- 21 Aralık 2021
- 800
- 672
- 29
-
- Konu Sahibi -mathilda-
Hiç bana beddua etme. Ben sana hayatında yaptıklarının fotoğrafını çekiyorum. Bir çocuk yapmayı secmissin . Evlenmeyi secmissin. Sorumluğunu alamadım diye birşey yok . Boşanmadim , ayrilamadim , bakamadim
Ne güzel hep başkalarını suçlayarak yaşamak . Bu kadar merhametli iyi insansin evlenmişsin ya . Bu merhametj ilgiyi sevgiyi çocuğuna göster. Evlenip çocuk yaptığın adama karşı bile bir tutam saygın yok . Kedi yavrusu gibi anlatıyorsun . Bende sana diyorum ki hayır o öyle değil kime bedavadan yurt dışında bir yıl eğitim veriyorlar ? Adam kariyer sahibi belli . Sen dünyanın en iyi niyetli çiçeği falan değilsin yani .
Ne kadar mız mız bir kadınsınız gerçekten sizdede sorun var gidip tedavi olun. Hayatınızdaki her seye bir suçlu bulmussunuz. Parçalanmıs ailede olunca akli melekeleriniz mi alınıyor ? Ne alakası var? Adam zaten tuhafmış hiç sevgililik nişan dönemi yaşmadiniz mi? Görmezden gelmis paraya tav olmuşsunuz belli bu kadar. Evcilik oynayacam diye ayda yılda bir gördüm dediğin adamdan çocuk yapmissin. Nesin sen iyilik meleği mi kocanizin annesi mi? Bu saçmaliklari ancak kendi çevrenize yedirirsiniz. Mağdur insan böyle olmaz siz bilerek ve isteyerek seçimlerinizin sonucunu yaşıyorsunuz ama o kadar korkaksınız ki bunu kabullenecek cesaretiniz yok.Beni yargılananlar hiçbirinize kendimi anlatmak için yırtmayacagım artık. Yetişkinim kendi kararlarımı alıp uygulayabilecek zekaya da sahibim ama parçalanmış şiddet içeren bir evde büyümem babamın tam tersi özelliklere sahip bu kişiye beni bağladı. Asla beni dövmezdi biliyorumdur aldatmazdı biliyordum vs vs gibi… çok iyi niyetli temiz kalpli diye düşündüm annem evlendikten sonra olgunlaşır erkekler gençken cahil oluyor dedi bu bende çok etkili oldu ister inanın ister inanmayın. Evlendikten sonra da bir süre ayrı kaldık zaten bir yıl kadar yurt dışında eğitimdeydi. Sonra işi zaten sürekli seyahat olduğu için ayda yılda bir görüştük. Çözemeylerim canıma tak dememesi belki bundan kaynaklandı hep bir özlem bazı şeyleri maskeledi sanırım. Sonrasında ne zamanki işi yerele döndü ve ben bu adamla aynı evde herkes gibi yaşamaya çalıştım işte o zaman anladım ama artık çok geçti çünkü çocuğum vardı. Yine anlamadınız anlayamazsınız diye tekrar belirtiyorum size şöyle söyleyeyim yine kendimi aklamak için bahane bulduğumu düşünebilirsiniz ama burdan baktığımda sanki kader sonsuz olasılığı birleştirmiş bu evliliği yapmam devam ettirmem ve çocuk konusunda yaşamasam bilemezsiniz
Yani eşiniz otistik oldugunu bilmiyordu neticede o yüzden eşinizi bu durumda suçlamanızın bir manası oldugunu düşünmüyorum. Sanıyorum ailesi de bilmiyordu bu durumu. Neticede işinin piri doktor bile bu teşhisi koyamamış. Yabancı bir dizide vardı adam doktor teknik bilgisi, ezberi fln çok iyi işinde de çok başarılı ama en basit ironiyi bile anlamaktan aciz. Yapılan esprileri anlamıyor, arkadaş edinemiyor robot gibi yaşıyor. Sonra hatta bunun Turkiye'de de uyarlaması yapılmıştı. Dizide görene kadar çoğu insanın böyle bir otizm türünden haberi oldugunu sanmıyorum açıkçası.Şimdi şöyle düşünün hiç böyle bir bozukluğu bilmiyorsunuz bşr takım şeyler size tuhaf geliyor ve eşiniz size herşeye bir açıklamayla geliyor çünkü kendi de farkında değil otistik olduğunun o yüzden son derece kendinden emin şekilde bu yaptıklarının normal olduğunu size ispatlamaya çalışıyor öyle bir manipüle oluyorsunuz ki kendinizden şüpheleniyorsunuz.
Otizmli bir birey ve otizmli çocuk annesi olarak size o kadar katılıyorum ki. Kullanılan dil hem aşırı itici, hem de incitici.Sürekli “otistik” yazmanız inanılmaz incitici. Otizmin dereceleri vardır bir insana otizm tanısı konuldu diye embesil yerine koyamazsınız. Bile isteye evlenmiş bile isteye ayrılmamış ve üstüne çocuk yapmışsınız. Sürekli karşı tarafı suçlarken sizin kusursuz mantığınız nerde?
Bazen dehbyle otizm karışıyor benim oglumada dehb dediler konuşma gecikmedi şuan 1 sınıfta ve ogretmeni çok memnun arkadaşlarıyla uyumu da iyi çok şükürİnşallah en az babası kadar olur çocuğunuz .
Ailesi neler yaptı acaba desteklemek için.
Benim de oğlum otizm şüphesi ile izlendi şimdi 2. Sınıf dikkat dagınıklıgı dediler. Acaba nedir ben bile bilmiyorum artık. İnşallah en az eşiniz kadar olur benim oğlum da .
Yani hala çok zor bi çocuk.
Eşiniz evlilikteki empati ve eşin duygusal isteklerine yanıt verme gibi en zor basamakları yapamamış olsada baya bir şey başarmış .
Yani eşiniz otistik oldugunu bilmiyordu neticede o yüzden eşinizi bu durumda suçlamanızın bir manası oldugunu düşünmüyorum. Sanıyorum ailesi de bilmiyordu bu durumu. Neticede işinin piri doktor bile bu teşhisi koyamamış. Yabancı bir dizide vardı adam doktor teknik bilgisi, ezberi fln çok iyi işinde de çok başarılı ama en basit ironiyi bile anlamaktan aciz. Yapılan esprileri anlamıyor, arkadaş edinemiyor robot gibi yaşıyor. Sonra hatta bunun Turkiye'de de uyarlaması yapılmıştı. Dizide görene kadar çoğu insanın böyle bir otizm türünden haberi oldugunu sanmıyorum açıkçası.
Kimse size "evet sorun bizdeymiş kızım, kusura bakma kaç kurtar kendini" demez. Ki zaten bu insanların kendilerini normal görmeleri de içinde bulundukları durumları sebebiyle gayet normal değil mi? Iddia ettiginiz gibi hepsi otizmli insanlarsa şayet, onlardan aklı selim davranışlarda bulunup size mantıklı önerilerde bulunmalarını da bekleyemezsiniz. Muhtemelen empati yapma becerileri fln da yoktur diye düşünüyorum. O yüzden eşinizi ve etrafınızdaki insanları suçlamak yerine "ben ne istiyorum"a ve "bu hayattan ne bekliyorum" a odaklanarak bir karar verin. Etraftaki cızırtılar arttıkça karar vermeniz zorlaşır. Ayrıca olan olmuş artık kendinize ve çocuğunuza acımanızın sizlere herhangi bir fayda getirecegini düşünmüyorum.
Yok bilinmiyor. Oğlumu yazın bi kursa gönderdim . Etiketlenmesin diye durumundan bahsetmedim. Orda bazı uyumsuz davranışları olmuş. Öğretmeni benimle konusurken dedi ki ben otizmli çocuklarla bile çalıştım çocugunuz çok televizyon izlemiş heralde ilgisiz kalmış anlıyorum çalısan anne babasınız ama falan diye uyarmıstı bizi biraz farklılıkları var demişti.ben buna da inanamadım mesela.
nasıl bilmiyordu adam. derece yapmış yurtdışında çalışmış vs. eğitimsiz değil ki. kendi araştırmasaydı bile ille bir hocası, profu falan demiştie birşeyler diye düşünüyorum.
Yok bilinmiyor. Oğlumu yazın bi kursa gönderdim . Etiketlenmesin diye durumundan bahsetmedim. Orda bazı uyumsuz davranışları olmuş. Öğretmeni benimle konusurken dedi ki ben otizmli çocuklarla bile çalıştım çocugunuz çok televizyon izlemiş heralde ilgisiz kalmış anlıyorum çalısan anne babasınız ama falan diye uyarmıstı bizi biraz farklılıkları var demişti.
ben buna da inanamadım mesela.
nasıl bilmiyordu adam. derece yapmış yurtdışında çalışmış vs. eğitimsiz değil ki. kendi araştırmasaydı bile ille bir hocası, profu falan demiştie birşeyler diye düşünüyorum.
uzman olmayan anlayamazben üni kısmı için söylemiştim aslında.
derece ile girdiği okul yurtdışı eğitim çalışma falan. sosyal beceri eksikliği illa dikkat çekmiş birileri birşey söylemiştir diye düşünüyorum.
zaten ailede kabul etmiş ya sonradan adam nasıl bilmesin o kadar zekayla tuhaf geldi bana.
Entrikaya kafasının basacağını çok sanmıyorum. O kadar kafası çalışsa, eşi "sen gay misin?" diye sorduğunda ya kabul eder ya da red ederdi. Bilmiyorum demesi bile kafasının bu tarz konularda çalışmadığını gösteriyor bence. Etrafındaki insanlar da akıllı ama soğuk, kafası muhabbete çok basmıyor şeklinde yorumlamış olabilirler. Çevresi tıp alanından degilse anlamamış olmaları normal bence.ben buna da inanamadım mesela.