Eşim neden böyle hissetti ? Neydi bu..

Emekli maaşıyla kendi ailemin küçükte olsa teknesi vardı, ben ve eşimde çok severiz denizi de deniz araçlarını da. Yat alan tanıdığımızın fotoğrafını annem paylaşmadı ben girip baktım ve ben gösterdim eşime. Yılacak yada üzüleceği bir hayatı yok ve hep birbirimizleydik her koşulda, bir kere olsun içi dolu ve gerçek sebepli bir tartışmamız olmadı. Son sorunuza cevap vereyim birtek, malum lise mezunu olması kaynaklı açığa alındı ve mesleğe geri iade oldu.

Evet normal çünkü ev araba almak kadar çok istiyoruz ve sonraki tayin yerimizi denizi olan bir şehire isteyeceğiz. Bu Mayıs ayında belli olacak.
Ev araba ihtiyaç. Ama yat lükse girmiyor mu sizce?
Yat almakla iş bitmiyor yat limanlarının aylık ücretini araştırın bence.

Ben eşime kredi çekip yat alalım desem ayranimiz yok içmeye atla gidiyoruz s.cmaya diye dalga geçer.

Esiniz icin psikolojik destek alin. Su an gördügünüz kücük bir kesim sadece. Bakalim icinde nelerle bogusuyor.
Bende bundan korkarak tüm detayıyla anlattım durumumu ve tamamını okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

Gerçekten inanın stresli, yorucu hatta çok yorucu bir evredeyiz her ne kadar normal aktiviteleri yerine getiriyor olsakta enerjimiz yüksek gibi gözükse de.

Açığa alındığı süreçte de onu terk edeceğimi, onun için hayatını zehir etmemem gerektiğini bunları hak etmediğimi söyleyip epey içine kapanmıştı. Çift terapisi ardından ise tekli seanslar ile devam ederek toparlanıp bu düşüncelerinden ve korkularından arınmıştı.

Benim için bu yorumunuz gerçekten çok kıymetliydi ve kesinlikle bunun üzerine düşeceğim. Çok teşekkür ederim

Ev araba ihtiyaç. Ama yat lükse girmiyor mu sizce?
Yat almakla iş bitmiyor yat limanlarının aylık ücretini araştırın bence.
Babamın teknesinden bakımları, liman kira bedelleri, mevsimsel gereksinimleri konusunda hakimim biraz sürece teşekkür ederim öneriniz için.
Şöyle ki, hayatta insanların hedef ve en çok istedikleri hayalleri olur ya, ben ve eşimin küçük bir kamaralı tekne. Gemi istemiyoruz yahu neden lüks olsun :) herkesin istek ve arzuları burada devreye girmiyor mu?

İyi de eşiniz bu hayalin hemen gerçek olmasını istiyorsunuz diye düşündü belki. Yani arabayı durdurup ağlayacak kadar bir birikim yaşamış. Eşinizi karşınıza alıp içinde neler yaşattığı neler biriktirdiği ile ilgili konuşun bence. Onu bir dinleyin. Çünkü psikolojik sorunu yoksa böyle araba durdurup ağlayacak kadar patlamalar yaşaması içine daha çok attığı ama sizin bir türlü anlayamadığınız konular var demektir

Bug bulmadık. Eşimde lisans mezunu olduğu için ve ilk 3 görev yerimiz doğu şehirleri olduğu için 5.4. ve şuan yine 4. Bölgedeyiz. Maaşları da bu nedenle iyi. Açığa alınma süreci evlendiğini zaman oldu ve evimizin eşyalarını kendi aracımızı satarak aldık. Tayinci bir aile yaşantımız olduğu için X marka X model değil de makul yerden işlevini görecek mobilyaları tercih ediyoruz.
Annem ve babam emekliler. Babam üniversite mezunu ve CNC torna bölüm müdürü olarak emekli oldu, annem ise lise mezunu özel bir kargo firmasında çalışarak malulen emekli oldu.

Yattan kastım kamaralı tekne ve ulaşılabilir bir hayal.

Evimiz büyük bir ev değil kızımla beraber 3 kişlik bir aile olduk 2+1 evimiz var ve 2008 model bir aracımız var.

Devlette doğum yapıp yat hayali nasıl olabiliyor? neden özel hastaneye gitmediniz
Kamaralı tekne fiyatlarına bakabilirsiniz. Uçuk yada ulaşılamaz birşey değil.
Devlet Hastanesi'nde birtek ekonomik gücü olmayan insanlar mı doğum yapıyor yada alt tabaka insanlar mı gidiyor?

Gerçekten yorumunuzu hiç beğenmedim!

Özeldeki sağlık sistemine güvenmiyorum, perinatoloğun hatasını keza iyiki yazmışım.

Ben eşime kredi çekip yat alalım desem ayranimiz yok içmeye atla gidiyoruz s.cmaya diye dalga geçer.
Tekne alınır hadi onda bir şey yok. Bütün birikimini riske atarsın kredi çekersin. Ama yani ya içinde yaşayacaksın ya da anlaşacaksın bir şirketle kiraya vereceksin. Bakımını dış temizliğini yapmak zorundasın çürür yoksa. Ailemin eskiden vardı dediği, benzin yakıt elektrik vs fiyatları arşa değmeden önceydi. Marinalar € bazında fiyat veriyorlar. Ev alınca ister otur ister oturma aidat ödüyorsun gibi bu tekneyi de mecbur bir yere bağlayacaksın. Yok marina kirası vermem diyorsan çekip bir garaja koyacaksın, o da para. Yani düz memur, düz maaş işi değil tekne. Çocuklu insanın bu da benim keyfim demesi için önce evinin olması şart.

Adam arabayı kenara çekip hayatı sorgulamış, bu nasıl bir gerçeklikten kopuş anlam verememiş.

Millet değil, öğretmen kuzenim aldı.

Şimdi şöyle aslında herkesin bir hayali vardır biz her bir araya gelişte konuşuruz bunu benim ailemle, kendimizken de sürekli hsyslini kurarız, kızımız şöyle yapar kışları bile hava güzel olursa çıkarız gibi gibi.
Herkesin istediği şeyleri hayal etmek zorunda mı herkes? 100 kamaralı bir yat değil ki istediğimiz. Ailecek barınabileceğimiz ve keyif alabileceğimiz orta segment bir kamaralı tekne

İnşaallah 100 kameralı da alırsınız bir gün. Ama siz hala inatla eşinizin bu tip isteklerden bunalmış olabileceğini düşünemiyorsunuz.
Soruyorum size eşiniz neden ağladı ve o lafları etti size? Bir düşünün ya bu kadar zor mu?

Konu sahibi ısrarla çok basitmiş gibi bahsediyor ilginçFethiye'de yaşadığım için fiyatlar hakkında az çok bilgim var. Arkadaşlarım genelde babadan ultra zengin olduklarından yazın bu tarz tekneleri aileler için kiraliyorlar ve genelde de bu aileler Türk olmuyor ha Türk de olsa döviz bazlı anlasiyorlar ve senin dediğin gibi sezon sonu tekneyi arabanın arkasına bağlayıp garaja koyuyorlar. Zaten zenginler seralar var evler var vs bunu da zevkine yapıp kış boyunca o parayı yiyiyorlar.

Yattan kastımız kamaralı tekne ben herkesin yat yat diye takılabileceğini tahmin etmemiştim ve ilk yorumlara gülümserken şuan hayretlerle okuyorum
Herkesin hayali işte bende eşimde deniz aşığıyız ve en büyük hsyalimiz bu
Yat / tekne almak istersek elbette var. Fakat doğuda bulunduğumuz için şuan zaman olarak imkan yok ve diğer arkadaşlarında dediği gibi bağlaması, liman kira bedeli, bakımları, mevsimsel bakımlar bunlar yalnızca gider olacak. Sitemi şuan ki boğuluyor oluşundan gibi geldi ama iş stresi mi? Yorgunluk mu? Geçmiş mi? Ne bu hale getirdi anlayamadım.

Bir de eşi lise mezunu bir memur ne kadar maaş alınıyor ki ?

İstekleriniz.

Bu hayalin eşinize ait olduğunuza emin misiniz?
Belki siz uyum sağlamaya çalışıyordur kendisi.
Ailenizle her biraraya gelince bunun konuşulmasından aslında çokta mutlu değildir de içine atmak zorunda kalıyor olabilir mi?
Bana 2008 bir model araba kullanıp orta segment de olsa tekne hayali kurmak yine bana uçuk geldi. Fiyatları bilmiyorum bu arada ama alacak gücünüz olsa arabanızı değiştirirdiniz sanırım.

Biraz önce bir üyeye eşim lise mezunu olduğu için açığa alındı yazmadiniz mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…