Eşim ve ailesi

december3490

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2020
66
20
3
34
İyi akşamlar öncelikle herkese .

2 aylık evliyim. 1 sene sevgililik sonrası evlenmeye karar verdik . 9 aylık bir nişan süreci geçti . Pandemi süreci sebebi ile çok bir zaman geçiremedik. Sevgililik döneminde Biz yaklaşık 11 ay süre boyunca telefonla görüştük ve aralarda eşim gelip gitti haftasonu .Bu Arada biz aynı işyerinde çalışıyoruz ama eşim o zamanlarda şehir dışında çalışıyordu . Neyse nişanlanma sürecinde benim bulunduğum şehire yerleşti .Sonrasında nişan derken evlendik .

Eşim hep bana destek olacağını söylerdi . Geçen hafta yemeği hazırladım ,kendisi de topladı .Çok yorgun olduğum için hiç kalkamamıştım yerimden.Kalktığımda gördüm ki, sadece tabakları makineye koymuş . Bende bu sefer yıkadım kaldırdım.Odaya geçtiğimde neden yıkamadığını sordum .Cevabı ise ;yaparız oldu . Ertesi gün konu tekrar açıldığında ben masa toplamak istemiyorum .Yemek yapmak istiyorum dediğinde ben ise sana engel olmadım ,ne zaman istersen yemeği yapabilirsin ,bu evde sende yaşıyorsun dedim .Tamam ben yapacağım dedi .Ama anca haftasonu yapabilirsin ,haftaiçi yapamazsın ,masa kaldırmaya laf ediyorsun. İşten geldiğinde nasıl yemek yapacaksın dedim .konuyu kapandıydı öylece . Dün gündüz ise yine açıldığında sen istediğin zaman yemeğini ye ,kaldır .Bende acıktığımda yemeği yer kaldırırım dedi .Fazladan bir tabak kaldırmak bu kadar mı zor dedim .Kaldı ki artık sen bekar biri değilsin .Beraber yemek yenir ,kaldırılır bu şekilde olmalı,yatak odasında da beraber yatağa girilmeli .Ben haftasonları senle beraber yatağa girmiyorum,sabah uyandığımda da Yanımda görmüyorum dedim.Ben tek başıma yatıp kalkacaktım neden evlendim ki .Babamın evinde de bu şekilde hayatımı devam ettirirdim dedim.Cumartesi sabahı Pazar’a bağlayan sabah03:30 da uyandım,Yanımda yok.salona giderken o geldi elinde tablet .Napıyosun bu saatte dedim oyun oynuyorum dedi. Anlayacağınız sabaha kadar oturmuş oldu .Ben bu konuyu konuştuğumda evde bir huzur bırakmadın,haftasonumu istediğim gibi geçiremedim dedi .
Eşimin ailesi bizden farklı şehirde yaşıyorlar .Önümüzdeki haftasonu gelecekler .Düğün sürecinde ailesi ile sorun yaşadım küçük çaplı. Haliyle kırgınım görümce ile kayınvalideye . Onu da başka bir konuda açarım anlatırım.Eşimin şu anda ödediği bir kredi borcu var.Bu borç ise eşimin ailesinin oturduğu ev.Eşimle nişanlı süreçte bu konuyu konuşmuştum. Evin kendisine ait olduğunu ,tapusu kendi adına olduğunu söyledi .Daha önceden bir evleri varmış. Onu satıp bunu almışlar .Para yetişmeyince eşim kredi çekmiş ödüyor.Bu peşinat sebebiyle kardeşininde pay hakkı olduğunu söylediğimde tapu benim üzerime söz hakkı yok demişti .Bugün kayınvalide aradı konuşuyoruz . Konu evlerden açılınca ben eşim şu anda kredi ödüyor ,tapu onun üzerine ,Evinde kendine ait olduğunu söylüyor dediğimde yok onu ben sanan geldiğimde anlatırım,sende evin bir bireyisin . Konuşmalıyız .Tanımalıyız birbirimizi felan dedi. Söylemek istedi .Bunun üzerine senin konuşmandan evin eşime ait olmadığını anlıyorum öyle mi dedim. Geldiğimde konuşuruz uzun uzun dedi. Şimdi bundan ben ne anlamalıyım? Ben o kadar kendi evimiz olsun diye mücadele ediyorum.Mobilya ,fırın borcu ödüyoruz .Ben bana ait olan herşeyi yapmıştım .Ödemiştim .Ama aynı evin içine girince tabi öyle olmuyor .Ödemeler ona göre yapılıyordu. Geçen gün kırıldığım bir nokta daha ,eşim beni hiçbir zaman kahvaltıya götürmedi kendi isteğiyle ben bir kere dile getirince götürdü.Haftasonu kahvaltı mekanları bakıyor ,nasıl burası diye sordu. Muhtemelen ailesi geldiğinde kahvaltıya götürecek . Gezmelere götürecek.Evlendiğimizden beri sahile gitmişliğimiz yoktur. Ama ailesi geleceği için planlar yapılıyor . En çokta buna güceniyorum haksız mıyım? Ben gidelim dediğim zaman gideriz .Ay dönümünde yemeğe götürür .Ama bunlar dışında haftasonları hep evdeyizdir.

Eşimin ayrı yemek yeme,yatağa benimle girmemesi, benimle planlar yapmaması konusunda ne düşünüyorsunuz ?

Eşimin ailesinin ev konusunu açtığında nasıl konuşmalıyım sizce?

Çok uzun yazdım biliyorum ama anlatacak kimsem yok .Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum kafam çok karışık. Eşim ev konusunda yalan mı söyledi bana?

Yahu zaten 2 ay olmuş daha evleneli, şu salgın ortamında kısıtlamalarla, maskeyle nereyi gezecektiniz ki? Bence kahvaltıya da gitmeyin bu ara ama siz bilirsiniz. Beraber yatmaya gelince, eşler aynı saatte uyur aynı saatte uyanır diye bir kural yok. Eşiniz haklı, kendi evinde istediği saatte uyusun rahat bırakın adamı. Gün içinde sizinle hiç vakit geçirmiyorsa kızarsınız ama siz uyurken o uyumadı diye kavga etmek mantıklı değil.
Ev meselesine gelince, ben kayınvalideme soramazdım bu soruyu ya, ev eşimin üzerine mi diye. Yani bu kayınvalideyle konuşulacak bir mesele değil, eşinizle konuşmalısınız.

Benim eşimde aynı bu türden yarım saat yatar sonra kaçar gider bi sabah günaydın diyerek aynı anda yataktan çıkmadık 3 senedir. Ben görmezden geliyorum baktım bu sadece bana sorun oluyor söyle söyle değişen bişey yok pes ettim. Can çıkıyor huy çıkmıyor. Eşiniz yanlış yapıyor haklısınız ama pek değişecek gibi de görünmüyor.
Aile konusu da yalan varsa ortada asla affetme eşimde evim var diyordu yarısı kayınvalidenin çıktı. Şimdi totalde 6 ortağı var evin. Böyle şeyler başa bela eğer ev sizin değilse ödemeyin krediyi. Yada sizin ödediğiniz kadar yüzdesini size versin evin çoğunluğu sizin olsun.

Bişeyi merak ettim de cevaplamak istemezsen yine cevaplama senin özelin. Eşinin sana karşı olan tutumu nasıl peki. Yani hic mi seninle ilgilenmiyor ne biliyim durup dururken gelip sarılıp öpüyor mu ? Konu ailesinden açıldıgında kaşlarını çatıp vericegin cevaba karşılık karşı ataga geciyor gibi görünüyor mu mesela ?

Yeni bir hayat ikiniz için de zor olacak eski alışkanlıkları bırakıp yeni bir düzene alışmaya çalışmak.

Size tavsiyem bu yeni düzeni oturturken biraz daha yapıcı olmaya çalışmanız. Çünkü eşiniz için hala umut var tam olarak kaybedilmiş bir vaka sayılmaz henüz.

Mesela aynı saatte yatmak isityorsanız bunu dikte etmek yerine, şöyle yapılacak böyle olur yerine başka yollar deneyin Daha evliliğin başındayken çok büyük sorunlar değilse kaynana ve görümceye ılımlı yaklaşın.

Ne bileyim evlilik biraz idare etmek, iki taraf için de öyle.

Konu tabak kaldırmayla basladi , ne ara tapuya geldi yahu

Tabak kaldırma konusu: Eşiniz hakli. Adamı rahat bırakın bence
Gece siz uyurken saat 3de tabletle ayrı odada durması: Siz haklısınız
Tapu konusu: Kvalideye oyle bir soru sorulmaz bence esinizle konusun bunlari
Kahvaltı konusu: Eşiniz haklı. Hele ki pandemide ne gezmesi yahu. Sizler yayıyorsunuz iste boyle böyle

Sahilde yürüyüşe gitmekten kastım tabiki.Her haftasonu bir yerlere gidelim kafasında değilim zaten. Tabi ki istediği zaman yatar haftasonu .Ama nişanlılık sürecinde bu kişi 10:30 da yatıyordu hadi onların geçerli sebebi söyledi .Ama haftasını 11-12 de yatıyor olması gerekmez mi ?sabahları banyo derdi oluyor geç kalıyoruz haliyle işe. Eşimle konuştuğumda bana öyle söyledi .Ama konu açıldığı için ben kayınvalideye söylemek zorunda kaldım. Konuşuyor olmam yanlış mı?onlr o evde otururken ben burada hem kira ,hem de kredi ödüyorum yani. Görümce evde mesela çalışmıyor .Yüksek lisans yapıyor geçici süreliğine işe girebilirdi . Nişanlılık sürecinde eşim hep internet faturasını Ödemiş. Evlendik yine ödedi .Tesadüf eseri gördüm haberim bile yoktu.

Daha yeni evlenmissiniz bunaltmayin bu kadar birbirinizi hafta sonu kacta yatacgina da karismayin herkes ayni zamanda uyuyacak diye bir kaide var mi esim gec yatmayı sever ben daha erken o zorla benle otur dese bende kızarım niye ona uykusu yokken yat diyeyim.. ama birlikte biseyler yapma konusunda haklisiniz esiniz plan yapmiyorsa siz yapın sabah kalkin guzelce giyinin ve hadi kahvaltıya gidiyoruz cok guzel bir yer gördüm canim evde kalmak istemiyor diyin . Ama esin ailesi gelecek diye plan yapıyorsa buna da karışmayın bizde ailelerimiz geldiginde mutlaka bir jest yapmak bir yerlere götürmek isteriz . Ev konusunda da haksizsiniz bu onlarin aile içindeki bir konu esinizle konusun sizi aile içindeki bir miras konusuna esin anneni arayip bunlar karimin degil mi dese sizde rahatsiz olursunuz hos bir durum degil. ayrica diger evin pesinati vatsa tapu kimin ustune olursa olsun o evde kardeşin de hakkı var hak yemeyin illaki baska bir yerden cikar

Ama neden öyle söylüyorsunuz ki , bende çalışan bir insanım.Herşeyi yapmak zorunda değilim. Ben yemj yapıp hazırlıyorsam o da toplamalı .
Eşim nerede haklı ?ailesini götürmek için yer arayışına giriyor . Gezme konusuna gelince sahilde yürüyüş yapmak sadece .O da zaten 1 saat sadece yani .

Biz de evliliğimzin ilk zamanları birbirimizle uyuyamazdık. Alışmışız tek başımıza uyumaya biriyle uyumak zor geldi. Henüz bekarlık alışkanlıklarını bırakamamış çok normal. Zamanla yeni düzeninize alışır. Sofrayı kaldırmış, yıkamamış bunlardan sorun çıkarmak karşınızdakini bunaltabilir gerçekten. Önemsiz şeyler çünkü. Doğaçlama gelişir böyle şeyler. 2 aydır ay dönümlerinde ve 1 kere de kahvaltıya gittik diyorsunuz.salgın hastalıkların olduğu Bi dönemde hiç de az değil. Bence siz de henüz yeni hayatınıza alışamamışsınız. Beklentileriniz farklı

Hafta içi de böyle. Uyku konusunda sabahları banyo sırası oluyor .Haliyle geç kalıyoruz işe .Haftasonuna normalde karışmazdım asla . Yatar uyurdum ben.Sabah 4 ‘e kadar oturması .Birde geçen hafta telefonda instagramda dm bölümünde biriyken olan yazışmayı sildiğini gördüm.Bşraz da aslında bu beni huylandırdı.

Ama bende çalışan insanım.İnanılmaz stresli bir işim var . Ben yemek yaparken zevkle yapıyorum masayıda güzelce hazırlıyorum .O geldiğinde direkt yemeğe oturuyoruz . Ben bu denli iş yaparken o alt tarafı bi masa toplamayı çok görüyor ki bekarken tek başına yaşamış insandır. Evet bende tam anlamıyla alışamadım henüz .

Daha önce konu acmismiydin canım
Böyle bi konu vardı sanki tapu ile ilgili onlarda nişanlı idi .
Burda o kıza bir sürü öneride bulunmuştu hatunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…