• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve finansal hakkinda.

Merhabalar, ben yurtdisindan katiliyorum. Hollanda dan. Bi konu hakkinda tecrubeli bayanlardan fikir almak istiyorum.
Ilk once esim ile benim profillerimizi cizmek istiyorum daha sonra yorumlarinizi bekliyorum.

Ben 29 yasindayim, okudum ve full time calisiyorum. ( benim maas 2900 euro aylik )
Ben ve esim hollanda dogumluyuz ve bekar iken de ailelerimiz ayni semtlerde yasiyorduk. Gorucu usulu gibi oldu benim evliligim ve 1 sene icinde soz - nisan - evlilik gerceklesti. 3 senelik evliyim.

Sorun su ki, esim benden cok cok fazla kazaniyor. ve ortak hesabimiz var ve her ay oda 2900 euro aktariyor bankaya. Diyelim ki benim maas fazla yatti 3100 ozaman o da o ay 3100 aktariyor. 3 sene dir boyle.

Esim 33 yasinda, kendisinin ofisi var ve toplam 4 tane dukkani var. 3 tane sini kiraya veriyor ve 1 tanesi de kendi ofisi.
Toplam kac kira geliri tam net olarak bilmiyorum. Ama her dukkandan en az 1750 euro geliri var ve toplam zaten sadece kira geliri 6000 euro veya daha cok. Kendi isini saymiyorum bile...

Bu zaten benim ve cevrem icin cok cok buyuk bi basari ama esim bunu basari olarak gormuyor. ( 4 dukkan araba ve gelir ) Esim kendine cok pahali ( benim icin pahali ) elbise alir veya harcamalar yapar, ama bizim ortak hesaptan yapmaz. Bende dedim bende istiyorum iste sunu bunu, ozaman da diyor ortak hesaptan cek al. ama ordan cekip almak istemiyorum.

Ortak hesapta bi birikimimiz var. Ve aslinda problemler burdan cikti. Biz seneye turkiye den ev almayi dusunuyoruz. Oda 3 ay once ortak hesapta ki birikimimizi ihtiyaci olduguna, bi dukkan daha alacagina ve cok buyuk bir firsat ( dukkan ucuzmus ) oldugunu soyledi. Bende bunun ustune olmaz biz ev alacagiz o arada da buyuklerimize soralim anneme babama soralim dedigimde sustu ve birseyler demedi.

1 ay once ortak hesapta ki paranin yarisini cekti. Bunu 1 gun once soyleyip ertesi gunu de cekti ve o dukkani aldi. Hani paran yoktu nasil yaptigini sordugumda bana fazla finansal soru sorma, ben ona buna hesap vermek icin evlenmedim. Benim hayallerim var ve pesinde kosuyorum dedi. Bu bizim ilk buyuk kavgamiz ve esim soyle dedi.

Ben seninle birseyler paylasiyorum, sen diyorsunki anneme babama sorayim. Senle mi evlendim, ailen ile mi. Ben bu yasima kadar herseyi mi kendim yaptim, anladim ki kimsem yok arkamda. Ailene sorsan ne sormasan ne, ailen almamis ki hayatinda dukkan ev bilmem ne. Ben babama da sormuyorum ne soracam adam 40 senedir ise gidip gelmis ne anlar bu islerden deyip trip atti....

Daha coook seyler varda iste artik kendimi degersiz hissediyorum:KK43:

Benim hatam nerde ?
Finansal konu da esim hakli mi ?
Karisik oldu sanirim sorry
Sizin hakli oldugunuz taraf:Esiniz ile önce ortak bir karar almişsinız sonra eşiniz bunu onemsememiş başka bir karar almiş.Ailelere gelince de fikir alinabilir ama bu kararinızi değiştirmemeli.Evet eşiniz size hak etmediginiz şekilde değer vermiyor .Yada bunun cevabi net ogrenmek için ilişkinize bir ara verip test edebilirsiniz size gercekten deger veriyorsa bu onu kendine getirecektir üzülmeyin Ama once bir oturun acikca konuşun anlamiyorsa yapın .Tabi bu sadece bir fikir.Siz onu iyi tanıyorsunuz ona gore bir sey dusunursunuz.Son karar sizin tabiki .

Vay be ne kadar modern aileler var gerçekten. Mesela dünyanın neresinden olursa olsun , benim kızımla ilgili böyle bir teklifle ( imam nikahiyla evcilik) biri gelse ben de babası da çok güleriz. Israr edenin de ağzını yüzünü indiririz.Ha kızım biriyle yaşasa , göğsünü gere gere sevgilimle birlikte yaşıyoruz dese amenna, ama imam nikahı ve varoş düğünüyle evcilik teklifi? No dostum, o kadar da modern değiliz

Zaten ailenin tek gozettigi de bu bence, yarın öbür gün sen ne salak kızsın bı adamı nikaha ikna edemedin diye kıza çikisabilecek bir potansiyel görüyorum ailede
Piraye konu sahibi bilmiyormuş dükkanları olduğunu.
Adam lüks giyiniyor, herkesin giydiğini giymiyor ama ne hikmetse kimse giyiminden anlamıyor varlıklı olduğunu. :D

Piraye konu sahibi bilmiyormuş dükkanları olduğunu.
Adam lüks giyiniyor, herkesin giydiğini giymiyor ama ne hikmetse kimse giyiminden anlamıyor varlıklı olduğunu. :KK70:

Görücü usulü olup bilmemek de ayrı garip.

Hollanda da Görücü usulü de farklı oluyor demek ki....

Biz de çocuğun neyi var neyi yok söylenir karşı tarafa :D

Biz de çocuğun neyi var neyi yok söylenir karşı tarafa :KK70:
Ben ailenin mal varlıklarından haberdar olmadığına kesinlikle inanmıyorum.
Öyle yok yere imam nikahıyla düğün yapmazlar kızlarına.
Şimdi olmasa ileride, çocuk olunca resmi nikah olur diye düşünmüşlerdir.
Konu sahibinin maaşı kadar maaşı olan, ekstra birşeyi olmayan biri olsaydı bakayım kabul ediyorlar mıydı böyle bir evliliği?
Ne konu sahibi ne ailesi kabul etmezdi.

Kesin onların görücülük usulleri de übermodern esaslara dayalı ve Flemenkçe dir :-) Yapıştırır şimdi Youtube yasasini

Yorum yapmiyacagim artik.

Karisik durumlar. Suan sadece sevgilim icin konu dondu.

Ben hollanda da artik pek cok aile kagit ustunde evlenmiyor yasalar dolayi diyorum. Sizler yok olmaz bana arastir avukattan falan diyorsunuz. Artik kimse mahkemelerle ugrasmak istemiyor. Ayrildi mi herkes kendi yolunda ilerlemek istiyor ve cocuk oldugunda zaten partner statusu aliyor insanlar. Ve cocuklu ayrildi mi da cocuk nafakasi tabi ki aliniyor veya veriliyor.

suan siz benim sevgilim boyle soyle diyorsunuz ama sadece benim esim degil. varlikli olanda yapmiyor olmayanda yapmiyor ( bu yasalari bilenler ) veya en azindan sozlesmeli ki oda olmaz diyorsunuz

her adım bir ince hesap. boşanırsak nafaka ödemeyeyimden dolayıysa ve sende böyle düşünüyorsan eğer o daha varlıklı olduğundan boşanırsanız sen de kabul etmezdin nafaka almayı mesela. bu kadar basit. ya boşanırsak ya öyle olursa ya böyle olursa diye evlilik zaten yapılmaz. senin "çevrendeki" yasayı bilen hollandalıların kafası hep ince hesaplara çalışıyor demek ki. görücü usulünde de neleri olup olmadığını, bu kadar zengin olup olmadığını bilmiyorsanız ne diyeyim bize de yemek düşer.. nasıl "sevdiyseniz" ne dese kabul etmişsiniz..

Ben hollanda da artik pek cok aile kagit ustunde evlenmiyor yasalar dolayi diyorum. Sizler yok olmaz bana arastir avukattan falan diyorsunuz. Artik kimse mahkemelerle ugrasmak istemiyor. Ayrildi mi herkes kendi yolunda ilerlemek istiyor ve cocuk oldugunda zaten partner statusu aliyor insanlar. Ve cocuklu ayrildi mi da cocuk nafakasi tabi ki aliniyor veya veriliyor.

suan siz benim sevgilim boyle soyle diyorsunuz ama sadece benim esim degil. varlikli olanda yapmiyor olmayanda yapmiyor ( bu yasalari bilenler ) veya en azindan sozlesmeli ki oda olmaz diyorsunuz
Tamam tatlım, sorun nerede peki? Niye konu actin?

Yazmış ve ben görmemiş olabilirim. Ev işlerinde nasıl eşiniz ? Yardım eder mi , yapar mı ?

Üstüne olmayan özellikler eklenir, allanır süslenir ama bunda eksik söylemişler :rolleyes:

Evet ama biz 2017 ''evlendik''

Neden bukadar onemli resmi evli olmak hayir onu anliyamiyorum.

Evliyim ama sozlesme ile yaptim mantigi mi ?
Yapmamisla ayni ozaman.
Siz evlenmediniz. Tekrar ediyorum, siz evlenmediniz. Kabul et artık, evli falan değilsiniz, siz evlenmediniz. Şimdi evlenirseniz giggles giggles in paylaştığı yeni yasadan faydalanabilirsiniz. Tabi adamı ikna edebilirseniz. :)

Biz de diyoruz ki madem nikah önemli değil sevgili olarak yaşamaya devam edin. Ortak hesap yerine ayrı hesaplar tutun. Herkes kendi parasıyla yatırım yapsın.
Kocanız olmayan bir adamın mal varlığına göz koymanız çok ayıp.
Siz onun eşi değilsiniz ki ona hesap soramazsınız, istediği gibi harcar istediği gibi yatırım yapar.
İşinize gelmiyorsa da ayrılırsınız bu kadar basit.

arkadaşlar şu an ne sorarsanız sorun; evdeki yemekleri de eşi yapıyor, süpürgeyi de eşi yapıyor, her konuda en büyük yardımcısı da eşi olacak muhtemelen.. hatta çocuk yapsalar da eşi bakar kesin. mükemmel biridir.
Kendi sorumu da kendim cevaplıyorum
Soru : düğün takıları noldu
Cevap: kocamla kuyumcuda tarttirip yarı yarıya bolustuk çünkü takıda gelenler de ikimizin hakkı :-)( yalan çünkü mehir olarak kızın ailesi aldı)

Back
X