• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve finansal hakkinda.

Insallah oyle birsey olmaz.
Olsa da ben 5 kurusunu istemem. allaha sukurler olsun gecinirim. Benim icin sorun yok.
Nafakasini neyapiyim allah askina. cocugumda yok. ailemde kabul etmez nafakayi
Yeni düşük yapmışsın , belli ki çocuk istiyorsun, adam bütün birikimini elinden alıp seni çocukla dimdizlak kapıya koysa gık diyemezsin.Bu kadar saf cahil veya ultra modern görüşlü olduğuna da inanmiyorum, bence sen de ailen de gayet herşeyin farkındasınız ama adam o kadar yağlı kapı ki , küçük de olsa, çocuk olunca nikah yapar ihtimaline tutunuyorsunuz....Ama yazık olacak bak o çocuğa, annesiyle zorla evlenen bir baba sahibi , veya gayrimeşru doğmuş olmak az travma değildir çocuk için, bu da kalsın aklının köşesinde

Sevgilin dükkan alacak diye anneme babama danışalım mı dedin🙄
Çocuk ne zaman?

1 gun 'resmi evli'kal ve bosanca dilekcesini verdigin an 50% senin,
Bu borc ve mal varlik da icinde.

Yalnız adam sizi yemiş.
Evlilik öncesi alınan mallar yarı yarıyaya dahil değil.
Herkesin malı kendine yani.
Ama neyse siz evli olmadığınıza göre adamın malının koruyuculuğunu yapmanıza gerek yok.

Merhabalar, ben yurtdisindan katiliyorum. Hollanda dan. Bi konu hakkinda tecrubeli bayanlardan fikir almak istiyorum.
Ilk once esim ile benim profillerimizi cizmek istiyorum daha sonra yorumlarinizi bekliyorum.

Ben 29 yasindayim, okudum ve full time calisiyorum. ( benim maas 2900 euro aylik )
Ben ve esim hollanda dogumluyuz ve bekar iken de ailelerimiz ayni semtlerde yasiyorduk. Gorucu usulu gibi oldu benim evliligim ve 1 sene icinde soz - nisan - evlilik gerceklesti. 3 senelik evliyim.

Sorun su ki, esim benden cok cok fazla kazaniyor. ve ortak hesabimiz var ve her ay oda 2900 euro aktariyor bankaya. Diyelim ki benim maas fazla yatti 3100 ozaman o da o ay 3100 aktariyor. 3 sene dir boyle.

Esim 33 yasinda, kendisinin ofisi var ve toplam 4 tane dukkani var. 3 tane sini kiraya veriyor ve 1 tanesi de kendi ofisi.
Toplam kac kira geliri tam net olarak bilmiyorum. Ama her dukkandan en az 1750 euro geliri var ve toplam zaten sadece kira geliri 6000 euro veya daha cok. Kendi isini saymiyorum bile...

Bu zaten benim ve cevrem icin cok cok buyuk bi basari ama esim bunu basari olarak gormuyor. ( 4 dukkan araba ve gelir ) Esim kendine cok pahali ( benim icin pahali ) elbise alir veya harcamalar yapar, ama bizim ortak hesaptan yapmaz. Bende dedim bende istiyorum iste sunu bunu, ozaman da diyor ortak hesaptan cek al. ama ordan cekip almak istemiyorum.

Ortak hesapta bi birikimimiz var. Ve aslinda problemler burdan cikti. Biz seneye turkiye den ev almayi dusunuyoruz. Oda 3 ay once ortak hesapta ki birikimimizi ihtiyaci olduguna, bi dukkan daha alacagina ve cok buyuk bir firsat ( dukkan ucuzmus ) oldugunu soyledi. Bende bunun ustune olmaz biz ev alacagiz o arada da buyuklerimize soralim anneme babama soralim dedigimde sustu ve birseyler demedi.

1 ay once ortak hesapta ki paranin yarisini cekti. Bunu 1 gun once soyleyip ertesi gunu de cekti ve o dukkani aldi. Hani paran yoktu nasil yaptigini sordugumda bana fazla finansal soru sorma, ben ona buna hesap vermek icin evlenmedim. Benim hayallerim var ve pesinde kosuyorum dedi. Bu bizim ilk buyuk kavgamiz ve esim soyle dedi.

Ben seninle birseyler paylasiyorum, sen diyorsunki anneme babama sorayim. Senle mi evlendim, ailen ile mi. Ben bu yasima kadar herseyi mi kendim yaptim, anladim ki kimsem yok arkamda. Ailene sorsan ne sormasan ne, ailen almamis ki hayatinda dukkan ev bilmem ne. Ben babama da sormuyorum ne soracam adam 40 senedir ise gidip gelmis ne anlar bu islerden deyip trip atti....

Daha coook seyler varda iste artik kendimi degersiz hissediyorum:KK43:

Benim hatam nerde ?
Finansal konu da esim hakli mi ?
Karisik oldu sanirim sorry
Ayy görümcem gibisin. Olur olmadık şeye annesini babasını karıştırır. Eşinin ailesinede gram önem vermez. Parayı siz kazaniyorsunuz ben eşini haklı buldum. Annen baban hayır dese ne diyeceksin eşine. Sen bu kadar kazanıyorsun hayaller kuruyorsun ama benim babam izin vermiyormu diyeceksin🤦🏻‍♀️

Ayy görümcem gibisin. Olur olmadık şeye annesini babasını karıştırır. Eşinin ailesinede gram önem vermez. Parayı siz kazaniyorsunuz ben eşini haklı buldum. Annen baban hayır dese ne diyeceksin eşine. Sen bu kadar kazanıyorsun hayaller kuruyorsun ama benim babam izin vermiyormu diyeceksin🤦🏻‍♀️
Bu kadının ailesi hiç bı şeye hayır demez diyemez zaten, sen merak etme bacım

Benim hatam nerde diye de sormuşsunuz hatanız resmi nikahsız bir şekilde yaşayıp kendinizi evli olduğunuza inandırmanız. Bu kadar para hesabı yapan ve sizi küçük gören bir adamla birlikte olmanız da diğer bir hatanız. Tamam evlenmemeyi tercih etmişsiniz ama rica ederim biz evliyiz o benim kocam gibi laflar etmeyin. Türkiyede de sizin gibi tipler var. Neymiş onun kocası imiş, onu kocası olarak görüyormuş. Sen öyle görsen ne olur devlet karı koca olarak kabul etmiyor.

Son düzenleme:
Merhabalar, ben yurtdisindan katiliyorum. Hollanda dan. Bi konu hakkinda tecrubeli bayanlardan fikir almak istiyorum.
Ilk once esim ile benim profillerimizi cizmek istiyorum daha sonra yorumlarinizi bekliyorum.

Ben 29 yasindayim, okudum ve full time calisiyorum. ( benim maas 2900 euro aylik )
Ben ve esim hollanda dogumluyuz ve bekar iken de ailelerimiz ayni semtlerde yasiyorduk. Gorucu usulu gibi oldu benim evliligim ve 1 sene icinde soz - nisan - evlilik gerceklesti. 3 senelik evliyim.

Sorun su ki, esim benden cok cok fazla kazaniyor. ve ortak hesabimiz var ve her ay oda 2900 euro aktariyor bankaya. Diyelim ki benim maas fazla yatti 3100 ozaman o da o ay 3100 aktariyor. 3 sene dir boyle.

Esim 33 yasinda, kendisinin ofisi var ve toplam 4 tane dukkani var. 3 tane sini kiraya veriyor ve 1 tanesi de kendi ofisi.
Toplam kac kira geliri tam net olarak bilmiyorum. Ama her dukkandan en az 1750 euro geliri var ve toplam zaten sadece kira geliri 6000 euro veya daha cok. Kendi isini saymiyorum bile...

Bu zaten benim ve cevrem icin cok cok buyuk bi basari ama esim bunu basari olarak gormuyor. ( 4 dukkan araba ve gelir ) Esim kendine cok pahali ( benim icin pahali ) elbise alir veya harcamalar yapar, ama bizim ortak hesaptan yapmaz. Bende dedim bende istiyorum iste sunu bunu, ozaman da diyor ortak hesaptan cek al. ama ordan cekip almak istemiyorum.

Ortak hesapta bi birikimimiz var. Ve aslinda problemler burdan cikti. Biz seneye turkiye den ev almayi dusunuyoruz. Oda 3 ay once ortak hesapta ki birikimimizi ihtiyaci olduguna, bi dukkan daha alacagina ve cok buyuk bir firsat ( dukkan ucuzmus ) oldugunu soyledi. Bende bunun ustune olmaz biz ev alacagiz o arada da buyuklerimize soralim anneme babama soralim dedigimde sustu ve birseyler demedi.

1 ay once ortak hesapta ki paranin yarisini cekti. Bunu 1 gun once soyleyip ertesi gunu de cekti ve o dukkani aldi. Hani paran yoktu nasil yaptigini sordugumda bana fazla finansal soru sorma, ben ona buna hesap vermek icin evlenmedim. Benim hayallerim var ve pesinde kosuyorum dedi. Bu bizim ilk buyuk kavgamiz ve esim soyle dedi.

Ben seninle birseyler paylasiyorum, sen diyorsunki anneme babama sorayim. Senle mi evlendim, ailen ile mi. Ben bu yasima kadar herseyi mi kendim yaptim, anladim ki kimsem yok arkamda. Ailene sorsan ne sormasan ne, ailen almamis ki hayatinda dukkan ev bilmem ne. Ben babama da sormuyorum ne soracam adam 40 senedir ise gidip gelmis ne anlar bu islerden deyip trip atti....

Daha coook seyler varda iste artik kendimi degersiz hissediyorum:KK43:

Benim hatam nerde ?
Finansal konu da esim hakli mi ?
Karisik oldu sanirim sorry
11 sayfa okudum yorumları. Yalnız anlamadığım bir şey var. Şimdi siz maaşınızın yarısını verseniz, o da mı 1500 Euro verecek ortak hesaba? E maaşınızın tamamını koymayın siz de? Yarısını giderlere ayırın yarısı size kalsın siz de kendinize harcayın?

diyelim ki siz yarısını koymaya başladınız, o da 1500 verince 3000 euro oluyor, sizin ortak giderlerinize yetmezse ne yapacaksınız? Eşiniz ben veririm demez mi hiç? Yoksa yine üstünü yarı yarıya tamamlayacağız mı der?

bir diğer anlamadığım şeyse şu, kendinize kıyafet almak istediğinizde mesela, adam size tamam ortak hesaptan Al diyormuş, peki sonrasında harcadığını yerine koy diyor mu? Eğer demiyorsa bu sizin maaşınızdan bir kısmını kendinize ayırıp kalanını ortak hesap atmanızla aynı şeye geliyor. E madem öyle siz eşinizden daha az miktarda para atın ortak hesaba? Olmuyor mu? İlla eşit mi atacağız diyor? E eşit atacağız diyorsa ve harcamaların için ortak hesabı kullan diyorsa yine kendi dediğini çiğnemiş oluyor? Ayyyy beynim yandı biri açıklasın nolur :confused:

Yalnız adam sizi yemiş.
Evlilik öncesi alınan mallar yarı yarıyaya dahil değil.
Herkesin malı kendine yani.
Ama neyse siz evli olmadığınıza göre adamın malının koruyuculuğunu yapmanıza gerek yok.
Yok öyle olmuyor yurtdışında . Evlilik öncesi ve sonrası mallar yarı yarıya paylaşılıyor …

Siz ozaman 4 dukkan alin genc yasta, bi adamla evlenin. O adamda ayrilsin 2 dukkanini alsin bye bye desin.
Uyudum uyandım hala değişen bir şey yok sizde. Gerçek evlilik böyle bir şey değil. Aile bağı böyle ince hesaplarla kurulmaz. Para para diye kafayı yiyeceksiniz karı koca. Siz bütün maaşınızı ortak hesaba aktarırken adam gelirinin çok az bir kısmını aktarıyor. Geri kalanı sizden esirgiyor. Ne yapıyor kalanıyla bir fikriniz var mı? Enayi misiniz yahu, kendinize gelin. Size ne desek boş, iflah olmazsınız. Yaşadığınız şeyi evlilik sanmaya devam edin. Elbet bir gün ayıktırır o adam sizi.

Cherry ben anladım bu adamın niye birlikte yaşamayı kabul ettiğini de söylersem konu sahibi için çok kırıcı olacak....ama şöyle soyliyim Avrupa'da bazı HİZMETLERİN aylık toplam bedeli ( temizlikçi, günlük gecelik partner, aşçı , ütücü, aileye paravan oyuncu ...vs) 3000 eurodan çok daha yüksek. Hem bunları bedavaya getiriyor hem de kızın maaşını yatırım aracı olarak kullanıyor. Adam tam bir tüccar....takdir ettim
Ya bunu ben de düşündüm
Adamla konu sahibi tamamen farklı kafadalar
Biri yurtdışı gezileri yapıyor diğeri ay ben uçağa binemem diyor
Biri tasarımcılardan giyiniyor diğeri au bana alma bana değmez diyor
Biri malikanenin sahibi diğeri hizmetçisi gibi bi hayat yaşıyorlar
Ortak noktaları, ilgi alanlaro, hobileri de yok
Ortak maddi durumları bile yok
Kim ne koyduysa aynı miktarı geri aliyor filan
Kimsenin kimseye 5 kuruşu geçmiyor
E bu adamın gerçekten konu sahibiyle evli kalması için bi sebebi olması lazım
Cinsel hayatları bu kadar güçlü olup da bağlayıcı olabilir mi bilemedim
Geri kalan hiçbi alanda beraber keyif alabilecekleri bi vizyonları yok çünkü

Bi açıdan da adama üzüldüm ben aslında
Kendi gibi birini bulsa müthiş keyif aldığı bi hayat yaşayacak
Ama adam ergen çocuğu varmış da dünya görüşü katmaya çalışırmış gibi bi yandan kişisel asistanlık yapıyor
Tüm bunların olması için ni sebep olması lazım gerçekten geçerli bi sebep ama
Uyudum uyandım hala değişen bir şey yok sizde. Gerçek evlilik böyle bir şey değil. Aile bağı böyle ince hesaplarla kurulmaz. Para para diye kafayı yiyeceksiniz karı koca. Siz bütün maaşınızı ortak hesaba aktarırken adam gelirinin çok az bir kısmını aktarıyor. Geri kalanı sizden esirgiyor. Ne yapıyor kalanıyla bir fikriniz var mı? Enayi misiniz yahu, kendinize gelin. Size ne desek boş, iflah olmazsınız. Yaşadığınız şeyi evlilik sanmaya devam edin. Elbet bir gün ayıktırır o adam sizi.
Konu sahibi için avrupada büyümüş ondan farklı bakıyor diyeceğim
Ama türk usulü düğün yapmış, takı töreni filan yapmış
Bildiğimiz geleneksel düğün
Biz geleneksel türklerse evliliğe aşk gözüyle bakıyoruz
Mesela eşime göre çok daha birikimim, mal varlığım vardır
Ama hiç aklıma evlenirken boşanırsak ne olur diye araştırmak gelmedi
İnşallah eşimin de borcu yoktur
Bu konudan sonra biraz korktum 😂😂
Birbirimizi sevdiğimiz için hayatımızı birleştirdik
Aynı zamanda hesaplarımızı, gelirlerimizi filan da birleştirdik
Aksi her an boşanabilirim gibi geliyor bana

Bi de allahım nolur oğluma konu sahibi gibi tamamen kocasının gelirlerini koruyup kollayacak zihniyette bi gelin olsun
Amin 🤲🤲

Konu sahibi gerçekmisin yoksa fake mi anlamadım. İnşallah fake çıkarsın. Gerçeksen de adam seninle hizmetçi tutmamak için evlenmiş. Hem hizmeti görülecek hem gece yatağında bir kadın olacak ve bunlar için para ödemeyecek. Aptallık etme çocuk falan yaparak ayrıl seni seven gerçek bir adam bul

eski usul dini nikah evlilik sanırım. geçmişte yaş tutmadığı için bizd e böyle evlendik 1 yıl sonra nikah kıyıldı ve aileme nefret duyuyorum bu konuda. Küçük evlendirilmek çok yanlış aslında ama söz hakkı vermeyen aileler var
siz bu zamanda nasıl kabul edersiniz böyle birşeyi
türkiye kafasıyla yaşadığınız içine eşinizin finans konularına karşısınız ama evliliğiniz resmi olmaması zaten maddiyatın ayrı olması için bu yüzden kendi birikiminiz ile ev almanız daha mantıki kendiniz için.

Yok öyle olmuyor yurtdışında . Evlilik öncesi ve sonrası mallar yarı yarıya paylaşılıyor …
Hollanda'da yaşayan arkadaşın evlilik öncesi edinilen mallar kişilerde kalıyor paylaşılmıyor diyor.

Son düzenleme:
Hollanda'da yaşayan bir arkadaşımla görüştüm. Evlilik öncesi edinilen mallar paylaşım dışında tutulur. Evlilik içerisinde edinilen mallar paylaşılır sadece diyor.

Sanırım eşi ve avukat arkadaşı konu sahibini fena keklemiş.

Acaba eşi son aldığı dükkanın tapusunu kimin üstüne yaptı?

Hollanda'da yaşayan bir arkadaşımla görüştüm. Evlilik öncesi edinilen mallar paylaşım dışında tutulur. Evlilik içerisinde edinilen mallar paylaşılır sadece diyor.

Sanırım eşi ve avukat arkadaşı konu sahibini fena keklemiş.

Acaba eşi son aldığı dükkanın tapusunu kimin üstüne yaptı?
Mantıklı olan bu. Yoksa Hollanda da kimse evlenmez. Konu sahibinin söyledikleri bana inandırıcı gelmedi.

Arkadaşımla konuştuktan sonra:

Samenwonen kontratları vardır. Buna göre evlenmeden edinilen borçlar ve mallar ayrı tutulmuştur. Evlenince de ya ortaktir ya da ayri tutulur. Geçmiste borcu falan varsa diye bu şekilde yapılır. Avukatlar en iyisini bilir.

"Ama adam evliliği şirket gibi yapmış, saçma sapan"

Zaten adamin avukat arkadasi var.
Ortak mal almadik diyor suy ama dükkanı alip ortak maldan saydirmayip katakulleye getiren bir adam var.

Arkadaşımla konuştuktan sonra:

Samenwonen kontratları vardır. Buna göre evlenmeden edinilen borçlar ve mallar ayrı tutulmuştur. Evlenince de ya ortaktir ya da ayri tutulur. Geçmiste borcu falan varsa diye bu şekilde yapılır. Avukatlar en iyisini bilir.

"Ama adam evliliği şirket gibi yapmış, saçma sapan"

Zaten adamin avukat arkadasi var.
Ortak mal almadik diyor suy ama dükkanı alip ortak maldan saydirmayip katakulleye getiren bir adam var.
Konu sahibi umarım başına bir şeyler gelmeden uyanır o zaman bu rüyadan.

Yahu esim diyorum yok diyorsun. Bundan sonra sevgilim diyecegim.
Yok mallar bolunmez diyorsunuz. Beni keklemis diyorsunuz.
Resmi site de yaziyor arkasaslar. Beni kekliyor diyorsunuz. Esim hic birzaman bi yere imza atsa, arastirmadan atmaz.
Bu onun kuralidir ve bana da her yere imza atma diye soyler.

Ben burda cok farkli bi topic icin actigim konu evli evsiz. hizmetcisiniz sevmiyor esinize geldi.

Butun mallar ve borclar, evlilikten ONCE ortaktir. Ki bu yasayi hollanda degistirmek istiyor, cok insan magdur oldugu icin.
Turkce link isterseniz atarim. ( avukat sitesi bu ayrica, arkadasa sordum ese sordum degil )

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
RESMI AVUKAT SITESINDEN

Malvarlığı ve prenuptial anlaşmaların Toplulugu

Eğer Hollanda’da bir evlilik yapıyorsanız evlilik öncesinde evliliğin içine giren malvarlığının boşanma sırasında nasıl bölüneceğini ayarlamak için iki seçeneğiniz vardır;

Evlilik yapıldığı anda eşlerin tüm malvarlığı evliliğin içine girecek, eşler arasında bölünmeyecek ve ileride bir boşanma gerçekleşirse boşanan eşler bütün malvarlığına yarı yarıya sahip olacaklardır.

Evlilik gerçekleşmeden önce eşler notere giderek prenuptial (evlilik anlaşması,malvarlığı paylaşımı anlaşması) yaparlar. Bu şekilde eşlerin malvarlıkları evlenmeden önce aralarında bölünüp paylaşılır ve ileride herhangi bir boşanma gerçekleşirse , tarafların malvarlıkları evlilik öncesi yaptıkları bu anlaşmaya göre bölünür. Yani malvarlıklarının geleceği herhangi bir boşanma halinde , evlilik öncesi yapılan bu anlaşma ile belirlenmiş olur.

Back
X