• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve finansal hakkinda.

Merhabalar, ben yurtdisindan katiliyorum. Hollanda dan. Bi konu hakkinda tecrubeli bayanlardan fikir almak istiyorum.
Ilk once esim ile benim profillerimizi cizmek istiyorum daha sonra yorumlarinizi bekliyorum.

Ben 29 yasindayim, okudum ve full time calisiyorum. ( benim maas 2900 euro aylik )
Ben ve esim hollanda dogumluyuz ve bekar iken de ailelerimiz ayni semtlerde yasiyorduk. Gorucu usulu gibi oldu benim evliligim ve 1 sene icinde soz - nisan - evlilik gerceklesti. 3 senelik evliyim.

Sorun su ki, esim benden cok cok fazla kazaniyor. ve ortak hesabimiz var ve her ay oda 2900 euro aktariyor bankaya. Diyelim ki benim maas fazla yatti 3100 ozaman o da o ay 3100 aktariyor. 3 sene dir boyle.

Esim 33 yasinda, kendisinin ofisi var ve toplam 4 tane dukkani var. 3 tane sini kiraya veriyor ve 1 tanesi de kendi ofisi.
Toplam kac kira geliri tam net olarak bilmiyorum. Ama her dukkandan en az 1750 euro geliri var ve toplam zaten sadece kira geliri 6000 euro veya daha cok. Kendi isini saymiyorum bile...

Bu zaten benim ve cevrem icin cok cok buyuk bi basari ama esim bunu basari olarak gormuyor. ( 4 dukkan araba ve gelir ) Esim kendine cok pahali ( benim icin pahali ) elbise alir veya harcamalar yapar, ama bizim ortak hesaptan yapmaz. Bende dedim bende istiyorum iste sunu bunu, ozaman da diyor ortak hesaptan cek al. ama ordan cekip almak istemiyorum.

Ortak hesapta bi birikimimiz var. Ve aslinda problemler burdan cikti. Biz seneye turkiye den ev almayi dusunuyoruz. Oda 3 ay once ortak hesapta ki birikimimizi ihtiyaci olduguna, bi dukkan daha alacagina ve cok buyuk bir firsat ( dukkan ucuzmus ) oldugunu soyledi. Bende bunun ustune olmaz biz ev alacagiz o arada da buyuklerimize soralim anneme babama soralim dedigimde sustu ve birseyler demedi.

1 ay once ortak hesapta ki paranin yarisini cekti. Bunu 1 gun once soyleyip ertesi gunu de cekti ve o dukkani aldi. Hani paran yoktu nasil yaptigini sordugumda bana fazla finansal soru sorma, ben ona buna hesap vermek icin evlenmedim. Benim hayallerim var ve pesinde kosuyorum dedi. Bu bizim ilk buyuk kavgamiz ve esim soyle dedi.

Ben seninle birseyler paylasiyorum, sen diyorsunki anneme babama sorayim. Senle mi evlendim, ailen ile mi. Ben bu yasima kadar herseyi mi kendim yaptim, anladim ki kimsem yok arkamda. Ailene sorsan ne sormasan ne, ailen almamis ki hayatinda dukkan ev bilmem ne. Ben babama da sormuyorum ne soracam adam 40 senedir ise gidip gelmis ne anlar bu islerden deyip trip atti....

Daha coook seyler varda iste artik kendimi degersiz hissediyorum:KK43:

Benim hatam nerde ?
Finansal konu da esim hakli mi ?
Karisik oldu sanirim sorry
Yani aileye sorma fikrine bende karsıyım.
Adam herseyi kendi yapmıs neden sorsun ona buna.
Değersiz hissedecek bisey yok.
Senin aylık maasına bir yıl calısıyorz biz :D
Biz değersiz hissetmiyırz sana noluyo bacım:D

Hayır ben de şunu anlamıyorum evlilik bu kadar önemsiz madem neden düğün yapıp milletten takı toplayıp dini nikah kıydınız? İşinize geleni işinize geldiği gibi kabul etmişsiniz.

Cunku kendimizi koru ma amacli.

Kendine guvenen evlenmez hollanda da. Ki bu asiri derece de yaygin olmaya basladi.

Erkekte kadinda istemiyor artik. Ki esim soylediginde bende bilmiyordum bu konulari.
Yani annemin tanidigi bi kadin var 27 yasinda 2 cocukla bosandi. Zaten adam issizmis borcta varmis ev araba ipotekle.
Kadin yaklasin 20 bin euro borc odemesi ve haftalik 50 euro bi miktar para kaliyormus. Ustune calistiginda da adama nafaka odemesi gerekiyor adam cunku hastaliga ayrilmis. Biz yeni yeni aile olarak boyle seyleri duyuyoruz ama esim 10 sene once den bile biliyormus boyle seyler. Ben kimsenin hakkini yemem diyor kimsede benim hakkim yemesin kafasinda.

Hanımefendi normal çiftler evliyken boşanma mevzusunu konuşmaz bunun için avukata danışmaz. Çünkü kimse ayrılmak için evlenmiyor.

O kadar normalse siz de bir avukata gidip haklarınızı öğrenin. Niye Google'da ya da YouTube videolarında bilgi edinmek için uğraşıyorsunuz?

Ben size doğma büyüme Hollanda'da yaşayan arkadaşımın verdiği cevabı yazdım. Siz de gidin avukata danışın. Bu kadar basit.
Avukatin sitesinde yaziyor hanim efendi. Arkadasima sormuyorum

Ya bi de benim için hiç fark etmez de dünden beri insanları yasalara boğmuşsunuz ya olmuyor da olmuyor diye
O yüzden araştırmak istedim
Oluyormuş yani gayet hem evlenip hem malları korumanız
Yoksa benim şahsi fikrim zaten üstüme borcu kalır diye ödümün koptuğu biriyle evlenmemek daha mantıklı

Bi hakka ihtiyacı yokmuş
Çalışıyormuş konu sahibi
Boşanma durumunda eşinin mallarına ortak olmak istemeyerek eşini korumak için evlenmemişler
Sözleşme gibi olmuş..Eee o zaman adam kendisine konu sahibi kendisine biriktiriyor. Ama kârda olan Adam oluyor.

Konu sahibi çok garip bir iletişim şekliniz var. Türkiyede ki bir ev için mi üzülüyorsunuz şimdi?

Buralar yandı bitti kül oldu. Bari yapacaksaniz yatırımınızı oraya yapın.

2018 once evlenenler bosandigi an mallar paylasiliyor.
2018 sonra evlenenler bosandigi an paylasilmiyor ki bu daha yeni girmis diye okuyorum sitelerde.
İyi de sen evli değilsin ki.
Senin boşanmayla alakan yok.
Adam ayrılmak istediğinde ortak mallar bölüşülecek (ki yok)
Sonra tak sepeti koluna herkes kendi yoluna.
Yok 2017'de evlendik, yok herkes böyle evleniyor diye kendini kandırmaya gerek yok. Herkes böyle evleniyor diye bu doğru yöntem olmuyor, doğru yöntem olsaydı kimse evlenmezdi.
Sizin ortak malımızda olmadığı için, ortak hesaptaki para sadece sizin olduğu için (dükkanı kendi ya da sizin üzerinize aldığını düşünmüyorum, bu yüzden hesaptan yarısını çekmiş, bu düşüncelere sahip olmasa tamamını çekerdi.) paylaşacağınız birşey de yok.
Adam sizi eş olarak görmüyor, sizinle çabalamaktansa kendisi çabalamayı tercih ediyor. Siz paranızın tamamını veriyorsunuz adam belki %20sini koyuyor ortaya. Bir ihtiyaç halinde ortak hesaptan aldırıp o kendi parasıyla 100 euroluk haftalık masajına gitmekten geri kalmıyor.
Ayrıca adamın mal varlığını bilmediğine asla inanmıyorum.
Bilmesen ikna olmayıp direkt bırakırdın adamı. Bu adam yerine maaşlı çalışan biri olsa asla kabul etmezdi aileniz. Pahalı kıyafetler alıyor diyorsunuz, e bu adamın giyiminden dahi belli olup varlıklı olduğu.
Bir de resmi nikaha önemsiz önemsiz diyorsunuz ama neden ailesi-aileniz-siz adamı ikna etmek için o kadar çabaladınız? Hani önemsizdi? İkna etmek için uğraşmasaydınız. İkna olmuyorsa ayrılsaydınız? Ee tabi onu da istemediniz. Bir kere adam sırf bu yüzden bile akıllı davranmış olabilir.

Eşiniz her detayı avukata sormuş size de anlatmış. Siz de sorun ne var bunda?
Haklarınızı öğrenmiş olursunuz.
Ayrıca siz evli değilsiniz sadece birbirine garanti veren iki ev arkadaşısınız.

Ayrıca resmi evliliklerde yani tüm dünyada geçerli olan resmi evliliklerde kişiler evlilik sözleşmesi yapıp mal paylaşımını önceden belirleyip ona göre evleniyor.

Yani kocanızın sevgilinizin öne sürdüğü bu bahane de evlilik sözleşmesi ile ortadan kalkıyor.

Sözleşme gibi olmuş..Eee o zaman adam kendisine konu sahibi kendisine biriktiriyor. Ama kârda olan Adam oluyor.

Konu sahibi çok garip bir iletişim şekliniz var. Türkiyede ki bir ev için mi üzülüyorsunuz şimdi?

Sözleşme zaten
Ticari sözleşme
Ne duygu ne bağlılık var içinde
Ama çok evliler
Böyle hiçbirimizin olamadığı kadar

O arkadaşıma çocuk olayını da sordum. Evet o kişi kayıtlara çocuğun babası olarak geçiyor ama arada resmi nikah olmadığı için en fazla 200 euro çocuk nafakası veriyor diyor.

Dediğim gibi en doğru bilgileri bir avukattan alabilirsiniz.

Bu arada cocuk yapmayin diyenlere.
Hollanda da eger cocugun olursa. ve évlenme' yoksa
Sevgiliniz otomatikmen partner olarak sistemlere geciyor.
O yuzden esiniz cocukta yapmiyor.
Konu sahibi soyler misiniz adam sizi 3 talakla boşarsa ne yapacaksınız. Biriktirdiginiz 40bin euroda esinizin dukkana gitti elde var 0 ne yapacaksiniz adamin size ne yaptigini sizi nasil kullandigini gormuyor musunuz?

Cunku kendimizi koru ma amacli.

Kendine guvenen evlenmez hollanda da. Ki bu asiri derece de yaygin olmaya basladi.

Erkekte kadinda istemiyor artik. Ki esim soylediginde bende bilmiyordum bu konulari.
Yani annemin tanidigi bi kadin var 27 yasinda 2 cocukla bosandi. Zaten adam issizmis borcta varmis ev araba ipotekle.
Kadin yaklasin 20 bin euro borc odemesi ve haftalik 50 euro bi miktar para kaliyormus. Ustune calistiginda da adama nafaka odemesi gerekiyor adam cunku hastaliga ayrilmis. Biz yeni yeni aile olarak boyle seyleri duyuyoruz ama esim 10 sene once den bile biliyormus boyle seyler. Ben kimsenin hakkini yemem diyor kimsede benim hakkim yemesin kafasinda.

Anlatır mısınız düğün yapıp göbek atmak nasıl ko ru yor sizi? O kadar anlamsız ki söylediğiniz. Kendine güvenen değil karşısındaki insana güvenmeyen evlenmez Hollanda’da sizin anlattıklarınıza göre. İşinize geldiğinde Hollandalı olmuşsunuz nikahsız aynı evde yaşıyorsunuz -ki olabilir asla eleştirmiyorum- yaygın demenize ithafen yazdım, işinize geldiğinde Türk olup düğün yapıp dini nikah kıymışsınız. Bu gerçekten arada kalmışlık falan değil iki yüzlülük. Yarın adam hastanelik olsa ailesi değilsiniz söz hakkınız yok üzerinde. Evlilik sadece mal için resmi bir anlam taşımaz anlayın diye yazıyorum.

Hala daha ısrarla eşim diyorsunuz. Sizin eşiniz yok çünkü evli değilsiniz. Bu tartışmaya kapalı bir konu medeni haliniz bekar.

Siz yarın bir gün bu adamdan ayrılın bakın bakalım nasıl haklar yeniyor. En çok aileniz nasıl böyle bir saçmalığı kabul etti ona şaşırdım. Sanki adam Hollanda Adalet Bakanı her şeyi biliyor sizin gözünüzde, ne dese kabullenmişsiniz. Sevgiliniz aranızdaki ilişkiye iş anlaşması gözüyle bakıyor, siz de kabul etmişsiniz madem sorun yok o zaman. Bu konuyu neden açtınız?

Cidden soruyorum. Kendimden suphelenmeye basladim.
3sene evlendim. Hersey ile beni tatmin ediyor, ama bu son aylardir kavgamiz oldugunda actim burda bu topic.

Hic birseyi benden eksik etmez sevgilim. Sadece cok luxe harcamalarda bizim ortak hesaptan kullanmaz.
Ama neolur su finansal konu da beni aydinlatin.

Ortak gidelerimiz var. normal insanlar gibi.

3bin euro ben 3bin euro esim aktariyor bankaya.
Giderler 3bin euro bize 3bin euro kaliyor. ( ev araba giderler, benim onun kendi normal insanlarin kisisel giderleri yeme icme gibi )

Simdi ben 1500 euro o 1500 biriktiriyor oluyor ortak hesaptan. adam nerde karda suan ? Kendi ticaretini mukemmel yaptigi ve kendi extra kazanci oldugu icinmi ve bunu benimle paylasmadigi icin mi ?

O yuzden esiniz cocukta yapmiyor.
Konu sahibi soyler misiniz adam sizi 3 talakla boşarsa ne yapacaksınız. Biriktirdiginiz 40bin euroda esinizin dukkana gitti elde var 0 ne yapacaksiniz adamin size ne yaptigini sizi nasil kullandigini gormuyor musunuz?

ortak hesapta param var adam yarisini cekti yahu. Buda onun ''kendi'' parasi. 40 bin euro ortak hesapta duruyor ve o benim anlatamiyormuyum

Cidden soruyorum. Kendimden suphelenmeye basladim.
3sene evlendim. Hersey ile beni tatmin ediyor, ama bu son aylardir kavgamiz oldugunda actim burda bu topic.

Hic birseyi benden eksik etmez sevgilim. Sadece cok luxe harcamalarda bizim ortak hesaptan kullanmaz.
Ama neolur su finansal konu da beni aydinlatin.

Ortak gidelerimiz var. normal insanlar gibi.

3bin euro ben 3bin euro esim aktariyor bankaya.
Giderler 3bin euro bize 3bin euro kaliyor. ( ev araba giderler, benim onun kendi normal insanlarin kisisel giderleri yeme icme gibi )

Simdi ben 1500 euro o 1500 biriktiriyor oluyor ortak hesaptan. adam nerde karda suan ? Kendi ticaretini mukemmel yaptigi ve kendi extra kazanci oldugu icinmi ve bunu benimle paylasmadigi icin mi ?
Peki madem öyle neden Türkiyeden ev almak istediniz?
Ve sizi dinlemediği⁰ için Ailenize danışmak istediniz?

Ya bunu ben de düşündüm
Adamla konu sahibi tamamen farklı kafadalar
Biri yurtdışı gezileri yapıyor diğeri ay ben uçağa binemem diyor
Biri tasarımcılardan giyiniyor diğeri au bana alma bana değmez diyor
Biri malikanenin sahibi diğeri hizmetçisi gibi bi hayat yaşıyorlar
Ortak noktaları, ilgi alanlaro, hobileri de yok
Ortak maddi durumları bile yok
Kim ne koyduysa aynı miktarı geri aliyor filan
Kimsenin kimseye 5 kuruşu geçmiyor
E bu adamın gerçekten konu sahibiyle evli kalması için bi sebebi olması lazım
Cinsel hayatları bu kadar güçlü olup da bağlayıcı olabilir mi bilemedim
Geri kalan hiçbi alanda beraber keyif alabilecekleri bi vizyonları yok çünkü

Bi açıdan da adama üzüldüm ben aslında
Kendi gibi birini bulsa müthiş keyif aldığı bi hayat yaşayacak
Ama adam ergen çocuğu varmış da dünya görüşü katmaya çalışırmış gibi bi yandan kişisel asistanlık yapıyor
Tüm bunların olması için ni sebep olması lazım gerçekten geçerli bi sebep ama

Konu sahibi için avrupada büyümüş ondan farklı bakıyor diyeceğim
Ama türk usulü düğün yapmış, takı töreni filan yapmış
Bildiğimiz geleneksel düğün
Biz geleneksel türklerse evliliğe aşk gözüyle bakıyoruz
Mesela eşime göre çok daha birikimim, mal varlığım vardır
Ama hiç aklıma evlenirken boşanırsak ne olur diye araştırmak gelmedi
İnşallah eşimin de borcu yoktur
Bu konudan sonra biraz korktum 😂😂
Birbirimizi sevdiğimiz için hayatımızı birleştirdik
Aynı zamanda hesaplarımızı, gelirlerimizi filan da birleştirdik
Aksi her an boşanabilirim gibi geliyor bana

Bi de allahım nolur oğluma konu sahibi gibi tamamen kocasının gelirlerini koruyup kollayacak zihniyette bi gelin olsun
Amin 🤲🤲
Avrupai bir yaşam tarzı olsa ucundan hak vereceğim ama düğün yapıp halay çekiyorlar, resmî nikahı sorunca da burada nikahsız evlilikler gayet yaygın doğaaaal diyor. Boşanmak için evlenmişler, onu bile becerememişler.

Son bi kez daha anlatacağım sonra valla benden bu kadar
Siz kazancınızın tamamını verirken eşiniz allah bilir kaçta kaçını veriyor
Deseniz ki ikimiz de kazancımızın yüzde 50sini veriyoruz
O zaman evet kimse kayıp yaşamıyor
Ama sizin durumda sizin gelir tamamen ortak hesaba giriyor eşinizinkiyse girmiyor
Bunun neresi adil?

Ayrıca herkes kendi koyduğu miktar oranında para çekiyorsa niyw ortak biriktiriyorsunuz ki?
Zaten ortak biriktirmiyor gibi harcıyorsunuz

Son bi kez daha anlatacağım sonra valla benden bu kadar
Siz kazancınızın tamamını verirken eşiniz allah bilir kaçta kaçını veriyor
Deseniz ki ikimiz de kazancımızın yüzde 50sini veriyoruz
O zaman evet kimse kayıp yaşamıyor
Ama sizin durumda sizin gelir tamamen ortak hesaba giriyor eşinizinkiyse girmiyor
Bunun neresi adil?

Ayrıca herkes kendi koyduğu miktar oranında para çekiyorsa niyw ortak biriktiriyorsunuz ki?
Zaten ortak biriktirmiyor gibi harcıyorsunuz

Haha cok tuaf. Esim 20 bin euro kazaniyor diyelim

20 bin aktarsin . Ben 3bin euro aktarayim. Eslik bu mu. Iyimis

Eş olmak konusunda en son fikir verecek kişisiniz ama neyse
Tamam en eş sizsiniz
Hatta bence birbirinizi tamamlıyorsunuz adeta 😂
haha vallaha sevgilim hic demedim ki :))) bundan sonra sevgilim ama coook tuaf. Hic boyle dusunmemistimki
Demekki resmi nikah cok onemli turkiye de ki kadinlar icin.

Back
X