• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim neden böyle hissetti ? Neydi bu..

Ya bu daha ucuz mazot yalan vallahi

Çok çok büyüklere veriyorlarsa bilmiyorum ama baya petrol ofisine yanaşıyorsun herkesin aldığı fiyattan mazot alıyorsun🙈

Dur merak ettim kuzenimle ilk görüşmemde sorayım bunu farklı fiyattan mı veriyolarmış 🤣 Ben öyle biliyordum çünkü ne zaman çiftçi konuşsa bizden ucuza alıyorlar diyor

Yat alamadım sana diye arabadan inip ağlamak abes çünkü memur maaşıyla geçinen bir aile için. Bize özel bişey de değil bu, dünyanın neresine gidersen git yat lükstür yahu, kimse karısına sana yalı, villa alamadım, yat alamadım diye ağlamıyor. Annesi ordan bilmenkim yat almış hasi inşallah bu yaza size diye arıyor. Tek memur maaşıyla geçinen ailede size bu normal geliyor olabilir bana gelmiyor.

Adam tek maaşla evini arabasını alabilmişten girmiştim oysaki mantığım şu bir ev daha alabilir o zaman e onun yerine yat alsın aynı fiyat. Şu dönemde değil tabiki alım gücü malum yani toparlayacak olursam düşüncem buydu 🫣

Dur merak ettim kuzenimle ilk görüşmemde sorayım bunu farklı fiyattan mı veriyolarmış 🤣 Ben öyle biliyordum çünkü ne zaman çiftçi konuşsa bizden ucuza alıyorlar diyor
Tam emin olmamakla birlikte sanırım farklı ülkeye kayıtlı olanlar ucuza alıyor, vergi kalkıyor çünkü üstünden. O yüzden zenginlerin yatları hep farklı ülkelere kayıtlı.

Tam emin olmamakla birlikte sanırım farklı ülkeye kayıtlı olanlar ucuza alıyor, vergi kalkıyor çünkü üstünden. O yüzden zenginlerin yatları hep farklı ülkelere kayıtlı.

vergi vermese de bildiğim kadarıyla diğer ülkenin regülasyonlarına göre giriş ücreti, liman harçları, gümrük işlem ücretleri gibi ödemelerle karşı karşıyasınız. ayrıca yine ilk yorumlarımda yazdığınız yıllık ve haftalık bazda yaptığınız ödemelerden de azade değilsiniz. (benim de zengin karabalarım var. 😎)

vergi vermese de bildiğim kadarıyla diğer ülkenin regülasyonlarına göre giriş ücreti, liman harçları, gümrük işlem ücretleri gibi ödemelerle karşı karşıyasınız. ayrıca yine ilk yorumlarımda yazdığınız yıllık ve haftalık bazda yaptığınız ödemelerden de azade değilsiniz. (benim de zengin karabalarım var. 😎)
Valla benim yok😂 kulaktan dolma işte.

Öncelikle bebeğiniz ile mutlu bir yaşam diliyorum. Çok geçmiş olsun sizin ve bebeğinizin adına.

Okuduğum en ilginç konulardan biri diyebilirim. Buradaki en büyük hata (Bana göre ki bence gerçekten hata ) sizin veteriner hekimlik gibi bir meslekten istifa etmeniz. Hadi özel sektörde olsanız diyeceğim ki lanet olsun bu sisteme deyip bırakabilirsiniz ama konu memurluk olunca sırf bebek için istifa etmek bana çok saçma geliyor. Çünkü yani memursunuz.Sartlari belli cocugunuza verebileceğiniz yaşam belli.

Bence olay sizin istifa etmenizle başlamış. Eşinizin de mesleki açığa alınması ile birlikte maddi olarak dibi görmüşsünüz. Siz de paralı biri iken parasiz duruma düşmüşsunuz. Esinizin de bir muddet işsiz kalması sizi iyice aşağı çekmiş.

Tüm bu olanlardan sonra bir de annenin (bana göre çok yersiz ve komik olan . Her ne kadar iyi niyetli olsada) yat alabilirsiniz demesi...Yani ya yatların fiyatlarini bilmiyor. Ya da yat alabilecek ailelerin maddi durumlarının nasıl olduğunu bilmiyor. Ya da damadının gücünün neye yetebilecegini bilmiyor. Eşin de tabii tüm bu maddi çöküşlerden sonra size bir iç döküş yapmis. Ki gayet normal böyle bir tepki vermesi. En azından içindekini söylemiş. Size kinlenen,trip atan biri olabilirdi.

Tüm olumsuzluklara rağmen eşin gerçekten güçlü ve sizi seven bir insan. Siz de onu seviyorsunuz belli. Ama istifa etmeniz resmen evin ekonomik gücüne bomba koymuş. Haa ben çocuğuma bakmak istiyorum bu benim hakkım diyebilirsiniz ama yine demek istiyorum ki devlette çalışan bir personelin istifa etmesi bana simariklik ya da rahatlık olarak geliyor. Özel sektörden nefret eden biriyim. Ve iş kapsamimin geniş ve tecrübeli bir çalışan olup işsizlik gibi bir derdi olmayan da biriyim. Benim özel sektorde çalışmak istenmemem gibi bir lüksüm olabilir ama devlette çalışan biri olsa idim asla istifa etmek aklımdan bile geçmezdi.

Üzgünüm ama lüks yaşam isteyen ya da eşinin bu yükünü görenler elini taşın altından çekmemeli. Eşinin size verebileceği yaşam belli. Haklı da...Mutluluklar diliyorum.

Dipnot: Burası Türkiye. Burada yat sahibi,araba sahibi olmak belli maddi gücü elinde bulunduran insanlara mahsus.

Adam tek maaşla evini arabasını alabilmişten girmiştim oysaki mantığım şu bir ev daha alabilir o zaman e onun yerine yat alsın aynı fiyat. Şu dönemde değil tabiki alım gücü malum yani toparlayacak olursam düşüncem buydu 🫣
Mevzu aslında burda yatın ücreti değil. Siz de buraya takildiniz. Mevzu yatı aldin bunun bir sürü masrafı var . Yatı almak bile hayalken konu sahibine göre masraflar konusunda hiç mi bilgisi yok. Hadi diyelim masrafı da karşıladı. Yahu insanlar guler. Görgüsüz derler adama orta hallinin yat almasına. Tekne demiyor ki yat diyor .Sonra döndürdü küçük birsey dedi. Simdide konu sahibi kayıplarda zaten . Bizde buralarda telef olduk😅

Konu sahibinde garip bir kibirli soğukluk var. Hani bir insanla konuşursunuz ama kibarlığında bile bir kibir gizlidir. Bu kibir eşini de yetersiz hissettirmiş. Hala benim düşüncem şöyle normal diye ısrar ediyor... tek memur maaşı ile yat alındığı nerede görülmüş. Bir de sidik yarısı gibi onlar almış diye almak istiyor.

Mevzu aslında burda yatın ücreti değil. Siz de buraya takildiniz. Mevzu yatı aldin bunun bir sürü masrafı var . Yatı almak bile hayalken konu sahibine göre masraflar konusunda hiç mi bilgisi yok. Hadi diyelim masrafı da karşıladı. Yahu insanlar guler. Görgüsüz derler adama orta hallinin yat almasına. Tekne demiyor ki yat diyor .Sonra döndürdü küçük birsey dedi. Simdide konu sahibi kayıplarda zaten . Bizde buralarda telef olduk😅

O tekne diyor aslında da yat yazmış bende lüks bir tek kişilik yatta 3-4 milyon çokta ulaşılamaz görünmedi gözüme bir ev parası ama herkese göre değişiyor işte olayda bu. Kimi bir ev alamıyor çeviremiyor kimi nasıl beceriyor bilmiyorum asgari ücretle hayatta kalıyor şükür herşeyim var diyor.
Mesela benim evim 5,5 milyon TL şuanki değeri onu satıp bir yat birde giden araba alabilirim. O evi enflasyon bizi öpmeden 190.000'e tek memur maaşıyla almıştım gibi bir örneklede açabiliz 🤣🤣
Adamıda enflasyon ezmiş işte sonunda patlamış 🫣

Sonuna gelince başını unuttum. Yalnız hangi ortalama insanın annesi arayıp da yat almak sizin de hayaliniz inşallah alırsınız diyor ya😂 son kısım zaten paragraftaki anlam bütününü bozan soru gibi olmuş. Yani bebek doğmuş bitmiş artık neden üstünden aylar geçtikten sonra bunun muhabbeti yapılıyor hiç anlamıyorum. Olaylardan açığa alınma kısmına bir yorum yapmayayım zaten.
Evet evet o bölüm beni boğdu. Yok sezaryen istiyorduk 36 5, 35 6 doktor şüphe etti falan filan, öyle konuyu dağıtmış ki.

Bugünkü konu sizce neden yaşandı ? Neden böyle hissetti? Neden bunları söyledi bana eşim? Lütfen birşey söyleyin kendimi çok kötü hissediyorum..
Hissetmelisiniz de zaten. Ailesinden yediği darbeler yetmezmiş gibi siz de ailecek adamcağızın içinden geçmişsiniz.

Eklentiler

• IMG_20250217_171000.jpg
    IMG_20250217_171000.jpg
    56,6 KB · Görüntüleme: 47
Öncelikle bebeğiniz ile mutlu bir yaşam diliyorum. Çok geçmiş olsun sizin ve bebeğinizin adına.
Okuduğum en ilginç konulardan biri diyebilirim. Buradaki en büyük hata (Bana göre ki bence gerçekten hata ) sizin veteriner hekimlik gibi bir meslekten istifa etmeniz. Hadi özel sektörden olsanız diyeceğim ki lanet olsun bu sisteme deyip bırakabilirsiniz ama konu memurluk olunca sırf bebek için istifa etmek bana çok saçma geliyor. Çünkü yani memursunuz.Sartlari belli cocugunuza verebileceğiniz yaşam belli.
Bence olay sizin istifa etmenizle başlamış. Eşinizin de mesleki açığa alınması ile birlikte maddi olarak dibi görmüşsünüz. Siz de paralı biri iken parasiz duruma düşmüşsunuz. Esinizin de bir muddet işsiz kalması sizi iyice aşağı çekmiş.
Bence masa başı diye istifa ettim kısmı yalan. Ben veterinerlik mi seçsem diye araştırırken köylerde veterinerlerin inek doğurttuğunu popolarına ellerini soktuğunu duymuştum. Doğu'daymış konu sahibi, büyük olasılıkla bundan hoşlanmadı.

Yat derken takati yat sananda var küçük kayıktan bozma biseyi yat sanada....Yat kaç metre olacak mesela çok uçuk hayaller

https://shbd.io/s/kAbx71NY

Şuna okey oluruz bence? Ben bunu satışına başlıyım olmazsa. Her eve bir tekne kampanyası 🤣

Biz bundan almıştık krediyle. Liman kirası fazla geldi. Aşırı benzin yakıyor diye ikidebir gezemedik. Bakımı pahalı olduğu için yaptıramadık. Zaten sigorta olayına hiç giremedik. En sonunda fırtına yüzünden hasar aldı yaptırmaya paramız olmadığı için sattık :D

Lan dedim bizim neyimize tekne neyimizeee :D

Back