• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim neden böyle hissetti ? Neydi bu..

Millet değil, öğretmen kuzenim aldı.

Şimdi şöyle aslında herkesin bir hayali vardır biz her bir araya gelişte konuşuruz bunu benim ailemle, kendimizken de sürekli hsyslini kurarız, kızımız şöyle yapar kışları bile hava güzel olursa çıkarız gibi gibi.
Herkesin istediği şeyleri hayal etmek zorunda mı herkes? 100 kamaralı bir yat değil ki istediğimiz. Ailecek barınabileceğimiz ve keyif alabileceğimiz orta segment bir kamaralı tekne
Adamın içinde ne fırtınalar kopmuş ne acılar yaşamış. Biraz da sebep sizsiniz. Olmayacak şeyi oldurmaya zorlamışsınız. Utandığı ve hayatında olmasını istemediği kişileri olsunlar diye zorlamışsınız. Kendisini terk eden annesiyle görüşmek istemiyor ama siz görüşüyorsunuz. Babasıyla görüşmek istemiyor ama siz kayınpederim beni çok seviyor diyorsunuz, yetmiyor kumayla bile iletişimdesiniz. Bu yüzden eşiniz kendini devamlı yetersiz buluyor çünkü siz öyle hissettiriyorsunuz. Bu insanlar yoksa sen de benim ve ailemin gözünde yok gibisin yapmışsınız.. Adamı tek başına kabullenmemişsiniz, siz yetmiyor babanız da ayrı zorbalamış. Ben istemeye tek gelicem diyen adama olmaz seni terk eden annen, üvey anneye seni dövdüren baban ve kuması da gelecek yapmışsınız.

Hala da maddi olarak kendini yeterli görmeyen, işten atılma travması yaşayan, aidiyet hissedemeyen adama yat alalım mı diyorsunuz. Babanızın zorbalaması bitmiş şimdi de anneniz zorbalıyor. Bilmiyor mu eşinizin durumunu yaşadıklarını? Niye o meşhur emekli teknelerini sizinle ortak kullanmıyorlar? Ana kız bol bol binersiniz.

Dedektif gibisiniz maşallah gençlik işte bende öğrenemedim anca okuyorum yorum yapıyorum
Yok yanlis anlamisim 😂😂 eşi malum liseden mezun olduğu için açığa alınmış yani adamın lise dönemini bahane etmişler lisans mezunuymus.

Masa başına döndü iş diye memuriyetten istifa etmeniz büyük hata olmuş. Kulağa da çok saçma geliyor. Kocanız gecmişinden ötürü ezik psikolojisi ile büyümüş zaten, benle niye evlendin zengin biriyle evlenebilir dün demiş özetle ama kapıda zenginler mı sıra bekliyordu onu anlamadım. Ne saçma bir mantık. Ayrıca eş eşe daha iyi biri ile evlenseydin daha iyisini hat ediyorsun diyorsa ya aldatıyor ya da aklınhoş değil. Kavga olsa da beğenmiyorsan evkenmeseydin baskasıyla evlenseydin dese anlarım da bu bana absürt geldi.
Eşiniz buna ağlıyorsa da bir psikoloğa gitsin normal bir ruh hali değil ağlayacak kadar duygulanması ezilmesi falan. Sizin ve annenizinki zaten garip , ona değinmeyeceğim. Eşinizi az çok tanıyorsunuz buna alınacağını bilirdiniz.
Mesleğimden ayrılma kararıma tedavi sürecine başladığım da ücretsiz izne çıkarak kararlaştırdım aslında.
Tedavi olduğum şehire git gel bunlar zor oluyordu. İnanın mutlu olduğum mesleği yaparken pozisyonum değişip bir sekreter (küçümsemek değil aktif saha ve temaslı çalışmayı seviyorum) konumuna gelince adapte olamadım stres üzerine stres oldu. Her yemekte ki sohbetimiz benim iş yerinde geçen evrak işleyişiydi ve hep bunaldığımı dile getiriyordum. Ev araba gibi temel ihtiyaçların yanı sıra hali hazırda birikimde yapabilmiştik ve aslında memuriyetimi kaybetmeyi göze almış olmama değip değmeme konusunda ara ara bende tereddüt ediyorum.
Aldatma gibi birşeyin söz konusu olduğunu düşünmüyorum fakat psikolojik olarak sanırım bence de zorlanıyor bu konuda sizinle hem fikir olduğum için zaten buna neyin sebep olabileceğini sormak istedim bu nedenle uzuuun uzadıya anlattım sürecimizi.
Daha önce açığa alındığında da bu şekilde karamsar, korku ve içe kapanık dönem yaşadı ilk çift terapisi, ardından ise tekli seanslar şeklinde destek aldı eşim.
Annem yada alınan yat konusunda garip bir durum yok. Babamın kendi teknesi de vardı, haftada neredeyse bir kez en az bu yat hayalimizi konuşur neşeleniriz eşimle. Herkes aynı şeyi hayal etmiyor diye garip demeniz yersiz.
Kimisi köy hayatına dönmek ister, kimisi denizde olmak ister, kimisi yurtdışında olmak ister.. Herkes farklı şeyler bekleyebilir hayatta absürt bir durum yok burada .

Biraz önce bir üyeye eşim lise mezunu olduğu için açığa alındı yazmadiniz mi ?
Öyle birşey demedim sebebi malum liseden mezun olması dedim.
Üniversitede nasıl tanışabiliriz liseden mezun olup mesleğe başlayan birisi ile? Lise mezunu 34 yaşındaki bir insan mesleğe subay olarak başlayabilir mi yada?

Bahsi geçen yat😑
IMG_8640.webp

Kızlar yat diyince sabancının yatından filan mı hayal ettiniz şu mültilerin alabildiği
2-3 milyona tek kamaralı yatlar var ondandır ne gittiniz kadının üstüne o fiyata ev araba alınamıyor elle tutulur ama yat alabilirsiniz.
Hatta yaptırırsanız daha ucuza bile kapatılır 🤣 Açın sarı siteye bakın belki sizde hayal edersiniz 🫣

Konu sahibi sana gelirsek eşinin birikmişlikleri ile patlaması olmuş erkek her zaman daha fazlasını sunmak ister ve gerçekten karısını sevip düşünen adam ara ara bu çıkışı yapar nerden mi biliyorum beyimden 👍
Sen memnuniyetini biraz fazla belli et toparlar ha tabi memnunsan değilsen orasını ben bilemicem 🤷

https://shbd.io/s/fBfLWNHm

Hah hatta ekliyim bir tane benim yaşadığım şehirde ev alınamıyor bu fiyata 🫣🫣

Yok yanlis anlamisim 😂😂 eşi malum liseden mezun olduğu için açığa alınmış yani adamın lise dönemini bahane etmişler lisans mezunuymus.
Abuk sabuk gülen emojiler atarak elinize ne geçiyor söyler misiniz?
Eşimin açığa alınmış olması mı komik olan ya da bugün bu patlamayı yaşaması mı?

Bir de eşi lise mezunu bir memur ne kadar maaş alınıyor ki ?
Bence adam da bunu düşünüyor. Etim ne budum ne benden tekne bekliyorlar diyor. Hep olamayacağı kişi olmaya yapamayacağı şeyi yapmaya zorlamışlar. Tekne bile adamın hayali değil. Öyle olsa annesinin bahsettiği tekneye o da bakardı, arabayı kenara çekip ağlamazdı, niye benimle evlendin demezdi.

Yazın tekneyle gezenler liman pahalılığından açıkta demirleyip şişme botla karaya çıkıyorlar. Ha şimdi nasıl bir çok tekne var, her limanda bağlı tekneler var derseniz onların barınma sorunu yoktur, üstüne kira geliri vardır o gelirle tekneye bakıyordur. Yani param varsa keyfim var olayı. Varımızı yoğumuzu tekneye bağlayalım 3-4 hafta kullanalım sonra bütün kış çalışıp masrafını ödeyelim demiyorlar.

Öyle birşey demedim sebebi malum liseden mezun olması dedim.
Üniversitede nasıl tanışabiliriz liseden mezun olup mesleğe başlayan birisi ile? Lise mezunu 34 yaşındaki bir insan mesleğe subay olarak başlayabilir mi yada?
Yanlış anladigimi 2 farklı mesajda belirtmistim. Kısacası eşin dolmuş son damlayla da taşmış. Ailesiyle iletişimi kes ogullari görüşmüyor sen neden gorusesin kocanın omuzunda daha fazla yük olmasın. İnşallah hayalinizdeki şeyi de gerçekleştirirsiniz

Abuk sabuk gülen emojiler atarak elinize ne geçiyor söyler misiniz?
Eşimin açığa alınmış olması mı komik olan ya da bugün bu patlamayı yaşaması mı?
Ne alakası var ya ? Olayı dramatiklestirmeyin ,"yanlış anladım" cümlesinden sonra gülücük koymuşum. Haksız yere açığa alınan kimseye gülmem aglayan erkeğe hiç gülmem. Siz sabahtan beri ağlayan kocanizdan sonra çiçek bocekken sorun yok benim iki gülmem mi sorun oldu ?

Bu hayalin eşinize ait olduğunuza emin misiniz?
Belki siz uyum sağlamaya çalışıyordur kendisi.
Ailenizle her biraraya gelince bunun konuşulmasından aslında çokta mutlu değildir de içine atmak zorunda kalıyor olabilir mi?
Bana 2008 bir model araba kullanıp orta segment de olsa tekne hayali kurmak yine bana uçuk geldi. Fiyatları bilmiyorum bu arada ama alacak gücünüz olsa arabanızı değiştirirdiniz sanırım.
Evet şöyle hatta :) kendisi emeklilikte de bir balık malzemeleri satabileceğimiz bir işyeri açarız diye ekler.

Balık tutma gibi aktivitelerde çok defa bulunduk öğrencilikte de, denizi olan bir şehirde tanıştık zaten. Çalışırdık kazanırdık biraz gezdiysek diğer günler balığa gider balık tutardık iskeleden, köprüden.
Aracı değiştirmeyi şöyle düşünüyoruz doğuda bulunuyoruz şuan eşim görev yerine araçla gidip geliyor ve arazi genel olarak bu nedenle tayin döneminde değiştireceğiz.
Orta segment 150-200 bin bandında bulunuyor fakat diğer arkadaşlarında söylediği gibi liman, bakım, onarım, suya indirme sudan kaldırma gibi bir çok teferruat mevcut ve bizim şuan alsak bile kullanma yada orada bulunma gibi bir durumumuz söz konusu malesef değil.

Tekne alınır hadi onda bir şey yok. Bütün birikimini riske atarsın kredi çekersin. Ama yani ya içinde yaşayacaksın ya da anlaşacaksın bir şirketle kiraya vereceksin. Bakımını dış temizliğini yapmak zorundasın çürür yoksa. Ailemin eskiden vardı dediği, benzin yakıt elektrik vs fiyatları arşa değmeden önceydi. Marinalar € bazında fiyat veriyorlar. Ev alınca ister otur ister oturma aidat ödüyorsun gibi bu tekneyi de mecbur bir yere bağlayacaksın. Yok marina kirası vermem diyorsan çekip bir garaja koyacaksın, o da para. Yani düz memur, düz maaş işi değil tekne. Çocuklu insanın bu da benim keyfim demesi için önce evinin olması şart.

Adam arabayı kenara çekip hayatı sorgulamış, bu nasıl bir gerçeklikten kopuş anlam verememiş.
Evet babamın teknesi bizim evliliğimizin yeni olduğu zamanlar satıldı ve ekonomik durumlar bu kadar kötü değildi. O konuda kesinlikle haklısınız.
Siz hangi marinadan bahsediyorsunuz bilmiyorum fakat dönemsel ve yıl olarak TL bazında ödeme yapıyordu babam yalnızca marinada durmasına diğer kalan tüm masraflar ekstra idi.
Çocuklu insan diyerek bahsettiğiniz ben henüz evlenmeden önce mesleğimdeki 2. Yılında araç almış birisiyim. Şuan ev ve aracımız zaten mevcut birikimimiz de. Şuan bizi yoran şey eşimin iş yoğunluğu ve stresi. Hayal benim değil yada eşimin değil. Sevgililiğimizden beri hayalini kurduğumuz ileride kendimizi içerisinde gördüğümüz ortak hayalimiz.
Teşekkürler.

Hayatımda hiç babasının teknesi olan birini tanımadım galiba. Ne değişik bir hayat standardı.

Kocanıza sorun neden bu noktaya geldin? Bir anlık patlama mıydı? Bu olaya mı kırıldın? Aramızda büyük bir bütçe farkı da yok senin için bi şeyden de vazgeçmedim. Kendi isteğimle evlendim. Neden üzüldün ? Diye

Başkaları nerden bilebilir sizin içinizi. Açık açık konuşun.

İnşaallah 100 kameralı da alırsınız bir gün. Ama siz hala inatla eşinizin bu tip isteklerden bunalmış olabileceğini düşünemiyorsunuz.
Soruyorum size eşiniz neden ağladı ve o lafları etti size? Bir düşünün ya bu kadar zor mu?
Hanımefendi talepkar bir eş değilim bunu da nereden çıkarttınız?
Geçmişi mi tekrar düşünmemeye başladı, yoksa şuanki iş stresi bebeğimize karşı olan özlemi mi bunlardan hangisi olduğunu sordum bence. Sana niye tekne alamıyorum diye ağlamadı böyle birşey de yazmadım.

Saka mi gercekten? Boylesine bir farkindalik yoklugu gercek olmasa gerek. Memur geliriyle hem de bu yaza, boylesine kisa bir surede yat alinmasini temenni etmek gercek hayattan cok uzak. Esinizden once kendiniz icin psikolojik destek alsanız daha yerinde olur bence.
150-200 bandında eşim ile ortak hayalini yıllardır kurduğumuz birşey ulaşılabilir. Gemicik alalım gibi birşey yada neden almıyoruz gibi birşey konuşulmadı ki :)
Eşime sabah nöbetten geldiğinde ilerideki hayalimiz için psikolojik destek almamız gerektiğini söylerim mutlaka (!) 🤦

150-200 bandında eşim ile ortak hayalini yıllardır kurduğumuz birşey ulaşılabilir. Gemicik alalım gibi birşey yada neden almıyoruz gibi birşey konuşulmadı ki :)
Eşime sabah nöbetten geldiğinde ilerideki hayalimiz için psikolojik destek almamız gerektiğini söylerim mutlaka (!) 🤦
150 bine yat almayı mı düşünüyorsunuz? Siz yatı başka bişeyle karıştırıyorsunuz çünkü yat lüks bişeydir tekne kayık sal vs aksine.

Adamın içinde ne fırtınalar kopmuş ne acılar yaşamış. Biraz da sebep sizsiniz. Olmayacak şeyi oldurmaya zorlamışsınız. Utandığı ve hayatında olmasını istemediği kişileri olsunlar diye zorlamışsınız. Kendisini terk eden annesiyle görüşmek istemiyor ama siz görüşüyorsunuz. Babasıyla görüşmek istemiyor ama siz kayınpederim beni çok seviyor diyorsunuz, yetmiyor kumayla bile iletişimdesiniz. Bu yüzden eşiniz kendini devamlı yetersiz buluyor çünkü siz öyle hissettiriyorsunuz. Bu insanlar yoksa sen de benim ve ailemin gözünde yok gibisin yapmışsınız.. Adamı tek başına kabullenmemişsiniz, siz yetmiyor babanız da ayrı zorbalamış. Ben istemeye tek gelicem diyen adama olmaz seni terk eden annen, üvey anneye seni dövdüren baban ve kuması da gelecek yapmışsınız.

Hala da maddi olarak kendini yeterli görmeyen, işten atılma travması yaşayan, aidiyet hissedemeyen adama yat alalım mı diyorsunuz. Babanızın zorbalaması bitmiş şimdi de anneniz zorbalıyor. Bilmiyor mu eşinizin durumunu yaşadıklarını? Niye o meşhur emekli teknelerini sizinle ortak kullanmıyorlar? Ana kız bol bol binersiniz.
Yaaa eleştiriniz için gerçekten çok teşekkür ederim ve gerçekten çok haklı olduğunuz yönler var.
Size biraz da detaylarından bahsedersem beni hoş göreceğinize inanıyorum.
Annesi yani kayınvalidem konusu biraz iç acıtıcı ve üzücü aslında sorulursa yanıtlarım düşüncesiyle detayına girmemiştim.
Eşimle dertleştiğimiz zamanlar içi hoş olur ve annesine bir kere bile olsa sarılabilmeyi, eskisi gibi onunla olabilmeyi çok arzular. Ben bu dünyada annemi çok sevdim ve anneme üzüldüğüm kadar hiç birşeye üzülmedim derdi. Bu nedenle kayınvalidemin çabalarını görmezden gelmek istemedim fakat bir araya geldiklerinde sadece üzüntü duydular. Suçlama yada tartışma değil öfke ve üzüntüydü. Zamanla bunu aşıp en azından annesi ile anne oğul olabilirler mi acaba gibi düşüncelere kapıldım fakat malesef eşime bu süreç hiç iyi gelmedi bende ısrarcı olmadım. Kayınvalidem ile görüşmelerim telefonda yahut mesajda ayda yılda bir oluyor. Nasılsınız yavrum iyimisiniz gibi birtek. Ötesi benim için de olmuyor ki olabilseydi keşke :(
Kayınpederim ve babamın talebi konusunda ne söyleseniz yerden göğe kesinlikle haklısınız ve bende bu konuda hala üzülürüm. Hata yapabiliyor insanlar ve bu benim babamın hatasıydı fakat ataerkil toplumuz babama bunu dikte etmem de sanıyorum hoş olmazdı? Babamın umduğu gibi de olabilirdi değil mi?
Meslekten atılma korkusu yok, şu malum zamanların malum bölüm mezuniyetleri konusunda açığa alınma durumunu yaşadı eşim ve aslan gibi de çalışıp yuvamıza sahip çıktım. Eşime hem psikolojik, hem terapi yönünde tam destek olarak o günleri atlattık beraber.
Yat alalım mı gibi bir talebim yok .Ya da annemin kızıma yat al gibi bir talebi .. Yattan sizin kastınız nedir bilmiyorum fakat 150-200 bandında kamaralı tekneler şuan eşimin neredeyse 1 aylık tazminatı ile gayet ulaşılabilir bir durum. Eşim ile her hafta bir gün em azından bu konu aramızda geçer hayallere dalarız çok istiyoruz fakat konum dolayısı ve iş yoğunluğu nedeniyle şuan mümkün değil. Ailemin de tekne geçmişi olduğu ve burada müşterek zamanlar geçirdiğimiz için yaşadığımız keyifleri bir araya geldiğimizde hasretle dile getirir ve hayaller kurar güzel temennilerde bulunuruz.
Eşimin iş stresi yoğunluğu ve bizden uzak kalışı kaynaklı sanıyorum bu patlaması oldu bende buna istinaden hem canım eşimin kahrolasıca kan bağı olan insanların ona yaptıklarını hemde şuanki sürecimizi biraz detaylı anlattım.

Evet babamın teknesi bizim evliliğimizin yeni olduğu zamanlar satıldı ve ekonomik durumlar bu kadar kötü değildi. O konuda kesinlikle haklısınız.
Siz hangi marinadan bahsediyorsunuz bilmiyorum fakat dönemsel ve yıl olarak TL bazında ödeme yapıyordu babam yalnızca marinada durmasına diğer kalan tüm masraflar ekstra idi.
Çocuklu insan diyerek bahsettiğiniz ben henüz evlenmeden önce mesleğimdeki 2. Yılında araç almış birisiyim. Şuan ev ve aracımız zaten mevcut birikimimiz de. Şuan bizi yoran şey eşimin iş yoğunluğu ve stresi. Hayal benim değil yada eşimin değil. Sevgililiğimizden beri hayalini kurduğumuz ileride kendimizi içerisinde gördüğümüz ortak hayalimiz.
Teşekkürler.
8 sene bebek için tedavi görmüşsünüz ve kızınız 1 yaşında. Yani aşağı yukarı 10 sene önceden bahsediyoruz. Dövizin mazotun kaç kat arttığından haberiniz var değil mi? Babanız TL bazında ödeme yapıyordu çünkü kur sabitti. Dolar 2,7 TL idi. Markete gittiğinizde aynı ürünü aynı fiyata alamıyorsunuz artık, takip ediyorsunuz değil mi fiyatları?

Madem eşinizle ortak yat hayaliniz var, niye o da sevinmedi bakmadı o fotoğrafa? Siz yetmediniz anneniz de dışarıdan baskı yapıyor talepkar davranıyor. Kimsenin hayalini küçümsemiyorum tekneniz olsun, olmasın değil. Ama ne var sanki herkes yat alabilir siz küçük düşünüyorsunuz tavrınız var. Hem de ailece var ve asla kabul etmiyorsunuz eşinizi ailece zorbalamaya devam ediyorsunuz.

Yahu ben de biliyorum o fındık kabuğu teknelerin fiyatlarını. Bu biraz printer yazıcı almaya benziyor. Makine çok ucuz ama kartuşları makineden pahalı ve kullanabilmek için o kartuşu mürekkebi almak zorundasın.

Back
X