• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esim ve ben

16 aylık evliyim 24 yasındayım esimin ailesi ile birlikte oturuyorum ben artık dusunmekten kafayı yıycem nasıl davranacagımı sasırdım kimse beni anlamıyor herkes kendini dusunuyor burada paylasıp akıl almak ve rahatlamak ıstemedim esimle her zaman tartısıyoruz en ufak biseyden bir dolu tartısma cıkıyor ne oldugunu anlayamıyorum ve her zaman tartısmanın sonu senin ailen benim aileme donuyor esim beni ailesine ısınamamakla sucluyor aileside bunu destekliyor evt sen bize ısınamadın diyorlar dogrudur belki arada bir mesafe vardır ama benim yerimde kim olsa boyle davranır simdi size bir kac ornek vercem yasadıklarımdan siz olsaydının esinize ailesine nasıl davranırdınız lutfen akıl verin sıkıstım kaldım yeni evliylendigimiz ilk zamanlarda annemgile birkac kere sık gittik diye k.v.dem annengille aranıza mesafe koyun dedi neden diye sordugummda neymis yeni gelinmisim sık gitmem olmazmıs buraya alısmam lazımmıs gerci halen benim annemgile gitmem sorun dugun albumumuzu biz hemen dugunden sonra alamadık ben para biriktirdim albumu almak icin ama k.vdem sagolsun o parayı benim razım olmadan aldı ve kredi kartı yatırdı yemin ederim o paraya ihtiyacı olsa icim yanmayacak sırf bir resme 350 tl verilmez diye parayı aldı ben hamileyken bana ip almaya gidiyorum diye evden cıkıp benden habersizce bebegin ilk alısverisini yapmıs keske benide goturseydin birlikte alsaydık dedigimde sen ben mi var ben aldım ıste diye cevap verdi aldı ama gıydırmek nasıp olmadı bebegım 7 aylıkken karnımda oldu daha neler neler kızlar esimle dısarıya cıkarım gonlu olmaz kıyafet alırım gonlu olmaz yemin ediyorum karısmadıgı birsey yok herseye mudahale ediyor cok bunaldım kendimi aptal gibi hissediyorum kendime olan ozguvenim kayboldu yeni gelin evden dısarıya cıkmaz yeni gelinin arkadası olmaz yeni gelin soyle yapmaz kafayı yedim ya buraya yazamadıgım cok sey var diyeceksinizki ayrı eve cık ama beni dinleyen kim bir tek benden baska ayrı eve cıkmak ısteyen yok beni de insan yerine koyan yok birde araba borcu oduyoruz hemen bahane hazır borc var simdi olmaz sonra beni kimse anlamıyor bunların hepsi esimden kaynaklı hep beni sucluyor ama demiyor ki acaba benim ailem bu kıza ne yapıyorda bu kız onlara mesafeli davranıyor diye hep suclu benim annesi melek ben seytanım sanki
en zoruma gidenide esimin beni annemgile gondermmesi en ufak tartısmada annne gitmeyeceksin hemen katınvalidemde gitme diyorsa gitme sen kadınsın idare et bende en sonunda sinirlendim ve bir aydır annme gitmiyorum madem benim annme gitmem sorun oluyarsa gitmiyorum dedim sende ozaman evini ayır sende ailenle arana mesafe koy dedim k.vdemde vardı neymis ben fırsatcıymısım zaten bunun fırsatını bekiliyormusum kendilerine gelince sevgi saygı bekliyorlar ama ne bana ne de benim aileme saygı var benim esim ilk onceleri annmei baabmi aradaı sorardı gider gelirdi ama k.vdem sagolsun aranıza mrsafe koy annemgilden gelince nerde kaldınız tek basıma sıkıldım diye ve buna benzer seylerle esimin ailemden sogumasına etki etti sen benim ailemi aramaz sormazsan ben senin aileni ne diye basımın ustunde tasıyım niye onlarla aynı evde oturuyum siz olsanız ne napardınız sizin ailenizi sizi hice sayan insanlarla beraber oturmak ıstermiydiniz evimi ayırın demezmiydiniz gercekten ben fırsatcımıyım su durumda ben napacagımı sasırdım bana akıl verin esime ailesine nasıl davranayım tecrubeli olanlar

eger esinizin annesinin yalniz yasama imkani yoksa, ayri eve cikmanin planini yapin. ekonomik kosullardan hemen olmayabilir ama en azindan programini yapin. ornegin araba taksidi bittikten 3 ay sonra gibi. ve bu planinizi geciktirecek baska borc altina girmeyin.

kv'ye karsi sayginizi bozmayin, sesinizi yukseltmeyin. ama ezilmyein de, hosnut olmadiginiz birsey varsa ne dusundugunuzu soyleyin ama tartismayin. o yasta ve konumda biri gorusunu degistirmez. ama bilsin sizin farkli dusundugunuzu ve sizi ezilmis, uzulmus gormesin. esinizin yaninda kv'ye karsi daha bir saygili olun.

kv'yi esinize sikayet etmeyin. kv ile aranizda caninizi sikan bir olay gectiyse aynen yorum katmadan aktarin, ne eksik ne fazla. "hayatim annenle bazen farkli dusunebiliyoruz, sonucta bu kadar yas farki var o da kendince hakli ama bugun soyle bir sey oldu.. " falan filan seklinde aktarin.

her evlilik farkli canim. biz ne kadar yazarsak yazalim en dogrusunu kendin bulman gerekiyor. bir de yazarken nokta ve virgul kullan :)

İnsan öz ailesiyle neden arasına mesafe koyar ya.. olur mu öyle şey? Hiç onlara kızıpta aileni arayıp sormamazlık etme.. Ve bu adama ve ailesine hiç katlanma.. İnan değmez.. Sen onun için nelerden vazgeçiyorsun neler yapıyorsun peki eşin senin için ne yapıyor? Gençliğine yazık olur sonra kafanı duvarlara vurursun yol yakınken ya ağır baskı yap ayrı ev için ya da ayrıl.. Böyle söylemek istemezdim ama başka çaren yok..

Çok üzülüyorum kayınvalidesi ile aynı evde oturanlara.. Bu konuları görmek çok moral bozuyor..

İşin çok zor iyi sabretmişsin yine.
Kayınvaliden aklı sıra seni biryere yollamıyacak ki gözün açılmasın!
Eşinde hatalı tabi . Biraz onu işlesen faydası olmaz mı ayrı ev konusunda

malasef kvdenden daha çok eşin suçlu kendı annesınden ayrı eve bile çıkamıyor sana annenle görüşmek yasak çok saçma ama malasefki çok tanıdık bir istek senı rahat rahat ezebilsinler sen ıyıce kendını sahipsiz sanda butun hakların elinden alınsın konuşma hakkın bile bunun için annenle görüşme dıyorlar hayat senın hayatın nekadar tahammul edersın eşine derdını anlatsan senı ne kadar anlar bilemem ama her insanı bir ana doğurmuş emek vermiş sadece erkeklerin anaları doğurmamış

özlemcim önce basın sağolsun
evlat acısı nedir cok iyi bilirim,Rabbim sana bana tüm melek annelerine en kısa zamanda sağlıklı birer evlat nasip etsin

kayınvaldene gelince,inan okudukca boğasım geldi kadını
utanmaz kadın senin paranı ne hakla alır,madem borcunu ödeyemecek o zaman kredi kartını kullanmasın
bu kadar da olmaz ne pislik bir kadınmıs
sen bebek işini biraz ertele istersen,günahını almak istemem ama bu sinir ortamda belki de senin üzüntün bebegine yansıdı,kolay değil yasadıkların
insallah bir an önce evini ayırırsın

eşine ayrı eve cıkalım dedin mi hiç ne diyor o zaman
kayınvaldene hiç çıtlattınmı bu konuyu
kayınbaban nasıl

evet zaten tek korkum artık kafayı yemek dogru soyluyorsan insanın kocası arkasında olmayınca kimse arkasında olmuyor

konuş eşinle anlat sakin sakin eşin arkanda olmalı başka kurtulamazsın.
göstermeye çalış o kadar zamandır kayınvalidenlesin. gözünü aç tetikte ol iyi niyetini nasıl kötüye kullandıklarını göster.
kusura bakmada eşinin böğle seni ailenle tehdit etmesi ve izin vermemesi ne cahilce bir şey bu.
rabbim sana ve senin gibi olanlara sabır versin kocalarını en kısa zamanda doğru yolu göstersin (biz nasıl olcaz acaba emanetimiz Allah'a) o kaynalarıda rabbim bildiği gibi yapsın.

Kayınvalidenin kafası hangi yüzyılda kalmış acaba?

Buluyorlar böyle ağzı var dili yok, gül gibi kızları bir nevi gönüllü tutsaklık yaşatmaya çalışıyorlar. Eşin evlenince kendi annesinin dizinin dibinden ayrılamamış, ama senin annene gitmen suç. Oldu..

Eşine güzelce anlat, güzellikten anlamıyorsa da rest çekmekten anlar belki. Ama ne olursa olsun çocuk olmadan o evden ayrılmaya bak, yoksa ayrılman kat be kat zorlaşır.

Öyle yok annene gitmeyeceksin gibi laflara pabuç bırakma. Kimsenin gazına gelip, annene gitmemezlik yapma. Sen annene gitmeyerek eşine ders verdiğini sanırsın, onlarda "ne güzel ailesini de arayıp sormuyor uzaklaştı onlardan" diye düşünürler.

Bir de kayınpeder hayatta mı yoksa kayınvaliden yalnız kalmasın diye mi oturuyorsunuz ?

Allah yardımcın olsun, eşine ve kayınvalidene de akıl fikir versin canım.

Bu devirde artık aynı evde oturmayı nasıl kabul ediyorsunuz ben açıkçası anlamıyorum tamam herkesin durumu iyi olmayabilir ama ufak da olsa en düşüğünden bir evi kiralayacak kadar bir maddiyata sahip değilse bir çift biraz daha evlilik için şartların oluşmasını beklemek en iyi kaynanayla oturmaktan yeğdir bana göre. Umarım yazdıklarınız ve yaşadıklarınız burda bunu okuyan ve bu konuda karar verme aşamasında olan kadınlarımıza ders olur.

Son düzenleme:
anneni nasil görmene izin vermezler
bunun izni mi olur
neresi orasi nazi kampi mi?

en bastan nasil kabul ettin bilmiyorum ayni evde oturmayi ama
benim anlamadigim neden insan evlendigi zaman kendi evinin hanimi olmak istemez
baskasinin evinde gelin adi altinda tuhaf bir hayat yasar
bunu kizlar nasil kabul ediyorlar anlamiyorum
yani yeterki evleneyim diye sanki
onunla olunca hersey guzel olur

valla kendi annemin evinde bile otursam yine olmaz yine olmaz

kusura bakmayin konu sahibi
boyle giderse orada kafayi yemeniz an meselesi
zaten pek akli basinda insan yok gibi orada
elle tutulur bir sey yok gibi görünüyor ama sen daha iyi bilirsin
önemli olan esin
esinde sorun olmadigina inaniyorsan
agirligini koy ve kendi evinize cikin

Son düzenleme:
bu tip konularda artık nasıl yardımcı olacbileceğimi şaşırdım.
Konular, sorunlar hep aynı.
Dominant kv, mutsuz edilen. Gencecik bir gelin, umursamaz ama sırtını ailesine dayayan bir erkek.
Ah be güzelim evini açmayan adamla evlenmeseydin keşke.
Biliyorum keşkelerin dönüşü yok ama sana yazık değil mi.
Hangi vicdana sığar annenle görüşmeni yasaklamak.
Eşininde kolay kolay razı olacağını sanmam bu gün araba borcu der,
Yarın ev için para biriktirelim der. O yarınlar hiç bitmez.
Allah sana sabır selamet versin

Esin senin aileni istemiyorsa,seninde onun ailesini istememen normal,,ustelik kv boyle arabozucuyken...insallah tez vakitte evini ayirirsin ama ben pek ümit goremedim ,,esinde istemiyor bence annesinden ayrilmak...ustelik seni ailene gondermemekte neymis ,,tavrini koy esine karsi burda butun gun senin ailenleyim,,bende annemi babami ozluyorum gormek istiyorum falan de.... Kv kic muhattap bile alma ,sen esini cekmeye calis kendi tarafina cek ki kv catlasiinnnnnnn

Ne adap olarak ne de islamiyette ASLA ailenizi görmenizi yasaklayamaz.
Yasaklamayı bırakın özlediğinizde ailenizi görmeniz için her türlü fırsatı oluşturmak zorunda.
Bu yaptığı zulumdur.

Sizde işi inada bindirip ailenizden olmayın. İnanın bana bunu ne anlarlar ne de çözüm olur derdinize.
Boşuboşuna ailenizden oluyorsunuz.

Artık beraber oturmayı kaldırabileceğimiz bir zamanda değiliz.. Ev ev üstüne olmuyor.
İnsanın kendi yuvasını kurabilmesi ve bunu koruyabilmesi için ayrı olmak şart.
Başta bunu kabul etmemek gerekiyor.

Nasıl yaparsınız bilemiyorum ama evi ayırmak zorundasınız.
Eşinizi bu konuda ikna edin. Elbette uğraşıyorsunuzdur, bunu yazmak boşunaydı ama yazmak istedim yinede.

K.validenizin kızı var mı ?

kızlar hepiniz o kadar dogru ki zaten sorun benim esimde o bazı seylere tavrını koysa belki ben bu kadar yıpranmacagım .. evimi ayırmayı o kadar cok ıstıyorum ki kac kere konustum ama kabul eden kim herkes hayatından memmun .ben ayrı ev istiyorum bu kadar sure bir arda oturduk allah razı olsun bende artık kendi evim olmasını istiyorum diyorum ama k.validem buna ragmen sen kimsin der gibi oglum araba borcun bitsin buyuk bir ev alalım oraya tasınalım borcu yarı yapana kadar birlikte otururuz sonra biz kendi evimize geceriz diye yavas yavas beynini ısliyor ben her defasında anne ben buyuk ev ıstemiyom artık bende kendi duzenimizi kurmak ıstıyorum dedigimde o zaman ben kotu oluyorum onları ıstemiyorum oluyorum esimde daha ne istiyorsun ailem ne guzel bize destek oluyor ev alacagız diyor.zaten beni biraz insan yerine koysalar ayrı ev istedgim halde daha halen gozumun ıcıne baka baka buyuk ev alacagız demezler.birlikte oturrum diyince iyi ama ayrı ev diyince benden kotusu yok.ben evimi ayırınca cocuk dusunuyorum dedigmde ogluma santaj yapıyorsun evimi ayırmadan cocuk yapmam diyor.bu kadar sure ıcınde sunu anladım.herkesin kendi canı herkes kendini dusunuyor.bir insanın esi karısının ıstekleri onemsemezse kimse onemsemez.esinde dahil kime ne kadar iyi niyet gosterirsen okadar fazlasını bekliyor.ben rabbime guveniyorum her an dua ediyorum insallah rabbim benide duyar gorur

Ne adap olarak ne de islamiyette ASLA ailenizi görmenizi yasaklayamaz.
Yasaklamayı bırakın özlediğinizde ailenizi görmeniz için her türlü fırsatı oluşturmak zorunda.
Bu yaptığı zulumdur.

Sizde işi inada bindirip ailenizden olmayın. İnanın bana bunu ne anlarlar ne de çözüm olur derdinize.
Boşuboşuna ailenizden oluyorsunuz.

Artık beraber oturmayı kaldırabileceğimiz bir zamanda değiliz.. Ev ev üstüne olmuyor.
İnsanın kendi yuvasını kurabilmesi ve bunu koruyabilmesi için ayrı olmak şart.
Başta bunu kabul etmemek gerekiyor.

Nasıl yaparsınız bilemiyorum ama evi ayırmak zorundasınız.
Eşinizi bu konuda ikna edin. Elbette uğraşıyorsunuzdur, bunu yazmak boşunaydı ama yazmak istedim yinede.

K.validenizin kızı var mı ?
evet var yurtdısında evli

öncelikle allah sabır versin.
bizim zamanımızda bu kaynana kurallarına pek uymak kolay değil. ki bnce çok da saçma ama böyle yobaz insanlar var maalesef. yeni gelinsin çocuğunda yok ailen de destek çıkıyor ve sen de amaan çekemem ben bunu gider sıkıntı çekip üzüleceksem de ailemn yanında rahatın içince acımı yaşarım skıntımı çekerim diyebiliyorsan arkana bakmadan boşan. böyle diyorum ama eminim ki boşanamazsın öyle kolay değil ki yuvayı yıkmak dağıtmak.
o yüzden daha gerçekçi şeyler söyliim.
1.si sen brlkikte oturacağnzı bilerek evlendin sanırım snradan supriz olmadı.
2.si eşinin ailesnin tarzını az çok anladın yanı böyle tutucu mu anlayışlılar mı... (nişanlıyken anlarsın yani)
3. bunları azcık ölçüp biçtiysen artık akıllı davranma zamanıdır.
senin yapman gereken şey eşinin ailesini eşine kötüleme seninde farkettiğin gbi bir işe yaramaz sadece seni kötü gösterir. şu bir gerçek ki az da olsa maddi olarak ailesine bağımlı erkek özgür davranamaz. hep ailesinden yana olur.
ailenle arana mesafe koy demesi okdar saçma ki ama durumu lehine çevirmek için bi süre bu duruma katlanmalısın. ama inat ederek değil. sen de ailene şöyle ol böyle ol diyerek değil kendin öyle düşünüyormuşsun gbi.
mesela bn annemlerden öğrendiğim kadarıyla o derdi ki eğer kayın valideyle birlik oturulacaksa o evin büyüğü görülür. kocam izin vrdi kocam tmm dedi diye istediğini yapamazsın.
ne yapacaksan kayınvaliden kayınpederinden izin alacaksın.
misafirliğe mi gideceksin onlara soracaksın misafirin mi gelecek onların fkrini soracaksın.
alışverişe mi çıkacaksın yine ondan izin alacaksın.( biliyorum çok zor bir durum kmse böyle olsun istemez ama birlikte oturulduğunda bunlara dikkat edilmezse kayınvalide de anlayışlı değilse sorunlar çıkar)
sen içinden kabullenmesende böyle şeylere karşı çıkıyor olsan da mecburen öyle davranmalısın.
eşine hiçbirşeyden yakınmamalısın.
o kalabalığın içinde senin yanında huzur bulsun ki senin değerin artsın. yok eğer modamod sürekli her yaptığına söylediğine cvp verirsen senden soğur kocanın değer vermediğine kmse de değer vermez seni daha çok ezerler.
sen kocanı yanına çekmeye çalış. karşı tarafın kötülüklerini anlatarak değil o kötülüklre karşı herzman iyi olarak.
ne yapacaksın arkadaşım bi süre mecburen eşini seviyorsan yuvanı yıkmak istemiyorsan kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyeceksn.
kimin evinde ailesn de sorun yokki. idare etmeye çalış.
dilini tut sakın sakın kırıcı sözler söyleme.
ben az çok bu tarz aile yapısını bildiğim için işinin zor olduğunu biliyorum.
bizim ailelerde tabi daha eski kuşaklarda böyle şeylere çok dikkat ederlerdi. annemler o yüzden robot gbi mükemmel her işi herşeyi bilerek yetştrlmişler. annem de bna anlatrdı. ama annemde babamda kızlarımı asla brlikte oturulack eve gelin vermem derlerdi.çnkü nekdr zor olduğunu biliyorlar.

sen de belki çok farklı hayal ettin bukdr da olabileceğini düşünemedn ama malesef ki yaşandı. bizim oralarda gelin gbi gelin olacaksın ağır olacaksın ne yapman gerektğini annenin /kayınvalidenin gözünden anlayacaksın illa söz söyletmeyeceksn. işini bileceksin vesselam derler.
sende bi süre sabredeceksn arkadaşım.

kızlar hepiniz o kadar dogru ki zaten sorun benim esimde o bazı seylere tavrını koysa belki ben bu kadar yıpranmacagım .. evimi ayırmayı o kadar cok ıstıyorum ki kac kere konustum ama kabul eden kim herkes hayatından memmun .ben ayrı ev istiyorum bu kadar sure bir arda oturduk allah razı olsun bende artık kendi evim olmasını istiyorum diyorum ama k.validem buna ragmen sen kimsin der gibi oglum araba borcun bitsin buyuk bir ev alalım oraya tasınalım borcu yarı yapana kadar birlikte otururuz sonra biz kendi evimize geceriz diye yavas yavas beynini ısliyor ben her defasında anne ben buyuk ev ıstemiyom artık bende kendi duzenimizi kurmak ıstıyorum dedigimde o zaman ben kotu oluyorum onları ıstemiyorum oluyorum esimde daha ne istiyorsun ailem ne guzel bize destek oluyor ev alacagız diyor.zaten beni biraz insan yerine koysalar ayrı ev istedgim halde daha halen gozumun ıcıne baka baka buyuk ev alacagız demezler.birlikte oturrum diyince iyi ama ayrı ev diyince benden kotusu yok.ben evimi ayırınca cocuk dusunuyorum dedigmde ogluma santaj yapıyorsun evimi ayırmadan cocuk yapmam diyor.bu kadar sure ıcınde sunu anladım.herkesin kendi canı herkes kendini dusunuyor.bir insanın esi karısının ıstekleri onemsemezse kimse onemsemez.esinde dahil kime ne kadar iyi niyet gosterirsen okadar fazlasını bekliyor.ben rabbime guveniyorum her an dua ediyorum insallah rabbim benide duyar gorur

canım eşine fısıldayan fesat bir kaynanan var saman altından su yürütüyor oglunu senle paylaşamıyor seni de aklınca yok sayıyor...

sana erkeklerin çoğunun böyle olduğunu belirteyim önce. ilk önce eşinle aranı düzelt. ona iyi davran. öfkeni sineye çek. nefretini yut. güler yüzlü neşeli işveli olmaya çalış eşine karşı. kayınvaliden de sana laf sokarsa cevap verme. eşine şikayet etme. afedersin ama eşini baştan çıkarman lazım. ancak bu dille anlıyorlar. saf ayağına yatacaksın. annem seni soruyor benim yakışıklı damadım bize gelmiyor diyeceksin. kaynananla ne zaman çocuk yapmak istediğini ev hayalini paylaşmayacaksın. paylaşmakla çok büyük hata etmişsin.

evliliğin ilk zamanlarında tecrübesiz olduğumuz için böyle yanlış adımlar atıyoruz.. annene gitmek senin en doğal hakkın ama eskisi gibi olmuyor maalesef özellikle birlik oturduğun için. ama sabırlı ol. anneni size çağır. eşini övdüklerinden bahset. eşinin gönlünü fethet canım. sabırlı ol. kaynanana tamam anne de ama kendi bildiğini oku. alttan alttan sen de sinsice isteklerini yaptıracaksın ama kaynananla aynı odada anlatmayacaksın eşine. sadece yatakodanızda ve başbaşayken canım.

bu işlerin böyle olacağını ben 3 senede öğrendim. ama sabrımın sınırlarında dolaşıyorum. ev alma hayalinden vazgeçmiş gibi görün.

bütcenize sahip çık hepsini kaynanana mı veriyor eşin? biriktirmeye çalışın. bu işler maalesef birlik oturunca yavaş yavaş oluyor. ama sabır sabır sabır... iyiyi safı oynamamız lazım. bi de kaynanana çok hürmet ediyormuş gibi davran sarıl falan...

o zaman iyice sinir olacak canım. göreceksin. eşinin yanında böyle ol. eşin yokken yüzüne bile bakma.

Back