• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve annem arasındaki sorun ne olacak ?

Empati yapın biraz şöyle bir konu açsaydınız :

KV genç, 45 yaşında sağlığı yerinde bakıma muhtaç değil. 2 yıldır gelip devamlı kalıyor. Evimde rahat edemiyorum üstelik yeni evliyim.

Burda kocana yemedik laf olmazdı ablacım, ana kuzusu, aile olamayacaksa koca evlenmeseydi, KVnin de hiç utanması yok ... şimdi burda koca kelimesini çiz kendi ismini koy aynen. Kocan da gayet kibar ve beyefendi bir insanmış adam 2 yıldır ses etmemiş, kibar bir dille konuşmuş.
Ben zaten işime bir şey demiyorum onun tarafından baktığım zaman onu haklı buluyorum ben de onun gibi düşünüyorum bazen ama babam yok kardeşim yurtdışında şu an annemin buradaki tek yakını benim kardeşim zaten bana destek olmuyor bu konuda herhangi bir şey söylesem annemden önce o bana laf söylüyor o yüzden her iki tarafında kırmadan gönlünü yapmaya çalışıyorum ama olan bana oluyor

Aslında haklısınız biraz düşünce meselesi Allah kimseyi düşürmesin yatalak vs olsaydı tabii ki kimseye muhtaç etmezdim onu eşim ne derse desin bakardım. Şu an eşim itiraz etmese yine benim başımın üzerinde yeri var ama Konuyu anneme açıkladığım zaman zaten soluksuz bir sene gelip sizde kalmadım sürekli eve gidip geldim odamdan çıkmıyorum sizi yalnız bırakıyorum diyor
Anneniz kusura bakmayın ama yüzsüzlük ediyor.
İnsan biraz muhakeme eder durumu.

Ya annem dediğiniz kadın nerdeyse benimle yaşıt, sizin evinizde kalması ne kadar ayıp. Kendinin düşünmesi gerek. Neden kalsın ki yani
Kardeşim ; annem hasta, yalnız ailemizden geriye bir tek o kaldı ona da sahip çıkalım annemi yalnız bırakma zaten evi şey yapamıyor uzun süre ayakta kalamıyor dizlerinden rahatsız diyor 😞

Bu mesajınızda da anneniz bana biraz bencil geldi. Ben korkuyor, idare edemiyor diye düşündüm ancak böyle söylemesi de hiç hoş değil gerçekten.
Annem kendi evinde istese kalabiliyor mesela her ay mutlaka eve elektrik su faturası için gidiyor okumaya gelirler ben evde olmam diye sonra tekrar bize geliyor

Kardeşim ; annem hasta, yalnız ailemizden geriye bir tek o kaldı ona da sahip çıkalım annemi yalnız bırakma zaten evi şey yapamıyor uzun süre ayakta kalamıyor dizlerinden rahatsız diyor 😞
Allah Allah kendimden şüphe ettim. Annen benden nerdeyse sadece 5 yaş büyük, ben kendimi 20 yaşında hissediyorum😂. Ayrı evde kalınca sahip cikilmiyor mu anlamadım.

Yahu adamın istememesi için bir sebep mi olması gerekiyor? Normal insanlar, özellikle yeni evlenmiş olanlar evlerinde aileden birini istemezler. Yardıma, bakıma muhtaç bir yaşlı olsa olay farklı boyutta olur ama 45 yaşında gencecik kadın. Dizi ameliyatlıymış orası öyleymiş yalnız kalamazmış. Anne kızlarının hayatına çöreklenmiş resmen hala eşin niye istemiyor diye soran var. İstese tuhaf olurdu zaten ki adam bir sene sabretmiş.

Benim annem 74 yaşında, dizleri, beli, elleri ameliyatlı. Yalvarsak yakarsak gelip bizde kalmaz günlerce. Şehir dışındaki evlatlarında bile maksimum 15 günü vardır. Elim ayağım tutarken yük olamam kimseye der.
Ben sordum hanımefendi. Bir anlaşmazlık mı var acaba diye merak ettim. Tamam evlenmişler tabi ki ayrı yaşayacaklar durum bunu getirmiş şu an böyle bir sorunun içinde bulmuşlar kendilerini. Ben de bir taraf neden gitmek istemiyor diğer taraf neden kalmasını istemiyor merak ettim. Problem mi var?

Allah Allah kendimden şüphe ettim. Annen benden nerdeyse sadece 5 yaş büyük, ben kendimi 20 yaşında hissediyorum😂. Ayrı evde kalınca sahip cikilmiyor mu anlamadım.

Onun tarafından düşündüğüm zaman ona da hak veriyorum ama ben anneme kıyamıyorum annem hiçbir şey söylemiyorum zannediyor eşime ama bilmiyor ki ben onun bizde kalması için ne kadar mücadele ediyorum ben bu konuyu tekrar konuşmaya kalksam yine küsecek çok iyi biliyoru

Kendisi okul vesilesiyle gitmişti yurtdışına okulun verdiği süre bittikten sonra başka bir iş bulup orada düzen kuracaktı şu an annemin pasaportunu çıkarttırdı mayıs ayında almayı düşünüyor bir aksilik çıkmazsa
Yorumları okudukca çok kızdım annenize kusura bakmayın.. insan evladım iyi olsun diye uğraşır sen kocanın ağzına bakıyorsun demek küsmek ne ayıp . İnsan istenilmeyen yerde kalmaz Kendi gururu için ..naif bir insansınız belli bir şey diyemiyororsunuz üzüldüm.. bu düşüncesiz anneyle işiniz zor .. eşinizi ikna etmeye çalışın çok az kaldı gidicek biraz daha sabır istiyorum senden diyin bari 🤷

Ben sordum hanımefendi. Bir anlaşmazlık mı var acaba diye merak ettim. Tamam evlenmişler tabi ki ayrı yaşayacaklar durum bunu getirmiş şu an böyle bir sorunun içinde bulmuşlar kendilerini. Ben de bir taraf neden gitmek istemiyor diğer taraf neden kalmasını istemiyor merak ettim. Problem mi var?
Şahsınıza dair bir yorum yapmadım. Bir çok kişi sormuş, soracak bir şey yok dedim. Bir problem, anlaşmazlık vs. olması gerekmiyor böyle bir durumda rahatsız olmak için. Normal insanlar böyle bir durumdan rahatsızlık duyarlar.

Tek başına korkmuyor aslında ama yalnızlıktan sıkılıyor.
Anneniz dunyanin en bencil en dusuncesiz insani. Esinizle konusun ve gostermelik bi kavga edin annenizin onunde esiniz de annenize hadi anne hazirlan evine gidiyosun isterse kizin da gelsin senle desin belki anlar. Ne demej canim sikiliyo diye insanlarin cicim ayini mahfetmek ya con ayip terbiyesizlik resmen

Calisiyor musunuz?
Eğer çalışmıyorsanız yol yakınmış.
Gündüzleri annenize gidin.
Işleri yemekleri yapın.
Hatta kimine eşlik edin.
Akşam eşiniz dönmeye yakın eve geçin.
Yaptığınız yemegi de götürürsünüz eve de olmuş olur.
Ee uyumaya ayrı kalabilir sadece sanırım. :/

Ben eşinize fazlasıyla hak verdim. Yeni evli bir çift doğal olarak baş başa kalmak ister. Annenizin bunu düşünmesi lazımdı. 45 yaşında bir kadın tek başına hayatını idame ettirebilmeli. Dizinde problem olduğunu söylemişsiniz ama arada bir eve yardımcı çağırabilir. Market alışverişi online yapılabilir. O sıkıldıkça siz yanına gidersiniz ya da sadece birkaç günlüğüne o gelebilir. Aslında evine gitmemesi için hiçbir sebep yok ama fazlasıyla düşüncesiz
Bunların hepsini biz seve seve yaparız hatta market alışverişini yaparız haftasonları gidip ama dediğiniz gibi eğer eşim ısrarcı davranırsa istememek konusunda ben annemle tekrar konuşmak zorunda kalacağım ve biliyorum ki anlayış göstermeyecek bana yine küsecek hatta eve gittiğinde beni merak etme beni arama diyecek çünkü daha önce öyle olmuştu

Calisiyor musunuz?
Eğer çalışmıyorsanız yol yakınmış.
Gündüzleri annenize gidin.
Işleri yemekleri yapın.
Hatta kimine eşlik edin.
Akşam eşiniz dönmeye yakın eve geçin.
Yaptığınız yemegi de götürürsünüz eve de olmuş olur.
Ee uyumaya ayrı kalabilir sadece sanırım. :/
Annemle aramızdaki mesafe otobüs ile 1 saat. Ama zatwn annem kendi evinde olduğunda pişirdiği yemeği bir kaç gün yiyor ben gidip anneme yemek pişirip gelebilirim benim için sorun olmaz da zaten anneme bu konuyu açtığımda eminim istemiyorum Diyecek hatta benimle konuşmaz bile

Annem anlıyor ama ne kadar anlasa da kalmayı tercih ediyor . İyiyse de kötüyse de . Ben anneme bu konularda açıklama yapmaya o kadar çok korkuyorum ki çünkü bana direk sen eşinin ağzına bakıyorsun sen eşine cevabını veremiyorsun o benim annem istediği zaman gelir kalır istediği zaman gider diyemiyorsun diyor
Anneniz eşinize saygı duymuyor çok sıkıntılı bir bakış açısı var. Evlendirmeseymiş sizi madem bir ömür yanında dururdunuz. Eşiniz de bu tavrını görüyorsa istememekte yerden göğe kadar haklı.

Kendisi okul vesilesiyle gitmişti yurtdışına okulun verdiği süre bittikten sonra başka bir iş bulup orada düzen kuracaktı şu an annemin pasaportunu çıkarttırdı mayıs ayında almayı düşünüyor bir aksilik çıkmazsa
Almayi dusunuyor derken bu is sadece pasaportla olmuyor bir suru iviri ziviri var. Bulundugu ulkeye gore degisir. Pasaport disinda baska bir islem yapildi mi?

Anneniz eşinize saygı duymuyor çok sıkıntılı bir bakış açısı var. Evlendirmeseymiş sizi madem bir ömür yanında dururdunuz. Eşiniz de bu tavrını görüyorsa istememekte yerden göğe kadar haklı.
Annem bana sen eşini de başından bu yana bu konuları hiç konuşmadın baştan annemin bir sorunu sıkıntısı olur yaparız ederiz demedin bize gelir kalır bunu kabul ediyor musun diye sormadn diyor. Ama zaten kız kardeşim yurtdışında iki ay kalıp gelecek diye biliyor olduğum için ben bu konuları konuşmaya gerek duymadım kız kardeşim orada kalmaya karar verdikten sonra bu krizler çıktı

Almayi dusunuyor derken bu is sadece pasaportla olmuyor bir suru iviri ziviri var. Bulundugu ulkeye gore degisir. Pasaport disinda baska bir islem yapildi mi?
Annem oraya turist vizesi ile gidecek kardeşim mayıs ayına kadar annemle beraber kalabileceği bir ev ayarlayacak başka yapılması gereken ne varsa yapacak

Back