayrılırsınız bu kadar basit.

Kendi sorumu da kendim cevaplıyorum
Soru : düğün takıları noldu
Cevap: kocamla kuyumcuda tarttirip yarı yarıya bolustuk çünkü takıda gelenler de ikimizin hakkı ( yalan çünkü mehir olarak kızın ailesi aldı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…