Merhaba,
Öncelikle şunu söylemeliyim ki hesap fake değil.Konu çok hassas olduğu için 2.bir hesap açmak istedim.Yönetimin bilgisi var konudan.
Bunları yazmak benim için çok zor.Kendime bile aylardır itiraf edemiyorum bu konuyu, çok aradayım.Bu nedenle buraya yazarken de aynı hisler içindeyim, hassasiyetinizi rica ediyorum.
Konu eşim ve ablam..Biz 1,5 yıllık evliyiz.Ablam ve eniştem eşimi ilk tanıştıkları günden beri çok severler.Yaşları birbirlerine daha yakın, aynı jenerasyonun ürünleri.Ben 25 ablam 32,eşim 33 yaşında.Ablamın eşi de 34 yaşında.Bu sebeple iyi anlaştı herkes ve evlendiğimizden beri her hafta ablamlarla görüşmeye başlamıştık.Ablamın bizim ilk evleneceğimiz dönem eşinin ailesiyle bazı sorunları olmuştu.Bu sürede hep onun yanında olduk eşimle.Eşim sıcakkanlıdır, oturur herkesin derdini dinler.Ablamla da bu yüzden ilişkileri daha sağlamlaştı, birbirlerini daha çok sevdiler.
Hep birlikte vakit geçirdiğimizde oyun oynar film falan izlerdik.Eşim ve ablamın kötü bir huyu var ama.Çok içki içerler.Zaten herşeyin başı da bu oldu.Film izlemeler, oyun oynamalar yerini müzik dinleyip içki içme muhabbetine bıraktı zamanla..Ben içkiyi pek sevmem.Yani iki tane içsem kötü olurum, bünyem kaldırmaz bu sebeple de içmem.Ama onlar zil zurna olana kadar içerler.
Ablamın eşi çok rahat bi insan, ablama hiçbi konuda karışmaz, kıskanmaz falan..Ablam da aynı şekilde çok gevşek biridir.İnsan ilişkilerinde hemen kaynaşıp samimi olan tipler vardır ya, öyle.Tüm hayatı bu şekilde geçti.Evli olsa da iş yerinden bir erkek arkadaşıyla sinemaya gider mesela.
Gelelim asıl konuya.Her şey yılbaşında başladı.Yılbaşında ablamlar bize geldi.Gene içki içildi bu sefer bizde olduğumuz için ben de içki içtim ve her zamanki gibi kustum saat 10’da yattım.Eşim yanıma gece 2-3 gibi geldi.Uyku sersemi hayal meyal naptın bu saate kadar diye sorduğumda “mertle(eniştem) oturduk” dedi.Ertesi gün ablamı uyandırmaya gittim naptınız falan dedim.Hiiç mert 1 gibi yattı muratla(eşim) oturduk biz de bi iki saat daha dedi.Şok oldum çünkü eşim yalan söylemişti.Eşime neden yalan söylediğini sorduğumda yalan söylemediğini mert uyuduktan on beş dakka sonra kendisinin de kalktığını ablamla sadece 15 dk oturduğunu söyledi..Ama yalan olduğuna eminim..Öyle olmasa bile, evli barklı insanların eşleri olmadan sarhoş sarhoş gecenin o saati ne işleri var bir arada?
O geceden sonra olaylar farklılaştı.Bu içki olayının iyice b*ku çıkmıştı.Ablam ne zaman içki içse mesela (bu arada bunları hep gülerek geyik yaparmış gibi yapıyor zaten sarhoş) eşimin elini tutuyor, bir konu konuşulduğunda ben farklı görüşte oluyorum o an ablam ve eşim bir olup beni susturuyor, sürekli enişte ben seni çok seviyorum, baldız ben seni çok seviyorum muhabbeti (bunları kısa geçiyorum ama bunlar aylar içinde defalarca olan şeyler) mesela iki sarhoş içki içip romantik şarkıda dans etmeler falan..bu tür şeyler.
Eşimi bu konuda birkaç kez uyarmaya kalktım.Bana sen ne demek istiyosun falan diye bağırdı.Ama yer yer de hak verdi.Ona da ablamın hareketleri normal gelmiyordu.Ben napıyorum ablan yapıyo herşeyi dedi.Ben de “o hayatı boyunca insanlarla lakayıt ilişkiler kurdu, eğer sadece içki içtiğinde böyle biri olsaydı uyarırdım ama hep böyle, kaç yaşına gelmiş insanı ben değiştiremem,ben seni bilirim” dedim.
Ama eşime uyarılarım sonucu bir şey değişmedi.Sanırım haftaiçi whatsappten falan mesajlaşıyorlar.Ablamdan geçen bi oyuna bakmak için telefonunu istedim, her zaman pat diye telini veren insan bu sefer bi zoraki verdi, gözleriyle beni takip etti whatsappe bakıyo mu diye, beni bu şüphelendirdi.Zaten eşim herşeyi siler telefonundaki.
En son olayda ise ablam içip içip üstünde şort varken koltukta eşimin yanına oturup eşimin kucağına bacaklarını uzattı.Bu yaptıklarına her zaman tolerans gösterdim ama bu çok sinirimi bozmuştu.Onun üstüne de bir hafta sonra ablamların orda arkadaşlarımla bir cafeye gittik, onu da çağırdım ayıp olmasın diye çünkü bütün gece yine bizi taciz etti bize gelin diye.Bana ne dese beğenirsiniz “sen arkadaşlarınla gez de muratı bize bırak, ne güzel 3 kız gezersiniz işte” dedi.Eşim ve ben ablamlara gitmeyince de akşamın 11inde kocasını evde bırakıp cafede yanımıza geldi eşimle aramıza oturdu ve konuşarak eşimi onlara götürmeye çalıştı.
Bir de şöyle bir detay var ki eşim eniştem ablam ve benim olduğum ortamda en çok sohbet eşim ve ablam arasında geçer.Sanki eniştem ve ben yokmuşuz gibi sohbet edip gülerler falan.
Eşimi çok uyarmama rağmen yeterince tavırlı ve ters davranmıyor.Bunu söylemek çok zor ama ablamın eşime ilgisi olduğunu düşünüyorum.Bu şüphe aylar önce içime düştü ve gitmiyor, her geçen gün büyüyor.Bugüne kadar toleranslı davrandım ama artık çanlar çalmaya başladı.Ablamdan nefret ediyorum.Konuyu annemle de konuştum, bana haklı olduğumu, ablamın böyle bir düşüncesi yoksa bile yaptıklarından eşime ilgisi olduğunun anlaşıldığını söyledi.
Ablamın yaptıklarına çok sinirliyim, şu an onunla uzun bi süre görüşmek istemiyorum.Ama hayatımdan da çıkarıp atamam, bir yandan ona hala bu yaptıklarını konduramıyorum.Sürekli eşime içince dokunmaya çalışması, laf arasında “boşan da gel hahaha” şakaları, bazen insanın sezdiği tuhaf durumlar,içki ortamında yapılan şakalar, açılan şarkılar falan..bunları unutamıyorum.
Bu arada dipnot olarak ablam ayıkken bunların hiçbiri olmuyor.Yani en azından bu kadar olmuyor.
Atladığım pek çok detay daha var.Şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum, nası davranmalıyım, sizce bu olanlar her zaman birinin birinden hoşlandığının göstergesi midir..?eğer farklı bir bakış açısı varsa bilmek istiyorum, beni yanlış düşündüğüme, fesat olduğuma inandırın lütfen