• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ve ablam..

Müslüman değilseniz zaten benim "bize ne oldu böyle bu genişlik nereden geliyor" serzenişimi anlayamayabilirsiniz..
Ben inancım gereği Allah korkum ve ahiret inancım sebebi nefsime yenilip haram sevgiye düşmek istemem ki müslümanım diyen birininde yaşama biçimi bu olmalı..hee tabi toplum olarak sınıfta kaldık mı? Kaldık!.
"Çıplak bacak sergileme" tanımında bir yanlışlıkta yok ama müslüman gibi yaşamak isteyene..sizin bunu anlamıyor oluşunuz pek ala normal.
Kadın ile erkeğe ateş ile barut tanımını yakıştırabiliyorsak mesafeden kasıtın ne olduğunu anlamakta güç değil diye düşünüyorum..ve evet ben inandığım gibi yaşamaya özen gösteriyorum ama diyorum ki elhamdülillah müslümanım diyorsak öyle lafla olacak şey değil o..akıl+ kalp ile Allah'ın razı geleceği şekilde yaşamak gerekir..inanan için!

Israrla toplum yazıyorsunuz, bu toplumdaki herkesin Müslüman olmadığını yazmama gerek var mı? Var mı gerçekten? Tüm mesajım sizin istediğiniz gibi yaşayabileceğinizi vurguluyor dikkatli bakarsanız. Sadece başkalarını itham etmenizin doğru olmadığından bahsediyorum siz bana Müslümanlık ile ilgili cevap veriyorsunuz yine. Kadın ile erkeğe ateşle barut tanımı belli kimlikler dışında yakıştırılır. Babayla kızın arasında da mesafe olması gerekir aksi takdirde. Sorun mesafe falan değil, iki tarafın da niyeti. Müslüman birine niyet kavramını açıklamama gerek olduğunu sanmıyorum, tartışmaya gerek yok.

Olayları hangi bakış açısıyla değerlendirdiğimiz çok önemli bana göre. Bu forumda eşi kardeşinin yalnız gitmemesi için tuvalete kadar eşlik etmiş kadınlar vardır bana göre. Eniştesinin koluna giren kadınlar da var mutlaka. Evli olup sinemaya bir erkek arkadaşla giden de vardır. Neye göre, kime göre enteresan? Bana göre enteresan olması ne ifade eder ki? Önemli olan konu sahibinin eşinden beklentileri, benim değil. Eşi bunları çok açık bir şekilde karşılamıyor. Muhtemelen ablası da ablasından beklediği özellikleri karşılamıyor.

Tek önemli olan da bu bana göre.

Bunun dışında belki aynı tarif edildiği yakınlık derecesinde ilişkilere sahip ve aralarında hiçbir etkileşim olmayan insanlar vardır mutlaka. O nedenle konu sahibinin ablasının eşine, ablasına tartışılabilir olaylar üzerinden hakaret edilmesini saçma buluyorum. Eniştesinin koluna giren herkese gereksiz bir sorumluluk yüklüyor bana göre. Önemli olan eniştesine özel anlamda bir yakınlık hissedip hissetmediği. Bacağını açması, sinemaya gitmesi falan değil.

Ne konuşuyorsun değişik değişik ya :)

ablasının eşine özel anlamda bir yakınlık hissedip hissetmediğini nasıl anlayacaktı? Bacaklarını eniştesinin kucağına uzatmasaydı anlaması zor olurdu zaten...

Ne konuşuyorsun değişik değişik ya :)

ablasının eşine özel anlamda bir yakınlık hissedip hissetmediğini nasıl anlayacaktı? Bacaklarını eniştesinin kucağına uzatmasaydı anlaması zor olurdu zaten...

Bu nasıl bir konuşma tarzı deme gereği duymuyorum.

Ama bu nasıl bir genelleme? Bacaklarını eniştesinin kucağına uzatan bütün Avrupalılar eniştesine ilgi duyuyor herhalde. Dünya tek bir ahlak anlayışı, tek bir din, tek bir kültür, tek bir standart üzerinde dönmüyor. Size garip gelen başkasına normal gelebilir. Konu sahibi zaten bir şeyler sezdiği için böyle hareketlere odaklanıyor. Olayı cadı avına çevirmeye gerek yok.

Olayları hangi bakış açısıyla değerlendirdiğimiz çok önemli bana göre. Bu forumda eşi kardeşinin yalnız gitmemesi için tuvalete kadar eşlik etmiş kadınlar vardır bana göre. Eniştesinin koluna giren kadınlar da var mutlaka. Evli olup sinemaya bir erkek arkadaşla giden de vardır. Neye göre, kime göre enteresan? Bana göre enteresan olması ne ifade eder ki? Önemli olan konu sahibinin eşinden beklentileri, benim değil. Eşi bunları çok açık bir şekilde karşılamıyor. Muhtemelen ablası da ablasından beklediği özellikleri karşılamıyor.

Bunun dışında belki aynı tarif edildiği yakınlık derecesinde ilişkilere sahip ve aralarında hiçbir etkileşim olmayan insanlar vardır mutlaka. O nedenle konu sahibinin ablasının eşine, ablasına tartışılabilir olaylar üzerinden hakaret edilmesini saçma buluyorum. Eniştesinin koluna giren herkese gereksiz bir sorumluluk yüklüyor bana göre. Önemli olan eniştesine özel anlamda bir yakınlık hissedip hissetmediği. Bacağını açması, sinemaya gitmesi falan değil.
Bahsettiginiz mevzular, konu sahibesinin verdigi ayrintilar.Burada kimse bu aileyi tanimiyor onlarla yasamiyor, dolayisiyla ancak verilen bilgiler uzerinden yorum yapabiliyor. Ben sizin cok parcaci bir bakis acisina sahip oldugunuz izlemine kapildim. Kola girme mevzusuna butun olarak bakarsaniz orda takili kalmazsiniz. Halihazirda zaten davranislarindan suphelenen bir kadin evde hasta cocugunu birakip icmeye gidiyor ve masada fazla icmedigini soyledigi icin daha guvenilir diyebilecegimiz kardesi dururken, enistesini kaldiriyor. Peki o kadar masumane bir kola girmeyse, neden hemen oracikta deil de az ilerde koluna giriyor ve 15 dakika ortadan kaybolunuyor? Zaten neyi tartisiyoruz eniste bey de itiraf etmis ablanin kendisine ilgisini.

Yazdığım şeyi anlamamışsınız verdiğiniz cevap da herhangi bir şekilde benim mesajımla alakalı değil, herhangi bir doğru bilgi de barındırmıyor. İstatistikler de o kadar açık ki tartışmayı manasız buluyorum. Doğru insan arıyorsam doğru insan olacağım?

Gerçekten herkesin her şeyi anlayabileceğini veya anlaması gerektiğini düşünmüyorum, düşüncelerinize saygı duyuyorum yazardım yalnız düşüncelerinizi anlayamadım. O nedenle daha fazla yormayalım birbirimizi.

tuhaf tuhaf şeyler yazıyorsun herkese yetişiyorsun belki sen bile ne yazdığını anlamiyorsun bence fazla uzatma konuyu dağıtma farkında isen kaç sayfadir millet sana yazıyor

Israrla toplum yazıyorsunuz, bu toplumdaki herkesin Müslüman olmadığını yazmama gerek var mı? Var mı gerçekten? Tüm mesajım sizin istediğiniz gibi yaşayabileceğinizi vurguluyor dikkatli bakarsanız. Sadece başkalarını itham etmenizin doğru olmadığından bahsediyorum siz bana Müslümanlık ile ilgili cevap veriyorsunuz yine. Kadın ile erkeğe ateşle barut tanımı belli kimlikler dışında yakıştırılır. Babayla kızın arasında da mesafe olması gerekir aksi takdirde. Sorun mesafe falan değil, iki tarafın da niyeti. Müslüman birine niyet kavramını açıklamama gerek olduğunu sanmıyorum, tartışmaya gerek yok.

Arkadaşım evet ülkemizde yaşayan gayrimüslim ler kendi inançları doğrultusunda yaşıyor zaten onLar beni enterese etmiyor..kişi kendinden mesul toplumu bağlamıyor ok'de esrarkeş sanatçıları dışlamayıp hala servet kazandırdık diye ilkokul çağındaki çocukların ucucu madde kullanmasına engel olamıyor önüne gecemiyoruz..bu açıdan bak birde..sizi bilmiyorum ama bize öğretilen bu helalin değilse kadın yabancı bir erkeğe erkekte yabancı bir kadına haramdır.sayfada buna itirazım var diyecek olan var mı? Sevişirim evlenmem hamile kalırım doğurmam..zihniyetimiz yok değil var ama işte onlar hep inanç eksikliğinden :))) neyse kendi adıma Allah şeytana uydurmasın diyeyim.

Bahsettiginiz mevzular, konu sahibesinin verdigi ayrintilar.Burada kimse bu aileyi tanimiyor onlarla yasamiyor, dolayisiyla ancak verilen bilgiler uzerinden yorum yapabiliyor. Ben sizin cok parcaci bir bakis acisina sahip oldugunuz izlemine kapildim. Kola girme mevzusuna butun olarak bakarsaniz orda takili kalmazsiniz. Halihazirda zaten davranislarindan suphelenen bir kadin evde hasta cocugunu birakip icmeye gidiyor ve masada fazla icmedigini soyledigi icin daha guvenilir diyebilecegimiz kardesi dururken, enistesini kaldiriyor. Peki o kadar masumane bir kola girmeyse, neden hemen oracikta deil de az ilerde koluna giriyor ve 15 dakika ortadan kaybolunuyor? Zaten neyi tartisiyoruz eniste bey de itiraf etmis ablanin kendisine ilgisini.

Ben bu olaydaki kola girmeden bahsetmedim farkettiyseniz. Koluna mi girmiş aman tanrım, beraber tuvalete mi gitmişler, nasıl sinemaya gider tarzı yorumları kastediyorum. Ben de konu sahibinin şüphelendiği için bu olaylara odaklandığını yazdım zaten. Başkası şüphelenmediği için garip bulmayabilir, bilmem anlatabiliyor muyum?

tuhaf tuhaf şeyler yazıyorsun herkese yetişiyorsun belki sen bile ne yazdığını anlamiyorsun bence fazla uzatma konuyu dağıtma farkında isen kaç sayfadir millet sana yazıyor

Bu durumda bu ithamı bana değil, 'millet' dediğiniz kişilere yapmanız gerekir çünkü farkettiyseniz ben bana yazılana cevap yazıyorum. Üslubunuz zaten tartışmayı tercih edeceğim bir üslup değil, iyi günler dilerim.

Bu nasıl bir konuşma tarzı deme gereği duymuyorum.

Ama bu nasıl bir genelleme? Bacaklarını eniştesinin kucağına uzatan bütün Avrupalılar eniştesine ilgi duyuyor herhalde. Dünya tek bir ahlak anlayışı, tek bir din, tek bir kültür, tek bir standart üzerinde dönmüyor. Size garip gelen başkasına normal gelebilir. Konu sahibi zaten bir şeyler sezdiği için böyle hareketlere odaklanıyor. Olayı cadı avına çevirmeye gerek yok.

şu cevabından anladım ki, sadece karşıt olmak için cevap yazıyorsun, ne dediğinin, neyi savunduğunun farkında bile değilsin..

Valla ben başka toplum falan anlamam gayette zihnim açık yobazda değilim aptal aşık ne anlatıyor onu da bilemem ama benim de eniştem var ben daha hiç içip te bacaklarımı dizine uzatmadım adamın ...enim bacağımın adamın dizinde ne işi var yaaaa ??? Edep denen bişi var edep sadece müslümanlıkta mı var bunu niiye din savaşı haline getiriyosun æaptalaşık müslüman değilsen değilsin bize ne bundan ..Ama genel ahlak kuralları denen şeyler ne sana göre ? Koluna da girmesin bence ne işi var içiyosa o mereti ağzıyla içsin kıçını başını ne dağıtıyo ..İçemiyosa içmesin o shot bardağını boğazına sokarlar adamın ...

son durum nedir bilen var mı ya işten izin alıp çıkmıştı konu sahibi ama bir daha yorumunu görmedim kaçırdım mı ki acaba :KK17:

kızlar konuyu kapattırmayalıyım konu sahibine ayıp olucak yoksa.
ahlak kuralları tartışılmaz ki zaten herkesin kendi bakış açısı

Cidden rahatsız edici bir durum ama kaygılarınızı direk bu şekilde dile getirirseniz siz fesat ve kıskanç biri gibi görülürsünüz. Bence başka insanların da olduğu içkili bir ortam düzenleyin sonrasında ablanızı sanki sosyal normlara uymayarak kendini rezil ediyormuş ve siz ona yol göstermek istiyormuşsunuz gibi uyarın. Ben senin içini bilirim ama başkaları yanlış anlar. Bak şu şu davranışı yapınca x'ler çok garipsedi nasıl baktıklarını farketmedin. Daha öncede şurda şöyle yaptığında aynısı olmuştu y'lerle, artık evlenip çocuk yapmadan önceki konumunda değilsin böyle devam etmen hepimizi en çok seni zor durumda bırakır vs diyerek.

bacaklarını kadın yada erkek birbirinin üzerine uzatmak hoş değil bana göre..belki lise ünüversite yıllarında olabilir..ama herkez evli barklı kızkardeşimde bende gelir kalır..eşim ona takılmayı sever..çokk uzun sohbet ederler..ama el şakası elimi ısıt vs gibi şeyler yok..o_O

Ben bu olaydaki kola girmeden bahsetmedim farkettiyseniz. Koluna mi girmiş aman tanrım, beraber tuvalete mi gitmişler, nasıl sinemaya gider tarzı yorumları kastediyorum. Ben de konu sahibinin şüphelendiği için bu olaylara odaklandığını yazdım zaten. Başkası şüphelenmediği için garip bulmayabilir, bilmem anlatabiliyor muyum?
Malesef anlatamiyorsunuz. Ben mi anlamiyorum diyorum ama yok hayir siz anlatamiyorsunuz.

kimse sizin adınıza üzülmüyor asıl siz rahat olun başta arkadaş sadece genelleme yapmış sonra siz istatistikleri açin bakin bi hangi ülkelerde suç oranları fazla yanlış bilgi olmasın diye söylüyorum arti o ablanın inandığı gibi yaşadığıni sanmıyorum ki bilemeyizde sende bilemezsin belki oda farkındadir yaptığı şeyin nekadar yanlış olduğunu
neyse uzatmayacam doğru insan arıyorsan doğru insan olcaksin aptalaşık
bence abla aynı zamanda bir anne..eşide sessiz biri..depresyonda olduğunu düşünüyorum..konu sahibinin kocasının depresyonda olup olmadığını bilemiycem..kabak ablanın başına patlayacak gibi..bu hale gelinmeye bilirdi..bu koca bu olaydan sıyrılacak gibi:KK64:

Back