- 30 Ağustos 2018
- 977
- 2.286
-
- Konu Sahibi butterfly2585
Cok tesekkurler. Mutlaka izliycem o diziyiAslında böyle konulara yorum yapamam, evli değilim ama bu aralar "Masters of Sex" diye bir dizi izliyorum. Dünyadaki cinsellik fizyolojisi üzerine çalışan ilk doktor William Masters'ın ortağı Virginia Johnson ile yaptığı bu çalışmalarını anlatıyor. Dizinin 2.sezonu cinsel fonksion bozukluklarını ve bu bilim insanlarının getirdiği çözüm yolunu anlatıyor. Mesela ben bu diziyi izlemeden önce kadınlardaki vajinusmusun karşılığının erkeklerde iktidarsızlık olduğunu bilmiyordum. İkisinin de çözüm yolu aynıymış....
Dr. Masters ve Johnson'a göre, bu rahatsızlıkların tedavisi bir sürece bağlı. Onların sunduğu çözüm yolunu anlatayım.
1. Birkaç hafta boyunca "cinsel olmayan" dokunuşlar. Mesela karşınızdakinin yüzünü sevme, kollarına, ellerine, omzuna dokunma gibi. Bu sırada eşiniz de siz de kesinlikle cinsellik beklentisi içinde olmamalısınız.
2. Daha sonra cinsel bölgelere dokunuşlar. Bu sırada yine cinsellik beklentisi olmamalı.
3. Sorunu çözdükten sonra keyfini çıkarabilirsiniz :)
Tabii böyle kaba taslak anlatılacak, öğrenilecek şeyler değil. Destek alabilirsiniz, yada araştırın internetten.
Siz vajinusmus olsanız, nasıl bir baskı hissederdiniz ve size nasıl yaklaşılmasını isterdiniz onu düşünün. Eşinize de öyle yaklaşın. Baskı yapmanız daha da uzaklaştırır.
Bu güç verici besin desteklerinin de işe yarayacağını düşünüyorum.
Bekara anlatması kolay tabisizin için kolay değil farkındayım ama bu konuda eşinize yardım edebilecek tek kişi sizsiniz.
Aslında böyle konulara yorum yapamam, evli değilim ama bu aralar "Masters of Sex" diye bir dizi izliyorum. Dünyadaki cinsellik fizyolojisi üzerine çalışan ilk doktor William Masters'ın ortağı Virginia Johnson ile yaptığı bu çalışmalarını anlatıyor. Dizinin 2.sezonu cinsel fonksion bozukluklarını ve bu bilim insanlarının getirdiği çözüm yolunu anlatıyor. Mesela ben bu diziyi izlemeden önce kadınlardaki vajinusmusun karşılığının erkeklerde iktidarsızlık olduğunu bilmiyordum. İkisinin de çözüm yolu aynıymış....
Dr. Masters ve Johnson'a göre, bu rahatsızlıkların tedavisi bir sürece bağlı. Onların sunduğu çözüm yolunu anlatayım.
1. Birkaç hafta boyunca "cinsel olmayan" dokunuşlar. Mesela karşınızdakinin yüzünü sevme, kollarına, ellerine, omzuna dokunma gibi. Bu sırada eşiniz de siz de kesinlikle cinsellik beklentisi içinde olmamalısınız.
2. Daha sonra cinsel bölgelere dokunuşlar. Bu sırada yine cinsellik beklentisi olmamalı.
Tabii böyle kaba taslak anlatılacak, öğrenilecek şeyler değil. Destek alabilirsiniz, yada araştırın internetten.
Siz vajinusmus olsanız, nasıl bir baskı hissederdiniz ve size nasıl yaklaşılmasını isterdiniz onu düşünün. Eşinize de öyle yaklaşın. Baskı yapmanız daha da uzaklaştırır.
Bekara anlatması kolay tabisizin için kolay değil farkındayım ama bu konuda eşinize yardım edebilecek tek kişi sizsiniz.
Hakkında hayırlısı olsun.Cok tesekkur ederim bu guzel yorumunuz icin.inanin allahtan hakkimda hayirlisi demekten baska carem yok.kendime yaza kasar sure verdim tabii ona da. Eger duzelmezse bosanicam. Baska care birakmadi bana cunku.
Peki erkek mast yapıyorsa gizli gizli ve kadına karşı cinsel hayat yoksa, ve bunu hiç umursamıyormuş gibi davranırsa, ve erkek üroloji dr unun verdiği cinsel.gucu artırıcı ilacı almamışsa ya da onmesememisse ,, bu duruma ne denir peki ???Aslında böyle konulara yorum yapamam, evli değilim ama bu aralar "Masters of Sex" diye bir dizi izliyorum. Dünyadaki cinsellik fizyolojisi üzerine çalışan ilk doktor William Masters'ın ortağı Virginia Johnson ile yaptığı bu çalışmalarını anlatıyor. Dizinin 2.sezonu cinsel fonksion bozukluklarını ve bu bilim insanlarının getirdiği çözüm yolunu anlatıyor. Mesela ben bu diziyi izlemeden önce kadınlardaki vajinusmusun karşılığının erkeklerde iktidarsızlık olduğunu bilmiyordum. İkisinin de çözüm yolu aynıymış....
Bunun çok farklı sebepleri olabilir. Terapi alarak çözmeniz lazım. Ben buradan ne diyim? :)Peki erkek mast yapıyorsa gizli gizli ve kadına karşı cinsel hayat yoksa, ve bunu hiç umursamıyormuş gibi davranırsa, ve erkek üroloji dr unun verdiği cinsel.gucu artırıcı ilacı almamışsa ya da onmesememisse ,, bu duruma ne denir peki ???