• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve finansal hakkinda.

Hollanda'da yaşayan bir arkadaşımla görüştüm. Evlilik öncesi edinilen mallar paylaşım dışında tutulur. Evlilik içerisinde edinilen mallar paylaşılır sadece diyor.

Sanırım eşi ve avukat arkadaşı konu sahibini fena keklemiş.

Acaba eşi son aldığı dükkanın tapusunu kimin üstüne yaptı?

Tabi ki sevgilimin kendi ustune.

Soyle soyleyeyim.

Esim dukkani 225 bin euro ya aldi.

80 bin euro eksik ve o bizim ortak hesabimizda var.
Yarisi benim oldugu icin yani 40 bin euro ( cunku ikimizde aylik ayni miktar biriktirip giderler gittikten sonra kalan miktar bu ) 40 bin euro su nu cekmis.

Yani siz diyorsunuz ki, 40 bin euro verin sevgilinize, sevgiliniz 225 bin degerindeki dukkani ikinizin ustune yapsin ?

Bu arada cocuk yapmayin diyenlere.
Hollanda da eger cocugun olursa. ve évlenme' yoksa
Sevgiliniz otomatikmen partner olarak sistemlere geciyor.

Eşiniz de ortak hesaba attığının dışinda kalan kazancı ticaret ve yatırım amacıyla kullanıyorsa sıkıntı yok. Ama tersiyse paraların nereye gittiğini pek anlamıyorsanız tuhaf bir hesap kitap işi oluyor.

Acaba anlayamadığınız için mi ailelere duyurmak istiyorsunuz? Burası da önemlı.

Yok eşimden eminim bizim kârımız için çabaliyor derseniz. Aileler ne alaka derim.

Yahu esim diyorum yok diyorsun. Bundan sonra sevgilim diyecegim.
Yok mallar bolunmez diyorsunuz. Beni keklemis diyorsunuz.
Resmi site de yaziyor arkasaslar. Beni kekliyor diyorsunuz. Esim hic birzaman bi yere imza atsa, arastirmadan atmaz.
Bu onun kuralidir ve bana da her yere imza atma diye soyler.

Ben burda cok farkli bi topic icin actigim konu evli evsiz. hizmetcisiniz sevmiyor esinize geldi.

Butun mallar ve borclar, evlilikten ONCE ortaktir. Ki bu yasayi hollanda degistirmek istiyor, cok insan magdur oldugu icin.
Turkce link isterseniz atarim. ( avukat sitesi bu ayrica, arkadasa sordum ese sordum degil )

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
RESMI AVUKAT SITESINDEN

Malvarlığı ve prenuptial anlaşmaların Toplulugu

Eğer Hollanda’da bir evlilik yapıyorsanız evlilik öncesinde evliliğin içine giren malvarlığının boşanma sırasında nasıl bölüneceğini ayarlamak için iki seçeneğiniz vardır;

Evlilik yapıldığı anda eşlerin tüm malvarlığı evliliğin içine girecek, eşler arasında bölünmeyecek ve ileride bir boşanma gerçekleşirse boşanan eşler bütün malvarlığına yarı yarıya sahip olacaklardır.

Evlilik gerçekleşmeden önce eşler notere giderek prenuptial (evlilik anlaşması,malvarlığı paylaşımı anlaşması) yaparlar. Bu şekilde eşlerin malvarlıkları evlenmeden önce aralarında bölünüp paylaşılır ve ileride herhangi bir boşanma gerçekleşirse , tarafların malvarlıkları evlilik öncesi yaptıkları bu anlaşmaya göre bölünür. Yani malvarlıklarının geleceği herhangi bir boşanma halinde , evlilik öncesi yapılan bu anlaşma ile belirlenmiş olur.

E oluyormuş işte. 2 tane seçenek varmış. Evlenmeden önce malları ayırabiliyormuşsunuz?

Türkiyede evliliklerde evlenmeden önceki mallar ayrıdır. Evlilikte kim ne alırsa alsın ortaktır. Ama bu demek değildir ki devlet zorla malları satıp bölüp yarısını aranızda bölüştürüyor.

Annem babam boşandı. Araba annemin üzerine alınmıştı mesela. Anlaşmalı boşandılar araba evlilikte alınmasına rağmen bölünmedi, babam annemin üstünde ne varsa onun dedi bitti gitti.

Yani siz de evlenmeden önceki malları paylaştırıp evlenebilirsiniz. Olur da boşanırsanız eşinizin evlilik içinde dahi olsa aldığı dükkanı istemiyorsanız almazsınız. İsterseniz alırsınız. Yani bildiğiniz olay evlenmeden önceki mallar falan değil, adam evlilikte servetini genişletirse ve boşanırsanız sizin yarısını isteyeceğinizi ve yasal hakkınız olduğu için de alacağınızı düşünüyor. Dediklerimde yanlış bir şey varsa söyleyin lütfen.

Bu devirde babana bile güvenme mantığıyla evliliğe Türkiyede çoğu insan karşı. Biz onu diyoruz. Yani adamın aklında kendi masum iş adamıyken sizin şirret bir kadın olarak onu boşayıp mallarına da konmak isteyebileceğinizi düşünüyor. Neler neler görüyoruz demiş. Yani o gördüğünden biri de siz olabilirsiniz.

Türkiyede de erkekler nafaka için ağlayıp duruyor. Bazıları sanki onların 3 kuruş malına kadınlar muhtaç kapısında yatıyormuş gibi evlenmiycem nafaka kalkmadan diyebiliyor. Biz bu adamlara ezik gözüyle bakıyoruz genelde. Herkes seçimlerinin bedelini öder ve ödemeli. Kadınlar da yanlış adamla evlenmenin bedelini öder, erkeklerde öder. İşte sizin sevgiliniz sizin yanlış kadın olabileceğinizi düşünüyor bize ters gelen bu.

Bu arada cocuk yapmayin diyenlere.
Hollanda da eger cocugun olursa. ve évlenme' yoksa
Sevgiliniz otomatikmen partner olarak sistemlere geciyor.
Çok işsiz zamanıma denk geldi
Oturdum hollandada boşanma araştırdım
Alın sizi rotterdamda bi avukatlık bürosunun boşanma üzerine bilgilendirme yazısı

The only method of avoiding the consequences of marrying in community of property, is to conclude a prenuptial or post nuptial agreement before a Dutch notary public excluding the universal community of property. The most common form of prenuptial agreement involves creating only a partial community of property for certain goods, such as the marital home . All other property is then deemed to be privately owned by the spouse that acquired said property. Upon divorce conflicts may arise if private property has been jointly financed or more property than envisaged in the prenuptial agreement is deemed to be jointly owned.

Ayrıca 1 Temmuz 2018den önceki boşanmalarda dediğiniz gibi otomatik bölüşüyormuş tüm mal varlığı
1 temmuz 2018den sonra değişmiş
Onun da yazısı burda

New rules as of 2018
For all marriages concluded after the 1st of January 2018 a new marital property regime applies. In short, property acquired before marriage is no longer a part of the marital property. However, it is still advisable to seek advice on a prenuptial agreement if there is significant pre-marital property or one of the spouses is a company owner.

Yani sonuç olarak evlenerek de birbirinizin mallarını korumanız gayet mümkünmüş
Zaten boşanırken bu bana borç takar diye güvenmediğin biriyle partner olmanın mantığı nedir ki?

Bu arada lazım olursa avukatlık bürosunu da paylaşabilirim
Gelecek planlarınıza eklemeniz gerekebilir

Eşiniz de ortak hesaba attığının dışinda kalan kazancı ticaret ve yatırım amacıyla kullanıyorsa sıkıntı yok. Ama tersiyse paraların nereye gittiğini pek anlamıyorsanız tuhaf bir hesap kitap işi oluyor.

Acaba anlayamadığınız için mi ailelere duyurmak istiyorsunuz? Burası da önemlı.

Yok eşimden eminim bizim kârımız için çabaliyor derseniz. Aileler ne alaka derim.

Evet tamamen ticaret ve yatirim amacli. Bunu da kendi ustune yapiyor.

Çok işsiz zamanıma denk geldi
Oturdum hollandada boşanma araştırdım
Alın sizi rotterdamda bi avukatlık bürosunun boşanma üzerine bilgilendirme yazısı

The only method of avoiding the consequences of marrying in community of property, is to conclude a prenuptial or post nuptial agreement before a Dutch notary public excluding the universal community of property. The most common form of prenuptial agreement involves creating only a partial community of property for certain goods, such as the marital home . All other property is then deemed to be privately owned by the spouse that acquired said property. Upon divorce conflicts may arise if private property has been jointly financed or more property than envisaged in the prenuptial agreement is deemed to be jointly owned.

Ayrıca 1 Temmuz 2018den önceki boşanmalarda dediğiniz gibi otomatik bölüşüyormuş tüm mal varlığı
1 temmuz 2018den sonra değişmiş
Onun da yazısı burda

New rules as of 2018
For all marriages concluded after the 1st of January 2018 a new marital property regime applies. In short, property acquired before marriage is no longer a part of the marital property. However, it is still advisable to seek advice on a prenuptial agreement if there is significant pre-marital property or one of the spouses is a company owner.

Yani sonuç olarak evlenerek de birbirinizin mallarını korumanız gayet mümkünmüş
Zaten boşanırken bu bana borç takar diye güvenmediğin biriyle partner olmanın mantığı nedir ki?

Bu arada lazım olursa avukatlık bürosunu da paylaşabilirim
Gelecek planlarınıza eklemeniz gerekebilir

Evet ama biz 2017 ''evlendik''

Neden bukadar onemli resmi evli olmak hayir onu anliyamiyorum.

Evliyim ama sozlesme ile yaptim mantigi mi ?
Yapmamisla ayni ozaman.

Evet tamamen ticaret ve yatirim amacli. Bunu da kendi ustune yapiyor.
O zaman bence sıkıntı yapmamalısınız..Sonuçta mallar ne kadarda onun üzerine olsada evlilik birliği içinde edindiğiniz için yine ortaktır.

Tabi orda da o şekilde mi bilemiyorum.

Onun dışında yatırımlarında sizinde gönlunüz olsa sizi de dinlese kendinizi bu kadar kötü hissetmezsiniz. Tabi bilemeyiz Türkiyede ki bir ev ordaki bir dükkana göre ölü yatırım olabilir.

Yapmamisla ayni ozaman.
Evlenmenizden bahsetmiyor
2018den sonra olan boşanmalardan bahsediyor ki boşanırsanız 2018den sonra olacak zaten

Yapmamisla ayni ozaman.
Aa siz evli değil misiniz? Sözleşme de mallarla ilgili mi? Umarım haklarıniz korunuyordur.

Evlenmenizden bahsetmiyor
2018den sonra olan boşanmalardan bahsediyor ki boşanırsanız 2018den sonra olacak zaten

2018 once evlenenler bosandigi an mallar paylasiliyor.
2018 sonra evlenenler bosandigi an paylasilmiyor ki bu daha yeni girmis diye okuyorum sitelerde.

Yapmamisla ayni ozaman.

Hayır ben de şunu anlamıyorum evlilik bu kadar önemsiz madem neden düğün yapıp milletten takı toplayıp dini nikah kıydınız? İşinize geleni işinize geldiği gibi kabul etmişsiniz.

Yapmamisla ayni ozaman.
Ya bi de benim için hiç fark etmez de dünden beri insanları yasalara boğmuşsunuz ya olmuyor da olmuyor diye
O yüzden araştırmak istedim
Oluyormuş yani gayet hem evlenip hem malları korumanız
Yoksa benim şahsi fikrim zaten üstüme borcu kalır diye ödümün koptuğu biriyle evlenmemek daha mantıklı
Aa siz evli değil misiniz? Sözleşme de mallarla ilgili mi? Umarım haklarıniz korunuyordur.
Bi hakka ihtiyacı yokmuş
Çalışıyormuş konu sahibi
Boşanma durumunda eşinin mallarına ortak olmak istemeyerek eşini korumak için evlenmemişler

Yapmamisla ayni ozaman.
Siz "evlenmediniz."
Resmi olarak evli olmak bizim ülkede çok önemli, kadının hakları o önemsemediğiniz, kocanızı ikna edemediğiniz imzada saklı. Kocanızda bunu çok iyi biliyor. Herşeyden önce aynı soyadı taşıyıp aile olmak demek. Siz aile değilsiniz ki? Siz ortaksınız.
İleride birşey olursa, kocanız sizi kandırıp bırakırsa hiç şaşırmayın zira ona bu zemini siz hazırladınız. Bu kadar kişi kocan seni kandırıyor diyor, hiç mi durup düşünmüyorsunuz?
Ayrıca evliyim evliyim dediğiniz kurabiye meyvesuyu içinde yapılan düğünde olmuyor, evlilik demek resmi olarak evlenmek demek. Eşiniz sizinle aile olmak istememiş, boşanma durumunda mallar paylaşılmasın diye nikah istememiş, daha şimdiden bu pazarlığı yapan adama da iyi diyorsunuz ya pes.

Ablacim saka misin ver 40 bin euro 250 binlik dukkana ortak ol. Off bu gurbetciler niye boyle .bide zaten hollandada dogup biyumussun tr de ev bos yatirim

2018 once evlenenler bosandigi an mallar paylasiliyor.
2018 sonra evlenenler bosandigi an paylasilmiyor ki bu daha yeni girmis diye okuyorum sitelerde.
Marriages concluded after 1 july 2018 demiş ya yazı da
İngilizce öğretmeniyim ama yanlış bilmiyorsam conclude bitirmek, sonlandırmak demek
Bu durumda 1 temmuz 2018den sonra olan boşanmalardan bahsediyor olması lazım
Ya da rotterdamdaki avukatlık bürosu yanlış bilgi vermiş

Yahu esim diyorum yok diyorsun. Bundan sonra sevgilim diyecegim.
Yok mallar bolunmez diyorsunuz. Beni keklemis diyorsunuz.
Resmi site de yaziyor arkasaslar. Beni kekliyor diyorsunuz. Esim hic birzaman bi yere imza atsa, arastirmadan atmaz.
Bu onun kuralidir ve bana da her yere imza atma diye soyler.

Ben burda cok farkli bi topic icin actigim konu evli evsiz. hizmetcisiniz sevmiyor esinize geldi.

Butun mallar ve borclar, evlilikten ONCE ortaktir. Ki bu yasayi hollanda degistirmek istiyor, cok insan magdur oldugu icin.
Turkce link isterseniz atarim. ( avukat sitesi bu ayrica, arkadasa sordum ese sordum degil )

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
RESMI AVUKAT SITESINDEN

Malvarlığı ve prenuptial anlaşmaların Toplulugu

Eğer Hollanda’da bir evlilik yapıyorsanız evlilik öncesinde evliliğin içine giren malvarlığının boşanma sırasında nasıl bölüneceğini ayarlamak için iki seçeneğiniz vardır;

Evlilik yapıldığı anda eşlerin tüm malvarlığı evliliğin içine girecek, eşler arasında bölünmeyecek ve ileride bir boşanma gerçekleşirse boşanan eşler bütün malvarlığına yarı yarıya sahip olacaklardır.

Evlilik gerçekleşmeden önce eşler notere giderek prenuptial (evlilik anlaşması,malvarlığı paylaşımı anlaşması) yaparlar. Bu şekilde eşlerin malvarlıkları evlenmeden önce aralarında bölünüp paylaşılır ve ileride herhangi bir boşanma gerçekleşirse , tarafların malvarlıkları evlilik öncesi yaptıkları bu anlaşmaya göre bölünür. Yani malvarlıklarının geleceği herhangi bir boşanma halinde , evlilik öncesi yapılan bu anlaşma ile belirlenmiş olur.
Hanımefendi normal çiftler evliyken boşanma mevzusunu konuşmaz bunun için avukata danışmaz. Çünkü kimse ayrılmak için evlenmiyor.

O kadar normalse siz de bir avukata gidip haklarınızı öğrenin. Niye Google'da ya da YouTube videolarında bilgi edinmek için uğraşıyorsunuz?

Ben size doğma büyüme Hollanda'da yaşayan arkadaşımın verdiği cevabı yazdım. Siz de gidin avukata danışın. Bu kadar basit.

Back
X