- 21 Ağustos 2020
- 464
- 489
- 53
- Konu Sahibi flowerblue
-
Ulusa sesleniş gibi soranlar var diye genelleme yazınca üstüme alındım soranlardan biri olduğum için.Şahsınıza dair bir yorum yapmadım. Bir çok kişi sormuş, soracak bir şey yok dedim. Bir problem, anlaşmazlık vs. olması gerekmiyor böyle bir durumda rahatsız olmak için. Normal insanlar böyle bir durumdan rahatsızlık duyarlar.
Annemle aramızdaki mesafe otobüs ile 1 saat. Ama zatwn annem kendi evinde olduğunda pişirdiği yemeği bir kaç gün yiyor ben gidip anneme yemek pişirip gelebilirim benim için sorun olmaz da zaten anneme bu konuyu açtığımda eminim istemiyorum Diyecek hatta benimle konuşmaz bile
Sen teklif et, adam bıkmış haklıMesela şu şekilde olsa ortada hiçbir sorun kalmaz aslında annem sürekli kendi evinde yaşasa bize ayda bir defa gelip bir hafta kalsa evinde olduğu süre zarfı içerisinde biz onu ziyarete gitsek aynı şehirdeyiz zaten uzak değiliz herhangi bir sorun olmaz ama bunuda annem düşünmüyor
Eşi zaten bir senedir yeterince ılımlı davranmış. Adamın canına tak etmiş ki “annen kaldığı sürece ben eve gelmeyeceğim” diye bir çıkış yapmış. Bir insan bu raddeye kolay kolay gelmez. O birkaç ay meselesine ben bile inanmadım, konu sahibinin eşi de inanmıyordur haliyle.Ulusa sesleniş gibi soranlar var diye genelleme yazınca üstüme alındım soranlardan biri olduğum için.
Maalesef hayatta her şey 2x2=4 olmuyor. Belli ki konu sahibi annesinin de kalbini kırmak istemiyor eşi de haklı. Bir taraf daha ılımlı olabilir süreci yönetirken diye bu soruyu sordum yoksa eminim herkes normal insanların nelerden rahatsızlık duyacakları konusunda hem fikirdir.
Çünkü anne biraz anlayışsız ki böyle bir durumun içindeler sesini çıkartamıyorsun falan demiş, belki eşi daha ılımlı olursa eğer arada problem falan yoksa bir kaç ay daha idare ederler kimsenin arası bozulmamış olur diye düşündüm.
Yani nasıl çözülür ki ben bilemedim açıkcası.Eşi zaten bir senedir yeterince ılımlı davranmış. Adamın canına tak etmiş ki “annen kaldığı sürece ben eve gelmeyeceğim” diye bir çıkış yapmış. Bir insan bu raddeye kolay kolay gelmez. O birkaç ay meselesine ben bile inanmadım, konu sahibinin eşi de inanmıyordur haliyle.
Ne güzel söylemişsiniz ..Ben olsam bunu yaparımAnneniz dunyanin en bencil en dusuncesiz insani. Esinizle konusun ve gostermelik bi kavga edin annenizin onunde esiniz de annenize hadi anne hazirlan evine gidiyosun isterse kizin da gelsin senle desin belki anlar. Ne demej canim sikiliyo diye insanlarin cicim ayini mahfetmek ya con ayip terbiyesizlik resmen
Anne evine gönderilip sık aralıklarla ziyaret edilecek. Küsse de ağlasa da yeni düzene alışana kadar sabredilecek. Aksi halde kocadan vazgeçilip anneyle yaşlanılacak. Başka yolu yok.Yani nasıl çözülür ki ben bilemedim açıkcası.
Anneye de direkt yeter git denmez ki halden anlamıyormuş çünkü.
Kardeşim annem gidene kadar yapması gereken her şeyi yapacak imkanları sağlayacak yanına alacağını söylüyor bir sorun olmazsa45 yaşında bie kadın nasıl kendi evi varken kızında kalmak ister rahat eder? Daha önce küstüğüne göre, rahatsızlık duyacağı birşeylerde olmuş aranızda. Bu kadarı bencillik bence. Eşiniz de haklı.
Annenizle konusun, evine gidip, küserse de siz gitmeye devam edin gündüzleri, kapıdan gönderecek değildir herhalde. Bir şekilde gönlünü de almaya çalışın. .
Kardeşinizin yanına Mayıs'ta istediği gibi gidebilecek mi? Orası bile bet değil sanırım.
Haklısnız özeti bu sanırımAnne evine gönderilip sık aralıklarla ziyaret edilecek. Küsse de ağlasa da yeni düzene alışana kadar sabredilecek. Aksi halde kocadan vazgeçilip anneyle yaşlanılacak. Başka yolu yok.
Ben zaten elimden geldiğince eşimi ikna etmeye çalışıyorum bugün konuyu tekrar açtı ben ikna etme çabası içerisine girdim konuşmak istemedi hatta şu an bana bozukKızkardeşinin lafına uymakla hata etmişsin. O bekar ve senden küçük. Dünyadan haberi yok gibi bir şeyyeni evli olmak, evde bir büyükle aylarca yaşamak ona bir şey ifade etmiyor. Bir daha onun cümlelerini baz alma derim. Anne bile olsa eşten üstün olamaz, böyle düşünen erkekler ne kadar sevimsiz oluyor düşün. Üstelik bunca zaman idare etmiş zaten, bir değil beş değil....Beraber kalma süresi, anneni alıştırmak falan bunlar baştan yapılmalıydı. Bana kalırsa eşini iknaya çalış derim
Valla çok haklı. Şimdi pat diye git demen tabii çok zor sen de orda haklısın... işte keşke daha önce psikolojik hazırlığı yapsaydın. Annenin size geliş aralığını açmaya çalış bir şekilde. Eşim istemiyor deme başka bahaneler bul... annen zaten düşüncesiz, kardeşin tam bir çocuk, eşinle geçinmeye bak derimBen zaten elimden geldiğince eşimi ikna etmeye çalışıyorum bugün konuyu tekrar açtı ben ikna etme çabası içerisine girdim konuşmak istemedi hatta şu an bana bozuk
Onu da düşündüm benim yakınlarından ev ilanları buldum gidip baktık beraber ama hem kiralar pahalıydı hem de istenilen bedeli değmeyecek evlerdi herhangi bir ısıtma tipi vs yoktu üstelik biz sitede oturuyoruz benim etrafımdaki evler hep site içerisinde aidat vs derken masrafı daha fazla olacaktı kardeşimin yanına gidecek diye de sonradan vazgeçtiAnneniz henüz çok geçmiş. Birinin yanında yaşamak icin henüz çok erken değil mi.
Civarda kiralık ev varsa annenizi yanina taşıyın sürekli gözünüz üstünüzde olsun
Eğer kabul etmezse elimden geldiğince kırmadan güzel bir dille kendi evinde kaldığında da onu yalnız bırakmayacağımı belirterek konuşmak zorunda kalacağımValla çok haklı. Şimdi pat diye git demen tabii çok zor.. işte keşke daha önce psikolojik hazırlığı yapsaydın. Annenin size geliş aralığını açmaya çalış bir şekilde. Eşim istemiyor deme başka bahaneler bul... annen zaten düşüncesiz, kardeşin tam bir çocuk, eşinle geçinmeye bak derim
Annenizle konussaniz. artık senin gelmeme gerek kalmadı ben geliyorum git annenle yaşa bende evimde rahat edeyim dedi deseniz..gözünü korkutsaniz..Ben zaten elimden geldiğince eşimi ikna etmeye çalışıyorum bugün konuyu tekrar açtı ben ikna etme çabası içerisine girdim konuşmak istemedi hatta şu an bana bozuk
Ama anneniz kıyılmayacak bi durumda değil ki. Size muhtaçta değil. 45 yaşında ya 45 gencecik. Bence anneniz aşırı bencillik yapıyor ve size vicdan yaptırıyor. Eşiniz sizin yerinizde olsa annesine nasıl davranmasını isterdiniz. Bence konuşsun gitsin isterdiniz. Sizinde öyle yapmanız gerekiyor diye düşünüyorumOnun tarafından düşündüğüm zaman ona da hak veriyorum ama ben anneme kıyamıyorum annem hiçbir şey söylemiyorum zannediyor eşime ama bilmiyor ki ben onun bizde kalması için ne kadar mücadele ediyorum ben bu konuyu tekrar konuşmaya kalksam yine küsecek çok iyi biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?