Eşim ve ailesi

erkekler genelde geç yatar çok takılma tabiki beraber yatmak çok güzel ben halaa yataga beraber girince mutlu oluyorum ,

evle ilgili yalan söylemiş cnm , erkekler genelde böyle durumlarda söylüyorlar ,

Bende öyle .Biz daha yeni evli olduğumuz için aslıjda bu kadar istiyorum sanırım .Sonuçta 9 ay felan geçmemiş ki üzerinden 2 aylı evliyim.

Yalan söylediyse nasıl affederim ki onu ben .Bir yalan söyleyenin devamı gelir. Ya ben ona femedim ki evin yoksa evlenmem diye

Çok şükür beni anlayan biri çıktı sonunda . Ben benim ödemediğim mülke zaten sahiplenmem.Benim amacım zaten şu anda kendi evimizi alabilmemiz için mücadele etmem
İnan’ın evleneceğimiz zamanlarda hep derdi akşamları yürüyüş yaparız haftasonu sahile gideriz derdi .Bunlar yapılması zor şeyler değil .Bir hava almak yürüyüş yapmak bile o kadar iyi geliyor ki insana.
Yatak konusunda da haklısınız . Ama kendisi de baana hak verdi geç yatıyorum diye. Kesinlikle öyle.Ailesiyle yaptığı plana normalde sinir olmam ki zaten ben bile Öner’i sunabilirim şuraya götür diye ama ben evdeysen haftasonları dışarı çıkmazken ailesi gelecek diye planların yapılması gerçekten sinirmi bozuyor

İçimden bir ses bu konularda haklı olduğunuzu söylüyor. Eşiniz kendine zaman ayirma konusunda bencil biri. Çalışıyorsanız ve arkadaş çevreniz varsa boş zamanlarınizda onlarla bir şeyler yapmaya çalışın. Maddi konularda ise gece gün buna benzer bir konu actim. Evlilik içinde kimsenin gizlisi saklisi olmamalı. Bir yere yardım yapılacaksa destek olunacaksa esinde rizasi olmalı.

Çok abartmışsınız uzaktan biri gelince tabiki gezdirmek ister. Beni kahvaltıya götürmedi onları götürecek diye dertlenmek anlamsız
Ayrıca kv nize ev konusunu açmanız bence kötü olmuş bu tip şeyleri soracaksanız eşinize sormalısınız bence. Hem dargınsınız kv ye hem bu tip sorular sormak onun eline koz verir.
Evlenmeden önce sormuşsunuz benim üstüme demiş zaten ama insanların oturduğu evi zaten satamassınız yani eviniz var gibi düşünmeyin bence. Önünüze bakın, çokta takılmayın birlikte yatma ev işlerine yardım etme konusuna. Olduğu kadar yapın yorgunsanız sizde bırakıverin yeterki huzur olsun. Ben 6 yıldır evliyim toplasanız 20 kere aynı anda yatmışızdır yatağa. Adam oturmak tv izlemek istiyor olabilir erkekler çocuk gibi çok karışırsanız gerersiniz ortamı

Bencil olduğunu söylüyorum kabul etmiyor.
Maddi konular deyince geçen ay kredi kartından 220 tl ilk oyun için ödeme yapmış.O kısmı baban göstermemeye çalıştı ekstreden.Bende sordum bu ne diye bilmiyorum ki araştırıcam felan dedi.3 kez sordum arıcam haftasonu felan haftaiçi ararım felan dedi. Bahaneler uydurdu.En son sorduğumda ben şahsıma ait harcama yapamaz mıyım sen çiçek gönderiyorsun ben senin kredi kartı ekstrelerine bakıyor muyum felan dedi. Çiçeği de ablam işe girmişt onun için göndermiştim .Eşime kıyafet almıştım kendime alıyorsam mesela .Bana bişey alma konuşacaksan ben istemiyorum bişey felan dedi . Harcamalarım belli zaten kendimize bişeyler alıyorum esktralarım yok benim demiştim. O kadar canım sıkılıyor ki çok mutsuzum ya .Böyle hayal etmemiştim ben en azından bu oyun için bile ödeme yapacağını hiç aklıma gelmemişti

LAf geldi söyledim.O konuşurken söylesem mi söylemesem mi diye tereddütte kaldım ama sonrasından konuştum.Eline koz vermek derken ne anlamda?anlayamadım.
Bende bırakıyorum artık öyleyse karışmayacağım

Eşiniz sizin gözünüze girmek için biraz abartmış olabilir. Krediyi eşiniz tek mi ödüyor, anne ve babası da destek oluyor mu? Neyse hakkınizda hayırlısı olsun. Çok yipratmayin kendinizi.

Kv niz gidip eşinize karın beni aradı ev kimin üstüne diye mal yoklaması yaptı dese yada oğlum size galiba kredileri ödemek zor geliyor gelin beni arayıp evin kimin üstüne olduğunu sordu imalı imalı dese eşiniz dolduruşa gelmez mi ?
Bence kv ile bu tip konuları konuşmak tehlikeli, eşinize Farklı yansıtıp duygu sömürüsü yapabilir( kv nizin tarzını bilmiyorum etrafımdaki örneklerden yola çıktım)

Bu konuda caniniz sıkılmış bir bakima haklisiniz yani eger evde hakkiniz olmayacak ve kardesi ile esiniz esit haklara sahip olacaksa kredi borcunu da kayinvalideniz ve kayinpederiniz odesin . Anladigim kadari ile ikisi de çalışıyor. Siz çalışıyormusunuz bilmiyorum ama siz calisiyorsaniz ve esiniz evi odemek konusumda israr ediyorsa butceyi ayirin ev icin bir miktar para verin klan paraniz ile istediginizi yapin

sabahları olan banyo sırası ile gece yatma bağlantısı ne

yani biriniz erken kalkacak 10 dakika

sabah 4 e kadar oturmuş ok ertesi gün 10 da kaldırsaydın

kv ile tapu muhabbeti gerçekten ilginç

iki ayda telefonda ev muhabbeti yapacak samimiyet çok

konunuzda " Kalktığımda gördüm ki, sadece tabakları makineye koymuş . Bende bu sefer yıkadım kaldırdım.Odaya geçtiğimde neden yıkamadığını sordum .Cevabı ise ;yaparız oldu . " cümlenizi cidden anlayamadım

adam tabakları alıp makinaya koymuş ne yapacaktı ki

tek tek elde tabak mı yıkayacak eğer öyle ise neden para verip bulaşık makinası aldınız

evliliğin ilk ayları uyum aylarıdır ama sizin yönetiminizde değil birlikte olmalı bu düzenleme

Tabak kaldirma meselesinde esinizi hakli buldum. Her seye aninda ariza cikarirsaniz,adamin tepesinde gardiyan gibi durursaniz o da herkes ayri ayri yesin kaldirsin der. Daha 2 aylik evlisiniz,pandemi zamani,ne ara nereye gezecektiniz ki? Tapu meselesini de kvnizle konusmayin elbette,esinize sorabilirsiniz merak ettiklerinizi

Ben sizi haklı bulamadım. Kafanızda bir evlilik modeli var ona uydurmaya çalışıyorsunuz hayatınızı, bunu yaparken karşınızdaki insanı hesaba katmıyorsunuz. Daha 2 aylık evlisiniz, zamanla birbirini huyunu, alışkanlıklarını öğrenerek ona göre davranacaksınız. Yatağa birlikte girilir, birlikte yemek yenir, uyanınca seni göremedim muhabbeti bana aşırı saçma geliyor. Kurallara uyulması gereken bir askeri kampa dönüştürmeye çalışıyorsunuz evinizi. Uykusu gelen uyusun işte, erken uyanan erken kalksın bunun programının yapılması aşırı saçma. Tabakları da makinaya yerleştirmiş işte olması gereken bu değil mi? Orda ne anlatmak istediğinizi anlayamadım

ay dönümünde yemeğe götüren adam bırak da ailesini de götürsün bir yerlere.. ev dışında eşiniz haklı. aynı evin içinde herkesin kendine özel sınırları olmalı, ne öyle yapışık kardeş gibi aynı anda yatıp kalkmak . ben evlendiğimden beri istediğimiz zaman yatar istediğimiz zaman kalkarız , istiyorsa; uykusu yoksa tablette oynar tv de izler... bana yapılsa kaçarım o evden darlandım yahu ev konusunda yalan söylemiş bence o konuya asılın tam carlamalık kavga konusu

2 aylik evlilik icin bu gelgitler normal. Ben 2 senelik evliyim ve ilk zamanlarimda cok bocaladigim anlar olmustu. Hepsi zamanla oturacak. Ayri yemek yemek ayri saatlerde uyumak vs ilk zamanlar icin yani birlikte yapilsa iyi olur tabii. Ev konusuna gelince, ev esinizin uzerine bile olsa sonucta oturanlar kayinvalideniz ve sanirim daha uzun sure o evde oturacaklar. Ilerde o eve gecmenizle ilgili bir sey soyledi mi esiniz?

Yeni evliymişsiniz hayırlı olsun. İlk zamanlar aynı evin içibde iki farklı kişinin huyu suyuna alışmak zaman alır. Dışarda görüşmeye benzemez.

Yatağa aynı saatte girip çıkmayı anlayamadım doğrusu. Siz evlendiniz göbekten bağlanmadınız sonuçta.

Pandemi dönemine denk gelmiş evliliğiniz. Dışarda yemeğe çıkmamanız da saplık açısından daha iyi düşünmüş olabilir.

Ailesi için kahvaltı mekanı bakmaya gelince sizi yormamak adına evde kahvaltı istememiş olabilir.

Ha bir de ev meselesi vardı. Ben olsaydım bu konuyu hiç kurcalamazdım bile. Evlenmeden öncesindeki bir mevzuda bana laf düşmez diye düşünürüm ben. Zaten ister kendinin ister ailesinin olsun ödemesine de karışmam aksine destek olurum imkanım doğrultusunda. Kendinin üstündeyse ne ala. Değilse de takılmam. Onu yetiştirip bu yaşa getiren ailesi için ev alıp borcunu ödemesini takdir ederim.

Yani allah adama sabır versin cidden.adam sen yokken aldıpı evin hesabını sana mı versin kaynana hesap sorar gibi ev kimin demen falan ben olsam aşırı utanırdım.her şeyi geç kocan senin o ya bi tabak kaldırdın mı diye dert mi edilir ev arkadasın degil ki o senin yeri gelir hepsini o yapar yeri gelir sen ama kadın oldugumuz icin ister istemez genellikle biz yaparız

Çalışmayan görümceyle neden bir tutuyorsun kendini bi internet faturası zaten kaç lirada buna takıldın boş şeyler bunlar sen de ailene yap ufak tefek adam da yapsın görümceyle kendini yarıştıracagına adamla tabak kavgası yapmayı bırak

Dedesinin de olsa babasının da sonuç değişmez. Tüm parayı eşiniz vermemiş ki evin tamamı eşinizin olsun. Ama ödediği oranda hissesini alsın tabi.

Ben de yemekleri birlikte yemeyi severim. Ama her gün birlikte yenecek, her gün beraber uyunacak diye hayatı zorlaştırmanın anlamı da yok. Biraz eşiniz gayret göstersin, biraz da siz hoş görün, orta yolu bulun derim.

Benim bi arkadaşım ben taze fasulyeyi kırıyorsam o da soğanı doğrayıp kavurmalı derdi, tamamen eşit bi iş paylaşımı beklerdi bana onu hatırlattınız, şuan onlar boşandı.

Ev hanımlarının yetiştirdiği paşazadelerle çalışan kadınlar evlenmemeli sanırım, olmuyor ne yazık ki. Klasik çalışan kadın dramı sizinki

Ya siz neden bu kadar kasıyorsunuz ben onu anlamadım. Yok tabağı makineye koymus elde yıkamamis, yok ayni saatte uyumamış vs. Bi salın ya. Kendinize dert cikarmaya yer arıyorsunuz bence. Adam makineye koymus yine yaranamamis. Uykusu yok yat diye cocuga baski yapar gibi baski yapıyorsunuz koca adama.
Sen yokken de o oynadığı oyuna yeri geldiğinde parasini harciyodu sen varken de yapacak arada. 2 ayda butun hesabı kitabi ele gecireyim yaparsanız adam diyodur ben niye evlendim.
Sizden önce dededen kalma bi evi aile satıp yeni ev almışlar. Esiniz de ailesine destek olmuş onu hala ödüyor. Sonucta anne baba ölünce iki kardeşe kalacak o ev. Esinizin de payı var tabiki. Ama sizin ailesinin oturduğu evin sadece esinize ait olduğuna inanmaniz sacma zaten. Esinizin olsa siz otururdunuz ailesi degil. O konuda yalan söylemiş. Para konularında sorun cikarma diye boyle bi yola basvurmus anladığım kadarıyla. Günü kurtarıyor yani. Onun dışında bırak ailesine ufak tefek destek olsun. Neymis internetini ödemiş. Ben de evlenince annemin internetini öderim eşim buna karışamaz mesela. Kendim çalışıp kazaniyorsam yeri geldiğinde beni büyüten aileme de destek olurum.
Görümce çalışmıyor yüksek lisans yapıyor diye niye takıyorsunuz onu da anlamadim. O kızın da hedefleri var demek ki. Akademik kariyer yapıp üniversitede kalmayı hedefliyor demek ki. Onun da hazırlanması gereken sınavlar var. Ne yapsin abisi kredi ödüyor diye kariyer hedefinden vazgeçip garsonluk mu yapsın? İnsanların hayatlarına tercihlerine saygı duyun biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…