esim ve ben

ozlem2423

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2012
62
1
28
Ankara
16 aylık evliyim 24 yasındayım esimin ailesi ile birlikte oturuyorum ben artık dusunmekten kafayı yıycem nasıl davranacagımı sasırdım kimse beni anlamıyor herkes kendini dusunuyor burada paylasıp akıl almak ve rahatlamak ıstemedim esimle her zaman tartısıyoruz en ufak biseyden bir dolu tartısma cıkıyor ne oldugunu anlayamıyorum ve her zaman tartısmanın sonu senin ailen benim aileme donuyor esim beni ailesine ısınamamakla sucluyor aileside bunu destekliyor evt sen bize ısınamadın diyorlar dogrudur belki arada bir mesafe vardır ama benim yerimde kim olsa boyle davranır simdi size bir kac ornek vercem yasadıklarımdan siz olsaydının esinize ailesine nasıl davranırdınız lutfen akıl verin sıkıstım kaldım yeni evliylendigimiz ilk zamanlarda annemgile birkac kere sık gittik diye k.v.dem annengille aranıza mesafe koyun dedi neden diye sordugummda neymis yeni gelinmisim sık gitmem olmazmıs buraya alısmam lazımmıs gerci halen benim annemgile gitmem sorun dugun albumumuzu biz hemen dugunden sonra alamadık ben para biriktirdim albumu almak icin ama k.vdem sagolsun o parayı benim razım olmadan aldı ve kredi kartı yatırdı yemin ederim o paraya ihtiyacı olsa icim yanmayacak sırf bir resme 350 tl verilmez diye parayı aldı ben hamileyken bana ip almaya gidiyorum diye evden cıkıp benden habersizce bebegin ilk alısverisini yapmıs keske benide goturseydin birlikte alsaydık dedigimde sen ben mi var ben aldım ıste diye cevap verdi aldı ama gıydırmek nasıp olmadı bebegım 7 aylıkken karnımda oldu daha neler neler kızlar esimle dısarıya cıkarım gonlu olmaz kıyafet alırım gonlu olmaz yemin ediyorum karısmadıgı birsey yok herseye mudahale ediyor cok bunaldım kendimi aptal gibi hissediyorum kendime olan ozguvenim kayboldu yeni gelin evden dısarıya cıkmaz yeni gelinin arkadası olmaz yeni gelin soyle yapmaz kafayı yedim ya buraya yazamadıgım cok sey var diyeceksinizki ayrı eve cık ama beni dinleyen kim bir tek benden baska ayrı eve cıkmak ısteyen yok beni de insan yerine koyan yok birde araba borcu oduyoruz hemen bahane hazır borc var simdi olmaz sonra beni kimse anlamıyor bunların hepsi esimden kaynaklı hep beni sucluyor ama demiyor ki acaba benim ailem bu kıza ne yapıyorda bu kız onlara mesafeli davranıyor diye hep suclu benim annesi melek ben seytanım sanki
en zoruma gidenide esimin beni annemgile gondermmesi en ufak tartısmada annne gitmeyeceksin hemen katınvalidemde gitme diyorsa gitme sen kadınsın idare et bende en sonunda sinirlendim ve bir aydır annme gitmiyorum madem benim annme gitmem sorun oluyarsa gitmiyorum dedim sende ozaman evini ayır sende ailenle arana mesafe koy dedim k.vdemde vardı neymis ben fırsatcıymısım zaten bunun fırsatını bekiliyormusum kendilerine gelince sevgi saygı bekliyorlar ama ne bana ne de benim aileme saygı var benim esim ilk onceleri annmei baabmi aradaı sorardı gider gelirdi ama k.vdem sagolsun aranıza mrsafe koy annemgilden gelince nerde kaldınız tek basıma sıkıldım diye ve buna benzer seylerle esimin ailemden sogumasına etki etti sen benim ailemi aramaz sormazsan ben senin aileni ne diye basımın ustunde tasıyım niye onlarla aynı evde oturuyum siz olsanız ne napardınız sizin ailenizi sizi hice sayan insanlarla beraber oturmak ıstermiydiniz evimi ayırın demezmiydiniz gercekten ben fırsatcımıyım su durumda ben napacagımı sasırdım bana akıl verin esime ailesine nasıl davranayım tecrubeli olanlar

benim annem kayınvalidesiyle evini 10 senede ayırdı, sen nasıl yaparsın bilemem, sana kim nasıl davranıyosa sorumlusu eşin, yerinde olsam boşanırım niye boşanırım çünkü Allahın gücüne gitmesin ama benim canım tatlı, zaten %100 haklı olduğum bi konuda kimseye laf anlatmak işime gelmez, çekemem, çünkü çektiğin müddetçe kendi canına yazık ettiğini annemden çok net gördüm, keşke baştan birlikte oturmayı kabul etmeseydin

birlikte oturmak zordur canım durumunuz varsa tek çare ayrı eve çıkmanız ama çoğu kişi aynı şeyleri yaşıyor ben ayrı olmama rahmen ki ailem 1200 km uzakta olmasına rahmen yok efendim ailen çok sık geldi diye eşim evimde kalan annem ve kardeşime aynı sofraya oturmadı akşam geçip bir slm vermedi sonuç ne mi oldu sen benim aileme sabır göstermiyorsan bende göstermicem öle her istediklerinde gelemezler dedim eşim hatasını anladı ama ben bu olayı unutmam ömür boyu unutamam benim elime koz verdi bende bunu yeri geldiğinde değerlendiriyorum.

eğer mutlu değilsen eşini ikna edip kendi hayatınızı kurmaya bak eğer buna yanaşmıyorsa sen ne istiyorsun bundan sonra ne yapıcaksın bunlara bak borç varsa sende gir işe çalış çözüm ürütmeye çalış.

Üzüldüm. Allah yar ve yardımcın olsun.
Ortada halledilmesi gereken sorun ya da sorunlar var ama az çok anlayabildiğim kadarıyla çok çok büyütülecek ailenin parçalanmasına neden olacak kadar büyütülecek meseleler olmamakla birlikte, mutlaka çözülmesi gereken bu problemleri öncelikle eşinizle konuşarak çözmeye çalışmanızda yarar görüyorum.
Sorunun size bakan yönünü eşinizle uygun bir dille ve sakin bir kafayla konuşun. Sizi üzen davranışlarının sebebini anlamaya çalışın.
Sizin samimiyetinize güveniyor ve sizde sorunlarınızı çözme gücünü, iradesini görüyorum.
Allah yar ve yardımcınızı olsun dualarım sizinle. Rabbimden kısa sürede eşiniz ve ailesiyle olan problemlerinizin tatlıya bağlanıp huzurlu bir yuvaya kavuşmanızı diliyorum.

Kim kime annesini yasak edebilir ya, bekara karı boşamak kolay derler ama bana annemi yasaklayacak adamla 10 dakika oturmam. Sorumlu kayınvaliden değil, kocan. Seni hayatında hakettiğin yere koyamayan kocan, erkekliğin arkasına sığınıp hak yiyen kocan. Başka kızacak kimse yok, insanı kocası düşünmüyorsa kayınvalidesinin düşünmemesi çok normal bence.

senin kaynana faşist kanunlar koyuyor hiç demokrat değil
oldu olacak yeni gelin tuvalete gitmez diye bir ferman çıkarsın
şaka bir yana ezdirme kendini
ne demek annenle arana mesafe koy
annen seni bakkaldan mı almış
24 sene emek etmiş
şu kaynanatörler gelinleri ezince başları göğe eriyor sanırsam
ya da geçmişteki ezilmişliklerinin acısını çıkarıyorlar
son sözüm kendini ezdirme
nasıl olacağına sen karar vericen
eşini ve kaynanatörü tanıyan sensin

okurken kadını boğasım geldi resmen.bence kısasa kısas cnm aynı evde olsamda madem ailemle görüşmüyorum k.v.ilede görüşmezdim eşin annesine çok meraklıysa evlenmeseydi birlikte otururlardı.hata eşindede var ama mesafeyi koruyamıyor yeri geldiğinde sana laf söylüyorsa annesinede söylemeli.çok zor bir hayat allah kurtarsın.bu devirde k.v. ile oturmakta ne ya

ne desem bilemedim çünkü diyeceklerim iyi niyetli olmayacaktı. Kocanız ailesine laf dememek için size haklısın diyemiyor. Bence eşinize ailesini çok şikayet ediyorsanız buna bir süre ara verin.Onun gerçekleri kendinin fark etmesini sağlayın. Efendiğinizi bozmayın ama haksızlık karşısında da susmayın. Kayınvalidenizin sizin her şeyinize karışmasına hakkı yok.Sizin biriktirdiğiniz parayı keyfine göre harcamaya da hakkı yok.Eşiniz de ailenizden sizi ayıramaz.Bu kadar içinize atmayın bence olayları.Bir de neden başta eşinizin aileyle oturmayı kabul ettiniz.

bence de asıl hatalı eşin.seni savunmuyor annesinin hayatınıza karışmasına izin veriyor fazlasıyla annesinin etkisinde kalıyor maalesef olgunlaşmamış bir erkek modeli dahaberaber oturmak zaten zordur böyle bir eşle ve kaynana ile daha da zor.önce iyilikle eşinle konuş tatlılıkla yola getirmeye çalış canım baktın olmadı sen de rest çek.ailenle benim aramda dengeyi kurmayı öğren de ve bir an önce evini ayrımaya bak.düzenin ayrı olursa kaynanan bu kadar karışamaz

hiç aklım almıyor bu kayınvalidelerin ettiği zulme...senin evladın sana ne kadar kıymetliyse veya erkeklere anaları nasıl vazgeçilmezse gelinlerede öyle değilmi...

son günlerde açılan başlıkların yarısından çoğu eşlerin ailelerinden kaynaklanan sorunlar yüzünden...ama aslında sorunun bana göre asıl kaynağı eşler...

sanki bu gelinleri taş kovuğundan bulupta almış gibi aileleriyle alakayı hemen kesmelerini istiyorlar...

hele biriktirdiği parayı sormadan alması ve bebekalışverişini kendi başına yapması cabası...

bir evlilik nasıl başlarsa öyle gidiyor arkadaşım,bebeğini kaybetmene çok üzüldüm arkadaşım ama her şerde bir hayır vardır belki bu evlilik henüz bir bebe ğe hazır değildi diye düşün

ve henüz çocuğun yokken şunlara seninde hakların olduğunu hatırlat...

ben dahil bu sitede pek çok kadın iyi niyetimizden kaybettik hiç bu konuda başlık açıp dertlerimi dökemedim ama bir döksem içimi neler neler...

sana tavsiyem kendini ezdirme hırçınlaşmadan,çirkinleşmeden önce eşine sonra kayınvalidene ailenden vazgeçmeyeceğini ve bir kadın olarak seninde hakların olduğunu hatırlatacak bir ders ver...

ve her şey yoluna girmeden sakın çocuk yapma...

Allah yar ve yardımcın olsun...

aynı benim babannemi anlattın annemi mahvetti.
hâlâda çekiyor. iki buçuk sene beraber kalmışlar. hâlâda beraber sayılırız.
tek sorun kocan sahip çıkacak yoksa kimse sahip çıkmaz onu gördüm ben.
kocanla konuş restini çek yoksa devam eder artarak
bu hayat senin değil ki. hizmetçi alıyorlar kullanıyorlar kanını iliğini bitiriyorlar
iki gün sonra sinirden stresten hastalanmaya da başlıycan sonra gelin hasta diyecekler. seni suçlu edecekler.
inşallah kocan anlar da seni kurtarır

kayınvelide ve kayınpederi ile oturan herkesin ortak sıkıntısı bu biran evvel ayrı eve çıkın yoksa ömrünüz boyunca bu şekilde gider bir örnek var ailemizde oradan biliorum canım baktın ayrı eve çıkamıyıcaksınız ruh sağlığını düşünerek karar ver hayatına nasıl devam edeceğine

evet zaten tek korkum artık kafayı yemek dogru soyluyorsan insanın kocası arkasında olmayınca kimse arkasında olmuyor

o kadar cokkonustum ki artıık kendi sesimi duymaktan nefret eder oldum cok buyutulecek degil gibi ama hergun bunları yasamak insanın psikolojik olarak yıpratıyor

inan ben ailesini esime sıkayet etmiyorum bir fenalık yapmıyorum kalbimde kimseye karsı kotuluk yok yinede kimseye yaraamıyorum

bende cocuk yapmayı dusunuyorum ama bana k.vdem ogluma santaj yapıyorsun diyor ama aklın yolu bir sende aynı seyi soyledin cocuk yapma dedin bu ortamda buyuyen cocuk nasıl olur ki

Mümkün olduğunca yumuşatmaya çalışacam düşüncelerimi. Yoksa çok üzülebilirsiniz. Amacım sizi üzmek değil.

Sana bu üçüncü sınıf insan muamelesi yapan yaratıklara eşin de dahil, alttan alıp, "ben çok iyiyim aslında kimseye kötülük düşünmüyorum" diyorsun.
Niye böyle ezik davranıyorsun. Aciz misin sen? Senin yaptığın iyilik değil.. korkaklık... Eşin için aileni hiç saymak.. anneni silmek...

Anneme gitmiyorum da ne demek?????

Bigün evladın olduğunda kocasının annesi izin vermiyor diye seni siler seninle arana mesafe koyarsa...zaman görürsün şu anda ne acı bir şey yaşattığını ANNENE!!!

Yemin ediyorum gözlerim doldu ya... İnat etmişmiş annesine gitmiyormuşmuş..o da silsinmiş mesafe koysunmuşmuşmuşmuş.....

ya büyük konuşmak istemem ama gelin istemezse asla benle oturmasın derim eğer mecbur kalırsam vede gelinimle uyuşamazsam ben derim oğluma al karını da git diye kirasını falanda veririm huzuru bozulmasın, senin kayınvaliden hem ne yapsan gözüne batıyor, yeni gelin öylemi olur böylemi olur hem de benle oturun dışarı çıkmayın diyor; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adama, bence çok iyi yapmışsın zaten birlikte oturmak çok zor ben ev peşinatı biriktirmek için 3 sene oturdum çok ciddi problemler olmasa da temizliktir,misafirdir odamızda ayrı tv olmasıdır, minik minik şeyler sorun gibi geliyordu hem kv ye hem bana şükür şimdi ayrıyız gayet de iyiyiz kimse kimseye karışmaz, ama bayramda seyranda hep gidilir birlikte yenilir içilir ki ben çok severim sonucta büyükleri yalnız bırakmak olmaz öyle günlerde ama hergün birlikte oturalım herşeyimizi birlikte yapalım dediğiniz an işler değişiyor kafalar uyuşmuyor, maddi manevi kavgalar çıkıyor herkesin kendi evi olmalı bence, anlaşan ve birarada mutlu oturan kv gelin ben görmedim, keşke olsa gönül ister ki kendi annemiz gibi sevebilsek o da bizi öyle sevse ama işte onun sözü bize batıyor bizimki ona :)

üzgünüm aynı evi kabul edipte çok mutluyum huzurluyum diye konu açıldığını görmedim
sende onlardan birisin

ama en çok onun ailesiyle aynı evde oturup kendi annene gitmemene üzüldüm
ailen bunu hakediyor mu sence

sen onun ailesine hizmet et alttan al laf söyleme aynı evi paylaş ama sen anneni bi ay görme
ne için senin düşüncelerine önem vermeyen bi koca için peh

sakın çocuk düşünme ve bu konularda tavrım nettir ayrı ev olmazsa evlilikte olmaz
para yoksa sizde çalışın ama durun çalışmanıza da izin vermiyordur eşiniz

bu döngü hep böyledir düzeleceğini de sanmam

konu sahibi kardeşim. zor ama farklı bir yol denemeni öneririm, ama kesin sonuç alırsın. şöyle ki eşine artık kv hakkında tek bir kelime etme. sadece iyi şeyler söyle. sağolsun şunu almış, bunu yapmış vs. hatta şüphelenmemesi için de ki ben düşündüm, haklısınız, size adapte olamadım. ama artık değişeceğim, sen de bana destek ol de. sonra da işte hep ii şeyler söyle ailesi hakkında. eşin yokken ne söylersen söyle. aklında kalmasın. eşinle de ailesinin yanında asla tartışma. sana kötü bile söylese sesini çıkarma. annecim de, babacım de. tiyatro yapıcan yani. "ay ne kadar seviyolar beni" de. ondan sonra kv sinirden hata üstüne hata yapıcak. tecrübeyle sabittir. ve kocan da bunların hepsini kendi görüp anlayacak. ayrı ev meselesini de çözersin bu aşamadan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…