Eşim ve aşamadıgımız sorunlarımız :(

esmerhatun66

Hunili Anne 🤪
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
2.173
2.206
133
33
Mrb kızlar.. uzun zamandır aşamadıgım sorunlar ve ben bundan artik rahatsızlık duyuyorum.bi cozum ariyorum akil akildan üstündür.esimle 4 sene konusup severek evlendik.gercekten birbirimizi isteyerek herkesi yolumuzdan silerek evlendik.suan 4 senelikte evliyim.bu evliligim surecinde 3 tane bebegimi kaybettim.zor zamanlardi.cok yiprandik.ama birbirimizin elini hic birakmadik.tedaviler falan derken hamile kaldim ve 8 ay kadar önce 3 üzlerimi dunyaya getirdim.zor bi sürecten gectik.hamileligim olsun dogum sonrasi olsun cok ama cok zordu..cogu arkadas beni tanicaktir.sorun su ki hamileligimde sallanmaya baslayan evliligimi fark ettim.3 uz hamileydim ve esimin bana olan ilgisinn azaldigini gordum.normalde dizimin dibinden ayrilmayan adam surekli mıç mıç olan kisi gitti bi anda.tamm ddim kolay bi hamilelik degildi evet iliski v.s kesinlikle yasakti zaten ki elimden biri tutmadan yatagima bile yatamiyodum düsünn tuvalet banyo vs bunlari hic katmiyorum.. ama bi sekilde ona yük olmadan atlattim bunlari birazda benden sogumasini istemedim acikcasi karnim cok buyuk ve korkunc derecede catlatlarim vardi gormesinden rahatsizlik duydum.belki ben ole hissettim. Hamileigimin sonunda duzelecigine inanarak sorun etmedim zaten edecek de bi durumm yoktu 3 can tasiyodum.dogumm oldu hersey daha beter bi duruma donustu.. cocuklara bakamdim sütüm kesildi sırtımdaki agrilarim beni benden aliyodu.ve biz esimle surekli tartisiyoduk.evimizde kaynanamlarla beraber kaldik bi sure yardim amacli.esim o donem eve geliyo ve direk uyuyodu.ne benle ne bebeklerimizle hic bi ilgisi yoktu.neyse ddim gene duzelcek insallah cunku benim onunla ilgilenme gibi bi imkanim hic olmadi bebeklerimiz premature ve cigerlerinde sorun vardi surekli uyaniklik hali gaz sorunu ve ben 3 hafta gibi bi zamanda 30 kilo vermistim.ne yemek ne su ne tuvalet sadece uyumak istiyodum o kadar.bu sorunlar biraz geldi gecti derken iyi kotu geldik buralara cok sukur.suan 8 ayliklar iyi kotu goturuyorum bi sekilde ama esimde surekli bi disarda olma cabasi var.sole anlatiyim.syan gorumcelerim var yanimda 2 tane.bana yardim ediyolar hemde arkadas gibiyiz severler beni.hep beraber bi sekilde goturuyoruz.cocuklarin gunduz uykusu cok olandigi icin gunduz surekli ayaktayim.dinlenme gibi bi secenegim yok.saat 7 gibi cocuklar uyur 12 ye kadar hic kalkmadan bende o ara dinlenirim cunku sabaha kadar ayaktadirlar.esimde tam bu zamanda isten geliyo - du.. geliyodu diyorum cunku kac aydir eve gelmiyo ben uyaniyorum o eve geliyo mrb diyoruz gidip yatiyo bu kadar.ve malesef ki icki olayi var.evi ariyo kardeslerini soruyo esmer hatun yatiyo mu? evet denirse o gun ben uyanana kadar gelmiyo.yeni bosanmis ve pavyon gazino olayi olan bi arkadsiyla takiliyo bu ara takip ediyorum.ama bisey yapamiyorum.konuskanimdir hesap sorarim bi ara aldattigini falan dusundum ama net bisey gecmedi elime telefondan cok iyi anlarim.ilgi istedigini biliyorum ama suan icin bisey yapamiyorum hani gunn bazi gunleri cocuklardan firsat buldukca ona ayriyorum ama sanirim fazla sey bekliyo eskisi gibi olsun istiyo ama ben eskisi gibi olmaiyorum malesef hem maddi hem manevi.. gulemiyorum ole soleyim hayattan zevk almiyorum gunum ne zaman bitip ne zaman basliyo anlamiyorum.hersey bana batiyo.sirtimin kamburu batiyo mesela.. onun eve gelmemesi bana yardim etmemesi helede bu aralar icip gezmesi batiyo.onuda anliyorum.durumumuz cok iyiyken bi anda batma asamasina geldik.bi de bebekler ve masraflar onu cok yipratti ustune bi de benden ilgi goremeyince cikmaza girdi ama ne yapabilrim 3 cocukla? Bi taneye bakmayi bilmezken 3 tanesine bakmaya yetismeye calisiyorum.saclarim dokuldu kel kaldim dusunmekten.ne yapmm lazim bi akil verin.bu arada fazla uzun yazdim sonuna kadar okuyan kardesim hakkini helal et k.bakmayin nolur

Üzüldüm ama kendinizi bu kadar suçlamayın eşimle ilgilenemedim diyerek. Çünkü asıl eşinizin sizinle ilgilenmesi gereken bir dönemden geçiyorsunuz.

Tek bebeğe bile bakmak ne kadar zorken siz üç bebek birden bakıyorsunuz, aslında ne kadar güçlü bir anne olduğunuzun farkında mısınız?

Eşinizle konuşmayı, sorunun ne olduğunu sormayı denediniz mi? Bebeklere de ilgi göstermiyor mu?

Sorun ne buna odaklanmanız lazım diye düşünüyorum.

Olabilir bunalmış olabilir ama bu ne kendini bilmezliktir ki pavyonlarda gazinolarda sürtebiliyor. Yapmayın bu kadar empati yapmayın. Hesabını sorun kendisine çeki düzen versin birbirinize ihtiyacınız var. Sizin daha çok ihtiyacınız var. Herşeyi geçtim o yavruların ne suçu var onların suratına bakmıyor. Kolay değil Allah yardımcınız olsun.

Kendinizi neden suçluyorsunuz bu kadar, esinize onun desteğine en çok ihtiyaç duyduğunuz zamanlardasınız, yazik degil mi size...
Konusun, hesap sorun , bekar hayatı gibi yasamasina neden musade ediyorsunuz, aranızdaki mesafe zamanla uçuruma döner, o zaman daha cok üzülürsünüz..
Allah yardımcınız olsun, güç kuvvet versin size...

Ağzına ederim ben öyle kocanın bu ne böyle baba evinden mi getirdin sen o çocukları. Ciddi bir konuşma yap işten çıkış saati 6ysa 6buçukta evde olacaksın pavyon gazino unut bunları diceksin gündüz yardıma gelsin akrabaların eşin işten gelince gönder hepsini eşine görev ver o yardım etsin bu ne böyle bütün sorumlulukları atmış üstünden ipini koparan boğalar gibi ne yapacağını şaşırmış. Kendini suçlamayı kes karakterli vefalı eş böyle yapmaz çocukların yüzüne bakmamak ne iyi bi dayak istiyor vallahi

Üçüz hamilelik,doğum,bebek bakımı hepsi başlı başına travma sebebi anne için. Siz bedensel ve ruhsal bunca sıkıntıya katlanırken eşinizin kolay olanı seçip kaçması ne kadar adil.. Neden böyle ezik durduğunuzu anlamıyorum. Biz de eşiniz haklıymış gibi onunla ikgilenemdiğim için böyle davranıyor falan demişsiniz. İnanın böyle davranan kadınlara çok kızıyorum. Sizin eşinizle değil eşinizin sizinle ilgilenmesi lazım. Hem bedensel hemde tuhsal yöndeen her türlü desteği vermesi gerekiyor. Resti çekin. Alır çocukları giderim demeyin ama. Bırakır çocukları giderim derseniz işte o zaman tutuşup kendine gelir :) Gündüz dinlenin. Hazır görümceleriniz yardımcıymış size. Gündüz bebek bakımını onlara yaptırın. Siz dinlenin. Akşam eşiniz gelmeden uyanın ve sırf kendi moraliniz için süslenin,giyinin. Eşiniz gelince de görümceleri yollayın ve bebekleri sırayla eşinizin eline tutuşturun. Baksın bakalım üçüz babası olmak nasıl bir duygu. Siz onu bu olaylara dahil etmezseniz hiç bir zaman anlamayacak sizi. Biran önce kendine gelsin

Sen anaysan oda baba. Bukadar hak vermek nedir anlamadım. Cocuk bakmak dünyanın en zor şeyi. Sen ona sorumluluk vermezsen hesap sormazsan anlayış gösterirsen oda böyle kaçar kafasına göre takılır işte.

Okurken içim sıkıldı. Siz onunla bu konuları konuşuyor musunız? Biraz dişinizi gösterin lütfen. Kendine gelsin. Tek başınıza yapmadınız bu çocukları ve çocukların babaya d ihtiyaçları var.
Sizin aileniz nerde ?

Siz ona 3 evlat vermişsiniz, gece gündüz uykunuz yok, beyefendi fellik fellik sokakta gezecek. Bir acarım ağzımi. Sanki tek başına mi oldu bu bebekler. Bu neymiş ya. Hakli olan sizsiniz. Adam kaçıp gidiyor oh ne ala. Valla sinir oldum adama ya. Ne saçma. 3 bebek hepsi aynı yaşta, bakmak kolay mi. 3 u de aynı anda ilgi bekliyor. Gelir gelmez atın kucağına. Ben uyucam deyip kapatın kapınızı.

Canım, aynı süreçlerden geçtim o sebeple yazayım. Bizde üçüzlerin ilk yılı çok yıprandık, kolay mı?
Çokkk tartıştık ve eşimin işi çok yoğundu. Sürekli il dışındaydı.
Yapacağın şey kendine vakit yaratmak, haftada 2-3 kez bbkkerden ayrı dışarı çık mutlaka. Ayrıca görümcelerin sağolsunlar yardımcıymış ama temizliğe başkasını alın 15 de 1. Yıpranmasınlar. Şöyle düşün depresyona girsen terapiye katkat fazlası gider. Hiç acıma, geçici nir süreç. Ayrıca uyku eğitimi vermelisiniz, interneti araştırın, ben 2 yıldır bu şekil idare ettim. Çokk kolay gelsin

Aslinda sorun yok cunku o da bende onu cok seviyorum.ama sanirim belirli bi duzen otrurtmak onun isi vs surecler bizi yipratiyo.yani bebeklerime bile daha yeni alismaya basladim diyebilirim daha once cok zor gunlerim oldugu icin hic benseyemedim acik kinusmak gerkirse.biraz daha zamana ihtiyac var sanirim.esimle zaten surekli diyalog halindeyim.msj atarim bole nerdeydin neden bolesin falan diye ama ..

Yok yanlis oldu.gazino pavyon ayagi yoktur asla.sevmez ole ortamlari.ama iste erkek diyosun arkadas cevresi de bole olunca essegin aklina karpuz kabugu girer mi acaba diye dusundum.bi kac gunluk gorusmelerinden surekli o arkadsiyla gorusmesini gorunce rahatsiz oldum ( is icinde gorusuyo esim galerici) cocuklariyla ilgilenir aslinda.hırsımdan fazla kotuledim galiba bu kadar kotu biri degil sevgisini goruyorum ama benim hissettigim boslukta gibi anlayamadim ki

Allah yardimciniz olsun. Ne büyük bir emektir 3 bebek bakmak tahmin edebiliyorum. Keske esiniz ilgi bekleyeceğine destek olsa size. Kendini suçlamayın lütfen... Allah yardımcınız olsun..

Ediyorum valla küslügüm surer yani süründürürüm her turlu iradesine sahip bi insanim.onu savundugumdan degil aslinda pesimde kostugunu yardim ettiginide goruyorum ama ben itekliyorum bazen bazende o umursamiyo.cocuklarina ilgisi var bzen sacmaliyo ama mamasini yedirir uyutur sallar hani ona birakip banyo mu yapabilirim hic biseyden anlamaz degil. Ama hani erkeklerden fazla bisey beklemiyorum kendi isini kendi halleden insanlardim.yani kardesleri bile olmasa eyvallah etmem.ama benim cektigim zorluklari gorsun ona gore yardim etsin istiyorum.supermen degilim sonucta herseye yetisemiyorum hic biseyin eskisi gibi olmicani anlasin ona gore bi yol bulalim benim derdim o.

Gagasina tukururum oyle kocanin, tukurdumde..
Tek basiniza yapmadiniz cocuklari
Bu ne vurdumduymazlik
O kadar savunmussunuz ki anlatirken, yapmayin bunu
Size yazik degilmi?
Ciddi sekilde konusun ve tum sikintilarinizi anlatin.

Zikkimin kokunu aramiyo pavyonda, otursun cocuklarina babalik yapsin.

Hahaha :) onu diyorum zaten ama özguveni fazla yuksek bi insan oldugu icin bazen sökmuyo.zaten oleyim rimelim parfumm hep vardir hic birakmadim.ama bizde insaniz yani yani yipraniyorum.firsatim varsa bile evde 2 tane genc kiz var heran hersey olmuyo.sole anlatiyim hamileligimde 6 ay birlikte hic olmadik.yani benim opemedi bile tiksindim.cunku hormonlarim ters tepti.dogum yaptim 8 ayoldu gene ayni durumdayiz talepleri var seni ozluyorum goremiyorum falan diye bend onu ozluyorum ama suan bebeklerimden onemli bisey goremiyorum malesef.yaklasik 1 sene olcak beraber yatamiyoruz ben cocuklarla beraber yatiyorum o da yatak odasinda yatiyo.kopuyoruz zamanla.isten geldigi saatler gec oldugu icin nasil dahil edebilirm ki izinsiz calisiyo kendi isi cunku.bilmiyorum kafan karisti

Sen anaysan oda baba. Bukadar hak vermek nedir anlamadım. Cocuk bakmak dünyanın en zor şeyi. Sen ona sorumluluk vermezsen hesap sormazsan anlayış gösterirsen oda böyle kaçar kafasına göre takılır işte.
Yok canm yeri gelir mıçarim agzina.. ama isi cok ters geliyo yani sabah 9 aksam 10 gibi geliyo.e zaten o saatte cocuklar uyuyo bende olmuyorum dinleniyorum.cocuklardsn firsat bulup da bi ceki duzen veremiyorum ki ne yapmam lazim.adam etmem lazim da nasil onu bilemiyorum.yani tartismalarimiz bile eskisi gibi hani 3 cocuklu bi ailenn ki gibi degil.sanirim 3 tane cocugum olsun ama karimda bana ilgi alaka gostersin istiyo ama olmuyo malesef o isler ole anlatmam lazim

Evet haklsin ole bisey yapmaliyim ki dank etmeli.yani o kadar cok sey konusuyorum ki biraz duzeliyo sonra gene ayni.herseyden onemli onu arkadas ortamindan cikarmam lazim eger cikarrsam zaten evine dusecektir.taniyorum.ama ne yapmali.konusmadigim sey kalmadi tehditler vs hersey var ama ise yaramadi en fazla 1 hafta sonra gene gec gelmeler basliyo.benim ailem yanimda ama yardim edecek kimsem yok annem yas itibari ile cok nadir geliyo.zatem kiz kardesim yok 2 tane yengem var onlari da allah hak getire...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…