Eşim ve aileler

Bayramda kendisine harclik vermedi diye uzulen, küsen 5 yaşındaki cocuklar gibi esiniz.
Ayrica annesi olacak zat-i muhterem sizi kendi kiziyla kiyaslayip acik acik degersiz dediğini bildiginiz halde o aileyle "aman agzimizin tadi kacmasin" diye goruserek hatalisiniz.
O lafin ozuru mahiyetinde bir davranis görmeden gitmemeliydiniz.

Esiniz art niyetli, baska bir sorunumuz yok diyorsunuz ama bu da buyuk bir sorun.

Ayrica sizin kayinvalideniz bence esinizi dolduruyor, o lafi etmeye utanmayan kadinin ev alinmadi diye sessiz kalip guleryuz dağıtacağını hic sanmıyorum.

Gorumce size ne yapti tam olarak?

Kayınvalidenizin yaptığı çok ayıp, anneniz orada çok güzel cevap verebilirdi.
Her ne olursa olsun yardım etmediler diye küsüp gitmemek ayıp, haklı olsa neyse. Bu durumda ben de onun ailesi ile görüşmezdim.
Ayıp bilen biri değil laf bilmez biri. Annem muhtemelen cevap verip onunla münakaşa etmek istememiş. Her şeyin farkındayım ama elimden gelen tek şey elimden bir şeyin gelemiyor olması

Ayıp bilen biri değil laf bilmez biri. Annem muhtemelen cevap verip onunla münakaşa etmek istememiş. Her şeyin farkındayım ama elimden gelen tek şey elimden bir şeyin gelemiyor olması
Elinizden ne geleceğini hepimiz yazdık. Siz de onlarla görüşmeyin eşiniz kendisine çeki düzen verene kadar. Eşinizden korkuyor musunuz yanlış anlamayın lütfen. Hani ben de öyle yaparsam zarar verir falan diye mi düşünüyosunuz?

Bayramda kendisine harclik vermedi diye uzulen, küsen 5 yaşındaki cocuklar gibi esiniz.
Ayrica annesi olacak zat-i muhterem sizi kendi kiziyla kiyaslayip acik acik degersiz dediğini bildiginiz halde o aileyle "aman agzimizin tadi kacmasin" diye goruserek hatalisiniz.
O lafin ozuru mahiyetinde bir davranis görmeden gitmemeliydiniz.

Esiniz art niyetli, baska bir sorunumuz yok diyorsunuz ama bu da buyuk bir sorun.

Ayrica sizin kayinvalideniz bence esinizi dolduruyor, o lafi etmeye utanmayan kadinin ev alinmadi diye sessiz kalip guleryuz dağıtacağını hic sanmıyorum.

Gorumce size ne yapti tam olarak?
O kadar haklı ki her yazdığınız. Görümcem biraz egoist. Aslında benim yüzüme karşı kötü söylemi yok. Ben hamileyken 7 ay önce bize gelmişlerdi fakat ben düşük tehlikesi kaynaklı sürekli uzanmak zorundaydım ve bunu biliyordu. Eve geldi sürekli sizin camlar silinecek baya kirlenmiş, evde tencere eksik sizin, yani durup durup bir eksik aradı ama ben bu camları silecek durumda değilim yani 7 aylık hamileyim. Kızı bizde hasta oldu gideceğim ben dedi annesi yalvarıyor ay dur gitme diye. Biz de benim düşük iğnemi yaptırmaya gideceğiz ablası eşime bir iş buyurmuş bizim evde ay sizin de şu yapışacak diye gevşek gevşek konuşuyordu. Bende eşime o an kızdım hadi ne bekliyoruz sağlık ocağı kapanacak diye. Eve bi geldik sen bizim yanımızda kavga ettin bilmem ne diye olayları büyütmüş bu. Gideceğim diye tutturmuş yine annesi bana geldi görümcen gideceğim diyor bak diye e dedim gidecekse gitsin. Sabah oldu küslük olmasın diye kahvaltı yaptık beraber sonra gittiler ondan sonra da ben ne eskisi gibi oldum ne muhabbet ettim öyle kaldı

Bakın ben 14 sene sonunda eşimin ailesi ile ipleri koparttım, öncesinde ağzımızın tadı kaçmasın diye diye çoğu şeyi yok sayarak, sonuç hiç değişmiyor. Bu insanlar değişmiyor, düzelmiyor, başlarına gelenlerden ders çıkarmıyor, düşünmüyorlar. O yüzden hiç uzatmaya gerek yok. Siz gidin ailenize o nereye isterse oraya gitsin.

Elinizden ne geleceğini hepimiz yazdık. Siz de onlarla görüşmeyin eşiniz kendisine çeki düzen verene kadar. Eşinizden korkuyor musunuz yanlış anlamayın lütfen. Hani ben de öyle yaparsam zarar verir falan diye mi düşünüyosunuz?
Hayır eşimden korkmuyorum. Bana zararı fiziksel şiddet olarak vermez. Psikolojik şiddet yok desem yalan söylemiş olurum. Kendimi sürekli ben haklı olsam bile o haklı herhalde ya derken buluyorum. Konuşup akıl alamıyorum birilerinden çünkü annemlere anlatsam annem üzülür. Aileme anlatamıyorum mecburen artık birinin bana gerçekten ne haklı onu söylemesi lazım diye buraya yazdım bende. Ve dediğiniz gibi de yapacağım

Bakın ben 14 sene sonunda eşimin ailesi ile ipleri koparttım, öncesinde ağzımızın tadı kaçmasın diye diye çoğu şeyi yok sayarak, sonuç hiç değişmiyor. Bu insanlar değişmiyor, düzelmiyor, başlarına gelenlerden ders çıkarmıyor, düşünmüyorlar. O yüzden hiç uzatmaya gerek yok. Siz gidin ailenize o nereye isterse oraya gitsin.
Tam olarak bende öyle yapacağım. Ben annemlere gideceğim o nereye isterse oraya gitsin.

Hayır eşimden korkmuyorum. Bana zararı fiziksel şiddet olarak vermez. Psikolojik şiddet yok desem yalan söylemiş olurum. Kendimi sürekli ben haklı olsam bile o haklı herhalde ya derken buluyorum. Konuşup akıl alamıyorum birilerinden çünkü annemlere anlatsam annem üzülür. Aileme anlatamıyorum mecburen artık birinin bana gerçekten ne haklı onu söylemesi lazım diye buraya yazdım bende. Ve dediğiniz gibi de yapacağım
Ben de anneme anlatmam hiç. Sonuçta ben unuturum o unutmaz. O size psikolojik baskı yapıyorsa siz de ona yapın. Annen bana değersiz dedi. Kızıma bi kilo altın istedim dedi. Ben senin hatrın için ona bile ses çıkarmadım. Madem öyle ben de onlarla görüşmüyorum deyin.

Birinin size haklısın demesine gerek yok bu konuda %100 mantıken haklısınız.

Ben de anneme anlatmam hiç. Sonuçta ben unuturum o unutmaz. O size psikolojik baskı yapıyorsa siz de ona yapın. Annen bana değersiz dedi. Kızıma bi kilo altın istedim dedi. Ben senin hatrın için ona bile ses çıkarmadım. Madem öyle ben de onlarla görüşmüyorum deyin.
Diyelim ki ben görüşmüyorum dedim. Ailesi yine gelir ki bize. Torun sevmeye. Annesi de o kadar itici bir kadın ki. Hadi dedim eşimin annesidir iyi olayım iyiyiz yemek yapıp davet ettim. Kızı geldi bunlara ikisi tartıştı kızıyla sonra diğer odaya geçtiler. Kızı annesine dedi ki. Sen gelinine böyle davranmıyorsun bana böyle kötü davranıyorsun deyince annesi sana da mı samimiyetsiz samimiyetsiz davranayım dedi. Eşime anlattım kendisine hakaret etmek istemiyorum ama angut olduğu için bana şey dedi. Ağzından öyle çıkıvermiştir

Ne yaptığını bence o da bilmiyor. Gereksiz saçma hareketlerine ben dayanmaya çalışıyorum. O daha da başka istemediğim şeylere zorluyor. Ama bu defa yapmayacağım
Yapma ama birden alevlenme tamam mı.
Allah korusun o gerginlikle olmadik noktalara gelirsiniz.
Çünkü konu gergin.

Sen gitmek istemedigini ve ailesi ile görüşmeme nedeninin çok sacma oldugunu söyle ama sakin sakin.

Aslinda esin cok cakal bi bahane bulmuş, ordan almış yürümüş zannediyor ki ipler onun elinde.

Eline koz vermeden sakin sakin şisir.

Diyelim ki ben görüşmüyorum dedim. Ailesi yine gelir ki bize. Torun sevmeye. Annesi de o kadar itici bir kadın ki. Hadi dedim eşimin annesidir iyi olayım iyiyiz yemek yapıp davet ettim. Kızı geldi bunlara ikisi tartıştı kızıyla sonra diğer odaya geçtiler. Kızı annesine dedi ki. Sen gelinine böyle davranmıyorsun bana böyle kötü davranıyorsun deyince annesi sana da mı samimiyetsiz samimiyetsiz davranayım dedi. Eşime anlattım kendisine hakaret etmek istemiyorum ama angut olduğu için bana şey dedi. Ağzından öyle çıkıvermiştir
Gelsin. Siz de ailenize söyleyin onlar da gelsin. Eşinize de deyin ki ben senin annenler evime gelince nasıl davranıyorsam sen de benimkilere öyle davranacaksın. Bi yüzünü as da gör neler ediyorum. Benim minik bebeğim var eşimin ailesi her akşam görüntülü arıyodu. Bi de çocuk konuşamıyor edemiyo öyle sinir oluyodum ki. Tamam illa ki ararsın özlersin de her akşam nedir. Ben de anneme dedim sen de ara diye. Eşim de bunalmış olacak ki ailesi birkaç günde bir aramaya başladı 😅

Yapma ama birden alevlenme tamam mı.
Allah korusun o gerginlikle olmadik noktalara gelirsiniz.
Çünkü konu gergin.

Sen gitmek istemedigini ve ailesi ile görüşmeme nedeninin çok sacma oldugunu söyle ama sakin sakin.

Aslinda esin cok cakal bi bahane bulmuş, ordan almış yürümüş zannediyor ki ipler onun elinde.

Eline koz vermeden sakin sakin şisir.
Tamam zaten üzerime aşırı gelmedikten sonra sinirli biri değilim sakinim. Söyledikleriniz bana mantıklı geliyor öyle yapacağım teşekkür ederim

Gelsin. Siz de ailenize söyleyin onlar da gelsin. Eşinize de deyin ki ben senin annenler evime gelince nasıl davranıyorsam sen de benimkilere öyle davranacaksın. Bi yüzünü as da gör neler ediyorum. Benim minik bebeğim var eşimin ailesi her akşam görüntülü arıyodu. Bi de çocuk konuşamıyor edemiyo öyle sinir oluyodum ki. Tamam illa ki ararsın özlersin de her akşam nedir. Ben de anneme dedim sen de ara diye. Eşim de bunalmış olacak ki ailesi birkaç günde bir aramaya başladı 😅
Ha bi de o konu var babamla gelince elinden telefon düşmüyor bende kısas için bir defa annesini dinlemedim telefona baktım sürekli. Farketmiş ne var o telefonda diye konuştu durdu annesinin yanında. Mecburen aile geliyor gidiyor o nasıp davranıyor öyle davranıyorum bende baştan beri.

Tamam zaten üzerime aşırı gelmedikten sonra sinirli biri değilim sakinim. Söyledikleriniz bana mantıklı geliyor öyle yapacağım teşekkür ederim
Ben düzeleceğine inanıyorum.
Eşini ailesi de şişiriyordur bence.

Sen sakin sskin düzeltirsin herşeyi.

Kızlar eşimle bir konuda çok tartışıyoruz. Aileler. Eşim benim aileme, biz ev alırken bize yardım etmediler beni kendilerinden biri gibi görmediler diyerek gitmek istemiyor. Bende gideceksin diye zorlamıyorum. Aksine sen beni bırak al diyorum zaten kendisi öğretmen hafta içi çalışıyor çalışmasa bile gel kal demiyorum. Anlayışla karşılıyorum ki ne alaka yani aslında saçma bi neden sunuyor bana göre görüşmemek için. Bense onun anne babasıyla herhangi bir sıkıntım yok gidip geliyorum evlerimiz daha yakın onun ailesine sık sık da görüşüyoruz. Davet ediyorum ailesini onlar bize biz onlara gidiyoruz. Fakat ablasıyla pek uymuyor kafam. Eskişehir’de oturuyor ablası ve hamilelik dönemimde benim evimde hemde düşük tehlikem varken olmayacak olaylar yaratmıştı kısacası küs değilim ama gitmek istemiyorum evine. Bugün eşime ara tatilde annemlere gitmek istediğimi söyledim çünkü 2 ay oldu 1.30 saatlik yol ama hiç gitmedim özledim dedim. Ablamlara gideceğiz ara tatilde dedi. Ben gitmek istemiyorum dedim. Bak ben seni saçma bir neden olsa bile annemlere gelmemeni anlıyor zorlamıyorum hiçbir gidişimde kal demiyorum Kalmıyorsun da fakat beni zorlama dedim. Sen gelmeyeceğim mi diyorsun o zaman sende annene gidemezsin gitmeyeceksin dedi. Gideceğim onlar benim annem babam kardeşimin evi değil ki aileme gitmek istiyorum dedim. Eskişehire gideceğiz falan diye daha diretti bende dayanamadım ağladım. Gitmem dediğimde gitmeyeceğimi bildiği için sende gidemezsin diye söyledi. Ama o benim ailem kızlar annem babamın evi. Ağladım baya balkona çıktı ben sessizce ağladım gördü ama tepki vermedi odama geçtim. Sizce ne yapmalıyım
Biraz fazla yüz verilmiş eşinize. Hadsizligi bundan kaynaklanıyor.

Bence önceden konuşulmuş eşinize gaz verilmiş biraz ben öyle hissettim
Ayrıca üzmek istemem ama biri sen de o zaman annenlere gitmeyeceksin dese o bir şeyin başlangıcıdır.

O kim ki ailenize gitmenize izin vermiyor? Bunu kendinde nasıl hak görebiliyor? Parçalarım böyle koca mı olur ne sanıyorsa kendini.

X