- 11 Şubat 2023
- 10.753
- En iyi cevaplar
- 1
- 24.901
- 328
Ben yanlış anlamisim, okudukari Liseye kadar inmisler mi o dönemMezun olduğu liseden dolayı açığa alınmış diye anladım ben.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben yanlış anlamisim, okudukari Liseye kadar inmisler mi o dönemMezun olduğu liseden dolayı açığa alınmış diye anladım ben.
Adamın içinde ne fırtınalar kopmuş ne acılar yaşamış. Biraz da sebep sizsiniz. Olmayacak şeyi oldurmaya zorlamışsınız. Utandığı ve hayatında olmasını istemediği kişileri olsunlar diye zorlamışsınız. Kendisini terk eden annesiyle görüşmek istemiyor ama siz görüşüyorsunuz. Babasıyla görüşmek istemiyor ama siz kayınpederim beni çok seviyor diyorsunuz, yetmiyor kumayla bile iletişimdesiniz. Bu yüzden eşiniz kendini devamlı yetersiz buluyor çünkü siz öyle hissettiriyorsunuz. Bu insanlar yoksa sen de benim ve ailemin gözünde yok gibisin yapmışsınız.. Adamı tek başına kabullenmemişsiniz, siz yetmiyor babanız da ayrı zorbalamış. Ben istemeye tek gelicem diyen adama olmaz seni terk eden annen, üvey anneye seni dövdüren baban ve kuması da gelecek yapmışsınız.Millet değil, öğretmen kuzenim aldı.
Şimdi şöyle aslında herkesin bir hayali vardır biz her bir araya gelişte konuşuruz bunu benim ailemle, kendimizken de sürekli hsyslini kurarız, kızımız şöyle yapar kışları bile hava güzel olursa çıkarız gibi gibi.
Herkesin istediği şeyleri hayal etmek zorunda mı herkes? 100 kamaralı bir yat değil ki istediğimiz. Ailecek barınabileceğimiz ve keyif alabileceğimiz orta segment bir kamaralı tekne
Dedektif gibisiniz maşallah gençlik işte bende öğrenemedim anca okuyorum yorum yapıyorumBiraz önce bir üyeye eşim lise mezunu olduğu için açığa alındı yazmadiniz mi ?
Yok yanlis anlamisimDedektif gibisiniz maşallah gençlik işte bende öğrenemedim anca okuyorum yorum yapıyorum
Mesleğimden ayrılma kararıma tedavi sürecine başladığım da ücretsiz izne çıkarak kararlaştırdım aslında.Masa başına döndü iş diye memuriyetten istifa etmeniz büyük hata olmuş. Kulağa da çok saçma geliyor. Kocanız gecmişinden ötürü ezik psikolojisi ile büyümüş zaten, benle niye evlendin zengin biriyle evlenebilir dün demiş özetle ama kapıda zenginler mı sıra bekliyordu onu anlamadım. Ne saçma bir mantık. Ayrıca eş eşe daha iyi biri ile evlenseydin daha iyisini hat ediyorsun diyorsa ya aldatıyor ya da aklınhoş değil. Kavga olsa da beğenmiyorsan evkenmeseydin baskasıyla evlenseydin dese anlarım da bu bana absürt geldi.
Eşiniz buna ağlıyorsa da bir psikoloğa gitsin normal bir ruh hali değil ağlayacak kadar duygulanması ezilmesi falan. Sizin ve annenizinki zaten garip , ona değinmeyeceğim. Eşinizi az çok tanıyorsunuz buna alınacağını bilirdiniz.
Öyle birşey demedim sebebi malum liseden mezun olması dedim.Biraz önce bir üyeye eşim lise mezunu olduğu için açığa alındı yazmadiniz mi ?
Abuk sabuk gülen emojiler atarak elinize ne geçiyor söyler misiniz?Yok yanlis anlamisimeşi malum liseden mezun olduğu için açığa alınmış yani adamın lise dönemini bahane etmişler lisans mezunuymus.
Bence adam da bunu düşünüyor. Etim ne budum ne benden tekne bekliyorlar diyor. Hep olamayacağı kişi olmaya yapamayacağı şeyi yapmaya zorlamışlar. Tekne bile adamın hayali değil. Öyle olsa annesinin bahsettiği tekneye o da bakardı, arabayı kenara çekip ağlamazdı, niye benimle evlendin demezdi.Bir de eşi lise mezunu bir memur ne kadar maaş alınıyor ki ?
Yanlış anladigimi 2 farklı mesajda belirtmistim. Kısacası eşin dolmuş son damlayla da taşmış. Ailesiyle iletişimi kes ogullari görüşmüyor sen neden gorusesin kocanın omuzunda daha fazla yük olmasın. İnşallah hayalinizdeki şeyi de gerçekleştirirsinizÖyle birşey demedim sebebi malum liseden mezun olması dedim.
Üniversitede nasıl tanışabiliriz liseden mezun olup mesleğe başlayan birisi ile? Lise mezunu 34 yaşındaki bir insan mesleğe subay olarak başlayabilir mi yada?
Ne alakası var ya ? Olayı dramatiklestirmeyin ,"yanlış anladım" cümlesinden sonra gülücük koymuşum. Haksız yere açığa alınan kimseye gülmem aglayan erkeğe hiç gülmem. Siz sabahtan beri ağlayan kocanizdan sonra çiçek bocekken sorun yok benim iki gülmem mi sorun oldu ?Abuk sabuk gülen emojiler atarak elinize ne geçiyor söyler misiniz?
Eşimin açığa alınmış olması mı komik olan ya da bugün bu patlamayı yaşaması mı?
Evet şöyle hatta :) kendisi emeklilikte de bir balık malzemeleri satabileceğimiz bir işyeri açarız diye ekler.Bu hayalin eşinize ait olduğunuza emin misiniz?
Belki siz uyum sağlamaya çalışıyordur kendisi.
Ailenizle her biraraya gelince bunun konuşulmasından aslında çokta mutlu değildir de içine atmak zorunda kalıyor olabilir mi?
Bana 2008 bir model araba kullanıp orta segment de olsa tekne hayali kurmak yine bana uçuk geldi. Fiyatları bilmiyorum bu arada ama alacak gücünüz olsa arabanızı değiştirirdiniz sanırım.
Evet babamın teknesi bizim evliliğimizin yeni olduğu zamanlar satıldı ve ekonomik durumlar bu kadar kötü değildi. O konuda kesinlikle haklısınız.Tekne alınır hadi onda bir şey yok. Bütün birikimini riske atarsın kredi çekersin. Ama yani ya içinde yaşayacaksın ya da anlaşacaksın bir şirketle kiraya vereceksin. Bakımını dış temizliğini yapmak zorundasın çürür yoksa. Ailemin eskiden vardı dediği, benzin yakıt elektrik vs fiyatları arşa değmeden önceydi. Marinalar € bazında fiyat veriyorlar. Ev alınca ister otur ister oturma aidat ödüyorsun gibi bu tekneyi de mecbur bir yere bağlayacaksın. Yok marina kirası vermem diyorsan çekip bir garaja koyacaksın, o da para. Yani düz memur, düz maaş işi değil tekne. Çocuklu insanın bu da benim keyfim demesi için önce evinin olması şart.
Adam arabayı kenara çekip hayatı sorgulamış, bu nasıl bir gerçeklikten kopuş anlam verememiş.
Hanımefendi talepkar bir eş değilim bunu da nereden çıkarttınız?İnşaallah 100 kameralı da alırsınız bir gün. Ama siz hala inatla eşinizin bu tip isteklerden bunalmış olabileceğini düşünemiyorsunuz.
Soruyorum size eşiniz neden ağladı ve o lafları etti size? Bir düşünün ya bu kadar zor mu?
150-200 bandında eşim ile ortak hayalini yıllardır kurduğumuz birşey ulaşılabilir. Gemicik alalım gibi birşey yada neden almıyoruz gibi birşey konuşulmadı ki :)Saka mi gercekten? Boylesine bir farkindalik yoklugu gercek olmasa gerek. Memur geliriyle hem de bu yaza, boylesine kisa bir surede yat alinmasini temenni etmek gercek hayattan cok uzak. Esinizden once kendiniz icin psikolojik destek alsanız daha yerinde olur bence.
150 bine yat almayı mı düşünüyorsunuz? Siz yatı başka bişeyle karıştırıyorsunuz çünkü yat lüks bişeydir tekne kayık sal vs aksine.150-200 bandında eşim ile ortak hayalini yıllardır kurduğumuz birşey ulaşılabilir. Gemicik alalım gibi birşey yada neden almıyoruz gibi birşey konuşulmadı ki :)
Eşime sabah nöbetten geldiğinde ilerideki hayalimiz için psikolojik destek almamız gerektiğini söylerim mutlaka (!)![]()
Yaaa eleştiriniz için gerçekten çok teşekkür ederim ve gerçekten çok haklı olduğunuz yönler var.Adamın içinde ne fırtınalar kopmuş ne acılar yaşamış. Biraz da sebep sizsiniz. Olmayacak şeyi oldurmaya zorlamışsınız. Utandığı ve hayatında olmasını istemediği kişileri olsunlar diye zorlamışsınız. Kendisini terk eden annesiyle görüşmek istemiyor ama siz görüşüyorsunuz. Babasıyla görüşmek istemiyor ama siz kayınpederim beni çok seviyor diyorsunuz, yetmiyor kumayla bile iletişimdesiniz. Bu yüzden eşiniz kendini devamlı yetersiz buluyor çünkü siz öyle hissettiriyorsunuz. Bu insanlar yoksa sen de benim ve ailemin gözünde yok gibisin yapmışsınız.. Adamı tek başına kabullenmemişsiniz, siz yetmiyor babanız da ayrı zorbalamış. Ben istemeye tek gelicem diyen adama olmaz seni terk eden annen, üvey anneye seni dövdüren baban ve kuması da gelecek yapmışsınız.
Hala da maddi olarak kendini yeterli görmeyen, işten atılma travması yaşayan, aidiyet hissedemeyen adama yat alalım mı diyorsunuz. Babanızın zorbalaması bitmiş şimdi de anneniz zorbalıyor. Bilmiyor mu eşinizin durumunu yaşadıklarını? Niye o meşhur emekli teknelerini sizinle ortak kullanmıyorlar? Ana kız bol bol binersiniz.
8 sene bebek için tedavi görmüşsünüz ve kızınız 1 yaşında. Yani aşağı yukarı 10 sene önceden bahsediyoruz. Dövizin mazotun kaç kat arttığından haberiniz var değil mi? Babanız TL bazında ödeme yapıyordu çünkü kur sabitti. Dolar 2,7 TL idi. Markete gittiğinizde aynı ürünü aynı fiyata alamıyorsunuz artık, takip ediyorsunuz değil mi fiyatları?Evet babamın teknesi bizim evliliğimizin yeni olduğu zamanlar satıldı ve ekonomik durumlar bu kadar kötü değildi. O konuda kesinlikle haklısınız.
Siz hangi marinadan bahsediyorsunuz bilmiyorum fakat dönemsel ve yıl olarak TL bazında ödeme yapıyordu babam yalnızca marinada durmasına diğer kalan tüm masraflar ekstra idi.
Çocuklu insan diyerek bahsettiğiniz ben henüz evlenmeden önce mesleğimdeki 2. Yılında araç almış birisiyim. Şuan ev ve aracımız zaten mevcut birikimimiz de. Şuan bizi yoran şey eşimin iş yoğunluğu ve stresi. Hayal benim değil yada eşimin değil. Sevgililiğimizden beri hayalini kurduğumuz ileride kendimizi içerisinde gördüğümüz ortak hayalimiz.
Teşekkürler.