- 10 Nisan 2017
- 2.424
- 13.603
- 29
-
- Konu Sahibi Sadelikherseydir
Şuan oturdugumuz ev o açılardan çok iyi ısınması,kirası evin büyüklüğü ideal ama çarşıya çok uzak markete bile gidemiyorum. Hastane olsun aile ziyareti olsun hadi öncesinde toplu taşıma kullaniyoduk tamam ilk çocuk oldu büyüdü gene bı şekilde onada tamam ama şimdi iki tane biriside küçük olunca illaki araba şart. Bende zaten ilk önce araba diyorum şimdiki oturduğumuz evde genel anlamda çok seviyorum arabada olursa çarşıya uzakligida dokunmaz diyorum. Oda şimdi çok arttı biraz bekleyelim diyor. Bakalım nasip bu işler en hayırlısı olsunda yeterki çok şükür her halimize.
2 çocukla büyük bir kredi sorumluluğu altına girmesi kolay değil elbette git geller yaşanabilir bence de. Yalnız ailesi için aldığınız evi niçin anlattığınızı anlamadım, konuyla ilgisi nedir tam olarak?
Çünkü evleneli 5 yıl oldu biz o sıralarda o borcu ödedik yeni bitti diye açıklamak istedim. Öncesinde neden almadınız gibi sorulmasin diye açıklayıcı olsun istedim.
Sizde haklısınız borca girmeden mal sahibide olunmuyor ama kocanızında kafadı karışık olması normal.az boz paralar değil sonuçta.bence ortak noktada buluşursunz.Haklısınız o konuda bende ona hak veriyorum da işte diyorum en azından bı borca girerdik onu ödemeye başlardık yoksa suanki durumun piyasanın halinide biliyorum az çok.
Bence bi yerden başlamak gerekir.Evet canım Ağustos ayında bitti o zamandan beri bı karar verip çıkamadik işin içinden . Ben hamileydim mesela çok sorun yaşadık hastane git gellerinde ya taksi ya araba kiraladı bir sürü masraf her seferinde tamam arabayı halletcem artık dedi ama olmadı bı turlu ben doğum yaptım çocuk 3 aylık oldu falan öyle daha alicaz
Anladım teşekkürler yanıt için ☺ Araba almak araba fiyatları bu kadar yüksekken gercekten insanın canını sıkıyor evin yarı fiyatına veya peşinat fiyatına çoğu araba. O yüzden altın vs gibi değeri düşmeyecek şekilde birikim yapıp en az kredi ile ev almak en mantıklısı sanırım. Allah yardımcınız olsun.
Sizde haklısınız borca girmeden mal sahibide olunmuyor ama kocanızında kafadı karışık olması normal.az boz paralar değil sonuçta.bence ortak noktada buluşursunz.
Lojmana çıkacak durumunuz varsa çıkıp ev alabilirsiniz kiraya verip aradaki karı da krediye ödeyebilirsinizKızlar şimdi şöyle bı sorunumuz var özet gecicem sıkmamak için. Eşim askerî personel maaşı ortalamalarda öyle çok yüksek değil azda değil kiraciyiz arabamız yok iki tane çocuğumuz var. Birisi 4 yaşında diğeri 3 aylık.
Şimdi soruma geciyorum biz evlenmeden öncesinde eşim ailesine ev almış aslında kendi üstüne şuan ama ailesi yaşıyor oda bunun borcunu ödediği dönemde benim bundan tabiki haberim vardı söyledi yani biz evlendik. Düğün borcumuz yoktu çok fazla ama hem kira ödedik hem bu borcu ödedik çok zorlanmadım çoluk çocuk olmayınca. Hiçde sorun etmedim açıkçası. Bu arada tabiki kendimize bı ev yada araba hayal gibi biseydi sonrasında borcumuz bitti geçen ağustos ayında eşim dediki hemen araba alalım çok zorlanıyoruz çocuklarla benim zaten en çok istediğim şey. Neyse biz kalkindik araba alicaz diye zaten en ufak biseyi bile ince eleyip sık dokuyan bı insan yok arkadaş biz bı turlu bu zaman oldu araba alamadık. Neyse bugünde dediki evimi alsak birazda birikmisimizi koyup ufakda bı araba alırız hoşuma gitti tamam dedim güzel fikir elimizi taşın altına koyarız bende evden calismisligim vardı önceden de bende sana yardımcı olurum falan dedim iyi güzel. Ben tez canliyimdir hemen evlere falan bakmaya başladım bu seferde ev için kredinin bilmem şu kadarını banka vericek gerisini biz vericez biz o parayı bulamayız dedi . E dedim artık bı net ol diyoki olmazsa lojmana cikariz. Lojmanlar berbat aşırı eski dökülüyor ben istemiyorum bu tutarsızligi beni çok üzüyor gerçekten. Fazlasıyla özet geçtim anlatamadigim yeri sorabilirsiniz haksizmiyim siz söyleyin bana lütfen.
Lojmana çıkacak durumunuz varsa çıkıp ev alabilirsiniz kiraya verip aradaki karı da krediye ödeyebilirsiniz
Borcu bitince yaptırırsın içini ben de dairemi kiraya verip annemle yasayacağım mesela sıfır dairemi önemli olan içine sinmesinden çok mantıklı karar vermek sıfır daireler daha pahalı değil mi bence öncelinin temiz bir yerde bir yer almak İnan ki içine girdikten sonra burası şurası derken hersey değişiyorEvet bu fikirde güzel ama sıfır daire istiyorum onuda alıp kiraya veremeye pek gönlüm razı olmaz gibi lojmana ikna olursam en azından orda birikim yapabiliriz birikimimizin üstüne bı yönden mantıklı geliyor bı yandan çok eski üflesen yikilcak gibi binalar insan korkuyor
Borcu bitince yaptırırsın içini ben de dairemi kiraya verip annemle yasayacağım mesela sıfır dairemi önemli olan içine sinmesinden çok mantıklı karar vermek sıfır daireler daha pahalı değil mi bence öncelinin temiz bir yerde bir yer almak İnan ki içine girdikten sonra burası şurası derken hersey değişiyor
Evet bu fikirde güzel ama sıfır daire istiyorum onuda alıp kiraya veremeye pek gönlüm razı olmaz gibi lojmana ikna olursam en azından orda birikim yapabiliriz birikimimizin üstüne bı yönden mantıklı geliyor bı yandan çok eski üflesen yikilcak gibi binalar insan korkuyor
faizler düştüğü için herkes ev almaya başlayınca arz-talep dengesiyle ev fiyatları yükseldi. 6 ay önce 340bin olan 1+1 ev şu an 385bine satıldı.
bu ekonomide o nedenle eve girmek, haddinden fazla para verip kendinizi bankaya bağlamak bence çok mantıklı değil.
evden ziyade arabaya odaklanmanız daha mantıklı. dediğiniz gibi iki küçük çocukla özellikle de kışın zor.
gönlünüze göresini tez zamanda bulursunuz inşallah
Bence o para birikmez 2 çocukla bir ev parası biriktirmek çok zor en ufak bir ihtiyacınızda gözünüze o para gelecek ama krediyi mecbur ödeyeceksiniztopraktan girilen evler için kredi faizleri 0,79 dan hesaplanacak. lojmanda yaşayarak, böyle düşük bir faizle bu şekilde bir daire alma şansınız olur belki.
Bence o para birikmez 2 çocukla bir ev parası biriktirmek çok zor en ufak bir ihtiyacınızda gözünüze o para gelecek ama krediyi mecbur ödeyeceksiniz
Çok sağolun inşallah. Benim içinde öncelik hep arabaydı zaten çünkü evde bı şekilde kira falan oturuluyor ama sürekli araba kiralamak ve taksi baya zorladı bizi eşime bunu anlatmaya çalıyorum oda şuan araba fiyatları da çok yükseldiği için az daha bekleyelim diyor bı yandan hak veriyorum bı yandan gecekten hayırlı bı arabada istiyorum bakalım nasip artık.