Yahu esim diyorum yok diyorsun. Bundan sonra sevgilim diyecegim.
Yok mallar bolunmez diyorsunuz. Beni keklemis diyorsunuz.
Resmi site de yaziyor arkasaslar. Beni kekliyor diyorsunuz. Esim hic birzaman bi yere imza atsa, arastirmadan atmaz.
Bu onun kuralidir ve bana da her yere imza atma diye soyler.
Ben burda cok farkli bi topic icin actigim konu evli evsiz. hizmetcisiniz sevmiyor esinize geldi.
Butun mallar ve borclar, evlilikten ONCE ortaktir. Ki bu yasayi hollanda degistirmek istiyor, cok insan magdur oldugu icin.
Turkce link isterseniz atarim. ( avukat sitesi bu ayrica, arkadasa sordum ese sordum degil )
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
RESMI AVUKAT SITESINDEN
Malvarlığı ve prenuptial anlaşmaların Toplulugu
Eğer Hollanda’da bir evlilik yapıyorsanız evlilik öncesinde evliliğin içine giren malvarlığının boşanma sırasında nasıl bölüneceğini ayarlamak için iki seçeneğiniz vardır;
Evlilik yapıldığı anda eşlerin tüm malvarlığı evliliğin içine girecek, eşler arasında bölünmeyecek ve ileride bir boşanma gerçekleşirse boşanan eşler bütün malvarlığına yarı yarıya sahip olacaklardır.
Evlilik gerçekleşmeden önce eşler notere giderek prenuptial (evlilik anlaşması,malvarlığı paylaşımı anlaşması) yaparlar. Bu şekilde eşlerin malvarlıkları evlenmeden önce aralarında bölünüp paylaşılır ve ileride herhangi bir boşanma gerçekleşirse , tarafların malvarlıkları evlilik öncesi yaptıkları bu anlaşmaya göre bölünür. Yani malvarlıklarının geleceği herhangi bir boşanma halinde , evlilik öncesi yapılan bu anlaşma ile belirlenmiş olur.