Eşim ve aileler

Bence önceden konuşulmuş eşinize gaz verilmiş biraz ben öyle hissettim
Ayrıca üzmek istemem ama biri sen de o zaman annenlere gitmeyeceksin dese o bir şeyin başlangıcıdır.
O kadar acemi ve safım ki neyin başlangıcıdır onu bile anlayamıyorum. Ne demek istediğinizi anlamadım bile. Neyin başlangıcı mesela

Bence önceden konuşulmuş eşinize gaz verilmiş biraz ben öyle hissettim
Ayrıca üzmek istemem ama biri sen de o zaman annenlere gitmeyeceksin dese o bir şeyin başlangıcıdır.
Bakın mesela siz bunu söylemeseniz ben biri ona gaz vermiş olabilir gibi asla düşünemedim biliyor musunuz? Elbette bunu annesiyle konuşmuştur ama ben bunu akıl etmedim çünkü safım bence. Doğru söylüyorsunuz

Bakın mesela siz bunu söylemeseniz ben biri ona gaz vermiş olabilir gibi asla düşünemedim biliyor musunuz? Elbette bunu annesiyle konuşmuştur ama ben bunu akıl etmedim çünkü safım bence. Doğru söylüyorsunuz
Saflık değil ki sadece o metodu kullanmak istemiyorsunuz o yüzden aklınıza gelmiyor
Neyin başlangıcı ?söyle söyleyeyim devamı gelecek demektir en basit haliyle

Eşiniz sizin tersinizden korkumuyor.
Halbuki eliniz güçlü, belli ki aileniz arkanızda ve maddi durumları da iyi. Size her türlü her konuda sahip çıkarlar basıp gitseniz.
Ama eşiniz ne yaparsa yapsın sizin gitmeyeceğinizin farkında. Köle gibi, ücretli çalışan gibi görüyor sizi. Ailenizi görmenize izin veriyor ya da vermiyor(!)
Ben bu hayatta iyi niyetli olup, alttan alan insanların gerçekten mutlu olmayı başardığını görmedim. Hep ver, hiç alma. Yıpratır. Dengeyi bozar.

1 kitap okumuştum. Hayatımı alt üst etti. Kitabın ismi Sınırlar. Aslında bir psikiyatrist yazmış ama ben ağlaya ağlaya okumuştum. Bu yaşadıklarının hepsi sınır sorunu aslında. Üstelik sınırlarınızı iyi çizdiğinizi de düşünüyorsunuz bence ...
Uzattım ama şöyle söyleyeyim. Siz sınırlarınızı esnek tuttukca, sınırların geçirgenliği arttıkça ah ne anlayışlı ne iyi kalpli olmuyorsunuz. Tıpkı ülkelerin sınırları gibi. Ne kadar zor geçiliyorsa o sınırlar, karşılığında neler feda ediliyorsa orası daha kıymetli olmuyor mu ? Hayır demek bizim sınır çizgimiz. Hayır deyin ve bu noktada konunun kapandığını bilsin.
Kendinize kıymet verin. Ayrıca ben de öğretmenim. Ve eşiniz gerçekten maddi olarak küçümsenmeyi hakkediyor. Babanız eşinizle beraber bu parayı kazanmadigina göre paylaşmak zorunda da değil.
Senin benim babamın parası niye ihtiyacın var utanmıyor musun deseniz yeri
Sabır diliyorum!

Aglama ailene git ve onun ailesiyle gorusmeyide tamamen birakacagini soyle. Bakalim ne yapiyor bencil adam ya sizde cok yuz vermissiniz adam salak bir bahane bulmus siz hicbisey yapmamissiniz

"Beni annemle ve babamla gorusturmeyecek adam daha anasının karnından doğmadı. Kendine gel, haddini bil. İyice saçmaladın artık.Ben ailemin yanına gidiyorum. Sen de otur düşün, bir an önce kendine çeki düzen ver. Kalbin kirilmasin diye sustukça iyice sacmalamaya basladin.Sana söyleyeceklerim bu kadar" deyin ve kestirip atın.
Sınırlarınizın nerede başlayıp nerede bittiğini ona öğretin. Vazgeçilmez olmadigini bilsin. Gerekirse de vazgeçin. Kim oluyormuş da ailenizle görüşmenize engel oluyormuş. Bu cüreti nereden buluyor. Kısacası haddini bildirin ve ikinci bir laf söylemesine de müsade etmeyin.

X