• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve annem arasındaki sorun ne olacak ?

Eve gelmem diyor kalmaya devam ederse vallahi şaşırdım ne yapacağımı
Eşinizi anlamanız gerek. Sizle mi evlendi annenizle mi? Evimiz yaşam alanımız. Adam belki rahat oturamıyor bile. Belki rahat osuramiyor o kadar Yani. Sizle belki sakalasmak istiyor yapamıyor. Belki öpmek istiyor yapamıyor. Belki cinsel ilişkide rahatı kaçıyor. Yani o kadar çok şey var ki canım. Inan eşim hafta sonları evde diye ben aramazsam annem aramaz bile. Uyuyor muydunuz diye dusundum der. Aksam ben ararim. Anneniz de kuserse küssün. Kizini evliligini dusunmuyorsa siz dusunun evliliginizi.

Annen aranız bozulsun ayrılın sen de ona bak istiyor sanki
Ben daha önce kız kardeşime bu konuyu açıkladım. Sen de biliyorsun ki eşim sen yurtdışına gittiğinde annem biz de iki ay kalacak sonra sen geleceksin diye biliyordu o yüzden tamam demişti dedim. Ben daha bunu söylemeden kardeşim bana bir sürü mesaj attı hatta yarın bir gün senin çocukların da sana aynısını yapsın dedi. Sen kocanın ağzına bakıyorsun dedi

Ben de öyle diyorum aslında yarın bir gün bizimde çocuğumuz olacak diyorum biz böyle yalnız kalsak çocuğumuz bizi istemese sen memnun olur musun diyorum ben çocuğuma böyle yapmam yalnız otururum diyor
Ben rahat edemiyorum diyor . Aslında annem kendi odasından dışarıya çıkmıyor kolay kolay akşam yemeğinde görüşüyoruz çok nadir gelip yanımıza oturuyor. Evde onun var olduğunu bilmesi bile rahatsız olmasına yetiyormuş istediği gibi hareket edemiyormuş
Haklı şimdi rahat hareket etmek insan evinde
1 sene daha kalacak olsa tamam mayısa da az kaldı 1 ay evinde 1ay sizde kalacak şekilde idare edebilseniz keşke en azından gönlü kırılmasa.
Anneniz niye sizde kalmak istiyor tek başına korkuyor mu?

Yahu adamın istememesi için bir sebep mi olması gerekiyor? Normal insanlar, özellikle yeni evlenmiş olanlar evlerinde aileden birini istemezler. Yardıma, bakıma muhtaç bir yaşlı olsa olay farklı boyutta olur ama 45 yaşında gencecik kadın. Dizi ameliyatlıymış orası öyleymiş yalnız kalamazmış. Anne kızlarının hayatına çöreklenmiş resmen hala eşin niye istemiyor diye soran var. İstese tuhaf olurdu zaten ki adam bir sene sabretmiş.

Benim annem 74 yaşında, dizleri, beli, elleri ameliyatlı. Yalvarsak yakarsak gelip bizde kalmaz günlerce. Şehir dışındaki evlatlarında bile maksimum 15 günü vardır. Elim ayağım tutarken yük olamam kimseye der.

Haklı şimdi rahat hareket etmek insan evinde
1 sene daha kalacak olsa tamam mayısa da az kaldı 1 ay evinde 1ay sizde kalacak şekilde idare edebilseniz keşke en azından gönlü kırılmasa.
Anneniz niye sizde kalmak istiyor tek başına korkuyor mu?
Tek başına korkmuyor aslında ama yalnızlıktan sıkılıyor.

Annem anlıyor ama ne kadar anlasa da kalmayı tercih ediyor . İyiyse de kötüyse de . Ben anneme bu konularda açıklama yapmaya o kadar çok korkuyorum ki çünkü bana direk sen eşinin ağzına bakıyorsun sen eşine cevabını veremiyorsun o benim annem istediği zaman gelir kalır istediği zaman gider diyemiyorsun diyor
Annenizin iyi ki gelini yok. Bir yuva da öyle yıkarmış. Anneniz çok genç bu yüzden eşiniz bana haklı geldi. Üstelik sizde kalması için hiçbir sebep yok

Anneniz çok genç, şimdiden bu kadar yük olmaması gerektiğini kendi düşünmeli.
4 ay madem, siz git gel yapın.
hafta içi annenizde kalın, haftasonu evinize gidin vs.
Başka çareniz yok. 1 ayda kayınvalidenizden rahatsız olmuşsunuz, eşiniz bunca zaman iyi idare etmişe benziyor 🤷🏻‍♀️

Ben daha önce kız kardeşime bu konuyu açıkladım. Sen de biliyorsun ki eşim sen yurtdışına gittiğinde annem biz de iki ay kalacak sonra sen geleceksin diye biliyordu o yüzden tamam demişti dedim. Ben daha bunu söylemeden kardeşim bana bir sürü mesaj attı hatta yarın bir gün senin çocukların da sana aynısını yapsın dedi. Sen kocanın ağzına bakıyorsun dedi
Ooo tamam onlar birlik olmuş sana oynuyorlar.
Kardeşinin anneni yanına alacağı falan yok.
Annen küserse diye evliliğini yakma. Onun bir kızı daha var ona bişey olmaz.

Yahu adamın istememesi için bir sebep mi olması gerekiyor? Normal insanlar, özellikle yeni evlenmiş olanlar evlerinde aileden birini istemezler. Yardıma, bakıma muhtaç bir yaşlı olsa olay farklı boyutta olur ama 45 yaşında gencecik kadın. Dizi ameliyatlıymış orası öyleymiş yalnız kalamazmış. Anne kızlarının hayatına çöreklenmiş resmen hala eşin niye istemiyor diye soran var. İstese tuhaf olurdu zaten ki adam bir sene sabretmiş.

Benim annem 74 yaşında, dizleri, beli, elleri ameliyatlı. Yalvarsak yakarsak gelip bizde kalmaz günlerce. Şehir dışındaki evlatlarında bile maksimum 15 günü vardır. Elim ayağım tutarken yük olamam kimseye der.
Aslında haklısınız biraz düşünce meselesi Allah kimseyi düşürmesin yatalak vs olsaydı tabii ki kimseye muhtaç etmezdim onu eşim ne derse desin bakardım. Şu an eşim itiraz etmese yine benim başımın üzerinde yeri var ama Konuyu anneme açıkladığım zaman zaten soluksuz bir sene gelip sizde kalmadım sürekli eve gidip geldim odamdan çıkmıyorum sizi yalnız bırakıyorum diyor

Mesela şu şekilde olsa ortada hiçbir sorun kalmaz aslında annem sürekli kendi evinde yaşasa bize ayda bir defa gelip bir hafta kalsa evinde olduğu süre zarfı içerisinde biz onu ziyarete gitsek aynı şehirdeyiz zaten uzak değiliz herhangi bir sorun olmaz ama bunuda annem düşünmüyor
Hiç kalamiyor olsa anlarım ama zaten 1.5 ay evinde kalmış ..söylediğiniz gayet mantıklı siz niye düşünüyorsunuz? bu kadar ..benim annem bana bunu yapsa altında sebeb ararım. sonuçta evlisiniz bir gün değil on gün değil bir sene siz yapacağınızı yapmışsınız. birazda onlar fedakarlık yapsın .kardeşiniz ne zaman alicak yanına? bir yıl uzun bir süre pekala alabilirdi .bu güne kadar neden almadı hala annem diyorsa beklemesin alsın o zaman yanına..

Anneniz çok genç, şimdiden bu kadar yük olmaması gerektiğini kendi düşünmeli.
4 ay madem, siz git gel yapın.
hafta içi annenizde kalın, haftasonu evinize gidin vs.
Başka çareniz yok. 1 ayda kayınvalidenizden rahatsız olmuşsunuz, eşiniz bunca zaman iyi idare etmişe benziyor 🤷🏻‍♀️
Eşim zaten annen kendi evinde kalsın ben ziyarete giderim dedi. Ben de şu şekilde düşünüyorum kendi evinde kalsın her ay mutlaka bize gelsin bir hafta kadar kalsın bize gelemediği zamanlar biz onu ziyarete gidelim. zaten her gün telefonla arayıp konuşuyorum evde olduğu zamanlar günde 2-3 defa aradığımda oluyor

Empati yapın biraz şöyle bir konu açsaydınız :

KV genç, 45 yaşında sağlığı yerinde bakıma muhtaç değil. 2 yıldır gelip devamlı kalıyor. Evimde rahat edemiyorum üstelik yeni evliyim.

Burda kocana yemedik laf olmazdı ablacım, ana kuzusu, aile olamayacaksa koca evlenmeseydi, KVnin de hiç utanması yok ... şimdi burda koca kelimesini çiz kendi ismini koy aynen. Kocan da gayet kibar ve beyefendi bir insanmış adam 2 yıldır ses etmemiş, kibar bir dille konuşmuş.

Hiç kalamiyor olsa anlarım ama zaten 1.5 ay evinde kalmış ..söylediğiniz gayet mantıklı siz niye düşünüyorsunuz? bu kadar ..benim annem bana bunu yapsa altında sebeb ararım. sonuçta evlisiniz bir gün değil on gün değil bir sene siz yapacağınızı yapmışsınız. birazda onlar fedakarlık yapsın .kardeşiniz ne zaman alicak yanına? bir yıl uzun bir süre pekala alabilirdi .bu güne kadar neden almadı hala annem diyorsa beklemesin alsın o zaman yanına..
Kendisi okul vesilesiyle gitmişti yurtdışına okulun verdiği süre bittikten sonra başka bir iş bulup orada düzen kuracaktı şu an annemin pasaportunu çıkarttırdı mayıs ayında almayı düşünüyor bir aksilik çıkmazsa

Ben eşinize fazlasıyla hak verdim. Yeni evli bir çift doğal olarak baş başa kalmak ister. Annenizin bunu düşünmesi lazımdı. 45 yaşında bir kadın tek başına hayatını idame ettirebilmeli. Dizinde problem olduğunu söylemişsiniz ama arada bir eve yardımcı çağırabilir. Market alışverişi online yapılabilir. O sıkıldıkça siz yanına gidersiniz ya da sadece birkaç günlüğüne o gelebilir. Aslında evine gitmemesi için hiçbir sebep yok ama fazlasıyla düşüncesiz

Annem anlıyor ama ne kadar anlasa da kalmayı tercih ediyor . İyiyse de kötüyse de . Ben anneme bu konularda açıklama yapmaya o kadar çok korkuyorum ki çünkü bana direk sen eşinin ağzına bakıyorsun sen eşine cevabını veremiyorsun o benim annem istediği zaman gelir kalır istediği zaman gider diyemiyorsun diyor
Bu mesajınızda da anneniz bana biraz bencil geldi. Ben korkuyor, idare edemiyor diye düşündüm ancak böyle söylemesi de hiç hoş değil gerçekten.

Aslında haklısınız biraz düşünce meselesi Allah kimseyi düşürmesin yatalak vs olsaydı tabii ki kimseye muhtaç etmezdim onu eşim ne derse desin bakardım. Şu an eşim itiraz etmese yine benim başımın üzerinde yeri var ama Konuyu anneme açıkladığım zaman zaten soluksuz bir sene gelip sizde kalmadım sürekli eve gidip geldim odamdan çıkmıyorum sizi yalnız bırakıyorum diyor
Bakın ben 8 senelik evliyim. Şu an iki aileden herhangi biri keyfi sebeplerle gelip aylarca kalsa tahammül edemem. Kendi aileme bile tahammül edemem. Eşim olmasa, yalnız yaşasam bile tahammül edemem. Herkesin kendi hayatı, alışkanlıkları, düzeni var. Eşiniz yerden göğe kadar haklı. Ayda bir gelir 3-5 gün kalır, siz gider 3-5 gün kalırsınız amenna. Ama bu şekilde bir düzene tahammül etmek çok zor.

Back