Emekli maaşıyla kendi ailemin küçükte olsa teknesi vardı, ben ve eşimde çok severiz denizi de deniz araçlarını da. Yat alan tanıdığımızın fotoğrafını annem paylaşmadı ben girip baktım ve ben gösterdim eşime. Yılacak yada üzüleceği bir hayatı yok ve hep birbirimizleydik her koşulda, bir kere olsun içi dolu ve gerçek sebepli bir tartışmamız olmadı. Son sorunuza cevap vereyim birtek, malum lise mezunu olması kaynaklı açığa alındı ve mesleğe geri iade oldu.annenizin size (eşi memur olan ve çalışmayan bir kadına) falanca yat almış, inşallah bu yaz siz de alırsınız diye yat fotoğrafı göndermesi bana biraz manidar geldi. sizin de onu eşinize göstermeniz yine tuhaf. eşiniz de yılmış olmalı bazı şeylerden, birikmişlikle patlamış gibi. bir de zamanında ihraç edilmiş falan, bilemedim ya, anlatmadığınız çoooooook şey var gibi.
Ev araba ihtiyaç. Ama yat lükse girmiyor mu sizce?Evet normal çünkü ev araba almak kadar çok istiyoruz ve sonraki tayin yerimizi denizi olan bir şehire isteyeceğiz. Bu Mayıs ayında belli olacak.
Ben eşime kredi çekip yat alalım desem ayranimiz yok içmeye atla gidiyoruz s.cmaya diye dalga geçer.Profilde 32 yaş görünüyor, eşiniz de benzer desek yaklaşık 8 10 senelik bi iş hayatı. Eşinizin başında ana yok baba yok, sizin aile de sanırım ortalama maddiyatta. Bi dönem eşiniz atılmış, bi dönem siz istifa etmişsiniz. Ev var, araba var, yat planı da var. Yani ya biz eşimle bir yerde hata yapıyoruz ya da siz bu işin bugını buldunuz
Bende bundan korkarak tüm detayıyla anlattım durumumu ve tamamını okuduğunuz için çok teşekkür ederim.Esiniz icin psikolojik destek alin. Su an gördügünüz kücük bir kesim sadece. Bakalim icinde nelerle bogusuyor.
Babamın teknesinden bakımları, liman kira bedelleri, mevsimsel gereksinimleri konusunda hakimim biraz sürece teşekkür ederim öneriniz için.Ev araba ihtiyaç. Ama yat lükse girmiyor mu sizce?
Yat almakla iş bitmiyor yat limanlarının aylık ücretini araştırın bence.
İyi de eşiniz bu hayalin hemen gerçek olmasını istiyorsunuz diye düşündü belki. Yani arabayı durdurup ağlayacak kadar bir birikim yaşamış. Eşinizi karşınıza alıp içinde neler yaşattığı neler biriktirdiği ile ilgili konuşun bence. Onu bir dinleyin. Çünkü psikolojik sorunu yoksa böyle araba durdurup ağlayacak kadar patlamalar yaşaması içine daha çok attığı ama sizin bir türlü anlayamadığınız konular var demektirBabamın teknesinden bakımları, liman kira bedelleri, mevsimsel gereksinimleri konusunda hakimim biraz sürece teşekkür ederim öneriniz için.
Şöyle ki, hayatta insanların hedef ve en çok istedikleri hayalleri olur ya, ben ve eşimin küçük bir kamaralı tekne. Gemi istemiyoruz yahu neden lüks olsun :) herkesin istek ve arzuları burada devreye girmiyor mu?
Bug bulmadık. Eşimde lisans mezunu olduğu için ve ilk 3 görev yerimiz doğu şehirleri olduğu için 5.4. ve şuan yine 4. Bölgedeyiz. Maaşları da bu nedenle iyi. Açığa alınma süreci evlendiğini zaman oldu ve evimizin eşyalarını kendi aracımızı satarak aldık. Tayinci bir aile yaşantımız olduğu için X marka X model değil de makul yerden işlevini görecek mobilyaları tercih ediyoruz.Profilde 32 yaş görünüyor, eşiniz de benzer desek yaklaşık 8 10 senelik bi iş hayatı. Eşinizin başında ana yok baba yok, sizin aile de sanırım ortalama maddiyatta. Bi dönem eşiniz atılmış, bi dönem siz istifa etmişsiniz. Ev var, araba var, yat planı da var. Yani ya biz eşimle bir yerde hata yapıyoruz ya da siz bu işin bugını buldunuz
Kamaralı tekne fiyatlarına bakabilirsiniz. Uçuk yada ulaşılamaz birşey değil.Devlette doğum yapıp yat hayali nasıl olabiliyor? neden özel hastaneye gitmediniz
Tekne alınır hadi onda bir şey yok. Bütün birikimini riske atarsın kredi çekersin. Ama yani ya içinde yaşayacaksın ya da anlaşacaksın bir şirketle kiraya vereceksin. Bakımını dış temizliğini yapmak zorundasın çürür yoksa. Ailemin eskiden vardı dediği, benzin yakıt elektrik vs fiyatları arşa değmeden önceydi. Marinalar € bazında fiyat veriyorlar. Ev alınca ister otur ister oturma aidat ödüyorsun gibi bu tekneyi de mecbur bir yere bağlayacaksın. Yok marina kirası vermem diyorsan çekip bir garaja koyacaksın, o da para. Yani düz memur, düz maaş işi değil tekne. Çocuklu insanın bu da benim keyfim demesi için önce evinin olması şart.Ben eşime kredi çekip yat alalım desem ayranimiz yok içmeye atla gidiyoruz s.cmaya diye dalga geçer.
Millet değil, öğretmen kuzenim aldı.Bir garip olaylar. Ya da ben anlamadım bilemiyorum.
Annenizin tek maaş geçinen memur ailesine millet yat almış siz de bu yaz alırsınız umarım demesi normal mi? Bence bunun gibi önceden de olan olaylar var ve eşiniz artık kendini yetersiz hissediyor.
İnşaallah 100 kameralı da alırsınız bir gün. Ama siz hala inatla eşinizin bu tip isteklerden bunalmış olabileceğini düşünemiyorsunuz.Millet değil, öğretmen kuzenim aldı.
Şimdi şöyle aslında herkesin bir hayali vardır biz her bir araya gelişte konuşuruz bunu benim ailemle, kendimizken de sürekli hsyslini kurarız, kızımız şöyle yapar kışları bile hava güzel olursa çıkarız gibi gibi.
Herkesin istediği şeyleri hayal etmek zorunda mı herkes? 100 kamaralı bir yat değil ki istediğimiz. Ailecek barınabileceğimiz ve keyif alabileceğimiz orta segment bir kamaralı tekne
Konu sahibi ısrarla çok basitmiş gibi bahsediyor ilginçTekne alınır hadi onda bir şey yok. Bütün birikimini riske atarsın kredi çekersin. Ama yani ya içinde yaşayacaksın ya da anlaşacaksın bir şirketle kiraya vereceksin. Bakımını dış temizliğini yapmak zorundasın çürür yoksa. Ailemin eskiden vardı dediği, benzin yakıt elektrik vs fiyatları arşa değmeden önceydi. Marinalar € bazında fiyat veriyorlar. Ev alınca ister otur ister oturma aidat ödüyorsun gibi bu tekneyi de mecbur bir yere bağlayacaksın. Yok marina kirası vermem diyorsan çekip bir garaja koyacaksın, o da para. Yani düz memur, düz maaş işi değil tekne. Çocuklu insanın bu da benim keyfim demesi için önce evinin olması şart.
Adam arabayı kenara çekip hayatı sorgulamış, bu nasıl bir gerçeklikten kopuş anlam verememiş.
Yattan kastımız kamaralı tekne ben herkesin yat yat diye takılabileceğini tahmin etmemiştim ve ilk yorumlara gülümserken şuan hayretlerle okuyorumYat alma hayali ve ihtimaliniz var mı peki? Bu yaz alırsınız inşallahın anlamı durumunuz var ama gönlünüze göre bi yat bulamamışsınız gibi çünkü. Adamı fazla beklentilerinizin altında farkında olmadan ezmişsiniz sanırım. Ev araba değil yat bi de, 40 yıl düşünsek aklımıza gelmez.
Bir de eşi lise mezunu bir memur ne kadar maaş alınıyor ki ?Tekne alınır hadi onda bir şey yok. Bütün birikimini riske atarsın kredi çekersin. Ama yani ya içinde yaşayacaksın ya da anlaşacaksın bir şirketle kiraya vereceksin. Bakımını dış temizliğini yapmak zorundasın çürür yoksa. Ailemin eskiden vardı dediği, benzin yakıt elektrik vs fiyatları arşa değmeden önceydi. Marinalar € bazında fiyat veriyorlar. Ev alınca ister otur ister oturma aidat ödüyorsun gibi bu tekneyi de mecbur bir yere bağlayacaksın. Yok marina kirası vermem diyorsan çekip bir garaja koyacaksın, o da para. Yani düz memur, düz maaş işi değil tekne. Çocuklu insanın bu da benim keyfim demesi için önce evinin olması şart.
Adam arabayı kenara çekip hayatı sorgulamış, bu nasıl bir gerçeklikten kopuş anlam verememiş.
İstekleriniz.Yattan kastımız kamaralı tekne ben herkesin yat yat diye takılabileceğini tahmin etmemiştim ve ilk yorumlara gülümserken şuan hayretlerle okuyorum
Herkesin hayali işte bende eşimde deniz aşığıyız ve en büyük hsyalimiz bu
Yat / tekne almak istersek elbette var. Fakat doğuda bulunduğumuz için şuan zaman olarak imkan yok ve diğer arkadaşlarında dediği gibi bağlaması, liman kira bedeli, bakımları, mevsimsel bakımlar bunlar yalnızca gider olacak. Sitemi şuan ki boğuluyor oluşundan gibi geldi ama iş stresi mi? Yorgunluk mu? Geçmiş mi? Ne bu hale getirdi anlayamadım.
Bu hayalin eşinize ait olduğunuza emin misiniz?Millet değil, öğretmen kuzenim aldı.
Şimdi şöyle aslında herkesin bir hayali vardır biz her bir araya gelişte konuşuruz bunu benim ailemle, kendimizken de sürekli hsyslini kurarız, kızımız şöyle yapar kışları bile hava güzel olursa çıkarız gibi gibi.
Herkesin istediği şeyleri hayal etmek zorunda mı herkes? 100 kamaralı bir yat değil ki istediğimiz. Ailecek barınabileceğimiz ve keyif alabileceğimiz orta segment bir kamaralı tekne
Biraz önce bir üyeye eşim lise mezunu olduğu için açığa alındı yazmadiniz mi ?Bug bulmadık. Eşimde lisans mezunu olduğu için ve ilk 3 görev yerimiz doğu şehirleri olduğu için 5.4. ve şuan yine 4. Bölgedeyiz. Maaşları da bu nedenle iyi. Açığa alınma süreci evlendiğini zaman oldu ve evimizin eşyalarını kendi aracımızı satarak aldık. Tayinci bir aile yaşantımız olduğu için X marka X model değil de makul yerden işlevini görecek mobilyaları tercih ediyoruz.
Annem ve babam emekliler. Babam üniversite mezunu ve CNC torna bölüm müdürü olarak emekli oldu, annem ise lise mezunu özel bir kargo firmasında çalışarak malulen emekli oldu.
Yattan kastım kamaralı tekne ve ulaşılabilir bir hayal.
Evimiz büyük bir ev değil kızımla beraber 3 kişlik bir aile olduk 2+1 evimiz var ve 2008 model bir aracımız var.
Mezun olduğu liseden dolayı açığa alınmış diye anladım ben.Biraz önce bir üyeye eşim lise mezunu olduğu için açığa alındı yazmadiniz mi ?
Konu bir tuhaf gerçekten.
Memur karı koca ve ailesi yat alın diyor. Hayaliniz diyor. Sizin aileniz mi aşırı zengin, hayır biz de ortalama gelirli aileyiz kimse bize böyle tuhaf uçuk hayallerle inşallah maşallah diye gelmiyor.
Hadi aileniz böyle yüksek hayalli boş boğaz tipler desen bunu söyledi diye eşinizin böyle arabeske bağlaması hepten tuhaf.
Benim annem böyle dese biz dalgaya vururuz tabii alalım gel bakalım der geçeriz. Yat alamadım sana affet diye ağlamayız
Her türlü tuhaf ötesi konu
Burda.Son sorunuza cevap vereyim birtek, malum lise mezunu olması kaynaklı açığa alındı ve mesleğe geri iade oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?