Eşim neden böyle hissetti ? Neydi bu..

Yaaa hahaha
Nedenini anlayamadım, süregelen stres, yoğunluk nedenli mi yoksa geçmişten gelen travmalar mı.. neden sebep oldu buna onu anlamak istedim aslında.
Yattan kastım, tekne kamaralı orta halli her ailenin tercih ederse ulaşabileceği birşey ekstra lüks bir şey değil aslında.. Arzu edersek aladabiliriz bir şekilde fakat vakit olmayacak buna da..

Demek ki bu konu çok geçiyor ailenizde. Sürekli başkalarıyla kiyaslayip eşinize de bunu hissettiriyorsaniz adam da haklı olarak patlamış. Yani ortada alabilecek bir yat yokken annen saçmalamış kusura bakma. Ha annedir evladım Allah sana da nasip eder inşallah der okey ama sanki 3-5 bin eksiginiz varmış gibi tavir takinmasi çok saçma.

Valla bence eşiniz regl falan olmuyor aksine sizin talepkârlığınız karşısında bir bunalım yaşıyor.
Şükredin ki size karşı ağır ithamlarda bulunmamış, burada anlatılan ne adamlar var en ufak bir sorunda kükreyen.
Sorun adamda değil, sizde ve annenizde

Biri ben 50-60 bin maaş alırken yat hayalim var inşallah bizim de olur dese o an ne derim diye kendimi düşündüm bir an.
Söylemeyeyim

Böyle bir şey mi ? 180 bin civari mi ?

Eklentiler

• Screenshot_20250217-012654.png
    235,9 KB · Görüntüleme: 189
Malum sebeplerden açığa alınmış adamlara iyi oluyor aslında acımıyorum. Aç kalıp sürünsünler bir köşede. Kul hakkı yiyip milleti intiharın eşiğine getirenler bir bir dökülsün böyle.

Bundan sonra yazacaklarım normal işinde gücünde hain olmayanlar için:

Adam kendisini terk edip giden, üvey anne eline bırakan kadınla görüşmek konuşmak istemiyor. Siz ne diye karışıyorsunuz adamın travmalarını tetikliyorsunuz? Kayınvalidemle tek görüşen benim, kayınpederim beni çok sever ne demek? Siz niye önden koşuyorsunuz ki? Adamı bir rahat bırakmamışsınız, yok kuma yok kayınvalide yok kayınpeder, yok diğer kardeşleri... Travmadan travmaya sürüklemişsiniz. Çocuk yaşta ezilmiş itelenmiş aşağılanmış aç bırakılmış ama hanımefendinin gönlü olsun diye herkes rol yapacak herkes mutlu sağlıklı aile tablosu çizecek. Adam istemeye bile getirmek istememiş bu rezil tipleri ama ailece yerin dibine sokmuşsunuz aferin.

Yat olayı da tam bir komedi. Annenize söyleyin, eğer içinde yaşamayacaksan yat dediğin gidip almakla bitmiyor. Nereye bağlayacaksınız ona da bakmış mı? Eşimin arkadaş grubunda var teknesi yatı olanlar. Boyaması, alt gövde temizlemesi marina kiraları vs bunları ayarlasın önce. Almışlar adamı ortalarına ezikledikçe ezikliyorlar. Kuması olan adama merhaba diye selam vermem, kuma kadına hele hiç yüzüne bile bakmam ama siz herkes kaynaşsın büyük aile olalım hezeyanı içindesiniz.

Yani anlamamış gibi mi yapıyorsunuz salağa mı yatıyorsunuz çözemedim de veteriner hek nasıl yat alsın tek bunu düşündüm yani hadi annen yaptı bi patavatsızlık sen durumu bile bile adam aşağılamak ister gibi niye gözüne soktun yani bunu anlamadığına göre kim bilir daha kaç kere anlamadan yaptın bu hareketi

2 memuruz bırak yatı ev alamadık. Eşim 7 ben 5 yıldır çalışıyoruz 3 yıllık evliyiz ancak düğündü eşyaydı. Yeni ev aldık o da 5 yıl ödemesi var. İlçede evleri uygun olan bir yerdeyiz. Arabamız da 15 yıllık.Lüks hayatımız yok. Ne yatı ya

Son düzenleme:
Kendi ailemden bahsettim eşim ve ben ? Anne/babamın olduğu aileden bahsetmedim.

Tekne fiyatlarına sanırım hakim değilsiniz, şu gün kredi çekerek çok rahat satın alınabilir birşey. İhtiyaçtır - lükstür burada hemfikirim. Annemin bunu söyleme sebebinde art niyet yok çünkü eşim ve benim en büyük hayal ve isteğimiz bu bunu söylemesi de bu nedenle bana garip gelmedi .

İş yerinden şu şu ev/araba/arsa almışlar hayırlı olsuna gidelim ve sıra bize geliyor sevinmesi kendi içimizde. Onlar aldı siz niye almadınız gibi bir yaklaşımı yada kıyası yok ki anne babamın asla da olmadı ki eşim böyle hissetsin?

sıkıldın iyice dimi bunaldın, hadi itiraf et kendine kavram kargaşası yașıyorsun.
tüm bu sürece bakılırsa sonuç mutlak.

dirayetli durmaya devam edersen atlatabilir. olmaz bir yanı yok gibi.
fakat.
Yaşadığınız süreçleri iyi anlatmışsın, tüm bunların bilincindeysen eșinin de neden böyle bir tepki verdiğini gayet iyi anladığını düşünüyorum.
keșke annenin bu yat meselesini eşinle hiç paylaşmasaydın. ama olan olmuş artık.
lütfen bu gibi mevzuları aranızda çok dallandırıp budaklandırmayın.

yani sen adamın aile travmalarını biliyorsun, maddi manevi bir cok zorluk yaşamışsınız ve bir şekilde birlikte üstesinden gelmişsiniz, anladığım kadarıyla biraz da fevri bir kararla şuan çalışmıyorsun ve adama "ayy bak annem bizim için ne dilemiş" diye yat gösteriyorsun ehh ohaa yani.
adam da yazık dayanamamış artık arabayı kenara cekip ağlamış.

güzelim bazı erkekler somut çözüm odaklıdır. güzel bir meziyet değil ama malesef öyle. ve bunu iyi niyetli bir hayalin olarak algılamaz, mesajı gördüğünde "demek ki eşim yat istiyor ve ben alamıyorum" caresizliğine düşmüş direk.
yattan kastınız genel düşüncenin aksine, muhtemelen bir sahil șehrinde yaşıyorsunuz ve uygun kullanabileceğiniz bir deniz aracıdır.
yoksa tek memur maaşıyla bu hayal gerçekten çok ütopik olurdu.
konuyu toparlamak gerekirse, biraz adama nefes sahaları yaratmayı deneyin.
bir şekilde sen de iş hayatına geri donebilirsen, maddi yükü biraz hafifler ve birlikte ve de ayrı ayrı sosyal alanlarınız olur.

eșinin bu gece hissettiklerinde bir nebze olsun doğruluk payı yok mu sence, lütfen bunu iyice bir düşün.

Evet normal çünkü ev araba almak kadar çok istiyoruz ve sonraki tayin yerimizi denizi olan bir şehire isteyeceğiz. Bu Mayıs ayında belli olacak.

Siz memurluktan istifa etmişsiniz ama etmeseydiniz bile 2 memur nasıl yat alacaktınız?

Siz veya aileniz sürekli böyle gerçek hayatla bağdaşmayan hayallerden bahsedip adamı bunalıma sürüklemiş olabilir misiniz acaba?
Konunun başında ailenizin yat alacak zenginlikte olduğunu sandım çünkü ben.
Bana biri temennide bulunacak olsa ev al, daha iyi bir ev al, arabayı yükselt, yazlık al falan der. Yat nedir?
Ailesi başında olsaydı da yat alamazdı eşiniz. Adam durduk yerde niye buna dertlendi hiç anlamadım.

Son düzenleme:
Euro ülkesindeyim yatım yok söyleyeceklerim bu kadar

Baktım 180bine de var 1.5 milyona da 15 milyona da. Şuan dümdüz bir arabanın zorunlu trafik sigortası 18 bin bir deposu 2500 civariyken tek maaşla yatın masrafları altından kalkabilir misiniz ? Ha Allah nasip etsin inşallah alırsıniz.

Evet normal çünkü ev araba almak kadar çok istiyoruz ve sonraki tayin yerimizi denizi olan bir şehire isteyeceğiz. Bu Mayıs ayında belli olacak.
Sizin yıllık tekne yat bağlama fiyatlarından haberiniz var mı? Krediyle tekneyi alırsınız da bakımı bağlaması için de her sene kredi mi çekeceksiniz? Kocanızın arabayı kenara çekip kendini sorgulamasına ve neden neden diye sormasına şaşırmayın bence.

Profilde 32 yaş görünüyor, eşiniz de benzer desek yaklaşık 8 10 senelik bi iş hayatı. Eşinizin başında ana yok baba yok, sizin aile de sanırım ortalama maddiyatta. Bi dönem eşiniz atılmış, bi dönem siz istifa etmişsiniz. Ev var, araba var, yat planı da var. Yani ya biz eşimle bir yerde hata yapıyoruz ya da siz bu işin bugını buldunuz

Yat alma hayali ve ihtimaliniz var mı peki? Bu yaz alırsınız inşallahın anlamı durumunuz var ama gönlünüze göre bi yat bulamamışsınız gibi çünkü. Adamı fazla beklentilerinizin altında farkında olmadan ezmişsiniz sanırım. Ev araba değil yat bi de, 40 yıl düşünsek aklımıza gelmez.

Masa başına döndü iş diye memuriyetten istifa etmeniz büyük hata olmuş. Kulağa da çok saçma geliyor. Kocanız gecmişinden ötürü ezik psikolojisi ile büyümüş zaten, benle niye evlendin zengin biriyle evlenebilir dün demiş özetle ama kapıda zenginler mı sıra bekliyordu onu anlamadım. Ne saçma bir mantık. Ayrıca eş eşe daha iyi biri ile evlenseydin daha iyisini hat ediyorsun diyorsa ya aldatıyor ya da aklınhoş değil. Kavga olsa da beğenmiyorsan evkenmeseydin baskasıyla evlenseydin dese anlarım da bu bana absürt geldi.
Eşiniz buna ağlıyorsa da bir psikoloğa gitsin normal bir ruh hali değil ağlayacak kadar duygulanması ezilmesi falan. Sizin ve annenizinki zaten garip , ona değinmeyeceğim. Eşinizi az çok tanıyorsunuz buna alınacağını bilirdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…